maanantai 16. tammikuuta 2017

Jatketaan tokolla

Ja nyt se Rin sitten juoksee. Siksi myös koska Rinillä on juoksut ja ei ole päässyt hetkeen treenaamaan niin meno on aika vauhdikasta kotona ja lenkillä. On ollut kotitreeneissä hieman säpinää mukana! Rin näköjään juoksee noin 11 kuukauden välein. Ja tälläkertaa meillä ei ole masentunutta Riniä! Katsotaan mennäänkö yhtä hyvällä fiiliksellä juoksujen jälkeenkin :)

Viime viikolla treenasimme Imatralla Paulan kanssa ja treeneihin lähtiessäni muistin että eihän Rin tuolla hallissa saa juoksuisena treenata.. Saipas Kooa tehdä enemmän, kerrankin :) Kooa aloitti hyppytekniikalla tehden korkeuden arviontia. Nyt lähti Kooan hypyt turhan kaukaa ja laakana. Otettiin 80 cm asti ja sitten aloitettiin taas alusta ja tälläkertaa Kooa tuli kapulan kanssa. Korkeammat hypyt menivät kapulan kanssa paremmin kuin ilman. Ensikerralla etäisyyden arviointia! Toisella kierroksella Paula kiusasi Kooaa taas vale-eteenlähetyksillä. Kooa tsemppasi hyvin. Vähän kapulasta irtiottoa, seuruuta ja jääviä. Perussetti.

Sitten päästiin Lappeenrantaan Kiitolaan treenaamaan ja sinne Rin oli onneksi tervetullut ihanine hajuineen. Rin teki ensin malttitreeniä tunnarikapuloille, kotona on nimittäin meno ollut sellaista että Rin ei pöksyissään malta pysyä. Ei pysynyt treeneissäkään vaan lähti joko liikkurin käskystä tai miun suun avauksesta. Näitä tehtiin palkattuna muistaakseni kolme kertaa ja alkuun Rin otti heti alussa kyttäysasennon mikä ei ole sallittua. Sitten tyhjälle juoksua alustalle. Nyt oli turhan lyhyt matka ja ensikerralla sitä pitää pidentää. Eteenlukitus voisi olla parempi, kotona Rin on tätä treenannut niin että olen viritellyt ja sitten heittänyt namin. Tämä pitää viedä vielä halliinkin. Loppuun vielä luoksarin stoppeja ja tässä palasin nyt pentutreeniin eli namin heittoon. Näissä stopit olivat parempia mutta voisivat olla vieläkin napakampia. Yksi maahanmeno oli superhyvä. Nyt Rinillä ei myöskään tullut ennakointia stoppeihin.

Kooa teki taas eteenlähetyshuijausta. Ensimmäinen kerta meni hyvin, Kooa oli kuulolla. Toisella kerralla lisättiin häiriötä kun treenit ovat nyt menneet tässä selkeästi eteenpäin. Oli valejääviä, luoksetulo ja kapulan heitto. Kooa seurasi nämä kaikki suurella mielenkiinnolla. Silti seuruuseen lähtö hyvä! Painaa mutta ajatus ei ole edessä :) Kapulan haut "telineestä" myös hyviä ja heitot ok. Tässä myös siirryttiin vähän eteenpäin ja otin hyppyesteen treeniin mukaan. Siinä meinaa taas pää laskea turhan alas mutta eiköhän se tästä! Tässä tein myös niin että kun oli kapula heitetty, pitikin Kooan lähteä peruutusseuruuseen mukaan. Kapulajumit tulivat hyvin esiin ;)

Rin teki seuraavaksi koetreenin, tunnari + seuruu + kaukot + tunnari. Nyt tunnarissa maltti hyvä, vähän saisi olla silti rennompi. Tuli haukku kapuloille mutta ei paineistunut tästä mikä hyvä. Nopea palautus mutta huono sivulle. Into ja huolimattomuus ovat ehkä seurausta vauhtipalkasta jota pitääkin nyt vähentää ja ottaa satunnaiseen käyttöön. Seuruu hyvä, alussa menetti kontaktin ja lopussa pää kävi vähän heilumaan. Hyvin tsemppasi "Sivu!" käskyillä! Kaukoissa hieman haussa otanko uuden käskysanan "Hop!" sekä maa-seiso ja istu-seiso vaihtoon. Jälkimmäinen on kyllä ihan hyvä ilman hyppyäkin. Hyvin toimi, vaikkakin olin aika lähellä. Kotitreeneissä toki pomppaa kunnolla mutta hyvä alku :) Perusasentoon nousu superhieno! Viimeinen tunnari myös hirmu hieno, nappasi samantien oman kun tuli kohdalle <3 Sosiaalinen palkka toimi hirmu hyvin ja Rin oli sairaan hyvin mukana kokoajan. Ennen uutta tunnaria kylläkin muistutin Rinille että kapula tuodaan sivulle kunnolla eikä puolitiehen.. Paikallaolot vielä loppuun. Istumiset hyvät kun ensin muistutin että ei kuikuilla sivuille. Tästä maahan vaan huono, jumii eikä mene. Lopussa vähän parani. Makuu hyvä ja rento.


Lopuksi vielä, Kooasta tulee toivottavasti isoisä! Kooan pennulle, Ronjalle on suunnitteilla pennut <3 Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja sieltä tulee uusia sopivalla määrällä Kooa-asennetta varustettuja harrastuskavereita! Pennut syntyvät Weekasi-kenneliin.

Ronja <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti