perjantai 10. maaliskuuta 2017

Korrien koulutusViimeisiä viedään nuorten koirien tokoringissä. Viime sunnuntaina oli vuorossa Riitta Jantunen-Korrin ja Pekka Korrin tokokoulutus Porvoossa. Pekan kanssa otin taas puheeksi paikallaolot. Sain Rinin kaveriksi kaksi koiraa joten Pekka näki minkälaisesta ongelmasta on kyse. Toista koiraa kutsuttaessa Riniltä pääsikin pieni vingahdushaukku. Heti paneuduttiin istumisasentoon, olen ottanut Rinillä nenäkosketuksen ennen jättöä jotta ei istuisi niin kasassa ja olisi molemmat tassut rinnakkain. Tämä näköjään tekee sen että Rin jää kuitenkin hieman hankalaan asentoon ja joutuu siirtämään tassut eteenpäin. Kun en tätä tehnyt niin jäi paremmin mutta silti liikuttaa helposti yhtä tassua jos en saa niitä tasan. Tätä pitää harjoitella.

Rinille olisi hyvä opettaa aktiivinen "Jätä!" -käsky, eli käskystä Rin siirtäisi painoa taaksepäin. Tätä voisi käyttää niin paikallaoloissa kaukokäskynä ja myös luoksetulon stopeissa, kiertostopeissa ja kaukoissa. Tätä kun olen kokeillut niin Rin luopuu palkasta mutta painon siirto taakse on vielä hakusessa. Istumista voisi vahvistaa myös tönimällä Riniä, tätä on tehty oikeastaan vaan seisomisessa mutta voisi ottaa istumiseenkin välillä tönimistä pois paikaltaan. Paikallamakuun ja luoksetulojen haukahteluun tehdään edelleen pitkiä paikallaolotreenejä mitä tähänkin asti on tehty ja sitten niin että kutsutaan viereisiä koiria ja käyn sosiaalisesti palkkaamassa kun on kutsuttu. Kun vapautan niin silloin myös pelkkä sosiaalinen palkka.

Keskustelin lopuksi myös siitä että välillä kun sosiaalisesti palkkaan Riniä niin Rin on vähän vajavaisesti mukana. Pekka sanoi että sosiaaliseksi palkaksi pitäisi löytää sellainen mistä koira nauttii ja mistä ei koskaan tule namia. Nyt olen tehnyt Rinille pyörähdyksiä ja yrittänyt myös saada Riniä aktiiviseksi. Näistä myös välillä olen palkannut. Voi olla että Rinille on kuitenkin paras palkka kun rapsuttelen sitä vaan selästä tai saa laittaa pään miun jalkojen väliin ja vaan olla siinä. Myös aktiivinen perusasennon hakeminen tuntuu olevan Rinille mieluisa. Pitää jatkossa muistaa kotitreeneissäkin että en palkkaa näistä vaan vaikka aloituspaikalle siirtymisestä.


Rin löysi lumikökön


 Riitan kanssa menikin oikeastaan vaan keskusteluksi. Yritin näyttää meidän luoksetulon treeniä mutta se jäi siihen kun Rin uudella pysäytyskäskyllä "Hei!" menikin kokoajan maahan! Teki kyllä todella hienoja maahanmenoja :D Kierron kautta alkaa myös ennakoida pysäytystä voimakkaasti ja tähän pitäisi tehdä kunnon kuuri pelkkää läpijuoksua. Neuvoksi että kierron takana on noin 5 metrin päässä lelu jolle ei saa mennä. Itse heitän lelun oman selän taakse. Sitten kiertämään ja palkka selän takana olevalle lelulle. Joskus jos ottaa stopin ja se on hyvä niin sitten palkka kierron takana olevalle takapalkalle. Toinen millä voisi saada vauhtia on kahden putken läpi kahdeksikon tekeminen. Tätä taas kuurina ja jos stoppaa niin voi lähettää joko eteenpäin putkeen tai taaksepäin.
 
Merkille menon nopeuteen voisi kokeilla kuurina häiriöleluja merkille menon tiellä. Saattaa nopeuttaa ajan kanssa. Sitten tähänkin pitäisi kokeilla mikä on Rinille suurin palkka, se että pallo lentää merkille vai että menen itse sinne leikkimään. Kosketusalusta merkin takana voisi olla myös hyvä tehdä kuurina.

Nyt olen myös itse miettinyt että hidastaako Rin koska ennakoi stoppia vai siksi että ennakoi lelun ottoa esiin. Tähän voisi auttaa ihan vaan että saa juosta perusasentoon pidemmän aikaa koska tämä ainakin auttoi kun hidasteli ohjatussa palautusvaiheessa. Siinä kun aloin lelupalkkaamaan niin vauhtia ei tullut lisää. Ärsyttävä liike! Nyt vielä tajusin miksi Rin on Kiitolassa treenatessa ollut niin hikipäissään jo muutaman toiston jälkeen. Se on lämmin halli.. kylmässä hallissa on tätä liikettä helpompi treenata kun saa toistoja enemmän eikä vauhti hidastu siksi että tulee hiki.


Treenit ovat muutoin menneet hyvin niin Rinin kuin Kooankin osalta. Rinin eteenmenot on olleet hyviä ja kun tein pitkästä aikaa ruutua niin se vasta vauhdikas olikin! Kaukoissa uusi maa-seiso käsky "Hop" ei toimi pitkästä matkasta ekalla, Ensin nousee istumaan ja jos laitan maahan ja toistan niin sitten tekee hienon nousun. Ei onneksi kyllä etene tässä säädössä. Tunnarissa on nyt myös ollut hieman mokailua. Kerran lähti ylivireisenä ja haukahti, tästä tuli väärä kapula. Toisen kerran potkaisi vahingossa yhden kapulan ringistä ulos ja päätti sitten tämän hakea. Kati teetätti miulla ja Rinillä temppuradan niin että liikuin itse mukana välillä. Itse olen näitä tehnyt pääosin niin että seison vaan paikoillani. Rin ei ole koskaan muistaakseni näitä tehnyt. Mutta Rin oli ihan ihmeissään :D Silmät lautasina ja suu tiukasti kiinni keskittyi outoihin suoritusjärjestyksiin!

Kooasta on muuten tullut iso-isä! Kooan pentu Ronja pyöräytti Weekasi-kenneliin samanmoisen pentueen kun mistä Ronja itsekin oli ;) Kolme urosta joista yksi sinivalkoinen ja sitten vielä yksi mustavalkoinen tyttö :DLenkkeilyä Liinan ja Toscan kanssa<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti