maanantai 26. joulukuuta 2016

Koulutus osa 2 ja joulusta päästy yli

Nyt on joulu juhlittu ja ehkä jatkossa on enemmän aikaa koirillekin :) Tai ainakin kodin ulkopuolella, Rin on joutunut lähes jokapäivä ratkomaan tokopähkinöitä jotta saa ruokansa. Tänävuonna joulupukki olikin erityisen antelias, lahjaksi tuli hienot lapaset Kooan ja Rinin kuvilla! Iso kiitos taitavalle anopille <3 Henri oli myös nähnyt vaivaa lahjan eteen ja hommannut hienon yksärin tulevaisuuteen!


Kävimme myös toisen kerran Marko Vuorenmaan kolutuksesta. Rinin käsikosketus oli hyvällä mallilla, hyvin teki halliolosuhteissakin vaikka ollut nyt vaan kotitreenissä. Käden paikkaa pitäisi vaihtaa jalkaan kiinni, katsotaan miten onnistuu kun se on Rinille hankalampaa. Luoksetulon stoppi katsottiin, Rinhän pysähtyy kierrosta todella hyvin mutta suoraluoksetulo on pysäytyksien osalta hirmu hidas ja vetelä. Tehtiin seisomista vastustuksen kautta, joka on ollutkin aika hankalaa Rinille kun on tehty syvien lihasten treeniä. Eli Rin seisomaan ja piti vetää pannasta tai hihnasta liikkeelle, hankalaahan tuo oli. Mutta kyllä Rin vähän vastustusta antoi vaikka kilttinä koirana usein lähti liikkelle kun vedettiin. Enkä muuten ole koskaan tajunnut palastella luoksetuloa. Nyt tehtiin niin että jätin Rinin seisomaan ja vedin pannasta, kutsu luokse ja vauhdista palkka. Välillä kutsu luo ja käsky maahan josta taas pannasta veto ja palkka. Käskysanojen tehoa ja kuuntelua myös, heitin namin ja käännyin sivuttain ja siitä käsky maahan. Kyllä oli Rinpulaisen korvat kuulolla ja teki todella hyvin! Ainoastaan istu oli hankala koska siihen tulee yleensä käsimerkki mukaan.

Nopeasti kysyin myös neuvoa Rinin paikkaistumisesta maahanmenon jähmeyteen. Tehtiin niin että Rin istui hetken aikaa ja kun katseli muualle niin silloin käsky maahan, torut jos meni hidastellen ja tässä tulikin hyvin esiin etenkin koemaisessa tilanteessa ilmi tuleva jähmeys. Treenin aikana Rinin tarkkaavaisuus parani kokoajan. Rinhän jähmii todella herkästi etenkin ekan kerran, muistutuksen jälkeen tsemppaa paremmin mutta haluaisin että tsemppaa ihan heti eikä vasta uusinnalla. Keskusteltiin myös tunnaritreeneistä, viime kokeessa kun tuli ulkopuolelta häiriö mikä pilasi Rinin keskittymisen. Pitää kuulemma ostaa joku mekaaninen härveli härveltämään tunnarikapuloiden keskellä :D Kotitehtäviksi saatiin koemainen treeni, neljä liikettä josta ensimmäinen ja viimeinen sama, Rinillä tunnari. Palkkaus välillä myös siirtymistä.

Tästä on jo aikaa ja tänään vihdoinkin päästiin treenihommiin! Kooa aloitti hyppytekniikalla ja olipas vaikeaa keskittyä kun piti niin kovasti seurata mitä muuta hallissa tapahtuu. Hypyt tämän takia hieman huolimattomia mutta koska lautoja ei ollut tarpeeksi niin hypyt olivat myös matalia. Tein myös takaisintuloa kapulan kanssa. Hyppelyiden jälkeen Kooa joutui taas mielentilapuuhiin kapulan kanssa. Ja voi Kooaa miten taas oli putkiaivoilla vaikeaa tauon jälkeen! Ei millään meinannut mennä ymmärrykseen että sitä kapulaa _ei_jäädä_kyttäämään! Alkuun kielsin useamman kerran ja aloitettiin alusta mutta mitään edistystä ei asiassa tapahtunut. Sitten Kooa joutui tiukkaan puhutteluun että nyt loppuu hölmöilyt. Tämä tepsi! Kooa oli heti paremmin kuulolla ja koska tästä sai hirmuiset kehut niin Kooa kokeili että olisiko tämä kuulolla olo sittenkin kannattavampaa kuin kytistely.  Loppuun vielä SM-kisoissa keksimäni virittely taskun taputtelusta ja "Mitä täällä on?" innostamisesta niin että lopulta sieltä taskusta löytyykin rasia. Ja taas oli Kooalla hiki!

Rinille oli suunnitteilla ensin pieni alkulämmittely ja sen jälkeen kisamainen neljän liikkeen setti, mistä oli Markon kanssa puhetta. Ensin vähän seuruuta ja Rin oli aikalailla lentoon lähdössä, tauko ilmeisesti tekee hommansa. Koska kisamaisessa setissä oli suunniteltu kiertohärdelli niin tein pelkkää kiertoa ensin koska en halunnut sitä kuitenkaan tauon jälkeen kylmiltään settiin mukaan. Ensimmäisellä kerralla Riniltä pääsi hau lähdössä mutta kierto oli todella siisti ja tiukka. Menokaarros aavistuksen löysä. Toisella kerralla Rin varasti jo virittelyistä ja tästä sai huomautukset.  Uusinta meni vähän huonommalla vauhdilla ja kierto hieman löysempi ensimmäiseen verrattuna. Mutta ei jäänyt ennakoimaan stoppeja kummallakaan kerralla. Sitten vielä Rinin kiusaamista paikkaistumisen maahanmenossa. Nea yritti saada Rinin huomiota muualle ja saikin, nyt Rin teki kyllä kaikki maahanmenot mutta hitaista sai nuhtelut ja muistutin kuinka sinne maahan mennään. Nopeista tuli pallopalkka.

Pienen tauon jälkeen kisamainen setti. Ensin siis tunnari joka oli aika katastrofi. Rin varasti kapuloille, tästä tuli itseltäni vaistomainen kielto jota ei ehkä olisi pitänyt antaa. Uusinta ja Rin oli kapuloilla todella epävarma. Otti oman suuhun, pudotti ja hylkäsi kapulat useasti. Kehotin vaan etsimään ja ensin toi väärän. Uudella kehotuksella löytyi omakin. Sitten jäävistä seiso ja maahan, ihan ok. Kiertohomma niin että en stopannut vaan vauhdista lähetys haettavalle kapulalle. Myös ihan ok, hyvin odotti miulta käskyä mitä tehdä eikä tehnyt omia päätelmiä. Kartio taas kauempana kuin normaalisti. Uusinta tunnarille, nyt vähemmän kapuloita ja helpompi kuvio. Rin taas varasti mutta nyt sai mennä, tähän pitää puuttua joskus muulloin. Kävi kapulat paljon paremmin läpi ja toi oikean. Sinällään kiva että tunnari on nyt kiva liike mutta ei se ihan noin kiva saisi olla ettei malta ohjeita kuunnella..

 Etenkin Kooa oli jouluhengessä mukana jo paketoinnista alkaen, todellakin tiesi mikä on kupletin juoni taas. Joululahjaksi Kooa sai ison röhköpossun ja ei tainnut heti tajuta mikä se oli kun tyytyi tappamaan Rinin saamaa kanaa josta Rin ei ollut kiinnostunut. Kun herkkupaketit oli tuhottu niin Kooa löysi röhköäänen ja hetken päästä oli possukin hengetön, ihan niinkuin kanakin.

Herkkujen kimpussa, röhköpossu vailla huomiota

Rin oli jossain välissä saanut lahjanarut ympärilleen, Rinin herkkuboxin avaaminen oli aika balettia.

Kooa luottaa enemmän raakaan voimaan kuin akrobatiaan

Kooa saanut herkut jo ulos, Rin vielä pähkäilee että miten se boxi aukeaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti