torstai 26. toukokuuta 2016

Nollia kahdessa lajissa

Väsynyt kakkosluokkalainen ja Wuoksen mahtavat palkinnot
 Ainoastaan yhdessä tietämässäni lajissa nollat on jees. Onneksi juuri siistä lajista niitä nollia tuli kaksin kappalein eli agilitystä! Henri ja Rin kävivät viime viikonloppuna juoksemassa viimeisen ykkösluokan startin ja voittivat radan. Siitä siirto kakkosiin ja taas nollavoitto, aika mahtavaa :) Rinin tekniikka radalla vaatii kyllä hirveästi vielä hiomista, hypyt ovat aika karseannäköisiä ja kontaktitkin aika täpäriä.Toiset nollat sitten.. Nooooh, ne olivat enemmänkin miun aikaansaannosta kuin Kooan. Kävimme siis rallytokon voittajaluokassa. Jo alkuun tiesin että jos jotain tapahtuu niin se on kylttiongelmia, niiden kanssa en vaan jaksa treenata. Kooa tekee yksittäisinä treeneinä kaikki voittajanliikkeet todella hyvin. Siinä sitten olikin heti ensimmäinen kyltti puolenvaihto takaa ja Kooa lähti vaihtamaan mutta palasi takaisin vasemmalle puolelle vähän hölmönnäköisenä. Uusinta ja sitten pienellä lisäkäskyllä meni. Oikealla seuruu vähän valjumpi kuin normaalisti. Seuraava kyltti oli spiraali ja siitä sitten yksi ongelmallisista kylteistä eli oikealta eteentulo ja siitä kiertämällä oikealle sivulle. Näitä käskyjä Kooa ei ole ihan täysin vielä sisäistänyt ja on myös treenatessa tullut herkästi vasemmalle sivulle. Niinkuin nytkin. Uusinta ja tässä mulla tuli joku ihme apuaskel, varmaan kun yritin varmistella liikkeen sujuvuutta eli nollat tästä. Huonosti se Kooakin tuli oikealle sivulle. Sitten menikin tosi hienosti kunnes toiseksi viimeinen kyltti oli taas se puolenvaihto takaa. Ja eihän se Kooa vaihtanut puolta. Joku pieni etiäinen oli että kolmatta kertaa ei saanut uusia ja ajattelin vaan että ihan sama. Käytösruutuun mennessäni mietin että pitiköhän maalikyltillä huomioida jotain.. hmmmm.. Ja piti se että Kooan olisi pitänyt olla OIKEALLA puolella kun edellinen kyltti sen sinne määräsi! Perhanan maalikyltti, taas typerä virhe siinä! Liikaa virheitä siis, kolme nollaa ja kaksi uusintaa. Muita virheitä ei tullut :( Taas oli omistaja koiran onnistumisen tiellä. Itse siis kävelin oikeanpuolen seuruu kyltit liian läheltä kylttiä ja Kooalta vaan loppui tila kesken.

Hiton paska juttu kävi Rinin kanssa. Rinin piti osallistua perjantaina mutta meitähän ei löytynyt mistään listalta! Otti hieman pannuun että Virkku oli vaan kiittänyt ilmoittautumisesta ja tämän jälkeen ilmoitin Kooan. Riniä ei kuitenkaan löytynyt mistään vaikka Kooa löytyi. Jatkossa varmistan nämä kyllä hyvin tarkkaan että ovat varmasti menneet läpi. Olisi tuolle illalle ollut muutakin tekemistä.. Rin sitten teki tokoa kun olin itse vähän ensin kiukkua purkanut.

Harvinaisia tilanteita kun Kooa antaa Rinin olla iholla

Olin tokokokeissa talkoilemassa ja Rin pääsi rakennettuun kehään tekemään pienen kisanomaisen setin. Ensin luoksetulo joka oli hyvä. Pitää vaan jatkossa ottaa jonkinverran suoran luoksetulon pysäytystä suoralla pallopalkalla. Osaa pysähtyä nopeamminkin. Seuraavana zeta ja Rin istui! Sitten ruutu ja tässä oli merkki vähän ruudun sivussa. Annoin olla ja Rin ajautui merkin suuntaan ruudun sivuun ja siitä osasi itse mennä sivusta kuitenkin ruutuun. Tästä pointsit Rinille. Sitten seuruu joka alkuun meni hyvin, sitten kävi katselemaan radan ulkopuolella olevaa koiraa eikä täyskäännöksen jälkeen meinannut pysyä mukana ollenkaan. Tästä oli pakko murahtaa ja siitä Rin vähän tsemppasi. Viimeiseksi otin vielä ruutuun lähetyksen kun edellinen oli huono. Nyt vauhti oli (yllättäen..) hitaampi mutta meni suoraan vaikka vähän yritti kaartaa sivuun. Tästä palkka.

Edellisissä treeneissä Rin tosissaan keksi että menee ensin oikeaan etukulmaan ja siitä oikealle palkalle. Koska Rinin palkkaamatta jättäminen on aina vähän niin ja näin niin palkkasin. Mutta sitten tulikin se varjopuoli että Rin koki tämän kulmakäytöksen kannattavana ja jatkoi sitä. Kaverin kanssa pohdittiin että Rinin tapauksessa olisi hyvä jättää treeni onnistumisen jälkeen ja tehdä vaikka jotain muuta välissä ennenkuin uusii liikkeen. Tätä pitää kokeilla. Tunnarissa olen myös keksinyt miten Rin laukkaa takaisin!

1. Vie kolme kapulaa niin että Rin on mukana
2. Ota etäisyyttä iloisena Rinin kanssa
3. Kehu ja paijaa Riniä ja kerro kuinka se osaa tehdä hienon tunnarin
4. Ota pieni jännite Riniin ennen käskyä
5. Ole vähän sivuttain, älä tuijota ja ole iloinen kun Rin tuo kapulaa

Ja tadaa! Rin tuo laukalla :) Eikä ole tarvinnut kehua Riniä kuin vasta reilusti puolen välin jälkeen. Nyt on päästy siihen että olen lisännyt kapuloiden määrää 4-5 kappaleeseen ja kerran otin liikkeen niin että Rin lähti sivulta. Mutta nyt se sentäs laukkaa takaisin <3

Kooan kanssa on väännetty jälkeä. Nyt on joku klikki kun vaan ei toimi. Jäljestää todella huolimattomasti ja jäljen sivussa. Lähtee kulmista vaan suuntaan X ihan sennäköisenä että jälkihommissa tässä ollaan. Mitkä kepit? Ei Kooa tiedä kepeistä mitään enään. Ensimmäisen ehkä nostaa. En tiedä voiko siitepölyllä olla jotain vaikutusta, sitä on metsät täynnä. Jäljet ovat olleet noin 2 tuntia vanhoja ja koska kilometrin jälki ei vaan toiminut niin alle puolen kilsan pituisia. Ja ei vaan onnistu :(

Käytiin myös osteopaatti Maaria Kaiperlalla. Kooalle tuli perustuomio, etupainoinen, huonot lihakset takapäässä ja myös epätasapainossa. Kooa jatkaa siis lenkkeilyä vesiteitse ja kävelee ylämäkiä. Rin sai tuomion olemalla keskeneräinen kropaltaan. Malttia siis agilityyn ja jumppaa lihaksien tueksi :)

Kooa sai peräänsä useamman vesilinnun uimaretkellään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti