keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Monenmoista puuhaa


Kooalla on taas THE kuvausilme päällä
Liinalla on keppi ja Kooaa harmittaa
 Kyllä on taas kesäpäivät täynnä puuhaa. Ollaan tehty tokoa, jälkeä, hakua, tarkkuus/esine/pudotetun etsintää ja vielä Rin käväisi agilitykisoissa. Näistä ei juuri mainittavaa, palkinnoille pääsi jokaisella kolmella radalla mutta pisteiden kera. Ei siis nollia tälläkertaa. Olisihan se ollut ehkä liian täydellistä ;)

Hakua oli joskus viikko sitten. Ajattelin että Kooa saa helpon ja kivan treenin. Kooa oli mukana tallauksessa niin OLETIN että alue olisi jotenkin tuttu. Mutta joo. Kooa meni sinne tänne ja tonne ilman minkäänlaista järkevää suuntaa. Maalimiehistä ohi jne. Ei ollut ihan kaunista katseltavaa :D Mutta palkkaa sai jo parista haukusta vaikka juoksua tuli vähän enemmän mitä suunnittelin. Rin teki paljon paremmin. Näytöille vaan lähti vähän tahmeasti. Yksi tapaturma kävi kun Rinin pannasta oli irronnut rulla maalimiehelle mennessä, vähän oli ihmetellyt maalimiehellä ja täällä Rin sai sitten kehuja ja lähetin uudestaan. Hienosti kävi maalimiehen uudestaan nostamassa. Yksi tyhjä joka oli hieman vajaa mutta muutoin lähti hyvin ja tuli kutsusta hyvin pois. Viimeinen maalimies ääniavulla ja suorapalkalla.
Kooan piti päästä jälkileirille viime viikonloppuna, olin tätä odottanut koska ongelmia on. Mutta leiri peruttiin kivasti perjantaina <3 Joten se siitä sitten. Lauantaina kävin sitten Paulan kanssa tekemässä peltojälkeä. Kooa teki tässä oikein hyvin, kaikki kepit nousivat tarkasti. Jäljellä meni alussa hyvin mutta loppuakohti tarkkuus hieman kärsi. Rinkin teki pitkästä aikaa jäljen! Rinillä oli kolme keppiä ja todella hyvin muisti keppien tarkoituksen ja nosti kaikki. Omaan tapaansa meinasi kyllä jatkaa jäljestystä keppi suussa.. Vähän liian pitkä jälki oli ja loppua kohti myös turhan kuivaa heinikkoa. Näin ollen Rinin mielenkiinto loppujäljellä vähän kärsivät mutta suoritti silti jäljen viimeiselle kepille asti.

Viime viikolla Henri talloi Kooalle jäljen niin että vähän ennen keppiä oli nameja muutama maassa. Nyt nousivat kepit hyvin, Kooa myös pysyi suht hyvin jäljen päällä. Sunnuntaina uudestaan, nameja jossain välissä jälkeä. Eka keppi nousi hyvin mutta toisesta paineli surutta ohi. Kolmas taas nousi mutta neljännen päältä kirjaimellisesti käveli. Huomasin itse kepin kaukaa ja toruin Kooaa tästä kepin jätöstä. Kooa nosti kepin mutta palkkaa ei tullut. Vitonen nousi hyvin mutta kutoselle Henri olikin tehnyt pienen killerin, jättänyt kutoskepin ja samantien kääntynyt kulmaan ja poistunut jäljeltä.. Onneksi oli kartta auki niin pyysin Kooaa vaan tarkentamaan kun tietty otti ilmavainulla kulman ennakkoon. Mutta taas Kooa meni paremmin jäljen päällä. Tämäkin jälki oli noin 3h vanha.

Rinille ammuttiin ensimmäistä kertaa paikkamakuussa. Rin oli hihnassa ja ampuja piilossa. Kaksi laukausta ja molemmilla Rin vaan vähän nytkähti mutta ei yrittänytkään nousta tai osoittanut mitään muutakaan inhon merkkiä. Hyvä Rin :)

Kooa teki lauantaina myös tarkkuusetsintää ja pienen tennispallonkappaleen löytämiseen ei montaa hetkeä kulunut. Tässä Kooa on hyvin tähän mennessä osannut eritellä mikä on tarkkuusetsintä puuhia ja mikä esineruutuhommia. Tänään Kooa teki myös tarkkuusruudun ja sama homma, paikallisti muoviesineen todella nopeasti. Nyt vaan tiputti esineen suusta vähän ennen miulle tuomista ja tämä uusi etsintä tuotti Kooalle ihan hirveästi päänvaivaa! "Mutta mullahan oli se juuri äsken tässä!!" Tuumi Kooa kun esinettä etsi. Pudotettua tein myös. Tätä Kooa ei ihan vielä hiffaa vaikka kyllä löysi esineet, lähtö ei ihan onnistu. Esineruutua Kooa teki niin että taas oli reunat tallattu ja kaksi muoviesinettä. Ensimmäisen löytämiseen meni aika pitkän aikaa mutta Kooa teki tälläkertaa hyvin töitä alueen sisällä eikä juossut jälkiä. Toinen löytyi myös pienen etsinnän jälkeen.

Rin tajusi että rantaa pitkin pääsee juoksemaan! Ja kyttäämään Kooaa uimassa.Ei kerkee ravisteleen

Kooa pääsi eilen hömpöttelemään Katin treeneihin koska Rin oli aksakisoissa. Kooasta se olikin todella kivaa. Kooa teki ensin kuuntelutreeniä ja tässä tuli haukkua ihan liikaa. Muistui taas mieleen miksi Kooan kanssa toko ei ole kivointa.. Kaikki käsimerkkiä ja ohjaamista vaativat liikkeet aiheuttivat Kooan puolelta huutoa. Hyvin kuunteli ja suoritti tehtävät silti. Sitten kiertoliikettä ja tämä olikin yllättävän hyvä! Nurisi taas kapuloille ja esteille mutta jätti ne muuten huomiotta. Kerran haukahti lähtiessään ja tästä sai nuhtelut. Seuraava menikin hiljaa, hyvä Kooa :) Stopit olivat hyviä mutta kävi heti ennakoimaan. Palautukset aika vauhdikkaita, niin vauhdikkaita että meinaa Kooan niskat katketa kun kapula pitäisi nostaa hidastamatta vauhtia..

Rinin kanssa tokoilut ovat olleet tunnari/tyhjällemeno ahdistusta lukuunottamatta ihan onnistuneita. Jäävät ovat nyt paremmalla mallilla ja tekee niitä aika hyvällä onnistumisprosentilla. Paikkamakuussa alkaa juoni selvetä ja odottaa tarkkaavaisena luoksetuloa, ei kuuntele muita. Luoksetulon stoppi on huonontunut selkeästi, pysähtyy mutta ottaa parit askeleet. Tätä on tehty nyt jonkinverran niin että olen heti käsimerkin jälkeen heittänyt lelun/namin taakse. Sitten kun on stoppeja treenannut niin on taas edessä ennakointihidastelua <3 Yksikin stoppi tietää seuraavalla kerralla luoksetulossa hitautta. Kierron kautta Rin pysähtyy paljon paremmin. Rinillä onkin kaksi luoksetulokäskyä, "Tule!" tarkoittaa että pitää tulla suoraan eteen. Tämä oli meidän vanha luoksetulokäsky. "RinSivu!" meinaa taas sivulle suoraan tuloa. Nämä menevät jo aika hyvin :)
Sitten on lenkkeilty Lauran ja Liinan kanssa :) Kooa on uinut paljon ja tehnyt ylämäkikävelyä. Sisällä molemmat koirat ovat päässeet jumppapallon päälle seisoskelemaan ja istu-maahan-seiso jumppaamaan pallon päällä. Myös muita syvien lihasten treenejä ollaan tehty. Ja pyöräilty metsässä, se onkin kivaa kun pääsee taittamaan pidemmän matkaa lyhyemmässä ajassa. Viikonlopuksi onkin taas paljon puuhaa tiedossa kun on Reija Niemisen hakukoulutus lauantaina ja sunnuntaina Oili Huotarin tokokoulutus!

Kooa, Rin ja Liina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti