perjantai 17. maaliskuuta 2017

Metsälajien aloittelua hyvin tuloksin

Lenkin yhteydessä tein Rinille pienen esineruudun, tai enemmänkin esinehaun koska en tallaillut ruutua sen kummemmin. Hetsasin ensimmäisellä esineelle ja toisen tiputin ruudusta poistuessani noin puoliväliin. Lähetyksellä Rin ei meinannut pöksyissään pysyä vaan varasti ja oikein kiljahti mennessään :D Esineelle juoksi suoraan. Toiselle oli malttia vähän enemmän ja lähti vasta luvasta. Taas täysiä mentiin ja Rin oli juoksemassa perälle asti kun sai lennossa haun ja veti kunnon jarrutukset ilmassa. Rin sai myös ilmaisutreenit kun Laura auttoi lenkin jälkeen näyttöpuuhissa. Nyt siis harjoiteltiin pelkästään reippaasti näytölle menoa. Liina kiinni ja Laura huuteli Riniä. Ensimmäiselle lähti vähän varovaisesti mutta seuraavat mentiin jo kovempaan. Tällä kertaa lelupalkka ja Rinille ehkä toimii parhaiten kun maalimies laskee ääneen kolmeen ja heittää lelun. Ei tule niin kovaa painetta taistella lelusta. Mieluummin pitäisin taistelupalkan kuin pelkän ruokapalkan.

Lenkin jälkeen huomasinkin että kännykkä oli tippunut taskusta! Olin onneksi tsekannut kellon ennen autoille tuloa niin tiesin että ei voi kaukana olla. Ei muutakun muksut takaisin autoon ja jälleen metsään. Juuri kun olin lähtöä tekemässä niin mieleen tuli että onhan minulla yksi koulutettu esinekoirakin olemassa.. Kooa siis pääsi mukaan! Lähdin itse ensin katsomaan ne paikat missä Laura oli ollut piilossa ja käskin Kooaa etsimään muutoin alueelta. Ei mennyt kauaa kun Kooa pysähtyi alueelle ja jäi kysyvänä katsomaan. Tekee näitä siis esineillä silloin tällöin, kehotin uudestaan etsimään ja näin kun Kooa kurotti maahan ja nappasi puhelimen suuhun :D Tässä vaiheessa oli kyllä pakko huutaa vaan että hieno Kooa mutta irti! No Kooa sai lopulta kovasti kehuja ja herkkuja tehtyään hienon ja tärkeän etsinnän <3

Kooa tärkeänä löydön jälkeen <3
 Sunnuntaina kävin LAUn hallissa tokoilemassa pikaisesti. Rin teki liikkuroituna ohjattua joka oli perusRin, hitaahko merkki mutta onneksi nyt on ollut kapulan palautus reipas. Rin teki myös ruutuun juoksua ja pari tyhjää, nämä hyvin. Kerran korjasin tyhjää ja nyt Rin ei tunnu ottavan korjauskäskyjä hyvin vastaan. Ei liiku heti tai sitten ottaa vaan todella pienen askeleen. Näitä pitää muistutella useammin. Rin pääsi myös Joku-bortsun viereen paikallaolotreeniin. Istuminen oli hyvä ja maahan reipas. Rapsuttelin kun Joku oli kutsuttu. Lauantainakin tokoiltiin ja Rinin viereen tuli Keke-belgi joka oli kyllä Rinin mielestä kovin epäilyttävä ja Kekelle piti vähän luimistella. Taas kerran rapsutuksia kun Keke tuli luokse. Rin teki myös pienen palkattoman treenin ja oli tässä hyvä.

Tunnarit on nyt Rinillä olleet hieman huonoja. Toisaalta, positiivistakin on! Palautusvauhti on ollut todella hyvä :) Mutta kapulatyöskentely on epävarmaa, haistelee moneen kertaan kapulat vaikka välillä selkeästi merkkaa oman. Saattaa myös aukoa suutaan kapuloilla. Välillä tulee oman viereinen. Eilen tein pitkästä matkasta niin että oli suuri määrä kapuloita. Jos ei ottanut heti omaa niin palkkasin Rinin sosiaalisesti ja heittelemällä omaa kapulaa. Rin tykkää hirveästi nostella ja pitää kapuloita suussa niin meinasin tätä kokeilla myös palkkauksena. Vaikka aineellista palkkaa ei tullut niin Rin teki innokkaasti hommia. Lopulta vähensin kapuloiden määrän vaan noin kuuteen. Alkuun Rin ihmetteli tätä ja haisteli nopeasti kapulat ja lähti etsimään muita. Kutsuin pois ja uusintalähetyksellä meni paremmin kapuloille. Kun otti oman heti niin palkkasin vauhtipalkkana nostosta. Rin silminnähden hämmästyi tästä :D

Riniä ottaa päähän kun Tosca alkaa olla nopeampi..Tiistaina oli taas pieni palkaton ja kaukojen ensimmäisenä käskynä maa-seiso ei vaan toimi. Ärsyttävää. Muutoin palkaton meni oikein hyvin. Tein myös kahden tolpan kiertoa ja Rin oli taas vaisu vauhdissa. Kun aloin kehua kierrossa niin vauhti parani selkeästi. Ilmeisesti taas liikaa itse mietin kiertoa, vauhtia ja muuta sekä samalla pahalla silmällä tuijotan Riniä niin vauhti on mitä on. Toisaalta miksi en kehuisi, liike on kuitenkin täysin eri kuin luoksetulo. Stopit ihan hyviä ja seisomiseen kokeilin taas käsimerkkiä joka toimi hyvin.

Kiertonoutoa tein tiistaina ja keskiviikkona. Rin ei ottanut hyvin vastaan virittelyjä ennen noutoa ja lähti välillä väärälle. Nyt stoppasi hyvin ja luopui väärästä kapulasta kun annoin hieman aikaa ajatella ennen uutta noutokäskyä. Sitten taas keskiviikkona parin kierron jälkeen alkoi ravaamaan merkiltä. Tuntuu että EVL ei kyllä tule ikinä valmiiksi ainakaan Rininlaisilla koirilla.. Tyhjälle lähetys aiheutti keskiviikkona myös harmaita hiuksia. Lätkälle pitkästä matkasta lähetys meni hyvin mutta sitten kun kokeilin ilman lätkää niin että ruutu oli paikoillaan niin Rin alkuun meni sivuun. Siitä korjasin "oikeaan" paikkaan ja tähän vaati taas useamman käskyn. Uudella lähetyksellä lähti sitten taas kokoajan vinoon.. Ei muutakun Rin pidemmälle tauolle autoon ja seuraavaksi niin että oli kolme palloa valmiina jolle lähetin.

Kooan puuhastelut ovat olleet taas yksinkertaisempia. Hypyt ovat sujuneet hyvin, tiistaina Kooa hyppäsi noin 90cm esteen hienosti niin että teki yhden apuhypyn ennen ponnistusta. Keskiviikkona kokeilin ponnistusavun kanssa vähän kauempaa mutta tämä meni vähän huonommin ja ponnistuspaikka jäi aika kauaksi esteestä. Kooa teki myös mielenvirkistykseksi ruutua, eteenlähetys oli treenimäärään nähden (viimeksi ehkä vuosi sitten?) yllättävän hyvä! Ruutuun mentiin tietty hyvin. Samoin ohjattu nouto sujui ongelmitta ja todella hienosti :)

Taas on olleet päivät täynnä tokoa koska lauantaina olisi Rinillä tokokoe :) Rinin kokeen jälkeen ajelen Kooan kanssa Hanna Närhen koulutukseen Lahteen. Toivottavasti saadaan sieltä hyviä neuvoja sekä Kooalle että muutenkin yleiseen käyttöön kuuntelemalla muiden ongelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti