maanantai 10. lokakuuta 2016

Pimeää puuhastelua ja valoisia hetkiäKooan jälkihommissa ei ole ollut valoa tunnelin päässä. Ei olla toisaalta menty huonompaakaan suuntaan jotta jotain josta olla iloinen. Tai ainakin tyytyväinen, edes vähän. Viime viikolla tein jäljen ennen tokotreenejä ja koulutusta. Arvelin että on pimeää kun jäljen ajan ja TIETENKIN unohdin otsalampun kotiin. Rohkea rokan syö ja eikun jälkeä ajamaan. Oli muuten _pimeää_. Janamerkkiä en nähnyt mutta sen verran näppärä olin että osuttiin aikalailla sen paikkeille. Kooa lähti taas takajäljelle. Sitten oikeaan suuntaan ja en nähnyt yhtään mitään. Pohdin että ollaankohan ihan jäljellä kun tuntui että Kooa vähän seilasi. Muistin että kepin merkki oli kuusen oksissa roikkumassa ja juuri kun katselin että kuuset loppuu ja missä merkki niin sehän olikin nenän edessä killumassa. Ja sitten Kooa nosti kepin, tosin ehkä tarkensi siksi kun itse pysähdyin. Jouduin aika tarkkaan pitämään mieleni kurissa etten pohdi niitä kaikkia kauhuelokuvia ja niiden pelottavia kohtauksia ja saa slaagia keskellä metsää. Liinan pidin hyvin lyhyellä koska muuten en olisi edes nähnyt Kooaa.. Toisesta kepistä Kooa meni ohi, kolmas oli risujen keskellä ja sen Kooa tarkensi itse. Väistelee kyllä tehokkaasti hankalat paikat. Neljäs ja viimeinen keppi sitten taas ohitettiin ilman minkäänlaista merkkausta. Meninkin sitten itse tielle ja käskin Kooaa etsimään kepin. Kerran meinasi lähteä kauemmaksi mutta komensin lähemmäs ja keppi löytyi. Tämä olikin hyvää treeniä koetta ajatellen mutta muutoin aika surkea suoritus. Jälki oli noin 3h vanha ja noin 500 metriä.

Sitten kokeilin onko Kooa yhtään tarkempi jos on juuri syönyt aamupalan. Henri oli tallannut jäljen ja se vanheni 2h. Nyt ei ollut kuin janalla merkit, en tiedä onko kannattavampaa kertoa Kooalle että hoi keppi jäi vai antaa asian vaan olla. Kun en tiedä missä kepposet on niin en ainakaan voi Kooaa komentaa. Puolessa välissä janaa meni polku ja Kooa nosti siitä jäljen, lenkkeilijöitä varmasti mennyt tästä. Kehotin jatkamaan ja piti vähän tehdä töitä että Kooa eteni suoraan janan loppuun asti. Taas takajälki.. Ja ensimmäisestä kepistä yli niin että soi. Kulma hyvä ja sitten Kooa jäljesti polulla, se sama polku kuin janalla. Selvisi että Henri oli kävellyt vähän matkaa polun vieressä ja tuoksut sekoittuivat niin Kooa vei miuta polkua pitkin eteenpäin. Sitten palattiin takaisin ja laitoin Kooan etsimään oikean jäljen. Hienosti löytyikin! Ja lähes heti kun oli jäljen nostanut niin nousi kolmos keppi, toka oli jäänyt edelliselle suoralle. Vähän ennen neljättä keppiä Kooalta vaan katosi jälki. Taas piti tehdä vähän työtä että jälki löytyy mutta löytyi lopulta. Sitten Kooa nosti hienosti neljänen kepin pienen kukkulan päältä.

Summasummarum, ruoalla ei tunnu olevan merkitystä kunhan sitä on saanut niin ettei nälkä hajua haittaa. Seuraavaksi kokeilen muuttaa keppipalkkausta ruoasta leikkiin ja laitan kyllä alkuun nyt useampia keppejä jotta oppisi taas olemaan tarkempi niiden kanssa.


Rinin kanssa tokoilut on taas ollut valoisaa kaiken muun paitsi pimenevien iltojen kannalta :) Edellisessä postauksessa menetin hermoni Rinin eteenmenojen kanssa ja seuraavana päivänä ne toimivat loistavasti! Hiekkakentällä tosin. Tein alkuun niin että paikka näytettiin Rinille ja matkalla oli kapulaa ja leluja. Näillä ei merkitystä, sitten lähetys ilman näyttöä ja nyt Rin ampui ympyrän taakse lehteä katsomaan, luuli ilmeisesti palkaksi. Tästä uusinta ja meni hyvin kun lehti oli poissa. Sitten niin että kaveri heitti lelun virittelyiden jälken. Tähän lankaan Rin meni ja sai nuhtelut. Uusinta ja nyt Rin tsemppasi, väisti hieman heitettyä lelua mutta suunnisti varmasti ympyrään :) Tänään tokoa ja Rin oli taas supermahtava eteenmenon kanssa! Ensin lähetys lelulle ja meni reippaasti. Samaan paikkaan ilman lelua ja tämäkin todella reipas ja varma. Sitten toiseen paikkaan ilman apuja ja tämäkin meni superhyvin <3 Rin teki myös ruutua yksittäin. Ensin taas lelulle juoksu ja Rin meni muuten kovaa! En muista milloin viimeksi olisi tuollaista vauhtia kiitänyt ruutuun. Sitten ilman lelua ja tämä hieno, hieman ruudun yli mutta se ei Rinin kanssa haittaa. Myöhemmin myös toiseen suuntaan lähetys ja ensimmäinen ilman lelua, nyt meni lelua etsiessään reilusti ruudun yli ja tämä uusiksi. Se menikin hienosti ja edelleen supernopeasti. Sitten vielä lelulle juoksu loppuun.

Rin teki muutenkin tänään hirveän kivalla asenteella :) Oli hyvin kuulolla ja suoritti hommia tarkasti. Rin on seuruussa ymmärtänyt uuden päänasennon hyvin, ottaa lähes aina napakan ryhdin "Sivu!" käskyllä ja välillä tarjoaa jo heti sivulla ollessaan tätä napakampaa asentoa. Seuruutan nyt lyhyitä matkoja ja hitaammalla tahdilla ja se tuntuu pitävän Rinin heiluvan pään kurissa. Rin puuhasteli myös rallytokoa ja senhän Rin osaa vaan niin hirmu hienosti :)

Samalla ilmeellä

ruudusta
ruutuun..

Kooakin on tehnyt rallytokoa ja eteentuloja lukuunottamatta se sujuu ihan hyvin. Kooa on vaan niin jäykkä ja oppinut hilaamaan peppua maassa niin ei oikein taivu kunnolla eteen. Sitten Kooa tekee juoksusta seisomista lelutakapalkalla. Toivon että näin saisin napakamman pysähdyksen, Kooa kun kyllä pysähtyy mutta sitten siirtelee tassujaan. Noutoon olen hiljalleen rakentanut ison ongelman. Tässä siis rupesin miettimään että miksi Kooa niin usein haukahtaa kapulalle. No ei kauaa vienyt miettiä kun katsoin että missä mielentilassa Kooa lähtee tekemään liikettä. Kyttäysvalmiina. Sama ongelma mitä EVL alkutaipaleella korjattiin yksi kokonainen talvi. Ei auta kun palata mielentilatreeneihin ja ottaa tiukat kriteerit missä tilanteessa saa noutopaikalle mennä ja missä mielentilassa se kapula vasta lentää. On taas Kooalla ( ja minulla..) pitkä talvi edessä!

Koirat saivat pitkästä aikaa myös puuhastella esineruudun parissa. Kooalle vein neljä esinettä valmiiksi ja Rinin kanssa vietiin yksi esine yhdessä taakse. Tämän haku oli tietenkin reipas ja hyvä. Sitten kun lähetin uudestaan niin lähti samaan takakulmaan etsimään uudestaan. Kutsu pois ja seuraavalla lähetyksellä sai hienosti hajun puunjuurakon alla olevasta esineestä :) Kun vein esineitä paikoilleen huomasin että Rin puuhastelee toisen takaesineen lähellä. Meinasin huutaa pois mutta onneksi järki ehti ensin että eihän nyt voi esineeltä pois kutsua :D Sieltä sitten Rin toi vielä yhden esineen. Kooan kanssa kolme esinettä nousi hyvin. Puunjuurakko esineen Kooa toi niin että puoli naamaa oli hiekassa ja juuren kappale valjaissa/kaulapannassa kiinni. Sisukas otus. Neljättä sitten etsittiin, tämä muovinen. Juoksi varmaan parikymmentä kertaa ihan esineen vierestä. Lopulta onneksi nenä löytyi ja niin löytyi esinekin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti