perjantai 31. maaliskuuta 2017

Puutteita paikallaanoloissa ja lajin vaihto

Viikonloppuna oli Rinillä tiukat paikat kun olimme sekä lauantaina että sunnuntaina tokokokeissa. Ei mennyt viikonloppu ihan putkeen. Rin jäi paikallaoloihin ihan ok, piiloon kuulin kun (oletettavasti) Rin haukahti pari kertaa. Kun tulimme piilosta ja asetuimme 10 metrin viivalle niin Rin meni maahan ja taisi tässäkin haukahtaa. Sitten lähti epävarmana hiipimään pois rivistöstä. Itse olin aivan ihmeissäni koska Rin ei tätä koskaan treeneissä ole tehnyt. Jälkikäteen mietin että olisiko ollut parempi karjaista Rin vaan maihin ja näin evätä paikallaoloista karkaus. Sivulle tultuaan Rin oli selkeästi paineistunut ja haukahteli/vinkui jatkuvasti. Lauantaina kokeen jälkeen pyysin yhden EVL-koirista Rinin kanssa istumaan ja tässä Rin oli taas normaali itsensä, rento ja rauhallinen. Kyseinen lapukka olikin sunnuntaina Rinin kaveri paikallaoloissa ja Rin teki ennen koepaikallaoloja vielä istumisen sekä lapukan että bortsun kanssa jotka olivat kokeessakin Rinin kanssa samassa setissä. Taas ei mitään ihmeitä, Rin rento ja  rauhallinen. Istuminen meni hyvin ja maahankin Rin meni suht reippaasti. Mutta. Rin ei malttanut olla kun noin 10 sekuntia paikallaan kun kipitteli luokse. Voihan myrkky. Rin on siis keksinyt että hänellä on tassut ja ne tassut voivat kuljettaa muun ruumiin pois epämukavista tilanteista.


Paikkaistuminen 0/9,5: Sunnuntaina liikutti tassuaan.


Paikkamakuu 0/0


Seuruu 8/8,5: Rin vähän painoi mutta muuten oli todella kivasti mukana :)


Zeta 9,5/6,5: Sunnuntaina zeta vikassa kehässä ja väsymys painoi molempia. Rin ei mennyt maahan ja seuruu huonoa.


Luoksetulo 7/8: Perus Rin, seisominen käsimerkillä ihan ok ja maahanmeno huono. Vauhti taas hidas.


Ruutu 8/9: Lauantaina tapahtui ihmeellisyyksiä tässä ja ympyrästä Rin jostain syystä pinkaisi vasemmalle vaikka kehän laidat olivat ihan vieressä. Sain pysäytettyä ja sitten lähti oikeaan. Molempina päivinä eteenmeno oli hyvä, vähän ulkolaidalle Rin kyllä ajautui. Ruutua Rin ei nähnyt lähtiessään kumpanakaan päivänä ja pienoisella banaanilla kaarsi kunnes ruutu löytyi.


Ohjattu 9,5/8.5: Nämä hienot, merkille hidas.


Kierto-ohjattu 10/7: Molempina päivinä merkille meno hidas, kierrot olivat muistaakseni tiukat. Sunnuntaina oli maahanmeno joka on Rinillä hankala. Ei mennyt ekalla maahan.


Tunnistusnouto 9,5/9: Ihanaa että tämä on toiminut! Vaikka välillä kuului haukkua ympäristöstä niin Rin ei tästä ottanut painetta <3 Laukalla meno ja palautus, otti heti oman kun tuli kohdalle.


Kaukot 7,5/8: Sunnuntaina kaksoiskäsky sivulle kun unohdin katsoa Riniin (taas..), molempina päivinä maa-seiso ei toiminut hyvin ja nousi etupainoisesti sekä eteni.


Tuomareina lauantaina Susanna Berghäll ja sunnuntaina Pirkko Bellaoui. Lauantaina kertyi 239,5p ja sunnuntaina 244,5p eli kakkostuloksien verran. Sunnuntaina sain kaikista käsimerkkiliikkeistä noottia Pirkolta että käytän liikaa kroppaani. Voi hyvinkin olla, pitää jatkossa keskittyä paremmin ja olla huolellisempi käsien kanssa. Hirmu tyytyväinen olen ruudun eteenmenon onnistumiseen ja siihen että kehässä yksilöliikkeissä Rin oli hyvällä fiiliksellä mukana. Täällä ei haitannut ulkopuolelta tuleva häiriö :) Tehtiin yhdessä ja Rin oli hyvin mukana siirtymissä.


Mutta paikallaolot aiheuttavat nyt sen että toko jää hyvin pitkälle tauolle. Itselläni ei ole mitään intoa tehdä tokoa ilman tavoitteita joten keskitytään nyt tottiksen hiomiseen ja tietenkin paikallaolojen treenaamiseen. Huomasin sunnuntaina että Rin otti painetta jo tuomarin puhuttelusta ja kun tehtiin juoksutarkastus kehän ulkopuolella kaikille yhdessä niin kiihtyi tästä. Eli nämä pitää ottaa treeniin paremmalla ajatuksella mukaan jos Rin on juoksutarkastuksen onnistunut ketjuttamaan paikallaoloihin. Koska olimme toisessa ryhmässä niin sain Rinin onneksi hyvin nollattua ennen kehään menoa.


Rin vietti paljon aikaa myös hallissa. Tämä varmasti aiheutti sen että oli kehässä väsyneempi mutta taas tottuneempi ympäristön häiriöön. Välillä Rin sai omia haukkukohtauksia ja meni omiin tiloihinsa. Haukku tuli herkästi esimerkiksi siinä kun treenasin kaukoja ja nostin Rinin maasta joko seisomaan tai istumaan. Jos teki huonosti ja jouduin korjaamaan niin tuli haukku. Pistin Rinin tauolle ja se auttoi asiaan.

Rin tykkää taistella kepeistä

Kato keppi!


 Kun toko jää niin metsälajit tulevat! Tänään molemmat pääsivät kevään ensimmäisille jäljille, Kooalle ehkä noin 200 metrin jälki ja Rinille noin 300 metrin jälki. Keppejä Kooalle kaksi loppuun ja Rinille viisi. Vanhenivat noin tunnin. Rin puuhasteli jälkensä ensin ja oli taas kerran ihan hirmu pätevä. Jana noin 10 metriä ja Rin nappasi jäljen hyvin ja oikeaan suuntaan. Ei mitään epäröintiä kun Rin vaan puksutteli eteenpäin. Kulmat meni välillä vähän yli mutta löysi lähes samantien takaisin jäljelle. Kepit nousi kaikki! Yhdestä kepistä taisi mennä sivusta muutaman metrin yli mutta hienosti nenä otti kepin tuoksun ja sekin nousi. Yksi kohta oli hieman lumisempi ja tässä Rin teki isompaa lenkkiä ja hetken pyöri että löysi jäljelle. Annoin tehdä itsenäisesti hommia eikä Rin missään vaiheessa keskeyttänyt työskentelyä <3

Kooa lähti taas samantein takajäljelle. Menin perässä ja kun päättyi tiehen niin Kooa ampui vaan yli ja hirveällä tohinalla etsi jälkeä. Annoin etsiä niin pitkään että sotki itsensä pöpelikköön ja sitten otettiin puhtaalta kohdalta uusiksi. Ja taas takajäljelle ja samat puuhat. Kolmas kerta toden sanoi ja Kooa lähti oikeaan suuntaan. Nyt jäljestäminenkin muuttui rauhallisemmaksi ja Kooa keskittyi. Kulmat Kooallakin meni yli mutta jäljet löytyi. Ihan lopussa kaksi keppiä, toinen varakeppinä kun syksyllä jäätiin siihen tilanteeseen että ne kepit ei nouse.. Ja vielä mitä, Kooa nosti molemmat <3 Loppuun vielä noin 100 metrin pudotettu. Näkyvyys vaan noin 20 metriin ja oli vähän jännää odotella miten Kooalla käy. Hyvin kävi ja Kooa toi pudotetun esineen hirmuisella vauhdilla :)

Kooa oli Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen vuoden EK-koira, täältä myös KVA pysti. Imatran Kennelkerholta myös KVA pysti ja kuvasta uupuukin vuoden rodunomaisten kokeiden palkintolautanen.

Rin on taas Imatran Kennelkerhon tokon seuranmestari ja vuoden tokokoiraEi kommentteja:

Lähetä kommentti