tiistai 28. helmikuuta 2017

Toinen osa hyppytekniikkaa
Sunnuntaina kävimme vielä uudemman kerran Annakaisa Loirin hyppytekniikkakoulutuksessa. En itseasiassa ole montaa kertaa ehtinyt koiria hypyttää kun Kaiperlan hoitojen jälkeen Kooa oli viikon hyppykiellossa. Tehtiin samantyyppisiä harjoituksia kuin viimeksikin. Rin oli yllättäen todella pätevä näissä ja Kooakin yritti kovasti. Kooalla selkeästi oli edelleen se noin 75cm kipuraja jonka jälkeen Kooan hyppy huononee. Kooa hyppää etupää turhan pystyssä ja tulee huonosti alas. Näissä pitää ohjata Kooaa laskeutumaan paremmin hypyltä heti alas.

Rin taas keskittyi korvat tanassa hyppyihin ja suoriutui niistä kirkkain paperein. Kerran Rin hipaisi estettä kun se oli 85cm korkeudessa. Tästä ei palkkaa vaan vein Rinin takaisin ja kokeiltiin vielä uusiksi, vähän mietittiin että onko liian korkea kun Rinin piti hypätä tämä lähes paikoiltaan. Ja vielä mitä, Rin leiskautti seuraavan hypyn noin 10cm ilmavaralla :D Rin teki myös jo vähän kauempaa hyppyä niin että pumpperi auttoi koontiaskeleen kanssa. Rin vähän kummasteli pumpperia mutta keskittyi hyvin hyppyyn tämän takia. Etäisyys pumpperiin oli 6 jalkaa ja lähtöpaikkaan 12 jalkaa esteestä.

Muutoin tälläviikolla onkin tehty rentoa tokoilua :) Rinin kanssa on hassuteltu ja olen palkkaillut ihan vaan perusasennosta. Tein myös helppoa eteenlähetystä alustalle niin että näytin alustan ensin tai käytiin katsomassa se. Näitä kaksi treeniä ja lauantaina olin pitkästä aikaa rakentanut ruudun ja ensin eteenlähetys alustalle kauemmas ruudusta. Tauon jälkeen uusiksi, ensin lähempänä ruutua ja sitten taas  samaan paikkaan mihin aiemminkin. Molemmissa Rin oli ihan supertaitava <3 Hyvä fokus,  (Riniksi) reipas vauhti ja suoraan. Ruudussa taas tuli yllättävä ongelma. Lapset olivat jättäneet yhden fleecelelun vähän sivuun ruutuunmenolinjasta. Rinhän kirmasi suoraan tälle lelulle vaikka oli jo kertaalleen ruudussa käynyt! No tämähän ei käy, jätin lelun sitten tarkoituksella samaan paikkaan ja Rin ei luovuta. Kävin näyttämässä ruudun ja nyt Rin meni kunnolla. Laitoin pari lelua lisää linjalle ja taas Rin meinaa niitä hakea. Sitten luopui ja teki ruutua. Näitä pitää saada selkeästi lisää treeneihin.

Rin teki myös kuvan verran kapulan eteentuontia

Rinin "Liki!"

Rin on tehnyt myös merkinkiertoa ohjureilla, nämä menivät hyvin. Istumista pienestä käsimerkistä on tehty, nämäkin Rin on hyvin hiffannut ja istuu reippaasti kun olen heittänyt namin kauemmaksi ja ravailee kevyellä vauhdilla takaisinpäin. Nyt ollaan myös tehty luoksetuloa niin että olen palkannut kun kävelen poispäin tai sitten sitä että olen heittänyt lelun taakse ja Rin saa sille juosta. Muutoin ollaan pidetty hauskaa ja leikitty paljon :) Ruututreeni on ollut oikeastaan ainoa treeni tälläviikolla missä Rin epäonnistui. Muutoin on ollut hyvä onnistumisprosentti.

Kooa jatkaa omia viretilajuttujaan. Viime treenissä kokeilin tuleeko kapulajumi jos on alla useampia tottisliikkeitä. Tein pienen seuruun, parit jäävät ja luoksetulot, tasamaanoudon ja hyppynoudosta heiton. Ei tullut jumia! Kooa oli hyvin mukana ja oli rento ja keskittynyt esteeseen kapulanheiton jälkeenkin :) Wuhuu!


Tämän viikon treenit ovat menneet todella hyvin ja erittäin hyvällä fiiliksellä. Olen molempien koirien kanssa panostanut leikkiin ja pitää keskittyä siihen enemmän jatkossakin.

Venla lähdössä koirahommiin! Miun treeniliivi, pyhätakin huivi ja Henrin pipo :D Ja ihan itse puettu.

Rin kävi ahkiopuuhissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti