sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

EK1 KooaNyt on korkattu myös EK-puoli :) JA kummallinen koeaika kun Lappeenrannan palveluskoirayhdistyksen juhlakoe oli ilta/yökoe. Eipä Kooaa hetkauttanut iltaharrastelu, Kooa kyllä tekee aina kun hommia on tarjolla. Onneksi ehdimme aloitella tottista ennen pimeintä hetkeä, viimeisillä pareilla oli jo aika hämärät oltavat.

Koe alkoi meillä jäljellä. Sinällään hyvä että se stressaavin osuus oli heti hoidettu, vaikkakin niitä keppejä onkin nyt noussut treeneissä hyvin. Janalle Kooa lähti hyvin, hetken päästä kaarsi vähän oikealle ja siitä suoraan tiukasti vasemmalle ehkä noin 15 metrissä. MELKEIN karjasin Kooan jo takaisin janalle kunnes pieni ääni muistutti että voi se jälki alkaa muualtakin kuin janamerkin kohdilta. Seurasin siis onneksi Kooaa ja eipä tuomarilta mitään kuulunut eli jäljellä oltiin ja vielä oikeaan suuntaan menossa! Juhuu!! Ja mikä meno Kooalla oli! En muista että koskaan treeneissä olisi tuollaisella voimalla vetänyt eteenpäin. Jouduin todenteolla hiljentämään ja roikkumaan perässä. Summasummarium, kaikki kepit nousivat varmasti eikä jälki kadonnut missään vaiheessa <3 Kyllä oli hieno tunne mennä Kooan mukana vaikkakin se 300 metriä on todella lyhyt matka. Jäljeltä täydet 60 pistettä.

Sitten esineruutu. Tämä oli jontkan pohjalla jossa ollaan joskus viimevuonna ruutua tehty. Tuulesta ei hirveästi ollut apua joten päätin lähettää vaan lähimmästä kulmasta. Kooa lähti hyvin ja sai heti puolessa välissä hajun esineestä. Jotenkin tuuli ilmeisesti kierteli alueella että esineen paikannuksessa meni hetki. Nyt kuitenkin luotin Kooaan että on oikeasti esineellä eikä vaan heiluttele omiaan. Pisteitä 29, vähennys siitä että kehuin Kooaa kun oli ottanut esineen suuhunsa. Kuulin edelliseltä että heillä tuli samasta vähennys mutta ajattelin että pisteestä viis, olen aina kehunut Kooaa kun on ottanut esineen niin kehun kyllä nytkin.

Pudotettu seuraavaksi, meidän vähiten treenattu osa-alue. Tämä suoritus on itselleni ollut vähän hämärän peitossa. Perjantaina tajusin että saan ottaa oman esineen jonka itse tiputan. Luulin että tuomari tiputtaa esineen ja se on etukäteen valittu. Ihan erilainen ajatus suorituksesta mitä se oikeasti oli. Virittelyt pitää nyt muuttaa Kooalla jatkoa varten, on hieman helpompi viritellä kun oma esine haetaan. Kun olimme menossa suorituspaikalle niin metsästä kuului tuomarin napakka huuto "Seuraava!" Oma ajatus oli heti että voihan helvetti! Ja Kooan ajatus taas "Wuhuuu! Hakumetsään tiemme käy!" Kuului vielä uusi "Seuraava!" huuto ja tässä vaiheessa Kooa ei meinannut pöksyissään pysyä ja itselläni rupesi hikikarpalot valumaan kun mietin että miten kerron Kooalle kuinka väärässä hänen suuruutensa tässä on. Yritin vähän heilutella sormikkaita mutta eihän Kooa niitä edes nähnyt. Ei muutakun menoksi. Kooa oli sitä mieltä että turha seurata kun tässä nyt vaan mennään siihen aloituspaikkaan että päästään ukkoja nostamaan. Merkkasi pudotuspaikan ilmeisesti edellisen koiran esineen takia. Kun pääsimme lähetyspaikalle ja annoin Kooalle käskyn niin oikein näkyi kuinka Kooan päässä alkoi rutista. "Jäi? Mikä Jäi? Senhän piti sanoa että Hae. Onpas kummaa. Nyt se taas hokee että Jäi ja huitoo tuossa. Parempi lähteä.." Ekalla käskyllä ei tapahtunut siis mitään ja tokalla Kooa lähti epävarmasti. Eteni noin kymmenen metriä ja jäi pyörimään. Useita käskyjä tähän ja Kooa lähti seikkailemaan vasemmalle missä tuomari oli. Onneksi ei sentäs tuomaria alkanut ilmaisemaan! Yritti häipyä kukkulan taakse ukkoja etsimään. Lopulta harhautui tarpeeksi pitkälle ja kun lähti palaamaan niin sai hajun esineestä. Sitten herneet kohtasivat kolahtaen Kooan päässä ja toi vauhdikkaasti sormikkaat. Tämänlainen sirkus tälläkertaa, pisteitä nolla. Pointsit Kooalle herneiden kohtaamisesta, itselle isot miinukset kunnon virittelyiden puuttumisesta.

Seuraavana tarkkuus. Kooa oli autossa ihan täpinöissään että TAASKO pääsee hommiin :) Tähän virittely, mietin että otanko metalliesineen virittelyyn mutta otinkin kovamuovisen muumin. Nyt virittely toimi ja Kooa oli selkeästi tarkkana ruudussa. Tuhina vaan kävi kun Kooa teki hommia, välillä poistui alueelta mutta käskystä palasi takaisin hommiin. Mutta ei vaan löydy. Kooa teki hirveästi töitä esineen eteen, vältteli yhtä ruohikkokohtaa ja niinhän se esine olikin siellä. Kun aika oli loppunut niin nostatin Kooalla esineen. Silti vaikka paikan osoitin niin Kooa ei millään suostunut ymmärtämään että se painava metallijuttu olisi tuotava asia. Lopulta hiffasi kun kunnolla näytin ja toi. Kooaa jotenkin inhotti tunkea kuono sinne paksujen isojen heinien keskelle. Treeniin tämä. Tästä tässä vaiheessa nolla.

Sitten pidempi odottelu ja kymmenen jälkeen hakumetsään. Metsässä oli hiirenhiljaista tähän kellonaikaan ja odottelualueella kyllä osasin paikantaa aika tarkallen missä kohtaa radalla maalimiehet sijaitsivat.. Kaksi haukkuvaa koiraa meni ennen meitä. Uskoin hyvin varmasti että maalimies on oikealla noin keskivaiheilla ja vasemmalla taaempana. Koska en halunnut riskeerata että Kooa nostaa ensin takamaalimiehen niin otin oikean etukulman lyhyellä pistolla. Hienosti Kooa upposi ja hyvin syvälle! Eikä nostanut tällä pistolla maalimiestä, tuli todella hyvin pois. Sitten vasemmalle ja taas hyvin upposi taakse asti rinteen alle. Täältä myös tuli hyvin pois, kun nostin käden ylös (palkkapurkin merkki) niin Kooa oikein kiihdytti vauhtia :D Ja tökkäsi käteen kun tuli sivulle. Tästä taas hyvin syvä pisto oikealle. Odottelin että löytäisi mutta mitään ei kuulunut, kutsuin pois ja tullessaan vaihtoikin suuntaa keskemmälle. Arvelin että maalimies onkin noin 30 metrissä olevan kannon takana ja niinhän se olikin :) Hieno ilmaisu, hieman liian tiivis kontakti maalimieheen kylläkin. Sitten vasemmalle ja koska olin jo noin 60 metrissä niin annoin Kooan tehdä töitä rauhassa. Taas työskenteli todella takana ja kun Kooa oli tulossa takaisin päin niin kutsuinkin suullisesti jo pois. Tästä sai sitten taas hajun ja menikin maalimiehelle. Kumpikaan maalimiehistä ei ollut siis takana asti mutta todella hienosti Kooa upposi ja työskenteli takana vaikka vasenta takalinjaa ei näkynytkään. Ilmaisu taas hieno. Aikaa meni noin 4 minuuttia ja pisteitä 68 :) Vähennykset kaartelusta ja siitä että olisin voinut pitää Kooan tiukemmassa kurissa. Mikä on ihan totta.

Tämän suorituksen jälkeen tuomari tulikin sanomaan että miulle oli annettu liian lyhyt aika tarkkuusruudussa! Etsintä pysäytettiin kolmen minuutin kohdalla vaikka olisimme saaneet käyttää viisi minuuttia. Enhän itsekään muistanut että aika on noinkin pitkä! Kolme minuuttiakin tuntui jo hirmu pitkältä. Saimme siis uusia ruudun ja se tehtäisiin hakualueelle. Ei muutakun Kooalle vähän vettä ja hetki huilia. Kiireesti kahden metalliesineen nosto ja hommiin. Taas Kooa tiesi mitä oli tekemässä ja lähti nenä maassa. Ja samantien löysi! 15 sekuntia ja sama hankala metalliesine jonka Kooa nyt tunnisti haettavaksi :) Tästä täydet 20 pistettä.

Sitten hyvillä mielillä tottikseen. Tehtiin kolmen kimpassa mikä on taas se pahin, etenkin kun ensin Kooa oli paikkiksessa ja sitten huiliin. Makuussa ei mitään ihmeellistä, paitsi itse mokasin kun tuomarilla kesti aika kauan kun olin mennyt takaisin Kooan viereen. Pohdin että pitikö odottaa tuomarin lupaa vai oliko hän jo sen antanut. Nostin Kooan ylös ilman lupaa.. Tästä johtuen liike oli Erittäin hyvä ainoastaan. Seuruussa Kooa oli lähdössä eteen mutta ei niin pahasti mitä pahimmillaan. Paukuista tajusi että eteen ei pääse ja oli tarkempi. Ja oli muuten hiljaa! Ei äänen ääntä tullut. Josko tässä olisi tapahtunut pysyvämpi muutos parempaan. Seuruu oli suht hyvää, nyt täyskäännökset olivat nopeita ja niistä Kooa sai myös kehut. Seuruu oli Erittäin hyvä :) Vaikkakin ei lähellekään mihin Kooa pystyy. Istumisessa tuli perus saisi istua nopeammin ja vähennykset tehostetusta käskystä. En tietoisesti antanut mitään tehostetta mutta onkohan se äänenpainosta? Maahanmeno saisi olla nopeampi vaikka aika nopealta se miusta näytti. Sitten tapahtui kummia. Ensinnäkin luoksetulo oli todella hidas Kooaksi ja sitten Hänen Korkeutensa päätti jäädä SEISOMAAN puolen metrin päähän miusta! Ei oo totta. Hetken tuijottelin Kooaa että josko voisit tehdä asialle jotain ei ihan kuulu tuossa olla. Kooa tuijotti tiukkaan takaisin tekemättä elettäkään. Tiukka "Tule!" ja nyt Kooa päätti että sivulle siis. Just joo. Liikkeenä Tyydyttävä. Tasamaanoudossa palautus saisi olla nopeampi ja pitää kyllä pitoa nyt tehdä koska pyöritteli hiukan. Oisko ollut Hyvä? Hyppynouto oli ihanalla pressuesteellä! Kooa arpoi ponnistuspaikkaa ja räpiköi yli. Ei taaskaan palauttanut hypyn kautta. Tämä Puutteellinen. Estenouto normi malliin, tuomari toivoi enemmän voimaa. Tämä Erittäin hyvä. Eteenmeno taas todella hieno, Erinomainen jopa :) Pisteitä tuli 83.

Yhteensä pisteitä kakkostuloksen verran, 260p. ja 2.sija. Tuomarin Ari Kansikas. Olipas EK kiva laji! Pitää jatkaa joku kerta uudestaan kunhan treenaan sen perhanan pudotetun kuntoon. Matkakin kasvaa aika huikeaksi kakkosluokassa. Kyllä se Kooa on huippukoira <3

Rinpulapimpula on puuhastellut takapihatokoa ja luoksetulon pysäytyksiä lenkillä pehmeällä hiekalla. En tiedä kantavatko nämä kokeeseen mutta katsotaan! Nyt tuntuu että Rin on jotenkin ymmärtänyt seuruun. Tarjoaa aktiivisuutta jo todella nopeasti ja tietää mitä haetaan kun olen eleetön. On hirveän paljon enemmän läsnä seuruussa kuin ennen <3 Vitsi miten kivaa! Tiistaina koe, saas nähdä mitä käy :)

Treenasin Kooan kanssa pitoa ja Rinin oli IHAN PAKKO kanssa tehdä 2kg kanssa kapulahommia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti