perjantai 12. toukokuuta 2017

Hyvä tulos, huono fiilis


Kuva Sanna Jääskeläinen
Koska emme EK-kokeeseen varasijalta päässeet menimme Kooan kanssa Imatran Palveluskoirayhdistyksen järjestämään hakukokeeseen. Tämän tarkoitus oli pääasiallisesti testata kuinka talven aikana tehdyt tottistreenit ovat auttaneet koeongelmiin. Vastaus: eivät mitenkään :( Olo on aika tyhjä, ihan kuin ei oltaisi yhtään töitä talvella tehty. Vanhat ongelmat loistivat tekemisessä ja uusiakin oli. Onneksi kokeessa oli yllättäviä toimiviakin puolia :)

Koe alkoi yllättäen maastolla. Kooalle arvoin numeron kolme mikä on aika hyvä. Maasto oli toiselle puolelle keskilinjaa jyrkähköä rinnettä ja toisella puolella vaihteli tiheikköä, kosteikkoa ja aukeaa. Eli toisinsanoen todella kiva rata profiililtaan :) Ensimmäiset 50 metriä olivat molemmilla puolille vähän kumpuilevaa ja Kooa eteni hieman taaksepäin, tämän paikkasin tiheämmällä pistottamisella. Mutta sitten lähti meidän ihan yhteinen flow! Kooa tuli kun kutsuttiin ja eteni eteenpäin ja työskenteli tarpeeksi syvällä <3 Pillikäskyt toimivat loistavasti, vähän jouduin huutelemaan kun Kooa oli keskilinjan kohdilla kun ei selkeästi paikallistanut missä kohtaa olimme. Yhden kerran jouduin napakammin kutsumaan kun selkeästi huomasi missä olimme ja oli jo menossa toiselle puolelle. Tuli kuitenkin lopulta luokse.

Noin 100 metrin paikkeilla Kooa eteni reippaasti takarajalla, katsoin matkan tulleen täyteen ja puhalsin pilliin. Ei mitään tehoa, Kooa jatkaa määrätietoista etenemistä. Katsoin eteenpäin ja siellä oli kaatunut puu (=hyvä piilopaikka) ja ajattelin että mahdollisesti on hajulla. Kuitenkin varmistin asian puhaltamalla uudestaan pilliin ja kun tämäkään ei tepsinyt niin annoin Kooan mennä. Siellähän se hännänheilutus ja haukku alkoi. Ilmaisu oikein hyvä ja itse jäin puunrungon toiselle puolelle josta kutsuin Kooan hallintaan, oikein kiltisti hyppäsi yli ja odotti nätisti :) Koska Kooa oli edennyt reilummin pistollaan niin jouduimme palaamaan aika paljon taaksepäin. Laitoin vasemmalle ja perhana, täältäkin tuli ilmaisu. Ihmekös Kooa lähtikin niin innokkaasti ryteikköön.. Maalimies oli pienen ojan ylityksen jälkeen. Takaisinpäin tullessa Kooa hörppäsikin vähän vettä ja ihme ettei pulahtanut jokeen uimaan :D Sitten olikin pieni probleema. Kooa oli nostanut ensin noin 150 metrissä olevan maalimiehen ja sitten vasta noin 100 metrissä olevan ukon. Laitoin Kooan tutkitulle alueelle pikaisesti käymään jotta saataisiin työskentelystä nättiä. Kutsuin nopeasti pois kun olin vähän ehtinyt edetä. Sitten vasemmalle ja taas reipas eteneminen ja oikealle lähetys juuri puunrungon kohdilta missä siellä oli ollut maalimies. Kooa ei vanhaa piiloa juuri noteerannut. Sitten vaan pistottelua eteenpäin ja Kooa oli oikealta tulossa pois itsekseen ja tästä huikkasin kehut ja samantien Kooa tekikin äkkikäännöksen ja arvasin sen olevan hajulla. Sieltä löytyikin viimeinen ukko :)

Tällaista hakutyöskentelyn kuuluisikin olla! Olin hirmu tyytyväinen Kooaan, ei koskaan olla näin hienoa rataa tehty <3 Pisteitä tuli 169, yhden pisteen menetys tuli siitä kun toiseksi viimeinen pisto vasemmalle oli vähän vajaa ja Kooa juoksi uraa pitkin noin 30 metrissä.

Kuva Sanna Jääskeläinen

Esineruutu ei sitten ollut ihan niin hienoa, Kooa oli täällä vähän vaisu. Ensimmäisen esineen nosti nopeasti oikeasta takakulmasta ja toinen löytyi vasemmasta takakulmasta. Sitten olikin aika laaja alue missä viimeinen voisi olla. Sitä Kooa ei lopulta nostanut. Löysi sen kyllä, kävi haistelemassa lähellä mutta kuulemma kutsuin ja Kooa tuli pois. Oli nahkainen esine, nämä ovat Kooalle olleet aina vähän ikäviä. Toisen kerran tuli esineen vierestä mutta tuulen väärältä puolelta. Esineistä 20 pistettä.

Tottis oli kamala. Olimme ensimmäisenä suoritusvuorossa ja jo tässä Kooa oli eteenmenossa. Hirveä edistys ja vielä kamalampi poikitus :( Alkoi vinkumaan ampumisesta ja teki tätä loppu kaavion. Jäävissä ennakointi oli vielä pahempi. Istuminen oli omaan makuun liian hidas, samoin maahanmeno. Luoksetulo oli hyvä, hieman vino eteentulo. Sitten seuraava katastrofi. Liikkeestä seiso ja kun käännyin juoksun jälkeen niin katsoin että onpas Kooa lähellä! Luulin että sekosin askeleiden laskussa. Tuomarin arvostelusta sitten kuulin että Kooa oli KÄVELLYT koko miun juoksun ajan! Tuhma, tuhma, tuhma Kooa!!! Noutokapulan haussa ei ollut mitään tietoa treeneistä, ihan hirveä kapulan odotus ja seuruusta ei tietoakaan. Kyttäsi kapulaa, ei muistaakseni kyllä haukahtanut sille ainakaan kovasti ja muutoin nouto oli alun kyttäystä lukuunottamatta oikein kiva. Sitten taas kamalaa kyttäystä kapuloiden suhteen hyppyesteelle. Huono ylitys ja Kooa ei tullut takaisinpäin enään esteen yli. Luovutus vino. Estenoudossa tuli haukut alastuloissa mutta muuten tämä hyvä. Kirsikkana kakun päällä Kooa myös aikalailla kaikissa aloituksissa nosti pyllyn ennen liikkeelle lähtöä. Tuhma Kooa. Pisteitä Kooan tottelemattomuudesta 84. Yhteensä siis 273 pistettä ja toinen sija. Harmittaa silti ihan vietävästi tuo tottelevaisuuden mielentila :(

Seuruu hirveää painamista. Kuva Sanna Jääskeläinen 
Kyttää. Kuva Sanna Jääskeläinen
Kooa kyttää vähän enemmän. Kuva Sanna Jääskeläinen


Megakapulajumi. Kuva Sanna Jääskeläinen

Kuva Sanna Jääskeläinen

Ja myös mikä harmittaa vielä enemmän. Viimeisellä maalimiehellä Kooa hilseili voimakkaasti. Ei ole tätä koskaan tehnyt. Olin harjannut Kooan aamulla joten mietin että voi sekin olla auttava asia tässä. Mutta tottissuorituksen jälkeen Kooa taas hilseili. Kooahan satutti vasemman etutassun alkuvuodesta kun luulin että olisi pitävä maa alla mutta autosta alas tullessa vasen tassu lähtikin liukkaalla alta pois. Ei tätä senkummemmin oireillut mutta Kaiperla löysi kipeitä kohtia. Kooa myös on välillä aavistuksen varannut painoaan enemmän oikealle puolelle ja tätä olen tarkkaan seuraillut. Pieniä merkkejä mutta en ole ollut varma onko se tapa vai oire. Kokeen jälkeen Paula tsekkasi Kooan etupäätä ja löytyi kipuärsyke vasemmasta olasta ja yllättäen myös sekä vasemman että oikean etujalan varpaista. Nyt on sitten ortopedi aika Kooalle varattu ja katsotaan mitä Kooan sisältä löytyy :( Kooan etupää on kuitenkin noin kaksi vuotta sitten kuvattu terveeksi.

Iloinen Kooa ja Kooan pytty
 Mitäs Rinpulainen sitten? Rin teki viikonloppuna 7 agilitystarttia Henrin kanssa, ollen toisena päivänä todella pätevä ja toisena päivänä vähän vähemmän. Ei nollia kuitenkaan. Toisena päivänä Rin ei suostunut hyppäämään kertaakaan mustaa rengasta! Ja rengas oli kaikilla kolmella radalla..

Maanantaina Rin tottisteli ja seuruu on unohtunut kokonaan. Oli kamalaa kontaktin tiputtelua. Henkilöryhmä oli kuitenkin todella kiva. Eteenlähetyksessä vietiin pallo valmiiksi ja Rin juoksi todella hyvin ehkä noin 15 metriä ja jäi ruohonsilppuihin kiinni eikä nähnyt palloa pidemmällä. Tämä uusiksi ja sama. Sitten kouluttaja näytti pallon ja nyt Rin eteni sille asti hyvin. Rin teki ensin A-estettä pallon avulla ja sitten kapulan hakua ilman heittoa. Tässä Rin ei oikein ymmärrä vielä tulla estettä takaisinpäin kapula suussa. Pitää ehkä vielä madaltaa estettä niin että Rin näkee miut.

Rin teki myös pitkän paikallaolon ja tämä hyvä. Toisella kierroksella niin että kouluttaja napsutteli asetta ja nosti sitä ylös, Rin väisti tätä mutta näytti välillä parempaakin ilmettä. Pysyi kuitenkin paikoillaan. Kolmannella kierroksella ampumiset ja näissä olin ihan lähellä. Rin taas hypähti jaloilleen mutta ehkä vähän rauhallisemmin kuin viimeksi. Paineistui taas enemmän siitä että lähti makuusta kuin äänestä. Sama uusiksi ja Rinillä pieni eteen nytkähdys kuitenkin ollen makuulla. Jo ennen ampumista nytkähteli myös eteenpäin josta palautin takaisin paikalleen. Lopulta malttoi olla ja sai tästä isomman palkan. Mutta paremmalta näytti kuitenkin kun edellisellä kerralla. Söi hyvin ja leikki pallolla.

Käytiin myöhemmin lenkillä ampumaradan vieressä missä ammuttiin vähän isommilla pyssyillä. Ei vaikutusta. Kun Rin istui käskyn alla ja kuunteli niin vähän korvat liikkuivat. Sitten taas tein niin että laitoin metsään Kooan ja Rinin vierekkäin makaamaan, ensin vähän naksuttelin liipaisinta ja tästä palkkasin. Sitten ammuin ja Rin ihan vähän säpsähti, käänti päätä voimakkaasti pois mutta pysyi paikoillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti