keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Joku tehtaili nollia ja joku toinen nollasi itsensä

Nyt Rin on virallisesti agilitykoira <3 Henri vei Rinin Kuopioon agilitykisoihin ja siellä he menivät kolme rataa. Tuloksena ensimmäiseltä radalta 0 ja 2. sija (Sokka-veli vei ykköspallin..), toiselta radalta HYL ja kolmas rata taas 0 ja 1. sija. Aikamoinen aloitus! Rin ja Henri ovat harrastaneet agilityä nyt vuoden verran. Itsekin voin ihan vähäsen paukutella henkseleitä kun Rinille agilityn alkeet opetin, eihän Henrin tarvitse enään kuin juosta ;)


Viikolla Kooa on tehnyt myös kaksi esineruutua reunatallauksilla. Ensimmäisestä ruudusta toi esineen heti ja toista ruutua hinkattiin kun taas reunat vetivät puoleensa. Taisteltiin siitä että käännytänkö sivuille vai ei ja loppujenlopuksi kun Kooa totteli ja meni suoraan niin esine löytyi :) Rinille yksi esine vietynä ja Rin on luonnonlahjakkuus, löysi heti esineen.

Putkilo tuotti vaikeuksia Kooalle

Rin löytää kyllä kaikki lompakot
 Hakuhommia oli viime sunnuntaina mutta TAAS on muistiinpanot kirjaamatta niin muistikuvat ovat vähän hatarat. Kooalle siis tyhjien treeni. Alkuun neljä tyhjää ja ensimmäinen löytö oikealta. Samantien löytö myös vasemmalta. Tuli hyvin luokse, palkkarasiat mulla. Yhdeltä maalimieheltä palkka. Seuraava treeni onkin 300 metrin ratatreeni ja maalimiehillä palkat. En nyt muista että Kooalla olisi ollut isompia tuhmuuksia. Rin taasen ei loistanut treeneissä, tosin vika oli miun koska treeni oli liian hankala Rinille. Nyt suunnittelin Rinille kaksi tyhjää. Ensin oli löytö oikealta joka oli hyvä, paitsi että itse lähetin aivan vinoon ja löytö tuli takaapäin.. Sitten tyhjä vasemmalle. Muistaakseni jouduin tätä uusimaan kun lähti vinoon. Löytö oikealle, tänne piti pyytää ääniapu mutta unohdin. Löytö vasemmalle ja nyt lähtee etenemään voimakkaasti noin 30-40 metrissä eteenpäin, ei mene tarpeeksi syvälle. Useampi lähetys. Sitten tyhjä oikealle ja tässä itse taas hölmöilin ja katsoin keskilinjan väärin joten lähetin ennen, kääntyi siis keskilinjaa juoksemaan. Kun korjasin oman paikkani niin ei silti mene syvälle. Hyvin Rin kesti toistoja ja loppujenlopuksi Rin eteni syvälle ja tästä heti kutsuin pois. Tässä tuli sama ilmi kuin muuallakin, Rin toistaa samaa virhettä eikä yritä mitään uutta. Ääniavulla maalimies vielä vasemmalta ja suorapalkka. Seuraavat treenit Rinille onkin jonkunlaisilla avuilla että menee suoraan.Rin tokoili taas tiistaina ja oli edelleen hirmu pätevä. Katin hallilla on joku hyvä vaikutus, siellä nyt onnistuu kaikki. Paikallaolot hienot, Rin ei ahdistunut vaikka viereinen koira piippaili ja vierestä vapautettiin tai koirat lähtivät. Ei vaihtanut lonkalleen. Omalla vuorolla kiertoa kapuloiden ja hyppyjen kera. Ensin lukitsi kapulat mutta vaihtoi sitten kiertoon. Teki pari kertaa hyvin ja sitten tehtiin kapuloiden vientiä tai Kati houkutteli Riniä kapulalle. Näihin Rin ei erehtynyt <3 Vähän tuli banaania kun Rinin aivot raksuttivat että minne mennä. Sitten vielä pari tyhjälle lähetystä niin että ympyrä oli teipattu, täydellistä <3

Kun on vauhtia niin on myös hieman kauneusvirheitä..
Maanantain tokoiltiin myös Lauran kanssa. Molemmat tekivät noutoa ja Rin olikin superpäheä! Rin kokeili myös A-estettä ja autettuna meni hyvin yli. Viimevuonna ei uskaltanut mennä. Vielä ohjattua niin että Laura vei kapulat ja mie laitoin Rinin merkille. Nämä hienot vaikka ennen toisen kapulan hakua kentälle tuli koiranulkoiluttaja. Rin pöhähti mutta suoritti hienolla varmuudella kapulan haun! Myös merkkiä tein pari kertaa, ekalla kerralla yritti pinkoa kapuloille mutta toisella jo tsemppasi. Tätä olenkin nyt tehnyt kotitreenissä niin että kapulat on merkin lähistöllä mutta merkille on mentävä. Loppuun Rinille myös ampumista pitkästä aikaa! Ensimmäinen niin että tiputin pamauksesta lelun suoraan Rinille. Leikki hyvin mutta kurkisteli ja olisi halunnut mennä ampujaa (Lauraa) katsomaan. Toinen seuruutus ilman ampumista ja kolmas niin että palkkaa ei tule ihan heti. Tässä pamauksesta Rin pysähtyi ja kyykkäsi hetkeksi mutta itse tulkitsin sen niin että oli vaan vastaanottamassa lelua. Samantien itsenäisesti korjasi seuruuasentoon ja jatkoi hienosti vierellä :)

Kooa teki pk-jääviä, näissä ei edelleenkään edistystä. Pitää ehkä siirtää nämä kotipihatreeniin? Sitten vielä rallytokopyörittelyä. Rallykisaan ollaan ilmoittauduttu, taaskaan en ole hirveästi kylttejä opiskellut.. Jotain pitäisi ehkä tehdä tämänkin suhteen :D Pitää käydä pari rataa rakentamassa. Rin on ilmoitettu myös rallykisaan.

Mutta kuka muu nollasi itsensä? No Kooa! Viime jäljen jälkeen leijuttiin korkealla taivaissa ja hymy korvissa. Eilen palattiin rytinällä maan pinnalle. Jälki vanheni taas pari tuntia ja mittaa sillä oli noin 1km. Ihan alkuun Kooa oikaisi jäljelle, eteni hetken oikeaan suuntaan ja kääntyi takajäljelle! Kiskaisin Kooan tältä pois ja yritin uudelleen lähetystä. Nyt herra sitten päätti painella jäljen yli! Tästä neuvoteltiin hetki jos toinenkin ja sitten löytyi oikea suunta. Eka keppi nousi hyvin, toisen yli Kooa meni rytinällä ja vielä vierestä. Oli puunrungon jälkeen. Koko jäljen Kooa oli ihan uskomattoman surkea pysymään edes lähellä jälkeä. Huiteli sinne ja tänne, tällaisella pelille keppejä jää.. Piikki meni hienosti mutta ennen tien ylitystä hukkasi jäljen. Heti tien jälkeen keppi jonka Kooa myös ylitti. Tässäkin sen sijaan että Kooa keskittyisi ja etsisi jälkeä niin lähtee härkäpäisesti suuntaan x. Sitten hetki jälkeä eteenpäin ja normaalissa kulmassa jälki taas hävisi. Jestas. Ja sama, ei pysty, ei kykene. Jos olisin ollut kokeessa niin sinne oltaisiin jääty. Nytkun tiesin missä jälki kulki niin osasin lukea niitä pieniä elkeitä miten Kooa kertoi onko jäljellä vai ei. Muut kepit nousivat hyvin.

Vihreä on Kooan ajelut, hetkeksi katkesi alussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti