keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Hyviä treenejä ja parempia treenejä

Kesälajikausi on aloitettu kunnon rytinällä! Reilun viikon aikana koirat on ajaneet jäljen, tehneet esineruutua ja hakua on treenattu kolmasti. Kooan osteopaatin jälkeinen hyppykielto on myös päättynyt ja kotipihalla tehdyt hypyt ovat menneet loistavasti! Olen tehnyt pelkästään menohyppyä namialustalle ja tässä noin 95cm asti joka meni lähes virheettä, pieni kosketus pressuun. Tekniikka oli hyvä. Seuraavaksi on otettava muutama kapulan palautustreeni ja tämän jälkeen koko liike :)

Kooan jälki


Jälkitreenit menivät molemmilta koirilta hyvin. Kooalle oli noin kilometrin jälki joka vanheni vajaa pari tuntia. Tällä kertaa Kooa lähti janalta oikeaan suuntaan! Jana olikin kunnon ryteikössä missä oli vielä osittain lumikinoksia. Ensimmäinen keppi heti kun tultiin metsänpuolelle ja tämä nousi hyvin. Kooalla oli jäljellä neljä keppiä ja kaikki löytyivät :) Jäljellä taisi tulla kerran pieni eksyminen mutta Kooa hoiti itse itsensä takaisin jäljelle.

Rinin jälki oli ehkä vähän alle kilometrin ja vanheni reilun tunnin verran. Keppejä Rinillä oli kuusi. Jana oli huono, tänne mennessämme kohtasimme ihmisiä ja heistä Rin otti vähän vauhtia. Alku jälki oli siis pientä kohellusta ja jäljen sivussa kulkemista mutta ensimmäinen keppi silti nousi ja sitten meno hieman rauhoittui. Silti koko jäljeltä tuli itselleni sellainen fiilis että tämä on liian helppoa Rinille eikä Rin keskity. Menee pää heiluen ja vähän sinnepäin. Kepit nostaa, tosin hakkuuaukealle missä oli kinoksittain lunta jäi yksi keppi. Tämän jälkeen oli tiheä kuusikko ja tässä etenkin Rin tuntui menevän hämilleen ja haisteli ilmaa. Ilmeisesti kun kuljin kuusikon läpi niin oma hajuni tarttui vähän joka puolelle ja Rin näitä ihmetteli. Sitten kun oli pieni metsätien ylitys niin tässä Rin taas petrasi ja keskittyi hyvin jälkeen. Seuraavaksi pitää kokeilla huomattavasti vanhemmalla jäljellä josko sillä olisi mitään vaikutusta Rinin jäljestystyyliin :)

Esineruudussa molemmat koirat olivat hyviä. Rinille yhden esineen hetsaus ja näyttö, samalla tiputus näyttämättä sekä taakse että keskelle. Takaesineet Rin haki nopeasti mutta keskiesinettä nenä ei heti haistanut kun jalat ja näkömuisti vei syvemmälle. Kooalle neljä esinettä, kaksi taakse, yksi keskelle ja yksi ihan lähelle. Ensin nousi toinen takaesine, molemmat olivat niin että rinne lähti laskemaan noin parin metriä ennen takarajaa ja tässä vielä polku rajaamassa. Sitten Kooa taisi bongata lähiesineen takastullessa. Keskiesine löytyi pitkän etsinnän jälkeen kun oli korkeammalla, tätä Kooa joutui paikantamaan jonkin aikaa. Neljättä takaesinettä ei millään meinannut löytyä. Kooa juoksi pääosin vaan polkua pitkin. Sitten pidin pienen puhuttelun Kooalle ja Kooa taisi päättää että perhana ilman esinettä hän ei tule pois ja katosi ruutuun. Siinä kun jonkun aikaa odoteltiin niin tuli näkyviin superkovaa tuleva pieni bordercollie viimeinen esine, muovinen puukontuppi suussa :D

Rin menossa etsintään tuhatta ja sataa


Kooa pohtii, voiko esine olla lähelläkin ja mitä sille kuuluukaan tehdä


Kooan hankala esine

Viimoinen löydetty ja homma paketissa! Kaikista kuvista kiitos Paulalle :)

Ensimmäisissä hakutreeneissä Rin teki pelkkää näyttöä niin että juuri kun kliksautin liinan kiinni ja sanoin "Näytä!" niin maalimies kutsui Riniä. Kun Rinillä oli kunnon veto niin päästin liinasta irti. Ja tässä kävi viimeisellä näytöllä niin että pieni 13kg Rin veti senverran reippaalla innolla että itse sotkeuduin jalkoihini ja vedin hienot mahalennot. Vain rullakoiraongelmia.. Kun maalimiehelle pääsin niin perustsekkaus että paikat on ehjät ja taskut kiinni. No eipä olleet, treeniliivin tasku oli auki ja siellä oli kotiavaimet. Ja siellä pitäisi olla myös autonavaimet.. Kaikki taskut kävin läpi ja autonavaimia ei löydy. Suunnistin takaisin kaatumispaikalle ja nopean tarkastelun tulos oli se että en ollut ihan varma missä edes kaaduin. Sen verran fiksu olin että nakkasin Rinin pk-liivit puuhun kaatumispaikan kohdille ja lähdin autosta katsomaan onko avaimet siellä. Ei olleet joten Kooa matkaan ja Kooa hommiin. Koska avaimet on niin pienet niin en edes viitsinyt niitä itse alkaa etsiä jotta alue ei kokonaan tallaudu. Alkuun Kooa otti turhan laajaa etsintäaluetta mutta lopulta rauhoittui ja tarkensi lähialueelle hiljaisemmalla vauhdilla. Sieltä ne avaimet sitten miulle palautuivat :) SuperKooa pelasti jälleen päivän <3 <3 Kooa itse teki näissä treeneissä ääniavuilla ja näköavulla neljä maalimiehen nostoa niin että kutsuin ilmaisun jälkeen keskilinjalle. Vauhtia riitti!

Kooan tärkeä tehtävä, TAAS!!

Näistä kuvista käy Leenaa kiittäminen :)


Seuraavat treenit Rinillä oli vähän haastavammat. Kuusi maalimiestä ja irtorullilla ilmaisut. Osaan apuja pistoille ja näytöille. Nyt huomasi hyvin että kun ei tullut näytölle apua niin Rin jopa pysähtyi.. Kerran lähti taaksepäin etenemään ja vielä liian aikaisin kun ei tullut etsintään apua maalimieheltä. Edelleen yritin lelua Rinille tuputtaa maalimiehiltä mutta ei se oikein toimi kun Rin haluaisi enemmän leikkiä miun kanssa kuin maalimiesten. Rin myös selkeästi väsähti pitkään treeniin.

Nämä kuvat taisi olla Nean ottamat, kiitos!

Vauhdikas rullan palautusKolmas treeni olikin taas toiseen tapaan suunniteltu. Lelut vaihdettu takaisin namipalkoiksi ja kahdelta ensimmäiseltä maalimieheltä kävin hakemassa hajut. Edelleen irtorullat pelissä mukana ja ensimmäisellä näytöllä ääniapu noin 20 metrin etenemisen jälkeen, taas sotkeuduin jalkoihini ja liinaan ja Rinille tuli stoppi mutta hyvin jatkoi matkaa ja heti tästä ääniapu. Toiselle näytölle ääniapu jo ennen miun näytölle lähetystä. Kolmas maalimies ilman mitään apuja, neljännelle taas näytölle apu puolenvälin jälkeen. Viides ja viimeinen suorapalkalla. Tuuli oli voimakas radan suuntaisesti ja Rin ajautui suht pitkälle radalle kunnes sai hajun ja teki taaksepäin tämän viimeisen löydön. Itsellä myös oli tähän vähän hölmö lähetyspaikka. Tämä treeni oli oikein hyvä! Näyttöjen avut toimivat todella hyvin ja ilman apujakin vauhti pysyi hyvänä. Rin palkkautui paremmin namipalkasta joten lelut unohdetaan taas kerran.

Papparainen vauhdissa! Nämäkin Nean ottamat

Tyhjältä vauhdilla palkalle


Kooa meni vinoon ja kutsuin pois. Tuli kutsusta vaikka sai hajun maalimiehestä! Tässä lihapullakäännös :D
 Kooakin pääsi pyörähtämään radalla tekemässä pikatreenit. Ensin maalimiehen nosto vasemmalta jolta haltuunotto ja seuruutuksesta vapautus maalimiehelle. Yksi pätkäisy tuli haukussa kun kääntyi miun tuloa katsomaan. Seuraava tyhjä ja tämä olikin hieno ja oikeansuuntainen! Pillistä tuli tuhatta ja sataa luokse :) Taas vasemmalta löytö ja hyvästä haukkusarjasta palkka. Pistot olivat supersuoria ja muutenkin loistavia.

Viikonloppuna onkin tulossa meidän oman porukan haku/jälkikoulutus. Kiva päästä pariksi päiväksi kokonaan koirahommien pariin :) Ja toivottavasti ehditään ottaa muutamat paukutkin koirille tottiskentällä. Kooa saa tehdä tämän kauden ensimmäisen ja viimeisen eteenmenon palkalle, josko se kantaisi taas läpi koko kauden :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti