tiistai 10. toukokuuta 2016

Esineitä ja hakua, hakua ja esineitä

Nyt on paljon treenailtu maastossa ja siihen onkin ollut hirmu hyvät säät! Koa pääsi myös testaamaan hellekuntoa ja eihän se hyvä ole. Kooa ei edelleenkään tiputa pohjavillaa pois joten tulee hieman hiki. Siksi Kooalta onkin karvat hiukan lyhentyneet ja voi olla että teen vielä jonkinlaisia ilmarakoja Kooan turkkiin. Kaikkia karvoja en kyllä lähde leikkaamaan pois vaikka sekin on käynyt välillä mielessä. Uimakausi on myös korkattu etenkin Kooan iloksi :)

Freesinä radalle menossa! Kooan kuvista kiitos Nealle :)


Onneksi keskilinjalla oli hyvä tarjoilut

Keskittyä pitää

Hirmuinen hiki!
Helatorstaina Kooa siis pääsi tekemään pitkästä aikaa täyspitkän radan. Alussa oli jonkinverran taas tottelemattomuutta mutta ilmeisesti kun tuli hiki niin Kooallekin kasvoi korvat takaisin päähän. Pillikutsu ja palkat olivat vähän normaalia parempia keskilinjalla. Maalimiehet kaikki palkkasivat myös. Ensimmäinen maalimies oli noin 100 metrissä. Loput kaksi valmiina piiloissa ja näille Kooa ei onneksi ennenaikoja mennyt :) Haukku oli todella huono ajatellen sitä että rata oli vasta alussa. Sellaista kiljuntaa. Tästä hallintaan ja seuruusta vapautus maalimiehelle. Sitten taas mentiin tyhjillä pitkään ja seuraava maalimies oli noin 250 metrissä. Nyt haukku vielä huonompaa ja onneksi maalimies vähän tsemppasi Kooaa niin haukku parani. Haltuunotto ja taas seuruusta palkka. Tyhjillä Kooa eteni hienosti eteenpäin ja teki myös omatoimisia hienoja laatikoita. Viimeistä maalimiestä paikansi aika pitkään. Tänne olikin jo ohjeet tsempata Kooaa heti alkuun haukuissa ja ne menivätkin parhaiten. Tulos, huono kunto ja huono haukku, hyvä ratatyöskentely ja alun pyörimistä lukuunottamatta Kooa työskenteli myös itseään säästäen. Malttoi hienosti lipaista myös vähän Fitdogia keskilinjalla.

Tätä treeniä ennen oli esineruutu. Tälläkertaa koemainen neljällä esineellä. Ja voikun oli hankalaa! Takaesineitä paikansi pitkään ja jäi kiinni takarajan tuntumassa kulkeneeseen metsätiehen. Sahasi sitä ja kiersi kulmaesinettä joka puolelta mutta ei löydä. Lopulta tulivat kaikki neljä mutta ei ollut kyllä hieno suoritus. Tästä vähän sain noottia että teenkö koskaan Kooalle helppoja ruutuja. No enhän minä tee koska tuntuu että Kooa katkoo jalkansa kun innostuu avuista liikaa. Mutta ajattelin että pakko on taas omaa pipoa höllätä kun esineruuduista on tullut vähän turhan vakavaa puurtamista. Etenkin kun luoksetulokäskytkin olivat äänensävyltään sellaisia että en minäkään luokse tulisi jos joku sillälailla tienreunassa huutelisi.. Etenkään jos ei saa koskaan palkkaa luoksetulemisesta.

Tsemppausta vikalle esineelle

Ja löytyihän se hankala Hemuli!
Sitten Kooa sai pari helpompaa ruutua. Edelleen reunat tallattuina ja yhdessä treenissä vein itse esineet ja toisessa Laura avusti. Ei jalat katkeilleet vaikka vähän liikaa vauhtia olikin. Lauran viennissä ampui jäljille ja juoksi ne läpi. Kun tuli kohti niin sai palautetta tästä ja uusintalähetyksellä juoksi suoraan esineelle. Sitten taas koemainen ruutu hankalaan paikkaan. Paula vei tälläkertaa kaksi esinettä ensin ja näytti kaksi muuta. Kooa haki ensin keskiesineen joka näytettiin viimeiseksi. Sitten takanurkasta ei-näytetyn esineen. Seuraavaksi toisesta takanurkasta näytetyn esineen. Nämä kolme tulivat hyvässä ajassa. Neljättä lähiesinettä etsi pitkään. Löytyi lopulta mutta kyllä oli nenä kiinni Kooalla. Pari luoksetuloakin sain tehtyä ja käytin hakukutsua ja nyt Kooa tuli korvat pystyssä ja vauhdilla! Tästä tulikin kunnon palkkaa.

Ennen torstain hakuiluja lenkkeiltiin ja Kooa ihmetteli Moora-kelpien kummia puuhia


Tällainen liero myös näkyi lenkillä..
Lauantaina esineruudun jälkeen tottisteltiin koemaisesti Paulan kanssa, palkkailin kyllä paljon. Paikkamakuu ensin ja siinä ei sanottavaa. Seuruussa Kooa oli ihan ok, on toki tehnyt parempaakin. Yhden palkan jälkeen teki sitä mitä välillä kokeessakin eli jatkoi puolivillaisesti seuruuta. Nyt sain onneksi huomautettua tästä ja asenne korjaantui kohdilleen. Jäävät olivat hyvät ja luoksetulot myös. Tasamaanouto hyvä ja tuli nyt reippaalla laukalla takaisinpäin! Tästä väännettiinkin perjantaina. Hyppynouto tavan mukaan ihan hirveä vaikka oli noin 90cm kangaseste. Estenouto super. Eteenlähetystä en ottanut koska luotan siihen että Kooa sen sitten kokeessa osaa. Enkä halua mitään eteenmeno ennakointia.. Tein kuitenkin Nanolle uuden juoksusta maahanpätkän joten tässä tulikin testiin seuruun virittelyt! Virittelin Kooan seuruuseen vaikka varmasti tiesi että yleensä tulee eteenmeno. Hyvin seurasi eikä ajatus ollut kovasti eteen :)


Näistä kuvista kiitos Paulalle :)Rin teki myös lauantaina ensin esineruudun ja oli siinä taas kovin pätevä ja nopea. Sitten ammuttiin Rinille niin että en palkannut heti. Rin nytkähti taas mutta palasi seuraamaan. Toisella kerralla Rin hyppäsi ylöspäin vaikka lelu oli taskussa ja palasi taas itse seuraamaan. Hyvin positiivista siis ja nyt pitää hyvin satunnaisesti palkkailla heti ampumisesta. Rin teki myös pk-eteenmenon pallolle ja teki sen hienosti :)

Sunnuntaina taas hakua! Kooalle helppo, kahdeksan maalimiestä ja kaikki muut suoraan paitsi viimeinen. Ensimmäisellä haltuunotto ja ilman palkkaa, muut palkalla. Sisääntulo jokaisen kohdalta eli pillistä taas palkkaa. Tässä osoittautui hankalaksi se että vasemmalle lähetettäessä Kooa loppumatkasta aina kaarsi vähän eteenpäin radalla ja näinollen teki lähes kaikki löydöt taaksepäin. Ei onneksi montaa metriä. Osalla maalimiehistä ääniapu. Nyt oli haukku hyvä vaikka oli edelleen kuuma päivä. Hyvät treenit silti :)

Rin pääsi myös. Kolme maalimiestä ja viimeinen suorapalkalla. Ensimmäinen oli ilman ääntä ja tässä lähti kooamaisesti etenemään radalla hieman liian aikaiseen ja teki löydön taaksepäin. Toinen ääniavulla ja tämä oli hieno. Taas vaan rullanpalautus omia jälkiä pitkin ja huomasi miun paikan vastakun vähän Rinille hihkaisin.. Kolmas taas avuilla. Jospa tekisikin ensi kerralla Rinille vaan maalimieheltä paluusuunnan harjoittelua? Pitää vähän pohtia miten Rinin saisi irti omista jäljistään.

Rallytokoilin molempien koirien kanssa myös perjantaina. Laitoin ihan kyltit ja kaikki. Rin oli hirmu pätevä! Yritti kovasti ennakoida vaan eteentulemisesta sivulle siirtymisen, tähän pitää saada rauhaa. Hyppy on Rinillä hieno ja hallittu. Kooa oli taas myös loistava. Väännettiin oikealta eteentulemisen suoruudesta hetki ja sitten myöhemmin radalla teki sen täydellisesti. Tästä jackpot-palkka ja tämä vaan toimii Kooalla! Loput eteentulot teki korvat pystyssä ja kaikki yhtä hienosti. Muutenkin Kooa on oppinut käsimerkit ja voittajanliikkeet todella hyvin. Kun Kooa jotain oppii niin sitten Kooa sen taitaa <3

Rinin kanssa on ollut tokossa taas vähän ahdistumista. Rin vaan ei tunnu parantavan suoritustaan millään. Tekee samalla löysällä menolla jatkuvasti. Jos palkkaan eritavoin niin sillä ei ole mitään vaikutusta. Jos hihkun tai vapautan aikaisemmin niin toki tekee nopeammin mutta sitten jää herkästi niihin kiinni eikä paranna suoritustaan. Nyt olen pohtinut tunnarin palautusvauhtia kun Rin rennosti vaan löntystää takaisin vaikka meno kapuloille on ripeä. Olen tehnyt jonkinverran nyt niin että kun Rin on tullut oikean kanssa niin olen vapauttanut ruokakupille. Useampien toistojen jälkeen vauhti edelleen hirmu hidas, ei mitään vaikutusta vaikka palkka on iso. Tänään myös tuli ongelma eteen että käytän aina hajustamattomia tunnareita! Kati kun laittoi muut kapulat niin eihän Rin edes osannut koko tunnaria! Nyt siis hajukapuloita kotitreeniinkin. Ja pohtimista tähänkin että miten kertoa Rinille vauhdin tärkeydestä.

Kooa nauttii vesipuuhista

Rin välillä malttaa uida, pääkoppa ei vaan kestä kun pitäisi Kooaa vahtia rannalla..


Noki pilasi Rinin uimakuvan!


Uimakaverit Nano ja Noki

"Jos vähän vielä pääsisi uimaan.."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti