keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Niukasti ykkönen ja Kooa koulutuksessa

Pääosin Rinin tokokoe meni oikein hyvin, ruutu meni nollille ja se oli ehkä enemmänkin omaa syytäni kuin Rinin. Jo heti alun virittelyissä Rin katsoi aavistuksen vinoon ja jostain syystä en tätä korjannut. Sinnehän se Rin lähti ja oli ehkä noin 10cm ympyrän ulkopuolella. Ja korjauskäskyjä en ollut pitkään aikaan treenannut sekä viimeksi kun sitä treeneissä kokeilin niin Rin ei muistanut mitä tehdä. Sama siis tapahtui kokeessakin. Itse en ollut mentaalisesti valmistautunut ruudun epäonnistumiseen (tämä kun on niin helppo ja onnistuva liike..) niin en oikein tiennyt miten toimia. Annoin korjauskäskyn ja Rin ei liikkunut. Sitten toisin saman käskyn tuloksetta. Liikkuri antoi käskyn ja laitoin Rinin ruutuun. Näin jälkikäteen olisi ollut järkevää antaa jonkinmoinen muu kehoitus jos Rin olisi sillä edes vähän liikahtanut. Tai sitten kun kerta ruutu oli nollilla niin miksi en edelleen yrittänyt saada Riniä liikkumaan. No tässäpä on toimintamallia jos (kun) Rin seuraavan kerran menee vinoon ympyrässä :)


Paikkaistuminen 10: Ei ihmeempiä, kaverin mukaan oli kahdesti kääntänyt päätään poispäin.

Paikkamakuu 8,5: Jälleen kamala. Ajattelin että hienoa kun Rin on viimeinen ja kutsutaan ensin. Koiria oli kuitenkin viisi ja liikkurin käveleminen päästä päähän kesti aika kauan. Rin ahdistui muiden käskyistä ja kolmannen koiran käskyllä asetteli yhtä tassua maahan ja neljännen käskyllä toista. Oli sellaisessa kenottavassa asennossa mutta meni omalla käskyllä vasta alas. Vinkui koko makuun ajan. Luoksetulo hyvä mutta koska oli omissa tiloissaan jo tässä vaiheessa niin sivulta hypähti kerran eteen ennen liikkeen loppua. Tätä tuomari ei ilmeisesti huomannut.. Pisteet omaan mieleen turhankin korkeat siihen nähden mitä kaikkea ehti tapahtua. Rinin vierustoveri oli vielä suht tuttu bordercollie Joku jonka kanssa treenattiin viikko ennen koetta. Ärsyttävä ongelma!

Tunnari 10: Tämä oli superhieno! Tunnariin ollaankin nyt kovasti keskitytty kotitreeneissä ja nyt tässä oli kaikki kunnossa. Vähän sekalaisessa järjestyksessä Rin kapulat tutkii mutta ottaa heti oikean kun sattuu kohdalle.

Zeta 7: Treeneissä on pitkään istunut hienosti mutta jo koepaikalla mokaili istumista. Ehkä oma käskytys oli vähän huono, kyykkäsi ja jäi seisomaan. Seuruu oli vähän levotonta. Muut asennot reippaita :)

Luoksari 10: Tämäkin on ollut ongelmaliike pitkään mutta nyt Rin oli siinä hieno <3 Omaan makuun olisi saanut olla vauhtia vähän enemmän. Taas otin käyttöön ex-tempore käsimerkin, treeneissä en tätä juuri käytä. Ehkä yllätyksellisyys saa Rinin stoppaamaan paremmin kuin suullinen käsky.

Kierto-ohjattu 10: Rin teki oman perushyvän suorituksen. Jälleen kerran vauhtia voisi olla lisää mutta muuten siisti liike.

Kaukot 8: Jostain syystä Rin hypähti isosti eteenpäin maa-seiso vaihdossa! En muista milloin viimeksi olisi tätä treeneissä tehnyt. Kaksoiskäsky myös maa-istu kun vilkuili sivuilleen.

Ruutu 0: Ei osunut ympyrään. Sivulletulo vähän vallaton.

Seuruu 9,5: Tässäkin ehkä vähän ilmaa mutta itse olin todella tyytyväinen Rinin seuruuseen. Olin vähän tappiomielialalla ruudun jälkeen vaikka näin ei saisi olla.

Ohjattu 10: Jälleen kerran Rin teki juuri niinkuin treeneissä tekeekin.

Yhteensä pisteitä kartutimme siis 258,5 ja tämähän riittää ykköstulokseen joten Rinille toinen EVL1. Sija kokeessa oli 3. Tuomarina Harri Laisi, jälleen kerran. Vaikka en niinkään Laisia ole kokeisiini tuomariksi havitellut hänellä on tuomaroitavana lähes kaikki lähiseudun tokokokeet! Tai ainakin ne mihin mahdollisesti pääsisin. Nyt viikonloppuna matkaan Helsinkiin ja meillä on sekä lauantaina että sunnuntaina tokokokeet. HUI!


Rinin kokeen jälkeen lähdinkin Lahteen Hanna Närhen koulutukseen. Tänne lähti Kooa huoliensa kanssa mukaan mutta valitettavasti näihin huoliin en juuri apua saanut. Muutama hyvä vinkki tuli mutta meillä taisi olla ehkä kommunikaatiopuute eikä Hanna tainnut ymmärtää Kooan todellista ongelmaa. Ensin kyselin apuja hyppyyn ja siihen hän neuvoi kahden namialustan kanssa hyppyä. Ihan ok, mutta tässä Kooa ei kyllä ala ponnistaa lähempää estettä. Eikä pumppereita voi laittaa molemmilla puolille ohjaamaan ponnistuspaikkaa. Pitää videoida ja kokeilla miten vaikuttaa, ainakin voisi tuoda luottoa hyppyyn lisää. Myös minun olisi hyvä tehdä palautusta niin että palkka onkin takanani ja eikä ottaa luovutusta vaan Kooa saa juosta palkalle hypättyään. Tämä olikin uusi ajatus. Hypyissä myös voisi kokeilla agilityrimaa ja siihen joku kangas että on pk-esteen oloinen. Täten olisi vaarattomampi jos Kooa osuu rimaan. Mutta sitten en taas tiedä mitä käy jos rima sotkeutuu jalkoihin tai Kooa yrittää ponnistaa rimasta. Ehkä tätäkin pitää vaan kokeilla.. Sitten kerroin Kooan eteenmenon ennakoinnista paikallaolossa ja tähän ei Hannalla ollut minkäänlaista neuvoa. Jatketaan siis omia puuhasteluja ja katsotaan miten tämä kantaa kokeisiin :)

Seuraavaksi otin puheeksi Kooan kapulajumit. Eipä tähänkään kummempia neuvoja tullut, uutena ajatuksena se että tekisin kaaren kun haen kapulan ja menisin kaaressa myös aloituspaikalle. Sitten kapulaa voisi pitää vasemmassa kädessä niin että Kooa aktiivisesti väistää kapulaa. Loppuun kysyin vielä miten lähteä Rinille, joka on niin pieni, opettamaan 2kg noutoa. Hanna neuvoi tähän esimerkiksi kahden tolpan kierrätystä joka kuulostaa aika toimivalta. Hän myös tekee vauhtinoutoja 2kg kapulalla mutta mitä itse olen tehnyt niin aika vaarallisen näköistä kun kapula jää pyörimään jalkoihin. Mutta voisihan tätä kokeilla, hän sanoi että koirat oppivat tiputtamaan kapulan. En tiedä onko tämä enemmän narttujen juttu vai oppiiko putkiaivo uroksetkin tätä :D

Muilta koirakoilta tuli myös hyviä ajatuksia :) Rinin eteentuloon aion ottaa ainakin käyttöön treeniliivin helman käärimisen rullalle ja täältä palkka. Tässä leikissä myös koiran pitää minun peruutellessani hakea kokoajan oikeaa paikkaa, kuulostaa hauskalta! Hanna sanoi myös käyttävänsä edelleen kainalopalloa kun treenaa seuruuta. Miksipä ei? Tein näin Rinillä ja voikun Rinistä tämä olikin hauska homma :)

Koirat lepäilivät muutaman päivän tekemättä _yhtään_mitään_. Eilen kävin hallilla ja nyt pidetään vaan liikkeet kivoina ja jotenkuten kuosissa viikonlopun kokeita varten. Rin teki juuri tuota kainalopalloseuruuta ja oli pätevä. Tyhjälle menossa niin että oli pallo jolle Rin juoksi ja sitten lähetin samaan paikkaan tyhjälle ja heitin pallon. Näitä kolmelle pisteelle samalla kaavalla. Ruutun lelulle juoksemista ja suoraa luoksetuloa. Luoksarissa ensimmäisellä kerralla hidasti raville noin 5 metriä ennen sivulle tuloa mutta seuraava kerta oli jo huomattavasti parempi. Kerran palkkasin myös niin että vapautin kun kävelin poispäin. Rin teki myös stoppeja kahden tolpan kierrosta ja tässä pidettiin enemmänkin vaan hauskaa. Ensimmäisen treenin jälkeen tein tunnarin niin että hajustamattomat väärät olivat kasassa ja oma erillään. Tämä hyvä ja tästä vauhtipalkka. Toinen kerta tauon jälkeen heti ensimmäiseksi niin että kapulat olivat vähän levällään ja taas vauhtipalkka. Tämäkin hieno. Kierron kautta tein myös ruudun loppua kun kokeessa oli niin kamala. Alkuun Rin oli tässä taas vähän huoleton mutta tsemppasi hyvin :)

Kooa teki seuruuta ja kapulahommia :) Kokeilin Hannan neuvomaa kaarta ja aktiivista kapulan väistöä. Tämä olikin todella hyvä! Kooa oli selkeästi parempi kun kapula oli vasemmassa kädessä ja kun palkkasin niin Kooa tuntui jotenkin vapautuneemmalta. Tai sitten vaan oli intoa normaalia enemmän pienen tauon jälkeen :) Kooa pääsi tekemään myös pari noutoa kilon kapulalle ja oli niissä kovin pätevä. Oman vuoron jälkeen koulutuksessa Kooa tuli toiselle koirakolle tekemään sisääntulon. Tähän muistin onneksi käyttää keksimääni "Mitä täällä on?" taskuntaputteluvirittelyä. Tämä toimi ja Kooa oli superinnoissaan ja todella hyvin mukana. Ja tästä saikin hyvin palkattua!

Kooa käväisi myös eläinlääkärissä viime viikolla. Kooa on juonut vähän enemmän vettä kuin normaalisti ja haukkailee lunta. Koska itseäni tämä ahdisti niin vein Kooan tutkittavaksi. Huoli oli turha, verikokeen tulokset olivat loistavat ja pissa puhdas. Rakko myös ultrattiin eikä sielläkään ollut mitään muutosta. Huh, mutta onpahan taas tutkittu meidän vanhus ja terveenä on hyvä lähteä uuteen kauteen :) Nyt Kooa saa tosin huilia viikon hypyistä kun tuntuu vähän kipuilevan vasenta etutassuaan. Tämän venäytti alkuvuodesta kun tuli huonosti autosta alas liukkaalle. Onneksi on kohta taas Kaiperlalle meno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti