perjantai 24. kesäkuuta 2016

Rinin möllitokot


Parikkalan koiraharrastajat järjestivät möllitokon ja tietty me mentiin Rinpulaisen kanssa sinne :) Taas Rin hepuloi autosta pois tullessaan mutta onneksi kehään mennessä oli jo ihan normaali.

Paikkamakuu 9: Perus Rin, valahti lonkalleen melkein heti. Tuntui väistävän viereistä koiraa, Rin vaan katseli voimakkaasti muualle. Vieressä siis kuitenkin kiltti ja rauhallinen koira. Nopea alas ja suht nopea ylös myös.

Seuruu 8: Alkuun ajattelin että en tee kokonaan mutta koska Rin tuntui niin hyvältä niin mentiin koko kaavio :)

L 9: Näin varjosta että istahti hieman hitaasti mutta istui sentäs!

Luoksetulo 0: Olin ennen kehäänmenoa muistellut mitä Oili sanoi mölleistä, niissä ei saa koiran antaa tehdä mitä huvittaa ettei se opi että koemaisissa tilanteissa voi pelleillä. Rin teki luokattoman huonon pysähdyksen ja lähti sen jälkeen tassuttelemaan. Tästä sai huomautukset.

Ruutu 8: Tässä taas en pysäyttänyt Riniä heti, teki pienet kiepsukat ruudun alussa mutta hakeutui taakse :) Seuruuseentulo vähän vallaton, tätä ei ollakaan hirveästi treenattu.

Ohjattu 9: Kaarsi keskelle mutta itsenäisesti haki kuitenkin oikean. Saisi olla nopeampi mutta tuskin tuosta pähkäilijästä nopeampaa saa..

Tunnari 9: Mietti ja mietti mutta toi oikean :) Ravilla tosin takaisin.

Kaukot 6,5: Eteni hiukan, TAAS kaksoiskäsky perusasentoon. Tässä pohdin jälkeenpäin että en taaskaan katsonut Riniä kun annan käskyn ja yleensä aina katson kun käsken ja kun muut käskee niin en katso. Ehkä tässä syy..

Metallinouto 9,5: Kun seurasin muiden suorituksia niin huomasin että hittovie, olen unohtanut metskunoudon kokonaan! Ei olla tehty sitä kuukausiin! Onneksi ei ole Rinille hankala, hyppäsi taas vaan turhan liidokkaasti.

Kokonaisvaikutus 9. Pisteitä yhteensä 238. Hirveän hyvä fiilis jäi kokeesta! Rin teki todella kivalla temmolla hommia. Palkkasin ohjatun jälkeen. Luoksetuloa/stoppia tehtiin kokeen jälkeen ja huonosta pysäytyksestä huomautuksen jälkeen Rin ennakoi taas HYVIN voimakkaasti stoppia. Meni useampi yritys että sain Rinin tulemaan laukalla luokse ja tähän liittyi myös käskysanan vaihto.

Video on kamala kun latasin uuden videoeditorin ja en ilmeisesti osaa sitä käyttää ollenkaan. Lopussa vielä pitkät pätkät tyhjää.


Kotona Rin on askarrellut taas tunnarin parissa. Nyt olen tuonut työkavereiden hajustamia kapuloita kotiin ja muutenkin perheenjäsenet ovat joutuneet tunnareita lääppimään. Oma on ollut Oilin ohjeiden mukaan nyt piilossa ja tämä on toiminut! Kahdesti Rin on tuonut väärän mutta olen antanut tuoda sivulle asti ja siitä ottanut pois suusta ja käskenyt hakea uuden. Seuraava on ollut oikea. Rin etsii piilotettua omaa todella hyvässä mielentilassa, ei maistele vääriä. Kun löytää oman niin nappaa sen samantien, toisinkun jos oma on näkyvillä. Palautus on ollut kotona aina laukalla.

Tehotreenissä myös kaukoista maa-seiso vaihto jossa Rin nousee vähän liian etupainoisesti. Luoksetuloa on tehty suorana ja nameilla heiteltynä stoppia. Kokeilen vaihtaa tähän suullisen käskyn, se on nyt toiminut todella hyvin. Hankala kun Rinillä ei oikein voi ottaa suoraa luoksetuloa stopilla mutta taas jos en niitä ota niin hämmentyy stoppikäskystä ja tekee pysähdyksen mutta jatkaa tassuttelua.Kooa kävi tottistelemassa niin että ammuttiin useasti. Niinkuin arvelinkin, Kooan ääntely oli aika railakasta. Haukahti myös kerran ennenkuin aloitin jääviä ja tästä sai tiukemman huomautuksen. Ampuminen vie Kooan keskittymiskykyä. Maahanmenosta luoksetulossa tuli suoraan sivulle, ei ole tätä tehnyt piiiitkään aikaan. Juoksusta ennakoi seisomista kun paukku tuli juuri ennen miun käskyä, ei kuitenkaan ihan täysin pysähtynyt.

Tein Kooalle myös noin 400 metrin jäljen. Nyt nousi kepit hienosti! Jälki kylläkin aika tuore, noin tunnin vanha. Koska tämä meni hyvin, ilmoitin Kooan EK-kokeeseen. Tarkkuutta tein tänään ja kyllä oli kolikko hankala löytää. Ja kun sen löysi niin sitten tiputti! Ja vihdoin kun löysi uudestaan niin tiputti matkalle. Luulin ensin että Kooa oli nielaissut sen.. Senverran hölmönnäköinen Kooa oli. Löytyi kuitenkin uudestaan ja taas tippui! Sitten sain kopattua kolikon. Pitää tehdä metalliesineitä nyt useampi. Mutta hienosti Kooa osaa virittelyt tarkkuuteen. Tein esineruutua ja Kooa jatkuvasti juoksi lähiesineen ohi. Sanoin Kooalle tiukasti että "Nyt tarkkana!" ja lähetin. Samalla muistin että "Tarkkana" on meidän tarkkuusetsintä käsky. Niinhän se Kooa lähtikin nenä maassa rauhallisella rytmillä etsimään :D Mutta löytyi!Muutoin ei olla oikein päästy treenaamaan :( Työvuorot menneet pahasti päällekäin ja Henrillä on omat agitreeninsä (jotka ovat kuulemma menneet loistavasti). Koirilla (lue Kooalla) on kuntokausi. Yritän päästä pyörälenkille pari kertaa viikossa, Rinhän juoksee muutoinkin lenkillä mutta Kooa on laiska lenkkeilijä. Kooa on myös käynyt uimassa ja harrastanut ylämäkikävelyä. Sitten vielä satunnaiset kotijumpat :) Rakensin myös hyppytekniikka esteet kotipihalle, ihan vaan rimat tokokartioiden päälle niin Kooa on saanut hyppelyharjoitusta. Huonostihan se metrinen menee :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti