maanantai 30. tammikuuta 2017

350 grammaa liikaa huolta

Tunnen oikein Kooan syyttävän katseen selässäni. Olen ihmetellyt miksi Kooa ei tule kapula suussa edes 80cm estettä yli niin ettei jäisi ensimmäisillä kerroilla toiselle puolelle jumittamaan. Ja sittenkin kun hyppää niin on vähän hankalan oloista. Ei kuitenkaan vaikuta että mitään isompaa jumia kropassa olisi. No se jumi olikin miussa! Olen tuijotellut kapulaa välillä että et ehkä ole ihan 650g näköinen, ethän vaan ole kilon painoinen. Mutta kuitenkin se on niin pieni ja kevyt omaan käteen. Eilen pohdin tätä jälleen kerran ja nyt vein kapulan sisälle ja punnitsin sen. No olihan se perhanan puupökkelö yhden kokonaisen kilon! Kylläpä on taas viisas olo.. Etenkin kun tämä ei ollut ensimmäinen kerta vaan kesällä tein kotipihalla saman virheen. No nyt ei enään omilla kapuloilla onnistu!

Josko enään ei kapulat sekottuisi
Hypyistä jatkaen. Olen tehnyt pressuesteellä ja 80-90cm koska Kooalla on ollut epävarmuutta juurikin kapulan palautuksessa. Hyppytekniikkaa tehdessä Kooa saa rytmitettyä hyppynsä paremmin. Ilman apuhyppyjä katsoin matkaa esteelle kun tietyssä matkassa arpoi ponnistuskohtaa. Neljä harppausta tuottaa parhaimman ponnistuksen mutta se on aika lähellä estettä paluuhyppyä ajatellen. Pitää pidentää matkaa ja etsiä mikä olisi toinen vaihtoehto etäisyydelle esteeseen. Samoin huomasin että jos teen keskittymisharjoituksia niin hyppy huonontuu, vire laskee? En tiedä, sitten jos Kooa hyppää ilman vireharjoituksia niin tulee helposti haukku kapulalle. Nyt pyydän ensin Kooaa nostamaan pään ylös, usein pää laskee alaspäin kun heitän/heilautan kapulaa mutta on kuitenkin parempi kuin ennen. Jos tarpeeksi huomauttelen tästä ja namitan hyvästä asennosta niin sitten se palautushyppy huononee. En tiedä onko tämäkin kilosenkapulansyndroomaa vai muuta. Kooan kapulajumi menee edelleen kyllä parempaan suuntaan. Nyt on jo treenien ensimmäiset kapulan haut toimineet ilman jumitusta :)

Kooa on myös pitkästä aikaa harjoitellut rallytokoa vaihtelun vuoksi! Oikealla seuruu tuntui todella hyvältä ja käännöksiin lisätyt käsimerkit eivät viime viikonlopun treeneissä aiheuttaneet turhaa ylikiehumista. Olen ottanut mukaan niitä täyskäännöksiä missä käännytään molemmat erisuuntaan. Toki en ole ihan varma mitä Kooa tekee kun joudun katseen pois kääntämään. Kuvittelen että tekee oikein :D Näihin pitää kyllä saada apusilmät katsomaan että palkitsen oikeasta. Kokeilin myös seuruutusta putkeen päin, tämäkin taitaa tulla rallytokossa jossain välissä? Seurasi hyvin kunnes laskin juoksemaan putken läpi. Sitten tuli putkijumi joka pienellä puhuttelulla parani.
Voihan Rin ja Rinin juoksumasennus. Siellä se tuntuu tekevän tuloaan. Treeneissä Rin ei kestä pitkää pätkää ja on vaan todella löysä tällähetkellä. Ja jos Kooan kanssa hölmöilin niin tein kyllä samaa Rininkin kanssa. Tein pitkästä matkasta tyhjälle lähetystä ja nillitin kun Rin kaarsi lopussa alustalle. Tämä tietenkin huononsi liikettä kunnes tajusin että mitä helvetin väliä sillä on että Rin juoksee 15 metriä suoraan ja sitten viimeisen puolen metrin paikkeilla kaartaa. Että sitä osaa olla välillä typerä! Yritän jaksottaa nyt Rinin treenejä pariin pienempään pätkään ja että olisi helppoja ja nostattavia liikkeitä enemmän.

Seuruu on ollut nyt kivantuntuista. Olen tehnyt pitkään täyskäännöksen oikealle kun vasemmalle tehtynä Rin on valahtanut turhan kauaksi. Jotain on tapahtunut tämän tauon aikana koska nyt vasentäyskäännös tuntuikin yllättävän napakalta jopa juoksussa. Sitten olen kiusannut Riniä olemalla tarkka että Rin seuraa vain vasenta jalkaa. Onneksi Rin on tarkka tyttö ja nopeasti korjaa toimintaansa :) Luoksetulon stoppeja treenattiin seka lauantaina että sunnuntaina. Nyt oli heittonameina Naturista ja se onkin tässä puuhassa hyvin huono, ei ne tummat palaset löydy matolta millään! Aiemmin käytössä olleet juustonpalaset ovat olleet paljon toimivampi ratkaisu tähän. Nyt myös kokeilin toista pysäytyssanaa ihan vaan mielenkiinnosta. Koska lenkeillä Rin osaa tehdä omasta halusta lukkojarrutuksia otin käyttöön huomiosanan mitä käytän paljon, "Hei!". Tämä toimi! Rin teki lukkojarrutukset. Seuraavaksi teki sanasta kyllä myös hyvin nopean maahanmenon ja istumisen.. Mutta sunnuntaina teki pelkästään hienoja seisomisia :D Maahanmenot olivat taas luokattoman huonoja ihan omalla käskysanallaan. Jääviä tein pitkästä aikaa ihan vaan peruuttelemalla ja ne olivat todella hyviä. Ensin useampi maahan, sitten samoin seiso ja viimeiseksi istu ja tämänkin Rin teki nopeasti ja virheettä <3

Jotta toko ei tulisi Rinillä korvista tässä hänen omassa ahdistusmaailmassaan niin tehtiin myös pk:ta. Tein pomppuseisomisia ja ne eivät oikein nyt toimineet. Rin ei vaan tajunnut että heitin namin taakse ja liikkeestä puuttui into. Jätin tämän treenaamisen toiseen kertaan. Noutoa tein (juuri sille kilon kapulalle jota luulin kevyemmäksi..) niin että annoin painetta lähtöön. Ne menivätkin vauhdikkaasti! Ensimmäisellä kapulan nostolla Rin oli painosta vähän kummissaan (syystäkin!) mutta tämän yhden huonon noston jälkeen muut olivatkin parempia. Tässä uusi noutokäsky, "Liki!, jota vahvistin vielä kun Rin lähti palauttamaan. Kerran tuli sivulle mutta muutoin eteen. Kotona olen alkanut vaatia käskyn erottelua eli ollaan tehty vaihdellen sekä "Tuo!" ja "Liki!" hommia. Välillä menee hyvin mutta on Rinillä ne mustat hetket kun tuodaan kapulaa vaan tiukasti sivulle. Nämä jätän vaan huomiotta. Rin tutustui myös pressuesteeseen, ensin tein 70cm hyppyä mutta ONNEKSI toisella kapulalla, en kiloisella. Ekalla kerralla Rin hyppäsi hieman huolimattomasti ihan aavistuksen hipaisi estettä mennessä. Toisella kerralla Rin kirjaimellisesti hyppäsi pressua päin. Tai ehkä enemmänkin juoksi, kaatoi koko esteen. Koska Rin on omalla tavallaan herkkä niin heti tuli mieleen että hyvästi pk-ura se oli nyt tässä. Hyvästi ehkä myös agility, ei se enään koskaan tule hyppäämään! Tein kuitenkin niin että nostin vaan hypyn ylös ja otettiin uusiksi. Ja sehän hyppäsi! Oli nyt tarkempi hypyssään mutta muutoin ei minkäänlaista epäröintiä! Seuraavalla kerralla tein ensin noin 70 cm ja sitten nostin noin 80 cm. Nämä molemmat menivät hyvin :) Ja hyppynoudossa Rin jotenkin osaa palauttaa eteen kapulan. Ehkä se on selkeämpi Rinille kun sitä ei tokossa ole.Eilen myös pitkästä aikaa jatkettiin Rinin talviprojektia eli ahkion vedon opettelua. Tässä ollaan edetty todella hitaasti koska Rin on ahdistunut aisojen tuomasta liikkumisrajoitteesta. Paljon vaan lihapullia matkaan mukaan ja Venla kyytiin. Rin meni todella hyvin! Välillä huomasin että Rin jännittyi mutta palautui samantien. Tehtiin jopa yksi käännös, joka on tietenkin hankala kun aisat vähän painavat. Ei mitään ongelmaa :) Joskus pitää Rin laittaa myös suksien eteen jos tulisi kunnon lumet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti