keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Etsintäpuuhia ja hiljaista tottelevaisuutta

Kooan kanssa on nyt paljon puuhailtu EK-juttuja. Tehty useampi tarkkuusruutu, nämä alkavat hiljalleen sujua paremmin. Kooa on oppinut myös paremmin käsittelemään pikkuesineitä. Yhden vieraan ruudun olen Kooalle saanut ja onnistuikin paljon nopeammin ja paremmin mitä miun tallaamat ruudut :) Pudotetussa olen ottanut nyt pidempää matkaa kun luin että sehän onkin 50 metriä! Olen jotenkin ajatellut että olisi lyhyempi matka. Tiistaina kaksi pudotettua 50 metrin matkalla, ensimmäisessä Kooa jäi pyörimään noin 10 metriin ja vasta kolmannella lähetyksellä suostui menemään tämän tietyn alueen ohi.. Toisen pudotetun teki hirmu vauhdilla. Jutun juoni aukeaa Kooalle! Myös esineruutu yhdellä hankalalla esineellä ja vain reunat tallattuna. Kooa ensin juoksi reunoja mutta sitten keskittyi etsimään kunnolla ja löysikin hirmu hienosti tutin ruudusta :)

Tiistaina Henri myös talloi Kooalle jäljen ja tänne uudet kepit. Noin 500m ja 3h vanha. Janalla Kooa painoi ohi jäljellä ja lähti jäljestämään suoraan eteenpäin! Arvelin että olisikohan siitä mennyt lenkkeilijöitä. Sitten otti takajäljen ja lopulta saatiin suunta oikeaan käännettyä. Ensimmäinen keppi nousi hienosti, toisesta meni yli ja tästä huomautin. Kooa joutui nostamaan kepin mutta palkkaa ei saa. Sitten nousivatkin kaikki kepit hienosti :) Hyvä Kooa! Huomasin myös että olimme lenkkeilleet jäljen yli kahdesti ja koirat ehkä sotkeneet sitä metsässä. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt Kooaa. Sunnuntaina oli myös jälkipäivä, myös tällöin kepposet nousivat hirmuisen hienosti ja jälkityöskentely oli tarkkaa :)

Rin on tehnyt kovasti tokon pieniä palasia. Aktiivisuutta on haettu ja kivasti Rin on oppinut ottamaan sivulla ryhdikkäämmän asennon. Paljon maa-seiso kaukovaihtoja ja nämä ovat hankalia etenkin häiriössä. Nousee hieman etupainoisesti ja siten etenee seiso-istu-vaihdossa. Tunnarit ovat menneet tosi kivasti. Silloin kun oma on piilossa niin nostaa sen heti ja tuo hyvin. Tein myös noin 20 kapulalla ja nyt nosti  myös heti oman kun tuli kohdalle. Lauantaina tein kisamaisen ja tässä kävi kapulat useaan kertaan läpi ennen nostoa mutta toi laukalla! Katin treeneissä oli useampi kapula ja ensin nosti suht nopeasti mutta palautti ravilla. Tästä pienet kehut ja pieni nami. Uusinta ja nyt nosti nopeasti ja palautti laukalla, superpalkka! Tehtiin myös ruudun paikkaa ja siinä teki pyörähtelyitä edessä ennen menoa taakse. Nyt vaan kehuin mutta en palkannut näistä. Lopulta saatiin myös paremmat ruudut Rinistä irti :) Lauantaina treeneissä ruutua ensin näytettynä ja olikin hyvä vauhti ja varma stoppi. Sitten seuruuseentuloa ja tätä pitääkin tehdä, Rin ampuu vähän ohi. Kunhan vaan muistaisi että tätä voisi tehdä ilmankin ruutua :D

Sunnuntaina Kooa pääsi myös hakuradalle. Olikin oikea touhusunnuntai.. Ainakin 60 metriä syvät alueet. Oikealle piti tulla suora pisto äänellä mutta enpä ajatellut että kovasti oli hakkuujätettä tiellä ja Kooa niitä väisteli mennessään. Vasemmassa etukulmassa maalimies hankalan kuopan rinteen päällä. Tänne vaadittiin uusi lähetys ja sittenkin paikallistaminen kesti Kooalla. Tyhjä oikealle ja tämä oli hieno ja syvä pisto. Itsellä tuli vaan aikamoinen kiire juosta lähetyspaikalle.. Vasemmalla taas maalimies ja tätä Kooa ei meinannut millään löytää. Juoksi metsäkoneen jälkiä ja maalimies rinteen alla. Kolmannella vai vasta neljännellä upposi tarpeeksi syvälle ja nenä oli tarkkana että löytyi.. Oikealle maalimies ja tämä olikin hieno ja suora pisto. Sitten kaksi tyhjää ja vasemmalle pupu yliheittona. Hyvin meni kuumasta ilmasta huolimatta. Jos Kooa olisi ylimääräiset juoksemiset jättänyt juoksematta niin ei ehkä olisi ollut ihan niin puhkipoikki olo.

Tänään tokoa. PITI ottaa Rinin kanssa palkattomuutta mutta hemmetti kun ihminen on niin rutiineihin kangistunut. Tehtiin kaikkea kivaa :) Ensin vähän seuruussa aktiivisuutta ja sitten tiukoilla vasemmalle käännöksillä tarkkuutta. Meni muutama vasemmalle-seis ennenkuin Rin tajusi keskittyä ja pysyi hyvin mukana. Sitten ruutu näytettynä ja tämä menikin hirmu hienosti! Ei otettu enempää toistoja tähän. Ohjatun molemmat puolet, ensin oikea joka ei ollut ruudun puolella. Hyvin haki ja suht vauhdikkaasti Riniksi. Sitten vasen jossa oli myös ruutu. Bongasi ruudun ja juoksi sitä kohti. Sitten muisti että eihän tämä ollutkaan ruutupuuhia, tiukka käännös ja kapulan etsiminen. Hienoa Rin! Luoksetulo käskytettynä mutta suorana, tuli hyvällä vauhdilla. Sitten vielä tunnari. Useampi kapula taas ja koska heinikko oli aika pitkää niin Rin joutui vähän etsimään kapuloita. Nosti ensin väärän mutta toisella lähetyksellä toi oikean. Laukkasi molemmat palautukset kuitenkin :)

Kooa oli mahtava <3 Ensin pitkään treenitauolla ollut eteenmeno niin että ammuttiin kun Kooa juoksi. Vähän vauhti hidastui mutta eipä muuta :) Sitten seuruut, tässä jouduin palaamaan kerran aloituspisteeseen kun Kooa oli vähän turhan paljon eteenmenomoodissa. Nyt tapahtui kummallisuuksia! Kooa oli ihan hiljaa kun ammuttiin! Tästä palkkailin lihapullilla kun ei alkanutkaan vinkumaan mitä normaalisti tekee. Ammuttiin useammin ja yksi pieni vinkaus tuli. Ohoh! Juoksusta maahan ja luoksetulossa taas paukut, nyt ei tästä hämääntynyt ja tuli hyvin suoraan eteen. Noudossa myös paukku eikä mitään vaikutusta. Kapulalle vaan piti vähän murahtaa. Olipas kiva treeni :)

Sunnuntaina olikin Kooan valiokekkerit treeniporukalle! Kooa tarjoili kakkua ja sai lahjaksi hienon treenilelun ja ison kasan valmiiksi numeroituja ja hyvänkokoisia jälkikeppejä. Kiitoksia vaan kaverit, eipä Kooalla koskaan ole näin hienoja kepukoita ollutkaan :) Kooa sai myös 20€ lahjakortin Katin hallille jonka Kooa ehkä käyttää hyppytekniikan opetteluun.. Kooakin sai maistaa kakkua ja oli oikein tyytyväistä poikaa kun kaikki rapsuttivat ja leikkivät Kooalaisen kanssa. Rin joutui portin taakse ja tasaisin väliajoin protestoi sitä. Lopuksi vielä kuvapotretit Kooan valiokekkereistä.

Kooaa valokuvaus vähän harmitti, kakku oli aika herkullisen tuoksuista

Hienot valiolahjat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti