torstai 24. maaliskuuta 2016

Tiukkaa tokoa


Tassujentappolenkki
Nyt on tehty niin paljon tokoa että on ihan tassut haavoilla ;) Ei nyt ihan sentään, Rinpulaisen anturat kärsivät hieman hankikannoilla ja tämä toi omat rajotuksensa niin tokoiluun kuin myös lenkkeilyyn. Pieni ärripurri tuomittiin flexilenkkeilemään metsässä ja sehän Riniä otti päähän! Etenkin kun Kooa oli lähes aina ekana!! Tokosta jäi vauhtiliikkeet väliin ja ollaan tehty vaan ei jarrutteluliikkeitä. Tänään tehtiin vähän enemmän, haavat pysyivät kiinni mutta pienet palovammat isommasta anturasta vähän aukesivat. Vähän pitää vielä malttaa.. Muuten Rin ei tassujaan oireile paitsi kun yritin seuruuttaa tiistaina jäisellä hietikolla niin silloin ontui. Hallissa taas tassut eivät vaivanneet.

Sunnuntaina siis lenkkeiltiin Paulan, Nanon ja Nokin kanssa ja tällöin myös tassut kärsivät. Lenkin jälkeen tehtiin tokoa, luulin että tassuissa oli vain yksi haava. Rin teki ruudun eteenlähetystä ja kävi vähän ennakoimaan pysäytystä. Muuten meni hyvin. Sitten vähän EVL ruutuun lähetystä, vasemmalle menivät hyvin mutta kun lähetin oikeaan niin jäi eteen ja tästä en palkannut. Seuraava yritys menikin ihan nappiin ja tähän päätettiin treeni :) Vähän jännitti että mitä Rin taas keksii kun edellinen suoritus ei mennyt oikein mutta pelko oli turha. Rin teki myös EVL paikallaolot Nanon kanssa eikä välittänyt kun Nano kutsuttiin luokse. Oli nyt paljon rauhallisempi kuin viimeksi.

Tiistaina meillä oli ensin paikallaolotreenit. Rin teki taas istumisen ensin jossa palkkailin kun katsoi piilon suuntaan tai oli rauhallisesti. Ei mennyt millään ekalla maahan! Päätään vaan käänteli. Sitten kun viereiset koira kutsuttiin luo niin hämmentyi tästä niin kovin että kävi haukahtelemaan. Ja kun tämä tietty haukahtelu alkaa niin sehän ei sitten lopu.. Riniä ei kutsuttu luo koska tassut olivat arat.

Sitten Katin hallille. Ensin ryhmäpaikkiksia, kun menin Rinin eteen ja siitä käskin maahan niin totteli hyvin. Ei välittänyt muiden käskyistä. Luoksetulon pysymistä tehtiin niin että Rin makasi vieressä kun muut tekivät luoksetulon. Tämäkin meni hyvin ja palkkailin paljon. Tässä Rin ei stressannut lähtevistä koirista eikä siitä että koiria jouduttiin viemään takaisin paikalleen kun ne eivät pysyneet. Omalla vuorollaan Rin jatkoi rauhallisella teemalla harjoitellen ensin suoraan sivulle tulemista ilman kapulaa ja kapulan kanssa. Jos autan niin tulee hyvin sivulle, ilman apua ei onnistu. Ilman kapulaa onnistuu jo paremmin. Kotitreeneissä tänään tunnarikapulaa toi ilman apuja hienosti suoraan sivulle :) Sitten kaukokäskyt koemaisesti. Tässä kävi niin että olikin merkkejä kentällä. Matka oli luoksetulon pituinen ja eihän se Rin sieltä istumaan millään noussu! Kolmen käskyn jälkeen kävin torumassa Rinin ja otettiin uusiksi. Nyt nousi toisella käskyllä ja teki vaihdot muuten hyvin. Lisää siis kaukotreeniä niin että on luoksetulomerkit.. Kolmas kerta niin että Rin sai palkan ensimmäisestä istumisesta.

Noki, Rin, Kooa ja Nano

Vanhukset poseeraa ja Nanoa kiinnostaa :D
 Sitten tänään hallille Paulan kanssa tokoilemaan. Rin teki ensin istumistreeniä niin että poistuin aina hetkeksi hallista ja palasin käskemään maahan. Nyt oli kuulolla ja totteli joka kerta <3 Paula käveli ja antoi häiriökäskyjä takana, yhdestä maahan-käskystä vähän nytkähti muuten oli skarppina. Sitten seuruuta, edelleen aukeaa herkästi ulospäin.. Seuraavaksi vauhtinoutoa joka oli hyvä. Muutamat kapulan palautukset lyhyeltä matkalta sivulle, nämä avuilla ok. Sitten eteenmenoa ensin kolmesti pallolle jonne pysäytyin, nyt ei edes yrittänyt ottaa palloa. Sitten ilman palloa ja Rin lähti hienosti ja hyvällä vauhdilla. Koska en halua että Rin käyttää palloa targettina niin seuraavat kaksi lähetystä niin että Rin sai ottaa pallon, ensimmäisellä vähän ihmetteli mutta toisen otti jo paremmin leikittäväksi :)

Väliin Kooa. Aloitettiin seuruulla ja sitten juoksusta maahan ja seiso. Maahanmenossa pitää jatkossa käyttää namipalkkaa koska peppu jää takapalkka lelun takia pitkäksi aikaa ylös. Ensimmäisessä seisossa eteni hieman, toinen parempi. Sitten Kooa teki myös ruudun eteenlähetystä ja ennakoi taas kovin pysäytyspaikkaa. Nyt meni tosin suoraan eikä kaartanut yhtään ruudun suuntaan! Sitten vielä hyppytekniikkana niin että Kooa joutui hyppäämään neljän jalan päästä esteestä. Sunnuntaina tehtiin samaa ja se ei mennyt hyvin. Kooa ei pystynyt kapulan kanssa tekemään kunnolla ja oli kovin etupainoinen. Nyt meni vähän paremmin ja hyppääminen ei ollut niin räpiköintiä mitä viimeksi.

Rinin toinen kierros alkoi taas seuruupätkällä. Sitten tehtiin kauko-luoksari ero
ttelua. Nyt Rin ei mennyt halpaan vaan nousi istumaan ekalla. Mutta löytyi uusi ongelma! Piirsin viivan maahan ja kävin Riniä tälle asettelemaan. Tämänlainen hiulaaminen ei sitten sovi Rinille näköjään yhtään! Hetken kun Riniä korjailin niin ei sitten mennyt maahan millään! Pari kertaa yritin ja ei. Sitten vähän pakkia taaksepäin paikalta ja nyt meni maahan ja sai siitä palkan. Sitten uudestaan viivalle niin että seuruutin suoraan siihen. Nyt meni hienosti maahan. Eteni hieman seiso-maa-vaihdolla koska istu-seiso oli kovin etupainoinen.. Tämä taas treeniin. Liian usein on alkanut tulemaan venytys seisomisia.

Kiirettä pitää kun lauantaina on ensimmäinen nuorten koirien tokoringin tapaamispäivä :) Sunnuntaina taidan mennä seuraamaan bortsuja näyttelykehän liepeille ja maanantaina onkin möllitoko meidän järjestämänä. Rin kisaa voittajassa ja Kooa saa mennä hömpöttelemään eeveeälläään. Loppukevennyksenä vielä meidän kerjäyskomppania. Venla oli niin tohkeissaan että heivasi tutin pois ja se napsahti Rinin kuonon päälle naruineen. Rin oli taas niin kiireinen omissa hommissaan ettei ehtinyt tuttia juuri huomata :D Kun koirat ovat syöneet iltapalan niin Venla kerää kupit kasaan ja tuo meille <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti