lauantai 3. joulukuuta 2016

Treeniä, treeniä ja treeniä; tuloksena tulos!

Taas sai huomata että aktiivinen treeni tuottaa tulosta! Viimeiset kaksi viikkoa on tehty Rinin kanssa hyvinkin paljon hommia, eteenmenopainotteisesti. Lauantaina olikin koe joka oli todella onnistunut :) Rin oli entistä paremmin kehässä mukana ja palkkautui hirmu hyvin sosiaalisesti. Palkattomuus ei tuntunut aiheuttavan minkäänlaista lieveilmiötä.

Paikkaistuminen 10: Rin oli todella rennonnäköinen kun palasin kehään eikä kuulemma ollut ainakaan kovasti käännellyt itseään väistäen viereisiä koiria. Ennen kehää iskin kyllä Rinin kelpiepoikien lähelle pötköttelemään jos se auttaisi valamaan Riniin uskoa että häntä ei kehässä syödä. Ja tutut kelpiet vieressä olivatkin, eivät ole Rinpulaista ennenkään syöneet :)

Paikkamakuu 9: Tässä tuli pisteitä vähän ilmaisiksi. Nyt on treeneissä ollut ongelma että jos jotain häiriötä takana tapahtuu niin Rinin korvat ovat sinne suuntautuneet. Kirjaimellisesti. Eikä mene ekalla maahan tai jää jumiamaan. Paljon harjoiteltiin mutta ei tuottanut tulosta ja kaksoiskäsky maahan. Itse taas sain jonkun säikähdyskohtauksen toisen koiran kutsusta ja jotenkin pienesti ilmeisesti ehkä elehdin ja Rin haukahti. Treeneissä ei edelleen mitenkään tule ääntely esiin, ehkä vika on miun eleissä. Jonkun muunkin vinkunan päästi vielä ennenkuin liike loppui.

Tunnari 0: Tämä on mennyt treeneissä hirmu hyvin ja ollut yksi varmimpia liikkeitä! Nyt kävi joku pahahenki säikäyttämässä Rinin kun liikkuri laittoi kapuloita paikoilleen ja ensin Rin haukahti ja katsoi miuta. En reagoinut ja seurasi lisää haukkua ja Rin siirtyi vasemmalle sivulle. Kun käännyin ympäri niin Rin jäi seisomaan ja lopulta karkasi palikoille kun oli jo niin kovasti sinne menossa. Oli vielä ihan omissa tiloissaan eikä keskittynyt yhtään haisteluun vaan nappasi väärän.

Sitten se kammottavin liike eli ruutu. Tätä onkin sitten treenattu! Välillä paremmalla menestyksellä ja välillä aika surkealla esityksellä. Liike oli vielä sijoitettu niin että ei juuri pystynyt eteenpäin kävelemään joka myös on toiminut virittelynä. Rin kuitenkin vastasi taputteluvirittelyyn hyvin mennessämme lähetyspaikalle.

Ruutu 10: Ottaen huomioon miten hankala eteenlähetys on ollut niin Rin lähti todella hyvin! En muista enään mitä loppuvirittelyissä kävi, sen verran itsekin liikettä jännitin. Enivei, suoraan meni ja tarpeeksi päättäväisesti. Vähän kävi himmaamaan ympyrään tullessa niin pysäytin ennenkuin meni täysin epävarmaksi. Vauhtia siis voisi olla enemmänkin. Ruutuun myös aika reippaalla vauhdilla mutta siinäkin voisi nopeampi vauhti olla. Napakka stop, lähti ruutunauhakin mukaan :D Ja se mitä on myös treenattu hyvillä neuvoilla eli sivulle tulo oli todella hieno!

Kaukot 10: Mulla on joku kaukokirous. Taas liikkuri näytti väärin, hän näytti ihan pikaiseen seiso kun piti olla istu. Itse en edes tajunnut että tuli sama käsky uudestaan, teen vaan kun käsketään. Liikkuri ehti nopeasti korjata taulun istuksi ja tässävaiheessa luulin että olin itse käskyttänyt väärin :D Käskin siis istumaan. Muutoin kaukot menivät todella hyvin ja sivulletulo oli myös reipas.

Ohjattu 6: Tässä kävi taas niin että itsellä oli vähän turhan rento fiilis ja unohdin viritellä Rinin kun oli merkillä! Hätäisesti ehdin vilkaista kapulaa. Rin lähti aivan vinoon, voi tietty johtua myös siitä että kun treenataan pienemmässä hallissa niin kapulat on usein hyvin lähellä seinää. En usko että sivulla olevilla merkeillä oli merkitystä koska ei ole juurikaan sekoittanut ohjattua ruutuun tms. Rin siis kierteli hetken merkkejä ja kun lähti tulemaan takaisinpäin stoppasin. Nyt löytyi kapulakin ja palautus oli reipas!

Zeta 10: Tämä meni oikeasti hyvin, seuruussa Rin oli hyvin mukana ja asennot kovin kelpoisat. Sekä zetan että seuruun kävelin tarkoituksella _hyvin_hitaasti kun se on tuntunut toimivan paremmin Rinin päänheilutteluihin. Kyllä on vaan hankalaa kävellä hitaasti! Ajattelin että ihan sama jos tulee noottia, tulihan siitä mutta ei vaikuttanut pisteisiin kun tein kaiken samalla temmolla.

Seuruu 9: Edelleen Riniltä hienoa työtä! Pää heilui mutta ei niin paljoa kuin ennen! Jotain edistystä :)

Kiertohomma 9: Just olin ulkona testannut ja istuminen oli super nopea. Ja nyt ei sitten istunut :D Merkin bongaus hienosti ja lukittui siihen. Oli avoinna kierron jälkeen ja kuunteli oikean suunnan.

Luoksetulo 9,5: Tässä kävi niin että perjantaina ajattelin kokeilla ihan vaan huvin vuoksi miten Rin stoppaa käsimerkillä, tämä ei ole ollut käytössä pitkään aikaan. Ja sehän stoppasi kuin seinään! Otin kokeessa käyttöön ja nyt ei ollut ihan niin hyvä teho. Mutta muutoin hienosti sujui :) Nyt luoksetulossa ei ole ollut enään niin pahaa ennakoimisongelmaa että sitä on uskaltanut treenatakin.

Tuomarina Harri Laisi. Pisteitä yhteensä 267 ja ykköstulos! Tätä en ihan odottanut yhden nollan takia.


Kaikin puolin hyvin onnistunut koe, onneksi ilmoittauduin vaikka vähän pohdin että ollaanko vielä ihan koevalmiita :) Niin paljon on tehty liikkeiden osia. Rin oli taas hyvin mukana kehässä ja palkkautui sosiaalisesti. Ainut harmi oli se tunnari joka on ollut niin varma. Tähän pitää jatkossa Rinille kehittää vähän jekkuja jotta malttaa keskittyä vaikka taivas tippuisi niskaan. Ja myös se paikkamakuu saada rennommaksi. Taidan ehkä jatkossa itse yrittää treeneissä olla kaikkea muuta kuin rento ;)

Kokeen jälkeen onkin pidetty tokotaukoa. Kotona Rin on puuhastellut nenäkosketusta sivulla ollessaan ja nyt yritän saada sitä seuruuseen mukaan. Sepäs onkin hankalaa kun Rin ei millään ymmärrä että päätä ei saa heijata. Rin tuntuu välillä olevan hieman yksinkertainen tapaus. Koska on aina seurattu toisin ei voi nyt vaihtaa. Koirat kävivät myös Kaiperlalla hoidossa ja voikun Kooa oli taas niin iloinen kun pääsi vastaanottohuoneeseen! Kooa oli jumissa mutta ei niin pahasti mitä pelkäsin. Jumppaa pitää vaan jatkaa ja helpottaa jos tuntuu että menee taas paikat juntturaan. Rinillä oli isompi jumi selässä ja oikeassa takajalassa. Vähän epäilinkin että voi olla jumia kun Rin on paljon tehnyt pomppukaukotreeniä. Mutta jumpasta on ollut Rinille apua ja syvät lihakset hyvällä mallilla :)

Nyt on tokosta myös pieni kisatauko, nyt kisataan agilityn puolella! Kooa pääsee myös vetohommiin, en ole uskaltanut lapsia vedättää ennen kuin sain siihen luvan Kaiperlalta. Kooa niin rakastaa kaikkia vetopuuhia :) Ja luntakin riittää, kohtahan onkin jo vuosi pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti