sunnuntai 21. elokuuta 2016

Hommat uudelleen jaossa, Rin hakuilee ja Kooa jälestääTiukan SM-treenirupeaman jälkeen on kiva ottaa vähän rennommin, molempien koirien kanssa. Mutta ei kuitenkaan ihan hirmuisen rennosti kun Rinin EVL tyhjälle lähetys ja Kooan rallytokon eteentulot ja sivulletulovariaatiot tuottavat harmaita hiuksia ;) Kotona on niin paljon hommia että treenit ovat nyt pääosin olleet kotipihatreenejä.

Vähän vielä tunnelmia PKSM:stä :) Kuva c. Jani Kalatie

Kuva c. Jani Kalatie
Rinin kanssa on kiva tehdä EVL-juttuja. Kiertohässäkässä olen liikaa juoksuttanut esteiden välistä palkalle ja se näkyy nyt kun Rin ei meinaa hyppyjä hakea.. Nyt olen ottanut suoraa noutoa kierrosta joka taas johtaa siihen että Rin itse ennakoi ja päättää jommankumman hypyn tai vaihtoehtoisesti hidastaa kierrossa ja odottaa käskyä. Meidän takapihalle ei kyllä saa ihan täysmittaista hässäkkää joten sekin vaikeuttaa asioita. Kohta kunhan saadaan tehtyä muutama muutos niin sitten on taas paremmin tilaa :) Yksi lisämauste tässä liikkeessä on myös se että Rin on vähän liian kuuliainen käskyjen kanssa. Kun kapulan nostossa sanon että "Yli!" niin Rinhän tekee käskystä heti ja hyppää sieltä noin neljän metrin päästä hasardi loikkia. No on tämäkin liike jo mennyt onneksi parempaan suuntaan :)

Tyhjälle lähetys on hankala kun minulla ei oikein ole tarkkaa treeniajatusta sen suhteen. Rin jää niin herkästi kiinni johonkin omiin päähänpistoihin ja sitä ei näistä saa irrotettua helpolla. Saattaa myös virittelyissä pitää pään "oikeassa" asennossa mutta silmät ovat ilmeisesti jossain muualla kun sitten käskystä ampuu johonkin huitsin nevadaan. Perus merkkiä Rin tekee taas löntystellen ja nyt ajattelin kokeilla niin että laitan namin merkin taakse. Tällä sain tietenkin Rinin tökkimään merkkiä mutta myös reilusti nopeutta lisää! Jos käsken pysähtymään niin nyt tässä vaiheessa ei ainakaan vielä tökkäise merkkiä. Kapulat ovat super IN ja merkki meinaa unohtua aikasta usein.

Tein myös BH-treenin Rinin kanssa, se meni hyvin. Hihnaa tuntui seuruussa väistävän ja meno oli vähän töksähtelevää. Luoksetulossa on treenin alla että Rin ei tökkäisi kuonolla haaroihin, ei tunnu eikä näytä kivalta. Ja sitten kun Rin miettii pähkinäaivoissaan että "Pitää olla tökkäämättä, pitää tulla eteen EI sivulle" niin voi arvata mitä vauhdille käy :D Rinille myös pari paukkua seuruussa, oli vähän täpinöissään kun tiesi mitä tapahtuu mutta hyvin kuulolla mukana. Kuuli kyllä ja reagoi mutta paikka ja kontakti pysyivät hyvin.

Sitten Rinin uusi THE laji, haku alkoi. Nyt on Kooan valtakausi (ainakin hetkellisesti ;) ) ohi. Rinille kuusi ukkoa ja yksi tyhjä. Ensin kaksi ensimmäistä muistikuvaparilla ja ääniavuilla, tänne myös näytöt. Maalimiehillä irtorullat ja kaikki 30-40 metrissä. Ensimmäinen löytyi hienosti, olin liian hidas taas kutsuissa ja Rin palautti rullan lähtöpaikalle. Hyvin piti kiinni ja irrotti vasta käskystä. Sivulletulot rullan kanssa myös hienoja. Näytölle maalimiehiltä hihkumista ja reippaasti mentiinkin. Seuraavaksi pitää muistaa tehdä niin että hihkumiset vasta kun Rin on jo lähtenyt ettei ala vartomaan hihkumisia ennen lähtöä. Toinen maalimies kuulosti jo ääniavuilla olevan vähän syvemmällä mutta Rinillä on hirmu tarkka nenävekotin ja maalimies nousi hienosti reilusta 50 metristä :) Rullan tuonti hieman parempi kun Riniä kovasti kutsuin. Nyt juuri muistin että käytinkin pilliä Reija Niemisen koulutuksessa, pitää muistaa seuraavassa treenissä!

Seuraavat kaksi maalimiestä suorapalkalla. Kolmannelle lähetin Rinin AIVAN vinoon, hieno löytö silti. Neljäs myös hirmu hieno. Rinille toimii hyvin eleetön lähettäminen, Rinillä on hirmu hyvä fokus eteenpäin eikä pää paljoa kääntyile. Viides taas näytöllä ja taas kerran lähetin Rinin liian edestä ja meni maalimiehen ohi. Seuraava lähetys ja luulin että Rin lähtee taaksepäin etenemään mutta siinähän olikin maalimies. Ehdin jo kutsua ja Rin ei onneksi (!!) reagoinut kutsuun vaan teki hienon ilmaisun. Kuudes tyhjä ja tämä oli superhieno <3 Seitsemäs yliheittona ja pupu maalimies, tästä Rin meni vähän hämilleen mutta sitten tulivat ääniavut juuri oikeaan aikaan :) Todella onnistunut treeni!

Kuva c. Jani Kalatie

"Kauas hiiteen kaikki metriset" Kuva c. Jani Kalatie

Kuva c. Jani Kalatie
Huh, voiton puolella :) Kuva c. Jani Kalatie
 Kooalle olinkin tallonut 1km jäljen ja se vanheni noin 2h. Janalla Kooa ampui jäljestä yli ja sitten lähti takajäljelle eikä meinannut millään saada jäljestä kiinni. Lopulta matkaan ja ensimmäinen keppi olikin hyvin nopeasti ja se nousi varmasti. Alku oli vähän hankalaa ja Kooa seilasi jäljen sivussa. Oli kyllä maastokin aika ryteikköä ja uraista etenkin alkuun. Kulmissa Kooa järjestään otti ensin oikean suunnan mutta lähti varmistamaan muita suuntia. Välillä tässä touhussa hukkasi jäljen hetkeksi. Kahdesti myös näytti siltä että jäljestää mutta ei todellakaan ollut jäljellä. Näissä olisin kokeessa tarponut Kooan perään. Mutta kaikki kepit nousivat varmasti, myös ne vähän hankalammat <3 Eiköhän kulmavarmuus palaa kun vähän tätäkin lajia päästään treenaamaan. Kaikkine palkkauksineen ja muine pyörimisineen aikaa kului 24 minuuttia.

Sitten Kooa on tehnyt sitä rallytokoa. On se hankalaa. Kun pitäisi ajatella JA toimia JA katsoa käsimerkkejä. Kooaa käy ihan nurisuttamaan ja sitten tarraa etujaloilla kiinni miun jalkaan. Joku sijaistoiminto ilmeisesti, vaikka onkin myös opetettu temppuna. Eihän se auta muutakun kovasti treenata :) Kooa teki myös ohjattua kun Rin joutui jäähylle. Kooa oli ihan täpinöissään kun ei olla tokoa tehty pitkään, pitkään aikaan. Vauhtia riitti ja vähän ääntäkin :)

Ihana Tosca!
Fiksu pentu osaa maastoutua kun on ääliöuhka
 Sitten on lenkkeilty Lauran, Liinan ja uuden bortsuvahvistus Toscan kanssa! Kooan on pakko ensin murmuttaa hetki Toscalle ja sitten valitsee vaan "En huomaa, ei ole olemassa" moodin. Rin taas ei ehdi Toscaa hirveästi huomata kun pitää vahtia jälleen kerran Kooaa."Eikai se vaan muuta meille!?!"

Rin vahtii

"Mikä pentu? Ei täällä ole mitään pentua."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti