maanantai 12. joulukuuta 2016

Agilitykisoja

Nyt on HenRin Team juossut useamman agilitykisan, ilman sen kummempia saavutuksia. Koira pelittää mutta ohjaajalla on parantamisen varaa ;) Onneksi näinpäin, se on helpompi korjata! Ja yhteistyö paranee koko ajan. Itsenäisyyspäivänä lähdin itsekin Racinel areenalle seuraamaan kisoja. Agilityradalla yritys kosahti väärään putken suuhun, Henri oli hetken myöhässä ja Rin suhahti vauhdilla tarjolla olleeseen putken päähän. Hyppyrata menikin loistavasti, kunnes. Henri antoi putki-käskyn silloin kun Rin oli riman päällä ja Rinillä tuli kiire ja tiputti riman. Sijoitus kuitenkin kolmas todella nopealla ajalla! Sitten HenRin Team kävi juoksemassa Kuopiossa jossa radat olivat ilmeisesti hieman haastavampia ja täältä yksi hylky ja kaksi kymppiä. Eikun juoksuja vaan lisää kakkosissa siis :) Itsenäisyyspäivän kisoista on liikkuvaa kuvaa mutta Kuopiosta ei.


Tokoa treenattiin viikko sitten sunnuntaina viimeksi Rinin kanssa. Treeniaikaa oli reilusti joten tehtiin paljon ja lyhyesti. Eteenlähetyksiä alustalle seinän viereen avustajan kanssa, nämä menivätkin aika hyvin. Pari kertaa Rin erehtyi alustasta. Kokeilin myös merkille lähetystä niin että appari kisaa Rinin kanssa sinne. No tämä päättyi niin että Rin stoppasi puolimetriä ennen merkkiä ja tuumasi että "Syö vaan mun pullat, en tarviikaan niitä". Ohjatun kapuloiden hakua niin että appari näytti Rinille haettavaa kapulaa. Vauhti reipastui kokoajan mutta menee ehkä hitusen hitaammin kuin että jos itse näytän. Pitää testata seuraavaksi. Loppuun tehtiin pitkä paikkamakuu, Rin makoili kun muut tekivät hommia. Lopuksi Rin sai vielä Nemo-kelpien tekemään luoksetulon Rinin vierestä. Ihan pieni vinkaisu tuli mutta muutoin Rin oli rauhallisesti. Nyt yritin myös itse "säpsähdellä" kutsuista, tämä ehkä toimi!

Merkin jähmeyden treenaamiseen pohdinkin uusia juttuja. Ruutuun Rin meni samalla lörppövauhdilla kun lähti perusasennosta, EVL malli taas lisäsi vauhtia. Taidankin kokeilla mitä tapahtuu jos lähetän Rinin merkille sivusta! Kotona on tehty vaan merkin paikkaa ja sinne menee reippaalla vauhdilla. Elina myös neuvoi että voisi ketjuttaa niin että ensin merkille lähetys, siitä kapulan haku, luovutus ja sitten uudestaan merkille josta palkka. Tätäkin pitää kokeilla, merkistä tärkeämpi kun tällähetkellä kapulat on se huippujuttu.

Koska Rin puuhasteli sunnuntaina aamusta tokoa niin Kooa pääsi Riniä tuuraamaan ohjattuihin treeneihin :) Kooalla tuli ihan hiki! Kieli pitkällä läähätti ja oli ihan täpinöissään kun pääsi niin pitkäksi ajaksi hommiin. Kooa teki merkin kiertoa niin että oli sekä hypyt että kapulat. Taas piti murmuttaa kapuloille ja tästä huomautin. Kooa käskettiin tauolle niin kummasti tauon jälkeen murmutus oli poissa ;) Tehtiin kapulan kanssa mielentilatreeniä, joka meni hyvin. Sitten lopuksi sanoin Kooalle että kokeillaanpas muistatko tätä, tarkoituksena pyytää Kooa hyppäämään selänpäälle kun alla oli pitävä alusta. Kooa olikin heti että "KEINU!" "Kyllä Kooa keinun muistaa!!!", se oli siis seinän viereen laitettu. Sanoin Kooalle että ei me nyt sitä tehdä, tules tänne. Ja Kooa ei millään meinannut päästä keinusta irti :D Sitä vaan maanisesti tuijotti ja yritti luimia keinun luokse. No lopulta sain Kooan irti keinutranssista niin ei kyllä hyvin muistanut enään selkäänhyppyjuttua. Hyppi jonkun aikaa miun yli kunnes tajusi jäädä selän päälle keikkumaan.

Kotitreenissä Rin on vihdoinkin hiffannut nenällä käteen kosketuksen. Kestoa on voinut pidentää ja seuraa suht hyvin nenä kädessä kiinni. Piti vähän muuttaa käden asentoa niin se on Rinille helpompi. Mennään kosketuksella hankalien alustojen ja kynnysten yli joissa Rin niin mielellään aina tipauttaisi kontaktin. Nenätys auttaa :) Koirat saivat eilen tutustua niinkin eksoottiseen asiaan kuin hirven korvaan. Kaveri oli kaatanut hirven ja nappasin korvan mukaan, pääosin Riniä ajatellen kun se niin kovasti tykkää kaikenmaailman elukoiden perässä metsässä juosta. No lopputulos oli se että kun korvaa koirille tarjosi niin Rin haistettuaan juoksi pöydän alle piiloon ja siitä vielä Henrin selän taakse :D Kooa kiersi ja kaarsi korvaa muristen ja lopulta uskaltautui kaulapitkällä sitä vähän haistelemaan. Sitten Kooa tajusi että korva ei syö häntä vaan hän syö korvan! Siitä Kooa rouskutteli hetken korvan lihaisia osia ja lopulta kiitollisuuden osoituksena oksensi syömänsä roippeet matolle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti