torstai 28. heinäkuuta 2016

SM-tokot ja esineruutuja

Huh, nyt on Rinin SM-tokot ohi. Ei tullut ykköstä eikä sitä TK3:sta mikä Kooaltakin uupuu mutta kokemusta taas. Se liike mitä ei olla harjoiteltu meni pieleen eli hyppynouto. En ole vinoja harjoitellut pitkään aikaan, vähän hölmöä. Sitten heitin senverran vinoon että Rin ei tuonut enään esteen yli. Tämä ongelma on ollut joskus aiemminkin. Sitten ohjatussa väärän lukitseminen meni taas ihan Rinin piikkiin. Oltiin heti alussa joten ihana että saatiin samantien homma purkkiin! Eikä tarvinnut kytätä omaa vuoroa.

Kaiffarit (NOT) Rin & Riina


Paikkamakuu 7: Tässä tiesin jo heti alkuun että on hankala paikka kun yleisö pääsee liikkumaan takana. Ja niinhän se Rin alkoikin haukkumaan. Pysyi silti paikallan mutta kääntyi vinoon kun menin taakse. Hyvin alas ja ylös.

Ruutu 6: Täysin taas oma moka! Jostain syystä odotin pysäytyskäskyn antamista liikaa ja Rin meni yli. Eihän me koskaan näitä korjauksia ole harjoiteltu että siihen nähden Rin tuli hyvin takaisinpäin mutta meni suoriltaan maahan.

Ällä 8,5: Taas positiivista että Rin istui :)

Tunnari 9,5: Tää oli todella hieno ottaen huomioon mihin jamaan se saatiin muutama päivä ennen koetta! Otti heti oikean ja nopea palautus <3

Hyppynouto 0: Liian lyhyt heitto, liian vino, liian vähän treeniä.

Sitten ehdin hyvin palkkaamaan Rinin ennen seuraavaa kehää.

Luoksetulo 8: Taisi vähän valua.

Seuruu 8: Ihan ok, peruutuksessa unohtui katselemaan jotain ja jouduin antamaan uuden käskyn.

Kaukot 9: Tässä kävi niin että liikkuri ohjeisti alun jälkeen väärin. Mietin hetken että mitä nyt miun pitäisi totella. Ajattelin että ehkä parempi totella liikkuria ja tein sen mukaan. Rin teki tosi hienosti. Sitten tuomari sanoikin että saan uusia jos haluan. Kysyin että paljon saataisiin tästä sarjasta ja koska arvosana oli 9 niin en todellakaan alkanut uusimaan ;) Mutta tällaista sattuu, jos olisi ollut ne tabletit käytössä niin näin ei olisi käynyt.

Ohjattu 0: Lukitsi väärän ja lähti sinne. Pysähtyi hyvin mutta vasta toisella käskyllä suostui noutamaan oikean. Olisin ehkä voinut pysäyttää aikaisemminkin mutta tässä ei ole treeneissä mokaillut juuri yhtään. Tietty sitten just kokeessa pitää :D

Pisteitä yhteensä 213.167 eli 3-tulos ja iso harmi nollautuneiden liikkeiden kohdilta. Luulin jo alkuun että nyt tulee elämäni ensimmäinen ei-tulosta tokosta mutta ei ihan. Rin sai paikkiskehästä kokonaisvaikutukseksi 9,5 ja kahdesta muusta täydet 10. Molemmat yksilökehän tuomarit, Pirkko Bellaoui ja Tiina Heino, kehuivat hirveästi meidän yhteistyötä. Se oli kiva kuulla koska kehän ulkopuolella Rin on niin kovin haukkuherkkä ja ottaa häiriötä. Nämä kehut myös vähensivät epäonnistuneiden liikkeiden harmia :) Ja Rin kuitenkin mahtui 20 parhaan joukkoon.
Ihana päästä treenaamaan nyt EVL-liikkeitä kunnolla! Tehtiin jo kotipihassa ohjattua kolmella kapulalla ja merkkiä. Pitää tehdä myös paljon sitä että kapulat on paikoillaan ja merkille on mentävä. Tämä ongelma ei ole hävinnyt EVL-liikkeiden tauon aikana ;)

"Jos pidän silmät kiinni niin ehkä koko pelottava maailma katoaa.." Rinin mietteet kun käväisi sunnuntaina finaalikehän reunalla. Rinin olon alueella kyllä kuuli ja siksi Rin viettikin häkissä aikaa kun finaalissa oli suorittajia kehässä.

Kooa on tehnyt esineruutuja. Heti maanantaina aloitettiin aamulla. Alueella yksi isomman tien ylitys ja ihan takarajan tuntumassa polku ja polun jälkeen alue päättyi. Tietenkin takaesineet polun jälkeen ;) Ekaa kulmaa tarkastamaan jouduin Kooan lähettämään useamman kerran kun ei uponnut syvälle asti. Sitten meni ja löysi esineen. Keskiesine oli heti tien jälkeen, tästä juoksi pari kertaa läheltä ohi mutta sitten paikansi. Toisen takakulman esine löytyikin kerrasta.

Sitten tiistaina Nean kanssa ruututreenit. Lähes koemittainen alue suolle ja oikeassa takakulmassa korkea kumpu. Täällä esine. Ensimmäisellä lähetyksellä Kooa kääntyi kummun alta takarajalle ja kutsuin pois. Sitten meni kummun päälle asti ja löysi esineen. Nyt halusin kokeilla miten esine löytyy kun kutsun pillillä pois. Toinen lähetys ja Kooa meni hienosti takarajalle. Pillillä pois ja ei heti huomannut minua niin tuli väärästä suunnasta. Esine oli kiven takana ja lähetin kiven vasemmalta puolen. Meni ohi, pillillä kutsu ja nyt tuli oikealta puolelta kiveä. Nätistä veti liinat kiinni kun sai hajun! Sitten vasemmalta lähetys, upposi hienosti ja löysi esineen. SuperKooa!

Toinen kerta vielä myöhemmin. Erään hakuihmisen kertoma tuli mieleen lähiesineistä ja ajattelin muuttaa esineruutukäyttäytymistä. Toinen harjoitus oli niin että Nea oli vienyt lähiesineen alle viiteen metriin enkä tiennyt missä se on. Kävelytin Kooaa eturajalla ja annoin virittelykäskyjä. Hienosti Kooan nenä alkoi käymään ruudun suuntaan ja sitten puolen välin jälkeen Kooa selkeästi merkkasi hajua. Kun olin kävellyt toiseen päähän niin lähetin. Kooa ampui suoraan lähiesineelle, joka ei ollut ihan siellä missä ajattelin mutta tuuli kuljetti hajuja vähän edemmäs. Ja Kooa taisi myös reagoida Nean jälkiin. Ihan mahtava fiilis! Tämä ehdottomasti käyttöön ja jos ilmaisee niin pitää lähettää siitä missä arvion esineen olevan. Kooalle lähiesineet ovat olleet hankalia koska kun lähtee kierroksilla ruutua haravoimaan niin ei ihan alussa keskity parhaiten. Nyt voidaan matalilla kierroksilla keskittyä ensin hajuihin :)

Tänään vielä hakua joka olisi voinut jäädä tekemättäkin. Ei siitä mitään hyvää kerrottavaa jäänyt, paljon pistoja, keskilinjan yli karkaus ja maalimiehen bongaus, pistoja kaikkialle muualle paitsi syvälle ja eteen, huonoa haukkua... jne. Ja kaiken lisäksil luulin suomarjoja tms. mustikoiksi ja menin niitä syömään. Ihan sairaan pahanmakuisia! Mutta ei ilmeisesti myrkyllisiä kun vielä tässä istun.

Treenin jälkeen vielä esineruutu niin että takaesine oli taas jyrkänteen päällä ja takaraja pari metriä ylempänä kuin alue muutoin. Kooa ei alkuun uponnut ihan jyrkänteen päälle asti mutta kun kutsuin pillillä pois niin otti taas hienosti lähiesineen hajun. Tehtiin bongaamisharjoituskin aluksi mutta tälläkertaa tuloksettomana. Sitten Kooa lähti tutkimaan aluetta myös jyrkänteen päältä ja löysi esineen vaikka paikantamiseen meni pieni hetki. Ja positiivisena myös että EI tullut jyrkänteeltä suoraan alas vaan kiersi turvallista reittiä alas. Ennen treenejä kävin myös kentällä ottamassa vähän tottista ja hypyn. Kooa hyppäsi hienosti (toki otti kontaktia esteeseen) ja tälläkertaa vielä pitkästä aikaa oli 650g kapulakin tuotavana :) Jotain positiivista vaikka haku oli ihan syvältä tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti