perjantai 18. maaliskuuta 2016

Rintokoa

Ihanaa, nyt on päässyt Rinin kanssa vapaammin tokoilemaan :) Olimme myös Kouvolassa käymässä ja Rin pääsi Rauha siskonsa kanssa lenkille. Hyvin siskokset lenkkeilivätkin, ei tullut kärhämää muilla kuin Kooalla ja Rinillä. Eivät kyllä enään juuri leikikään. Kooan läsnäolo saattaa myös vaikuttaa asiaan. Ennen Kouvolaan pyrähtämistä lenkkeiltiin myös Lauran ja Liinan kanssa ja Rin leikkii aina vaan paremmin Liinan kanssa :)

Tiistaina oli taas Katin tokot. Nyt tehtiin ekaa kertaa porukalla häiriötreeniä ja olivatpas ne kivoja! Just sellaisia mitä tältä tokovuorolta olenkin kaipaillut, jotain uutta mitä ei itse osaa ajatella. Tehtiin siis nelistään paikallamakuuta ja istumista ringissä niin että välillä me ohjaajat olimme ringin sisäpuolella ja välillä ulkopuolella. Ja samaan tyyliin myös Kati kävi vuorotellen koiria häiriköimässä kun olivat perusasennossa. Rin teki todella hyvin hommia, perusasennossa ollessaan jokin kävi kirpututtamaan etujalasta ja se vähän Riniä häiritsi. Paikkaistumisen häiriöissä meni ekalla kerralla pahasti maahan mutta ennen seuraavaa kierrosta tajusin miksi. Mie katsoin Riniä kokoajan kun Kati käskytti. Makuussa ja muussakin katson vaan kun pitää totella. Toisella kerralla katselin muualle ja kappas kun Rin istui nätisti! Vielä jäi vähän aikaa omille jutuille ja Rin teki ruutua niin että Kati näytti ekat kerrat paikan. Rin meni tosi hienosti oikeaan paikkaan, Kati naksautti, mie jessasin ja vein palkan ruutuu. Sitten juostiin kilpaa ruutuun ja tässä Rin ei osannut pysähtyä vaan veti ruudun yli. Seuraavat kerrat pysäytin ja nyt jäi paremmin oikeaan paikkaan :) Eli vielä noin 70 ruutua jäljellä meidän 100 helpotetun ruudun tavoitteesta :)

Keskiviikkona kävin Kouvolan Palveluskoirayhdistyksen tottiksissa kun kerta Kouvolassa olimme. Olikin aikamoinen epäjärjestyksen epäjärjestys! Kaikki tekivät omiaan ja monta koiraa oli hallissa kerrallaan. Metakka ihan valtava kun osa haukutti koiriaan. Ajattelin että tänne Rin kyllä kuolee.. Mutta mitä vielä! Rin ei tainnut haukun haukkua päästää kun tultiin sisään. Otin heti hihnan pois ja Rin vaan seurasi miuta, ei nähnyt muita. Ja hyvällä tavalla ei nähnyt muita, ei kokenut että muissa olisi mitään pelättävää :) Rinin toimintakykyäkin kehuttiin vaikka itse en sen olemassa olosta aina ole ihan varma ;) Mutta Rin oli HIENO. Seuruuta nillitettiin ja kaveri naksautteli oikeasta paikasta. Edelleen alut ovat huonompia mutta parantaa noin viiden askeleen jälkeen. Sitten vähän jääviä jotka menivät alkuun hyvin mutta huononivat mitä enemmän asentoja vaihtelin. Ainoat haukut Riniltä pääsi kun yksi koirakko teki eteenmenoa niin että ohjaaja karjui "EteenEteenEteen!!" ja juoksi koiransa perässä. Tästäkin Rin toipui samantien.

Rin ja Rauha

Kooa odotti surkeana vieressä kun siskoja kuvattiin niin pitihän Kooankin päästä..
Kooa kävi hallissa tekemässä ensin seuruuta, tässä olen nyt haukuttanut ensin ja se tuntuu toimivan. Vinkuilut jäävät pois ja asenne on raivoisa. Sitten Kooa paikkamakuuseen. Viime kesän pk-kokeessa lähti paikkamakuusta jo toisen kerran elämänsä aikana hiipimään malinois-nartun perään. Molemmilla kerroilla oli eri koira. Nyt tuli tämä viimekesäinen malikkanarttu Kooaa kiusaamaan niin että koiraa seuruutettiin ihan Kooan vierestä ja leikitettiin. Ei mitään. Kooa vähän käänsi asentoaan kun itse oli sivussa piilossa. Edelleen myös toinen malikka teki eteenmenoja reilun viiden metrin päässä Kooasta. Kova jätkä, pysyi hienosti paikallaan <3 Sitten muutamat pk-jäävät ja taas takapalkalla meinaisi pylly jäädä ylös maahanmenossa. Rin pyörähti vielä lopuksi hallissa tehden zetaa ei niin hyvin. Lopulta onnistui sekin.

Tänään taas tokoa! Ja hyvässä seurassa vielä, Homeetan hallilla ja seurana Ari ja Tuula. Rin teki ensin EVLpaikkiksen ihan koemielessä. En ole tätä koskaan kokonaisena tehnyt. Positiivista oli se että Rin istui koko ajan! Negatiivista olikin sitten se että oli aika levoton, pää pyöri ja vähän tassuja siirsi. Kasvihuonehalli kyllä paukkui ja ritisi kovalla tuulella. Käskin maahan ja tästä Rin hämmentyi, ei mennyt ekalla ja kun meni niin alkoi vinkumaan. Vinkui koko paikkamakuun ajan. Luoksetulo oli suht hidas. Tähän pitää keksiä jotain. Sitten Rin teki zetan niin että annoin pienen avun istumiseen. Tämä meni hienosti ja asennot olivat nopeita. Seuraavaksi harjoiteltiin ensimmäistä kertaa tyhjälle lähetystä. Ensimmäinen ongelma, mikä on käskysana :D En ollut tätä ihan loppuun asti miettinyt ja päätin että olkoot "Eteen" mikä on Kooalla pk-eteenmenossa ja tässä tyhjälle menossa. Katsotaan keksinkö pk-puolelle uuden jos siellä kisataan. Virittelynä toimii "Mennäänkö..", ruudun virittelu on "Onko..", ohjatussa on "Tehdään ohjattu" ja kiertohässäkän on "Missä..". Näissäkin on aika muistamista.
Eli eteenmenoa. Etupalkkapallolle. Ensin tehtiin niin että vähän ennen palloa yritin pysäyttää Riniä, ei onnistu. Mutta tajusin että Rinhän ei oikeastaan osaa "seis" käskyä. Ruudussa tietää mihin mennä mutta että Rin juoksisi miusta poispäin ja pysähtyisi yhtäkkiä käskystä niin ei vaan onnistu. Muutama lähetys pallolle ja sitten niin että huusin edelleen seis mutta heitinkin oman pallon kun Rin oli ottamassa eteenmenopalloa. Nappasi miun heittämän, tätä pari kertaa. Sitten ilman eteenmenoapalloa ja hienosti Rin juoksi suoraan ja hyvin pysähtyi käskystä :) Sitten taas pallolle. EVL mallisesti ruutuun lähetystä tehtiin myös niin että virittelin ensin Rinin ruutuun ja sitten menin kauemmaksi. Molemmat suunnat menivät hyvin :) Kaukot lopuksi ja ekalla setillä Rin nousi vähän liian pitkänä istu-seiso vaihdon. Läheltä muistutus tekniikasta. Toisella yrityksellä sitten nousi huonosti istumaan ja tästä vähän keskusteltiin. Sitten kun teki nätisti istumisen niin seisominenkin oli hyvä. Siitä reipas maahan ja uudestaan istu joka oli nyt todella hieno. Tästä palkka. Toisella kierroksella ensin vähän seuruuta, tässä todettiin että alun poikitus saadaan kuriin kun lähden heti aavistuksen vasemmalle kääntäen seuruuttamaan. Sitten noutoa ja vauhti oli tästä kateissa. Pitelin Riniä pannasta ja heitin kapulan, ensimmäisellä kerralla kapulan nosto oli ruma. Pari kertaa tein seinää päin niin että kapula oli sivuttain. Nostot hyviä mutta vauhtia saisi olla lisää.

"Kuvaa ihan vähän vielä"
Kooa teki pk-jääviä joista istumista ei meinannut millään tehdä. On siinäkin. Seisomista takapalkalla. Kooan noudot olivat nopeita kun tein niin että pidin pannasta kiinni lähetyksessä. Eteentulot vinoja. Tänään Kooa teki vielä Kennelkerhon treeneissä rallytokoa. Oikealla seuruu meni todella mallikkaasti :) Radalla oli hyppykin ja tässä Kooa myös osasi tehdä hallitun suorituksen.

Rin oli myös illan treeneissnä ihan super. Alkuun oli pitkä yhteisseuruu ja Rin oli ihan mahtavalla asenteella mukana! Nyt ei ollut palkkoja kädessä. Kehuin seuruun aikana Riniä paljon ja se nostatti Riniä kivasti. Sitten pieni pätkä yksitellen seuruuta, takapäätään käytti käännöksissä vähän huonosti. Sitten zeta ja nyt ei sitten mennyt maahan.. Välissä peruuteltiin seuruussa ja tässä Rin kyllä lähtee herkästi aukeamaan ulospäin. Alku on niin nättiä.. Sitten tapahtuikin todella paskajuttu. Otettiin luoksetulo ja ajattelin sen päivän teeman mukaan tehdä EVL tyyliin. Juuri kun Rinin pysäytin niin näin että sivusta ampuu toinen koira Riniä kohti hirmuista vauhtia. Rin oli pysähtynyt ja PAM vaan kun toinen koira törmäsi Rinin kylkeen. Rin tästä oikein ulahti :( Kutsuin Riniä luokse ja otin syliin sekä mentiin huilaamaan ja syömään juustoa reunalle. Otti aika rajusti päähän kun mietin että mitenköhän käy meidän luoksetulolle. Ja tietty Rinin kropalle, sitä nyt ei tiedä vasta kun myöhemmin. Odotettiin että kaikki muut olivat tehneet luoksetulot ja sitten Rin. Ensin suora niin että ennen pysähtymiskohtaa vapautin lelulle. Ei mitään muutosta. Sitten pysäytyksineen. Hyvä vauhti, miun käsky tuli vähän myöhään ja Rin myös vähän teki hitaan stopin. Maahanmeno myös hieno. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä eikä tämä aiheuta jatkossa mitään luoksetuloarkailuja.. Loppuun vielä kiertohässäkän noutoa vasemmalta, nämä menivät hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti