keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Rin vs. EVL

Imatran Kennelkerholla oli viime sunnuntaina seuranmestaruuskoe ja koska meillä on todella vähän aktiivisia kilpatokoharrastajia tällähetkellä niin ajattelin että vien kyllä jomman kumman koiran sinne. Arpaonni napsahti Rinille kun Kooan eteenmeno suuntautuu edelleen enemmän ruudun suuntaan kuin eteen ja Kooa aloitti myös pitkän liikkeen merkille jumituksen kun taistelin maahanmenosta yhdessä treenissä. Tavoitteita ei senkummemmin ollut vaan mentiin pitämään hauskaa ja katsomaan mitä koesuoritukselle kuuluu :) Plus koe oli omalla tutulla kentällä niin tehtiin siellä aika paljon treeniä kun ajattelin että tavarat ovat niillä paikoilla missä ne aina ovat olleet. Väärin meni ;)

Paikkamakuussa oli yhteensä viisi koiraa ja Rin keskellä. Koska täälläpäin ei oikein ole EVL-tasoisia koirakoita paljon niin treenit ovat olleet usein 1-2 koiran kanssa ja ilman koemaista momenttia. Treeneissä Rin on ollut todella pätevä :)

Paikkaistuminen 10: Rin oli kuulemma sivuilleen haistellut, en tiedä oliko tämä viereisten koirien väistöä vai jotain muuta kun en itse nähnyt. Tassut muistin oikaista ennen liikkeen alkua.

Paikkamakuu 5: Maahan meni hyvin, tosin hieman hitaasti siihen nähden mitkä vaatimukset ovat. Rin makoili rauhallisena mutta sitten kun ensimmäinen koira kutsuttiin niin oma ajatus oli heti että "Ounou"! Koiran nimi oli ehkä Friida, kutsuttuna oli täysin oman luoksetulokäskyn kuuloinen, "RinSivu!". No, tästä ei käynyt mitään. Mutta. Seuraavan koiran nimi myös alkoi R-kirjaimella ja käsky myös iloinen koiran nimi plus sivu- käsky. Tätä Rin ei enään kestänyt vaan haukahti ja pomppasi seisomaan. Jatkoi sitten tätä omantyylistä haukahtelupurskahtelua siihen asti että liike päättyi. Luokse tuli vasta omalla käskyllä.

Seuruu 7,5: Etenkin juoksussa oli aika avoin, pää seilaa ylös ja ala. Peruutus meni todella hyvin!

Zeta 7: Täysin oma moka, käskin Rinin maahan väärällä käskyllä ja ylläriylläri, jäi seisomaan.

Luoksetulo 6: Jälleen kerran oma moka. En muistanut katsoa Riniä kun annoin maahanmenokäskyn ja vaati tähän tuplat. Pysähtyi nätisti mutta TAAS väärä käsky maahan. Tuplat siis uudestaan. Vauhti oli kiva!

Ruutu 8: Tämä oli siinä paikassa missä harjoiteltiinkin sen olevan ;) Rin ei ottanut virittelyitä täysin vastaan ja väisti sihteerien telttaa voimakkaasti. Tästä stop ja kyllä aika hyvällä tuurilla päätyi ympyrään. Vauhti oli tosin aika hidas. Ruutuun hienosti mutta sivulletulossa ampui ohi.

Ohjattu 10: Tää oli oikeasti hieno :) Saisi olla omaan makuun vähän reippaampi vielä.

Kiertonouto 0: No tämä ei ollut siellä missä oltiin sitä treenattu :D Ja virittelyt ei menneet nappiin, lähti suoraan kapuloille eikä päässyt niistä millään irti. Piti ottaa Rinistä ihan kiinni ja näyttää merkki, sitten suostui sen löytämään.

Tunnari 7: Vähän pelkäsin mitä käy kun säädettiin kiertonoutoa. Meni reippaasti, nosti oman, tiputti ja nosti sen uudestaan.

Kaukot 10: Ehkä aavistuksen liikkui, muuten hienot ja hyvä keskittyminen.

Tuomarina Riikka Pulliainen. Pisteitä yhteensä 220,5, 3-tulos, 1.sija ja seuranmestaruus. Olen hirmu tyytyväinen kokeeseen. Rin teki hyvällä draivilla ja oli läsnä. Ruutuun ja kiertonoutoon enemmän treeniä etenkin niin että on ollut pari palkatonta liikettä ennen.

Rinin perusasentoon paluut on olleet hienoja kun saa tulla suoraan sivulle :)
 Eilen kävinkin Lappeenrannan suunnalla treenaamassa. Ensin paikallaoloa Joku-bortsun kanssa. Joku oli tuhma ja meni Rinin käskyistä _hyvin_monta_ kertaa maahan. Tämä oli toisaalta Rinille hyvä treeni maahanmenon nopeuteen :D Ja siihen myös että vaikka toinen mokaa niin Rin voi silti olla oikeassa. Mielentila Rinillä oli todella hyvä ja paransi vaan omaa osuuttaan. Jokun luoksetulossa Rin oli hyvin paikallaan.

Sitten Nea antoi hyviä ajatuksia Rinin seuruuseen. Rinin päätä pitäisi saada ylemmäs koska pään pitäminen matalalla aiheuttaa herkästi nyökyttelyä yms pään liikettä. Rin osaa hyvin korjata ryhdin perusasennossa mutta seuruussa valahtaa. Voi olla myös että joko hidastan kävelyäni kokonaan tai sitten teen nyt paljon hitaassa tahdissa kun silloin Rin on paljon paremmin koottuna sivulla. Ja tarkempana. Täyskäännöksiin omaa vauhtia hiljaisemmaksi ja niin että teenkin 360 asteen pyörähdyksen tai opetan Rinin kiertään miut vielä uudestaan ympäri kun on käännytty. Nämä on olleet todella löysiä eikä Rin ole oikein tarkkana näissä. Tehtiin myös häiriköityä sivulla oloa ja seuruuta. Nämä meni hirmu hienosti eikä Rin mennyt kuin pari kertaa vikaan. Hienosti tsemppasi.

Viime viikon treenit, Rinin kierrosta maahan kieli keskellä suuta! Kuvista kiitos Satulle :)


Sitten kiertoliikettä. Nyt löytyi merkki hyvin mutta sitten Rin vaan taas päätti että haetaan x-puolen kapula kun piti hakea y-puoli. Tästä sitten väännettiin pari kertaa jotta Rin kuuntelisi. Noutoa siis suoraan kierrosta. Halusin myös että Rin katsoo miuta ja odottaa käskyä mutta tässä tapauksessa kärsi sitten kapulan nosto kun Rin ehti tulla turhan lähelle kapuloita. Jatkossa merkki kauemmaksi niin on tarpeeksi matkaa olla auki miun käskyille!

Omat palkkarallit
 Kooa puuhasteli vähän seuruun virittelyä ja juoksusta seisomista takapalkalla. Vähän rallytokon pyörittelyä. Sitten Kooa välillä haikaili ruudun suuntaan ja häntä pystyssä patsasteli Jokun suuntaan. Joku teki uudestaan vielä paikallaoloista  maahanmenoa ja nyt otin Kooan tähän menemään maahan. Kooaa joutui välillä parikin kertaa käskemään kun ei voi vanha herra ymmärtää että paikkaistumisesta pitää mennä maahan! Ja kylläpä Kooa näytti vanhalta ja kumaralta nuoren Joku-pojan vieressä :D Sitten muutama reipas nouto kevyellä kapulalla. Kooa sai noottia kapulalle haukahtelusta, haukahtaa siis samalla kun ottaa kapulan suuhun. Tuli onneksi viimeinkin hiljainen nosto mutta sitten taas kärsi palautusvauhti.

Kooa keskittyy


Liikkestä seis on vähän lennokas vielä


Kooa oli menossa takapalkalle kun nenä nappasi herkun hajun ja kävi vauhdista etsimässä pudonneen namin..
Rin teki toisella kierroksella zetan seuruun. Tätäkin pitäisi tehdä kun kokeessa on ollut aika kehno. Nyt Rin kuitenkin tsemppasi ja teki hirmu tarkan seuruun, itse kävelin nyt hieman normaalia hitaammin. Sitten eteenlähetystä niin että palkat olivat alamäessä josta Rin ei niitä nähnyt. Nyt on tullut ärsyttävä ongelma eteenmenoon, Rin kaartaa jatkuvasti vasemmalle! Olen ehkä liikaa hyväksynyt näitä kun on ollut silti "sisällä" ja tämä on nyt jäänyt Rinin liikemuistiin. Ja nytkin sai siis palkan kun kaarsi, näki palkan ja meni sille. Meni ehkä metrin vinoon. Toiselle lähetykselle näytettiin paikka mutta silti teki kaarrokset. Kolmas lähetys kauempana, ensin lelun haku ja sitten stoppasin ja oli ajatuksena laittaa Rin ruutuun. Oli jo aika hämärää ja ehkä Rin ei nähnyt ruutua mutta ampui kahdesti sinne missä lelu oli ollut piilossa :D Sitten virittelin Rinin ruudun suuntaan ja nyt juoksi sinne hienosti mutta ei edes nähnyt palkkalelua vaan seistä töllötti sen vieressä :D Voi Rin ja pimenevä syksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti