lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden viimeiset ja katse vuoteen 2017

Tokoiltiin torstaina ja tänään ja tokoa olisi tiedossa vielä huomenna ja maanantainakin! Vuosi on loppumassa ja alkamassa hyvin merkein :) Tänään koirat olivatkin todella näppäriä treenissä.

Torstaina molemmat koirat tekivät hyppytekniikkaa, Kooa liikkuvaa hyppyä ja Rin korkeuden arviointia. Hyppy oli ensin 9 (Paulan) jalkaa. Kun hyppyä lähdettiin kuljettamaan eteenpäin niin selkeästi 12, 13 ja 14 jalkaa olivat Kooalle hankalimmat arvioinnin kannalta. Tuli ähkimistä ja Kooa tuntui ponnistavan jotenkin etupainoisesti. Sitten taas helpottui. Harjoittelusta tuli ehkä vähän turhan pitkä, lopussa Kooa ei ollut enään ihan yhtä skarppi kuin alussa. Kooan treeni olikin tässä.

Rin teki korkeuden arvointia, seuraavalla kerralla pitää ottaa etäisyyden arviointi koska se oli Rinillä ihan surkea! Rin ponnisti todella kaukaa hypyn yli ja hypyn kaaren korkein piste oli ennen hyppyä. Tehtiin 70cm asti, ekalla kerralla Rin aavistuksen hipaisi mutta toisella meni paremmin yli. Tämä päivä oli Rinille muutenkin pk-päivä. Ensin häiriköityä sivullaoloa ja seurausta. Nämä menivät oikein hyvin! Seuruu paremmin kuin sivullaolo, pahimmat olivat agilityaiheiset käskysanat ;) Sitten kokeilin miten juoksuseiso onnistuu hallissa. Olen treenannut pomppustopin kautta ja Rin herkästi hallissa tuli askeleita eteenpäin stopin jälkeen. Treenit jatkukoon.. Kotona treenatessa Rin tietää missä pysähtyä kun juostaan kahden maton väliä :D Sitten kapulan eteentuontia. Tämä meni hyvin ja meni todella hyvin myös kun heitin kapulan ja muistutin vielä käskyllä Rinin tuodessa kapulaa. Loppuun vielä piiiiiitkä paikkamakuu. Tässä tulikin vinkumista jonkinverran ja kerran kun olin kieltänyt ensin vinkumisesta ja menossa palkkamaan hiljaisuudesta niin Rin otti jalat alleen. Muutoin kesti Noki bortsun kapulan haut ja luoksetulokäskyt hyvin.

Tänään Kooa teki ensin kapulasta irrottautumista ja tämä olikin huomattavasti parempi treeni kun viime kertainen. Keksin myös että tätähän pystyy hyvin kotonakin treenaamaan ja ollaan tehty paristi iltaruoan jälkeen pelkällä sosiaalisella palkalla. Kooalle ei sisällä pysty palkkaa juuri ottamaan kun menee ihan pähkinöiksi siitä. Välillä tein niin että heiton jälkeen lähdinkin peruuttamaan tai juoksemaan toiseen suuntaan. Kooa jäi kiinni jos oli jumissa kapulaan! Pitää olla skarppina! Sitten Kooalle paikkamakuu - toisen koiran eteenmeno - sitten seurataan -ketjutus. Kooa ensin pötkötteli, hain Kooan pois tietyllä kaavalla. Kooa "Käy" -käskyn alle ja Nea teki hienot eteenmenot mielikuvituskoiran kanssa :D :D Kooalle meni taas täydestä! Kun siirryttiin suorituspaikalle niin Kooalla oli jonkinverran ajatus eteenmenossa. Tästä torut ja uusinta meni hyvin. Sitten taas koko setti uudestaan ja nyt Kooa oli superhyvin mukana seuruussa!

Rin teki pitkästä aikaa eteenlähetystä seinän vieressä oleville namialustoille. Näki namin viennit ja nämä menivät hyvin. Viimeisen uusin kun meni sinne banaanilla, seuraava ok. Sitten ensimmäinen niin ettei nähnyt namin vientiä. Tämäkin hyvin. Seuraavan oli vuorossa merkille lähetys. Kokeili niin että ensin lähetin sivusta ja annoin painetta, tästä seurasi lähtöhaukahdus. Sitten normaalisti lähetys ja vielä sivusta. Vauhti oli kuulemma sama kaikissa ja tuntui hyvältä. Kapuloiden haut vielä ilman keskimmäistä ja nämä myös hyvät. Lopuksi ruutu niin että siellä oli lelu, mikä oli tietenkin hyvä kun Rin näki lelun viennin. Sitten otin riskillä eteenlähetyksen, Rin ensin lukittautui väärin mutta sain käännettyä Rinin fokuksen oikeaan suuntaan ja Rin lähti hyvin eteen. Oli menossa alustalle mutta tälläkertaa kuunteli hienosti "Seis!"-käskyn. Superhieno ruutu ja itsenäinen stoppi :) Tauon jälkeen Rin teki taas palkattoman setin: tunnari, kaukot, luoksetulo ja tunnari. Tämä oli HUONO! Tunnareilla on tällähetkellä täysin väärä mielentila, on niin täpinöissään menossa että varasti jo ennen liikkurin käskyä ja kokoajan nykii. Kapuloilla liian kiire ja toistaa samaa haistelukaavaa, jos tähän kuvioon ei mahdu oikean haistelu niin tuo väärän.. Tuli myös ääntä. Luoksetulossa kokeilin miten toimii yllätyskäsimerkki stopissa. Vastaus; hyvin huonosti. Kaukoissa oli ihan liikaa intoa myös.

Treenikerta meni kuitenkin positiivisen puolelle kun loppuun tehtiin paikallaoloja. Rin istui todella hyvin eikä tullut ahdistuskuikuiluja. Maahanmenot ilman häiriöitä olivat yhtä lukuunottamatta hyviä. Oli rennosti kun Riina teki vierestä luoksetuloja, mutta kuitenkin terästäytyi hiukan ilman stressaantumista. Eli hyvä että tuli terästäytyminen eikä tilanteessa tullut mitään mikä olisi vetänyt ääntelyn puolelle :)

Edes joku kuva kun niitä ei ole nyt juuri tullut otettua..


Sitten ne viimevuonna asetetut tavoitteet:

Itselle ihan ekaksi treenipäiväkirja. Sellainen kunnollinen. En muista mitä on treenattu ja olen ihan ulalla mitä seuraavaksi. 
 
Joo. Yritin mutta eihän siitä mitään tullut..

Kooa
 • Ensimmäistä kertaa taidan laittaa tavoitteeksi terveyttä ja hyvää lihaskuntoa
 No tämä toteutui! 
 • FI KVA
 Tsek tästäkin <3
 • JK2 ja ehkä JK3. Eekoota jos vaan ehtii.
 Innostuin EK:sta josta EK1, JK2 tsek
 • RTK3
No tässä oli ohjaajan mokia, kaksi hyllyä
 • EVL1 uusilla säännöillä
 Ei kiinnostanut, yritin vähän treenata mutta uudet liikkeet vaativat turhan paljon aikaa ja kierto on rankka Kooan kropalle
 
Rin 
 • VOI1 ja EVL-korkkaus
Nämä molemmat tsek, EVL1 mukava bonus <3
 • BH 
Jes!
 • Agilityssä kisauran starttaus
Tsek, nopeasti kakkosiin ja sieltä yksi LUVA
 • RTK2
Yhtä uupuu, Virkku mokasi yhden meidän kisailmon. Mur!
 
Rin myös oli reipas ja hommasi itselleen Hyvän arvosanan näyttelyistä :) Kauneus on aina bonusta!
 
Ensi vuodelle onkin isot suunnitelmat. Vuosi sitten oli ajatus uudesta pennusta, Henri kun on aika tehokkaasti vienyt Rinin treeniaikaa enkä haluaisi Riniä liikaa rasittaa kahden ihmisen tavoitteellisessa treenissä. Kooan PITI jäädä eläkkeelle hausta KVA arvon jälkeen mutta.. Pentua ei siis tule koska ensivuodelle on Kooallakin niin kiirettä pk-puolella että miulla ei vaan ole aikaa ;)
 
KOOA:
 • EK3 ja täältä myös ykköstulos
 • JK3 jos vaan aika riittää ja kisapaikka löytyy  
 • RTK3
 • Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä PK SM ja revanssi tästä vuodesta! Olen omalle keskilinjahölmöilylle vieläkin niin vihainen että pakko päästä uudestaan ;) Katsotaan saadaanko tulokset kasaan EK-puolelle. Hakuun ne ainakin jo on. 

RIN:
 • TVA
 • Jos TVA onnistuu alkuvuodesta niin toko SM
 • RTK2
 • HK1 tai JK1 ja jos haku saadan oikein kunnolla kuntoon niin myös HK2
 • Agilityssä kolmosiin, Henrin hommia ;)
Tällähetkellä ulkona paukkuu mutta koirat ovat todella rentoja sisällä :) Alkuun kun pamahti niin heitin molemmille koirille namit lattialle. Meni negatiivinen kiinnostus paukkuihin hetkessä.. Rin on välillä mennyt meidän makuuhuoneeseen omaan koloonsa mutta toisaalta viettää siellä muutenkin aikaa. Nyt kun muksut ovat nukkumassa niin Rin on kömpinyt taas sohvapaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti