maanantai 5. syyskuuta 2016

Rin agilityradoilla ja Kooa jälkimetsässä


 Viikonloppu oli kisoja täynnä. Lauantaina Henri kisasi Rinin kanssa kolme kakkosluokan rataa joilta kaikilta HYL. Ehkä enemmän ohjaajan syytä kun koiran ;) Rin on niin hirveän tarkka seuraamaan Henrin liikettä ja reagoi vähän liiankin herkästi ja nopeasti pään liikkeisiin yms muuhun turhaan. Viimeisellä radalla Rin vielä jäi jostain kumman syystä patsastelemaan A:n harjalle. Eikä meinannut tulla alas. Mitä kummaa näkikään, tähän asti rata oli ollut nolla. Kun Rin lopulta malttoi hiippailla alas niin rata hylkääntyi kun Rin valitsi hypyn jälkeen TAAS A:n putken sijaan.. Itse jännitin niin kovasti ratoja että kädet melkein tärisivät. Ehkä ensi kerralla jään kiltisti kotiin :D

Kooa ja Kooan (lavastus)kepit!
 Kooa lähti sunnutaina sitten edustamaan LPKY:tä kaupunkiotteluun. Tosin joukkuekilpailuun ei meidän joukkueella ollut oikein mahkuja kun yksi joutui perumaan osallistumisensa. Koe oli vielä reilun tunnin myöhässä heti alkuunsa. Toisaalta onneksi, aamulla tuli kaatamalla vettä eikä Kooa ole koskaan sellaisessa sateessa jäljestänyt. Jäljelle kun päästiin niin sää oli jo poutaisempi. Janalla sattui kummia. Kooa lähti noin puolessa välissä voimakkaasti jäljestäen vasemmalle. Ajatteli että eikai taas ole tällainen jälki missä jälki alkaa noin nopeasti. Menin tietty perään ja sitten kuuluikin että "Takaisi janalle!". Jaa. Eipä näitä ole tullut harjoiteltua tai edes sääntöjä luettua niin en oikein tiennyt mitä tehdä. Lähetin Kooan uudestaan janaa pitkin ja janamerkiltä kääntyi taas vasempaan. Sitten tuomari huusi samat käskyt uudestaan. Mitä hittoa!?!? Pakko oli kysyä että saanko tulla takaisinpäin kun en tiennyt yhtään mitä tässä tilanteessa tehdä :D Kooa oli käväissyt oikeallakin mutta siellä ei selkeästi ollut jälkeä. Peruutin puoliväliin ja lähetin, nyt Kooa lähti oikealle selkeästi jäljelle ja tämä olikin oikea. Jos olisin ollut järkevä niin olisin tietty ensi yrityksen jälkeen pistänyt Kooan oikealle etsimään jälkeä. Tuomarin mukaan oli väärällä jäljellä ekalla yrittämällä mutta en ihan usko tätä. Tästä ei kuitenkaan siis pistevähennyksiä koska tuomari sanojensa mukaan huusi väärin, olisi pitänyt ilmeisesti huutaa väärää jälkeä.

No sitten mentiin jäljellä. Ei ehditty kun kymmenen sekuntia mennä kun jo ahdistuin kun keppiä ei nouse. Tie oli edessä ja Kooa siitä käänsi vasemmalle. Tästä onneksi nousikin jo pian keppi joten ei tarvinnut tietä ylittää. Sateessa oli myös se hyvä puoli että jäljen tekijän jäljet näkyivät paikoitellen aikasta hyvin. Sitten meni pitkään ennen seuraavaa keppiä. Tässä jo ehdin ajatella että ainakin kolme keppiä on jäänyt ja ei varmana olla jäljellä ja mitenköhän löydän täältä autolle. Sitten liina löystyi ja kappas! Kooa makuulla ja keppi suussa <3 Tämä sama  ahdistuspohdinta toistui sitten ennen jokaista keppiä :D Ennen neljättä keppiä tuli vettä täynnä oleva metsätie jolla Kooa vähän arpo että kumpaa uraa seurata. Nyt olin jo lähdössä kotiin mutta taas samantien aatoksien jälkeen taas nousi keppi. Kyllä tää jälestys on hermoja raastavaa puuhaa! Sitten nousi viides keppi ja olin NIIN onnellinen! Kiitin Kooaa reilusti ja taputin kahdesti kylkeen. Samalla tajusin että tällainen taputus merkitsee myös sitä että homma on ohi.. hmmm. Kehotin Kooaa jatkamaan ja nopeasti tultiinkin tielle ja auto oli lähellä. Vika keppi siis kadoksissa! Pistin Kooan takaisin metsään etsimään ja menin itsekin. Hetki siinä pyörittiin ja yritin katsoa että missä jälki oikeasti menee. Ei mitään hajua. Sitten ajattelin että mitä jos on tehty killeri ja jälki jatkuukin tien yli. Laitoin Kooan sinne mutta selkeästi siellä ei jälkeä kulkenut. Kellosta katsoin että kuutisen minuuttia oli keppien palautukseen ja ajattelin että jos vielä kerran etsitään. Uudestaan kehotin Kooaa etsimään keppiä, siis näitähän ehkä voisi treenata, ei koskaan olla tehty. Itse keskityin omaan etsintään ja sittenkun vilkaisin Kooaa niin siellähän se rakas elukka pötköttää maassa ja pureskelee keppiä <3 <3 Voihan super! Jäljeltä pisteitä yhteensä 150.

Tottiksessa oltiin ensin paikkamakuussa. Tämä on selkeästi Kooalle pahin kun on niin eteenmenomoodissa suoritukseen mentäessä. Niin nytkin. Ja vielä kävi niin että unohtivat (?) ampua ja laukaukset tulivat vasta vähän ennen täyskäännöstä. Normaalisti Kooa laukauksista rauhoittuu kun tietää että ei ole eteenmeno. Nyt kiihtyi vaan entisestään kun kuvitteli muuta kuin seuruuta. Jäävät ihan ok, luoksetulo saisi olla nopeampi mutta itse en kyllä näe että Kooa sen pystyisi nopeammin tekemään. Tälläkertaa eteentulo oli suora ja sivulle siirtyminen myös hieno. Seisomista kävelystä ei olla tehty kävelystä pitkään aikaan ja siinä taisi pari askelta ottaa. Tasamaanoudossa haukahti kapulalle eikä saanut ekalla kerralla kunnon otetta ja hapuili uudestaan. Taas suorat luovutukset ja perusasento. Hyppynoudossa ponnisti vaan kevyesti mennessä mutta takaisinpäin otti enemmän esteeseen kontaktia. Mutta meni yli!! Molemmissa noudoissa myös haukahti miun "Tuo!" käskyn saattelemana. Eteenmeno hieno. Yhteensä 85 pistettä.

Esineruutu oli ihan ok. Ensin nousi oikea takaesine. Keskelle lähetin kolmesti mutta ei reagoinut esineeseen, olisi pitänyt kyllä kun juoksi sen kiven vierestä kahdesti minkä takana esine oli! Tämä treeniin.. Vasempaan takanurkkaan tarvittiin kaksi lähetystä että Kooa nosti sieltä toisen esineen. Pisteitä 30. Pillikäskyllä luoksetulot olivat nyt reippaita :) Luokkavoitto koska olimme ainoa luokassamme, muutoin kakkostulos pistein 265 ja JK2!

Tämän A:n päälle ei jääty miettimään elämän kulkuaRin oli myös mukana ja kävi kolmesti kentällä hommissa. Pääosin tehtiin asennetta seuruun aloitukseen ja niitä eteenlähetyksiä pk-malliin :) Nyt Rin tarjosi hienosti aktiivisuutta "Sivu!" käskystä. Välillä jouduin huomauttelemaan liiasta pään nyökyttelystä. Luoksetulo niin että näytin ruokakupin ja tämä pk-malliin. Rin teki todella nopeasti! Vähän muistutin eteentulosta kun oli eteentulokäsky luoksetulossa. Toisella kerralla samalla kentällä samaa seuruuta ja sitten vähän jääviä jotka olivat hyvät. Kaksi eteenmenoa, jotka olivat hirmu hienot! Tämä taisi olla vasta toinen kerta kun Rin teki pk-eteenlähetystä. Kun kentällä oli myös vauva-A niin tehtiin sitä. Ilman apua ei tullut takaisinpäin yli mutta pienellä muistutuksella ylitti esteen molempiin suuntiin, nouti siis lelua. Sitten Rin kuunteli kentältä tulevat laukaukset, tässä tosin myöhästyin enkä ehtinyt seuruuttaa mutta hienosti Rin lähti hommiin vaikka hieman hämmästyi paukuista. Lopuksi vielä itse kisakentälle samaa seuruun asennetta palkkaamaan. Yksi eteenmeno ja tämä taas hieno :) Sitten ajattelin että josko kokeilisin ihan eri paikkaan ja suuntaan tokon tyhjälle menoa. Virittelin ja vitsi kun Rin lähtikin hienosti! Nyt ei arponut yhtään pysähtymistä vaan sain vauhdista Rinin stopattua. Mahtava Rin!

Tämä oli tulos kun Rin meni itsenäisesti pk-esteen yli..
 Muutoin viime viikolla tehtiin tokoa, ei siinä sen kummempia. Molemmat haukut tekivät kiertohässäkkää ja Kooalla olikin _erittäin_hankalaa_ mennä maahan! Väännettiin ihan tosissaan siitä. Ehkä kapuloille odotus on niin suuri ettei malta makuulle mennä. Kooalla tämä liike sujuu suht hyvin. Ääntä vaan voi tulla, vielä ei ole edes liikkuroitu.. Rin teki myös hienosti kiertohässäkkää. Tunnarissa aukoi suuta väärille mutta tätä ei ollakaan treenattu pitkään aikaan. Tässä treenissä eteenlähetys ei sitten vaan toiminut. En halunnut nyt auttaa ja Rin tarjosi vaan ympyrän ulkopuolelle paikkaa. En tiedä sotkeeko hiekkaan piirretyt viivat? Kuitenkin tästä Rin lähti kantokyydillä autoon kun tarjosi jatkuvasti samoja vääriä reittejä. Myöhemmin kun aksaryhmä tutustui rataan niin vein Rinin kentälle ja kävin näyttämässä eteenmenoa paikan, ihan vieressä oli myös aksaesteet. Nyt Rin meni lujaa ja hienosti! Tein vielä uuden perään ilman näyttöä ja meni taas hienosti.

Ensi viikonloppuna Rin osallistuu näyttelyyn :) Ollaan käyty yhdessä näyttelytreenissä ja hienosti se Rin kulkee häntä töttöröllä ja kunhan ehtii tutustua tilanteeseen niin haukutkin pysyvät ehkä poissa. Seisominen nyt on varmaa, kiskoin vielä näyttelyhihnasta eteenpäin että oppisi olemaan paikallaan ja tämä meni hienosti. Toki hienoa näyttelyasentoa Rin ei oikein osaa ottaa.. Mutta antaa siirrellä jalkoja hyvin. Matka käy siis kohti bortsuerkkaria! Sitten sitä seuraavana viikonloppuna onkin Imatran Kennelkerhon seuranmestaruustokot ja tänne ilmoitin vieväni jommankumman koiran EVL:ään. Katsotaan kumpi sinne joutuu ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti