torstai 16. kesäkuuta 2016

Kahdet koulutukset ja monet treenit


Kooa ja Kooan HIANO ruusuke
On taas ollut kiirettä. Perjantaina hakutreenit, lauantaina Reija Niemisen hakukoulutus, sunnuntaina Oili Huotarin tokokoulutus, maanantai-keskiviikko tokoa ja peekoota. Sitten illat valokuvien käsittelyä kun kamera on taas matkustanut mukana :D Rin aloittelee karvanlähtöä ja se pitäisi myös ehtiä harjata ennenkuin karvat on jokapuolella taloa.. Ehkä se kuuluisa "huomenna sen hoidan!" toimii tässäkin.

Perjantaina siis hakua. Kooa sai hommailla koska Rinillä oli edessä tiukka viikonloppu. Kooalle maalimiehet molemmissa etukulmissa ja ääniavuilla ylös. Tälläkertaa kokeilussa ihan vaan "Kooa!" huuto maalimiehiltä kun Kooa on lähtenyt. Ensimmäinen nousi hyvin, toisen maalimiehen ohi mentiin kovalla vauhdilla ja nenä tuli vähän jälkijunassa. Ilmaisut bra. Sitten tyhjä oikealle joka oli myös hyvä ja Kooa eteni oikeaan suuntaan. Luoksetulo myös hyvä! Maalimies taas vasemmalla ääniavulla ylös. Oikealta myös äänellä maalimies ylös, nämä kaikki myös suoria pistoja. Vasemmalle myös yksi tyhjä ja tässä Kooa lähti jossain vaiheessa kyllä taaksepäin etenemään. Tuli senverran vinosti kutsusta pois. Mutta totteli! Sitten puolessa välissä rataa lähipiilossa maalimies ilman ääniapua ja tämä toimi juuri niinkuin ajattelinkin. Kooa meni just suoraan maalimiehen ohi, hämmästyi ja sai tästä suoraanmenosta ja tarkkana olosta palkan :)
Tarkkana kuin porkkana


Kiitovauhtia näytölle. Rinin kuvista kiitos muille hakuryhmäläisille :)
 Lauantaina sitten Rinin kanssa koulutukseen. Ongelmaksi vietiin mukanamme sen että Rin palauttaa rullaa omia jälkiään pitkin ja miten lähteä tyhjiä rakentamaan kun Rin jää kiinni omiin jälkiinsä jos oikaisee keskeltä rataa. Ensin Rinille noin puoleenväliin rataa maalimiehet molemmille puolille. Tässä miun piti edetä reippaasti ja juurikun Rin ottaa rullaa niin kutsua. Piti olla irtorullat mutta Rin pysyi tiukasti kiintorullan otossa eikä kelpuuttanut irtonaisia. Itse myöhästyin ekalta pistolta kutsusta kun Rin on vaan niin nopea! Näytöille myös maalimies hihkui ja kannusti. Näitä yhteensä kolme. Sitten kolme maalimiestä suorapalkalla ja viimeinen pupuna. Näistä ensimmäistä ei löytänyt mutta teki kyllä hienon tyhjän! Seuraavalla eteni vähän huonosti ja Rin sai yhden uuden yrityksen. Ei onneksi jäänyt kiinni vanhoihin jälkiin vaan eteni syvemmälle ja löysi maalimiehen. Viimeinen maalimies nousi myös hyvin. Jos jää usein kiinni vanhoille jäljille niin ohjeena oli että Rin autoon ja myöhemmin yrittämään uudestaan.

Toisella kierroksella teimme pellolla ilmaisun palasia. Ensin rullan hakua niin että etenin taas reippaasti ja juurikun Rin otti rullaa niin puhalsin pilliin. Tämä toimi ja se käänsi Riniä eteenpäin! Miksen käyttäisi Rinilläkin pilliä kun Kooallakin sitä nykyään käytän. Näitä muutama ja sitten pelkkää näyttöä niin että Rin sivulla ja tästä annoin rullan suuhun. Irtikomennus ja näyttöliina kiinni ja maalimiehelle. Näihin lähtöihin myös pientä painetta. Nämä menivät myös hyvin :) Jatkossa Rinille kuurina erikseen näytön palasia ja suorapalkkaa. Näytölle pitäisi saada enemmän varmuutta ja draivia.


Sitten sunnuntaina matkasimme ensimmäiseen Nuorten koirien tokoringin koulutukseen Lahteen. Kouluttajan toimi Oili Huotari. Rin aloitti ja ajattelin näyttää seuruuta, alkuvuodesta ollaan työstetty vinoutta ja pientä edistystä pois. Nyt näytti hyvältä! Rinin paikka oli hyvä, ei edistä eikä poikita. MUTTA kontakti oli aivan kaamea, niinkuin se on usein ollut. Vieras uusi paikka ulkona niin Rinin pää oli kuin keinuhevosella ja Rin seurasi nyökytellen ja aika puolihuolimattomasti. Tätä käytiinkin läpi loppuaika. Rinille siis sisällä pään asennon uudelleen hakua, Rinin pitää olla perusasennossa ryhdikkäämmin ja aktiivisemmin. Nyt vaan hengaa vierellä ja on vähän lysyssä. Tätä peilinedessä paljon ja sitten siirtoa seuruuseen. Kontaktin pudotteluista nyt myös toruja, häiriköityä sivulla oloa ja jos mokaa niin torut. Näissä Rin ensin meni Oilin juoniin mutta sitten tsemppasi hienosti ja sulki häiriöt ulkopuolelle kun tehtiin toinen sessio myöhemmin. Seuruussa myös tarkkuutta vasemman jalan kanssa. Liikkeestä pysäytys niin että oikea jatkaakin eteenpäin, tätä Rin ei saa seurata vaan pitää vasemman jalan kanssa pysähtyä. Tässä kesti Rinillä hetki että oli tarkkana, meinasi aina oikean mukana valua eteen. Myös tiukkoja vasemmalle käännöksiä, miun pitää opetella kääntymään niin etten auta Riniä.Tunnari <3 Marikalle kiitos kuvien nappaisusta :)

Loppuun vielä hieman keskustelua ja tässä tuli taas se ilmi mitä tulee tehtyä aivan liian vähän. Eli kisanomaista treeniä. Yhteispaikallaoloissa Rin oli todella hyvä :) Ensin meni istuessa maahan Oilin kovista häiriökäskyistä mutta taas kerran kun muistin että en saa katsoa Riniä silmiin niin johan Rinkin istui kuin tatti. Loppuun vielä tunnari Marikan hajustamilla kahdella vieraalla kapulalla. Vein Rinin kanssa oman ja Rin otti hienosti oman (parin kierroksen jälkeen tosin..) JA TOI LAUKALLA! JES!

Huh, sitten vielä maanantaina tokot. Rin teki ruutua niin että pallo oli valmiina ruudussa ja seuruuseen tuloa. Luoksetuloa niin että oli pysäytystötsä keskellä mutta pitikin juosta ohi, tässä Rin meinasi vähän ennakoida. Ällän jonka Rin teki hirmu hienosti <3 Ja sitten vielä tunnarin. Lauran hajuiset kaksi kapulaa, vietiin oma. Nyt oli korkeaa ruohoa ja Rin juoksi innokkaasti kapuloille, itse en nähnyt järjestystä. Otti reippaasti, liiankin reippaasti yhden ja toi. No ei tietty tuonut oikeata. Toinen toisto ja taas sama. Näistä kuitenkin kehuin koska muuten kuolo korjaa jos Riniä moittii. Kolmannella keskittyi hyvin, otti oman, lähti ravilla mutta heti vaihtoi laukkaan <3

Kiitokset Lauralle kuvista! Ei pysähdellä merkeille, sanoo Rin

Vähän turhan nopea tunnari
 Tiistaina Rin tokoili Katin hallilla kaukokäskyjä niin että Erki teki samalla ruutua. Olipas hankalaa! Rinin silmät olivat lautasenkokoiset kun yritti olla kuuntelematta mitä vieressä tapahtuu :D Ei tosin kyllä kuunnellut miutakaan kun istu-maa ei onnistunut vaan jatkuvasti nousi seisomaan. Saatiin silti monta onnistunutta vaihtoa, takajalat pysyivät aika hyvin paikoillaan. Sitten ohjattua ja tämä meni hirmu hienosti. Kerran meinasi kaartaa väärälle puolelle mutta hienosti itsenäisesti korjasi. Palautukset olivat ehkä aavistuksen nopeampia kuin ennen. Tulipa samalla mieleen että mitä jos Rinin palautus on hidas kun odottaa vauhtipalkkaa? Hmm, pitää ottaa useammin suoraan sivulle ja katsoa mitä käy. Tänään Rin teki pehmeällä hiekalla luoksetulonstoppeja jotka olivat hyviä.

Kooalle on tehty nopeutta tottikseen koska viime kokeessa sai palautetta hitaasti sivulle tulosta ja hitaasta täyskäännöksestä. No nyt niitä on sitten treenattu! Ja ovat nopeampia, en kyllä tiedä kantavatko kokeeseen mutta jatketaan näitä. Hauskoja treenejä ne ainakin ovat :D Tänään Nean kanssa tottista niin että Riina oli tehnyt eteenmenon kun Kooa oli paikkamakuussa. Hyvin muuten pysyi. Kooan vuorolla Kooa oli vähän että jos hänkin menisi vaan eteen. Tuijotteli Riinaa ja kun katsoi miuta niin palkkasinkin lelulla. Tästä Kooa ihan hämmentyi! Niin että lähti seuruuseenkin ei-eteenmenoasenteella. Tehtiin taas nopeita täyskäännöksiä, suoraan eteeentuloa ja lelulla sivulletuloa. Yksi 2kg nouto ja tähän pitää saada pidempi matka, Kooa ravaa loppumatkan. Juoksujääviä katsottiin myös ja seisomiset vaan vähän valuvat kun Kooa pysähtyy mutta ottaa pari askelta.

Esineruutua tehtiin Kouvolassa hankalalla alueella, kapea kaistale missä oli neljä noin  2 metrin syvyistä isoa kuoppaa. Kooalle esine yhteen näistä perälle ja yhteen ihan lähelle. Peräesine nousi hiton nopeasti! Ihan ihmettelin että miten pystyi paikantamaan niinkin pian. Etuesineen kuopasta meni ensin ohi, kutsuin takaisin koska en jaksanut odotella että Kooa tsekkaa taka-alueet uusiksi. Takastullessaan sai hajun ja tuli vähän mietteliäästi pois. Kun lähetin niin meni tarkemmin ja kävi hakemassa etummaisen muoviesineen. Rin teki saman ruudun mutta esine oli kuopan reunalla. Pari lähetystä tarvittiin että esine nousi :) Tänään myös esineruutu, kamalaan ryteikköön. Rin oli huono ja ei millään löytänyt esineitä. Meni taas vanhoja jälkiään. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt ottaa se ruudustakin pois jos ei suostu etsimään kunnolla. Kooalle näytettiin ensin takaesine, sitten keskimmäinen ja lopuksi lähiesine. Takaesineelle ei mennyt mutta toi keskimmäisen. Uusintalähetys taakse ja nyt löytyi! Lähiesinettä etsittiin kauan ja Kooa olisi halunnut vaan lähteä ruutua enemmän tarkentamaan.

Tiukkaa treeniä koska on suuria suunnitelmia :) Rin on ensinnäkin valittu Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen Tokon SM-joukkueeseen. Ennen SM-skaboja Rin on ilmoitettu vielä oman seuran tokokokeeseen heinäkuun alkuun. Sitten Rin kisaa agirodussa, näillänäkymin. Yhdet möllitokot ovat myös ensiviikolla. Kooa taasen lähtee tietysti pk-piirinmestaruuskisoihin, nyt kisataan kun ensivuonna en ajatellut enään Kooan kanssa hakua vakavasti treenata. Sitten ehkä EK-koe, jos osa-alueet saadaan kuntoon. Ja kirsikkana kakun päällä meinaan mennä Kooan kanssa myös SM-karkeloihin ensimmäistä kertaa ihmettelemään miten se tottis sujuu isolla kirkolla..

Kooasta vähemmän mutta entistä hienompia kuvia2 kommenttia:

  1. Ihania treenikuvia ja voi kun hieno Kooa ruusukkeensa kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kooa ei vaan oikein ruusuketta arvostanut, etenkin kun oli vesistö takana :D

      Poista