keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kooan toiseksi viimeinen hakukoe ja Rinin liikkeiden sabotointia

Kooa kävi piirinmestaruushakukokeessa Kouvolassa. Tämä on (ainakin näillänäkymin..) Kooan viimeisimpiä kokeita hakupuolella. En näe mitään syytä jatkaa enään hakupuolella kun lajeja on niin paljon muitakin! Ja ne muut eivät ole ihan niin raskaita..

No se piirinmestaruus ei tänä vuonna meille tullut :) Onneksi siellä on jo Kooan nimi Nean toimesta kirjattuna! Itse kun sen unohdin sinne kaiverruttaa. Pytty meni toiselle hienolle koirakolle :) Koe meni Kooan osalta aika tuhmailuksi. Ensin oli tottis, sitten esineet ja lopulta henkilöetsintä. Koska olin viimeinen maastossa ja tässä vaiheessa jo tiesin että piirinmestaruutta ei tule niin sainpahan Kooalle koulutustreenin.

Ensin tottis. Tässä tuli TAAS uusi ongelma esiin. Ensinnäkin, Kooa ennakoi sitä hemmetin eteenmenoa jo paikkamakuussakin :D Ei oo totta. Toiseksi, Kooan pylly ei meinannut millään mennä maahan. Tuomari joutui huomauttamaan että "Koira ei istu sivulla" ennen paikkista. Eikä se ilman käskyä istunut missään aloituskohdassa. Tätä onkin nyt treenattu. Seuruu omaan silmään peruskaameaa Kooan koeseuraamista, positiivisena taas se että eteenmenoennakointi loppui paukkuihin ja paukuista ei tullut muuta kuin pari vinkaisua. Tästä arvosana hyvä :) Istumisessa Kooa oli entistä enemmän eteenmenossa ja ehkä tästä syystä kerrankin Kooan istuminen arvosteltiin nopeaksi. Kun avasin suun niin Kooa oli jo lähdössä eteen mutta onneksi sillä oli korvat mukana. Maahanmeno ok mutta luoksetulossa mietin että josko katselisin taivaita niin Kooa tulisi eteen. No eipä tullut vaan kiersi suoraan sivulle. Seisomisessa oli ottanut pari askelta ja tässä luoksetulossa tuijotin tiiviisti Kooaa (Prkl uskallappa kiertää!) ja nyt tuli eteen.

Nouto ihan ok ja tässä huomasin kolmannen ongelman. Etenkin kapulan ollessa kyseessä Kooan sivulletulo on hieman vino. Enpä hirveästi ole tätä treenannut joten sekin treeniin! Hyppynoudossa sattui nyt sitten niin että Kooa ei hypännyt kumpaankaan suuntaan :( Estenouto hyvä, haukku pääsi taas mennessä. Eteenmeno normimallia eli erinomainen. Pisteitä tästä 76.

Hypystä olen miettinyt jälkikäteen että Kooa on hypännyt paljon paremmin silloin kun EN ole säätänyt tuon pressuesteen kanssa. On lähes aina ponnistanut jotenkuten esteen päältä mutta näin kehnossa kunnossa hyppy ei ole koskaan ollut. Ja en ole treenannut juuri ollenkaan sitä kapulan tuontia esteen yli! Olen tehnyt vaan toiseen suuntaan. Kapulan kanssa kuitenkin hyppy muuttuu aika merkitsevästi. Ennen tätä koetta tein kapulan kanssa pelkkää tuontia esteen yli. Pressuesteestä kun ei pysty ponnistamaan niin olenko vienyt Kooalta sen ainoan mahdollisuuden selvitä koe-esteestä? Sitten taas kiinteällä treenaamisessa on aina se loukkaantumisriski..

Esineruutu oli pitkästä aikaa kammottavan surkea. Alue näytti helpolta mutta lopulta raivausjätekasat tekivät siitä hankalamman miltä näytti. Kooan saldona yksi surkea esine. Tässä mietin että viime kokeissa Kooan on löytänyt esineet suht nopeaan ja nyt ei saanut sitä vahvistusta ruudusta kun itse annoin Kooan työskennellä huonosti ensimmäisen sivun enkä vaatinut sitä menemään perälle asti mistä esine olisi löytynyt. Otin alkuun myös Kooan ehkä turhan liian tiukasti hallintaan, en tiedä onko tällä vaikutusta. Ilma oli myös todella seisova eikä tuullut yhtään. Pisteitä 10.

Sitten pitkä odotus hakualueelle. Alku oli taas Kooalla vähän nihkeää, oikealle puolelle ei meinannut millään upota syvälle ja suoraan. Tästä otinkin heti tiukan linjan ja käskytin Kooaa huomattavasti tiukempaan enkä sallinut mitä tahansa surkupistoja. Ajattelin että jos pisteitä vähennetään niin AIVAN sama kun niillä ei ollut enään merkitystä :) Eka sata metriä menikin helvetin monella pistolla ja tiukalla komennuksella. Ensimmäisen maalimiehen Kooa löysi takaapäin, hyvä että oli nenä tarkkana. Ja tämä johtui juuri siitä kun Kooa ei edennyt alueella tarpeeksi hyvin, prkle! Ilmaisu ensin heikko hau ja sitten hetki taukoa ja paremmin jatko. Toinen maalimies vasemmalla noin 200 metrissä, taas vähän heikko ilmaisu. Tämän maalimiehen jälkeen Kooa sanoi olevansa zippi sipuli, poikki ja pinoon kiitos. Ei auta, jatkettava on. Sain oikeasti henkisesti kiskoa Kooan pois maalimieheltä. Sitä se teettää kun ei alussa kunnolla työskentele. Pisto oikealle ja vasemmalle. Tässä vaiheessa olin jo ylittänyt 200 metrin ja unohdin jatkaa askeleiden laskemista piilolta palattuani niin hieman arvoin etenemistä alueella. Kooa oli tehnyt hyvän piston vasemmalle ja teki taaksepäin suuntautuvan piston oikealle. Koska Kooa oli aika väsy niin lähetin uudestaan oikealle ja nyt suuntautui paremmin eteenpäin. Annoin työskentelyrauhan ja sieltä se viimeinen maalimies löytyi. Hienosti Kooa jaksoi vaikka oli varmasti hankalaa. Pillikutsu toimi kauttaaltaan luoksetulona hyvin mutta Kooa meinasi itsenäisesti ylittää keskilinjan ja siirtyä sinne etsimään.. Voi tuhmuriKooaa! Pisteitä 163. Aikaa meille olisi jäänyt vajaa viisi minuuttia vielä käytettäväksi.

Yhteensä pisteitä siis 259, 3.tulos ja 3.sija. Hakualue tuli hyvänä treeninä ja tulipahan muita hyviä treeniajatuksia kokeesta. Mutta päätin jäädä silti Kouvolaan vielä yhdeksi yöksi ja sunnuntaina taas treenaamaan ;) Tuomarina tottiksessa Ari Kansikas ja maastossa Vesa Häkkinen.

Sunnuntaina siis taas metsään! Tein samaan kohtaan esineruudun ja voikun oli hankalaa! Kooan liivitkin katosivat ja onneksi löytyivät. Kooalle tiukkaa kuria ja kolme neljästä esineestä nousi. Rinkin kävi ruudussa ja sekin suoriutui normaalia heikommin. JA Rinistä huomio että se kyllä jättää esineen jos kutsun sitä kun on esineen löytänyt. Sitten tottiskentälle. Mietin pitkään että tehdäkö täyskorkea hyppy ja päädyin sen tekemään. Ensin kuitenkin seuraamista jossa tulikin esiin Kooan peppuylösjumitus ja siitä sain Kooaa muistutettua. Luoksetuloissa suorapalkkaa ja eteentuloa. Sitten se hyppy. Ensin Kooa koitti kiertää. Sanoin että ei onnistu. Sitten hyppäsi yli mutta kiersi takaisin. Sanoin taas että ei nyt oikeasti onnistu. Sitten Kooa meni yli ja toi kapulan myös yli <3 Otti ponnistuksen esteestä mutta ei silti ollut mikään märkäläntti esteenkyljessä hasardihyppy.

Kotona illalla vielä esineruutua. Kaksi tallattua kaistaletta. Ensimmäinen esine ihan ok ajassa. Toinen oli hankalasti ison kiven vieressä josta Kooa juoksi jatkuvasti ohi! Toi lopulta kun neljättä kertaa ohi oli menossa. Ja taas Kooa hidasteli luoksetulossa kunnes keksin ratkaisun! Käytän pilliä! Vielä viimeinen lähetys (tyhjään) ruutuun ja pillikutsu. Ja kappas kun Kooa tuli vauhdilla. En tiedä onko liikaa vauhtia ja intoa että tulee sitten nenäkiinni. Tätä pitää testata. Maanantaina uusi esineruutu niin että osa alueesta oli myllerretyllä kivikkoisella alueella. Tässä kaksi esinettä, hankala keskellä risukossa ja helppo siinä kivikossa puun takana. No, kaikki ei mene niinkuin suunnittelee ja Kooa kaarsi keskelle ja sai hajun siitä muovisesta ja toi sen. Eihän siitä nyt voi oikein kieltääkään. Pakko oli laittaa uudestaan sivurajalta koska esine oli vielä siellä. Nyt Kooa kaarsi ennenaikaisesti keskelle ja tästä kutsuin pois. Toinen lähetys vei syvemmälle ja nyt nousi esine. Hyvin oli tälläkertaa nenä kuitenkin auki.

Rin on taas puuhastellut paljon tokon palasia :) Ruutu näyttää nyt tosi kivalta, kotona keksin tehdä ruudun paikkaa kierron kautta. Ei haittaa vaikka menee väärään kohtaan, siitä vaan uudestaan kierrolle ja sitten onnistuukin! Paikka on tullut nopeasti varmemmaksi ja Rin tekee hienot jarrutukset. Ohjattu on ollut hankala korkeassa ruohikossa mutta muuten toiminut hyvin. Tunnari taas.. tässäkin ollut ruohikko ongelmaa mutta tänään oli pohjanoteeraus. Saas nähdä miten kokeessa käy, kaikki kylläkin täysin omaa syytä. Tänään treenit ja korkea nurmikko. Jälkikäteen tajusin heti epäonnistumisien jälkeen että miksi hitossa tehdä korkeassa nurmessa tunnaria kun kokeeseen on pari päivää aikaa?!?! Ihan kun kerjäisin ongelmia! Ja niitä sain. Ensimmäinen tunnari niin että Rin vaan etsi ja etsi ja etsi ja nosti jonkun ja pudotti. Kutsuin pois ja uusintalähetys, tämä parempi. Suunnitelmissa oli tehdä välissä jotain ja sitten uusi tunnari. Taas käskytettynä eri paikkaan. Nyt Rin toi kolmasti väärän kunnes laitoin Rinin maahan ja menin etsimään omaa pois. Ja se kauhea tunne kun omaa ei löydy! Rin oli tuonut sen jollain kertaa mutta en ollut huomannut sitä koska merkinnät oli niin haaleat :( Voi paska. Tiesin heti että vaikeuksia on tulossa. Vaihdettiin hiekalle tunnarin paikka ja vähemmän kapuloita. Nyt Rin ei suostunut edes menemään kapuloille. No, Rin autoon ja vielä lopuksi uusinta. Ei tämäkään hyvä ollut mutta lopulta toi oman. Positiiviset asiat tämänpäiväisistä treeneistä olivat se että Rinin välihommat eli kahden eri ruudun bongaus ja ruudusta seuruuseentulo menivät ihan hiton hyvin :) Kooa teki pk-juttuja ja sain taas huomautettua ilmapyllystä ja teinkin muutamia ihan pelkkiä siirtymiä. Ja sitten Kooa hyppäsi kiinteän esteen ensimmäisellä yrityksellä molempiin suuntiin <3

Kotona vielä uusintaa ja treenien pelastelua Rinille ja kahdesti teki niin että nosti oman, tiputti ja nosti uudestaan. Kolmannen kerran yritti taas nostelua ja nyt sitten ei saanut enään tästä palkkaa. Vein oman takaisin ja nyt nosti nopeasti oikean. Tarkkana saa olla mitä vaatii ja mitä sallii.. Sitten seuraavaksi yritin pilata metallihyppynoutoa <3 Se on ollut todella hyvä ja en ole sitä treenannut mutta ajattelin että olisi hyvä tehdä muulla kuin ruotsalaisella kapulalla. Miun normikapula on sellainen koliseva ja mietin että mitäköhän Rin siitä tuumaa. Eipä tuumannut hyvää ei! Kieltäytyi hyppäämästä tai tiputti kapulan joko ennen hyppyä tai heti hypyn jälkeen. Kiva! Sitten ruåttin malli kehiin ja nytkin meinasi kiertää hypyn. Alkoi tulemaan lopulta yli mutta vauhti hidastui aikalailla. Josko huomenna saisi kokeiltua normimetskulla uudestaan.. Ei ois tätäKÄÄN kannattanut treenata :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti