torstai 4. toukokuuta 2017

Ulkotreenejä, vihdoinkin!

Nyt on saatu ulkotreenit aloitettua, vihdoinkin. Kooan etkyllävarmanaolemenossaeteen -treenit tuottavat tulosta! Vein Kooan ensin paikallaoloon ja Suvi teki Ellin kanssa pienen tottispätkän ja tämän jälkeen kävin Kooan hakemassa paikallaanolosta. Tästä odotuspaikalle ja Elli teki vielä eteenmenon. Kooan kanssa aloituspaikalle ja Kooa ei yhtään ennakoinut eteenlähetystä <3 Kooa teki myös mielentilahommia noudon ja estehypyn kanssa. A-esteen pääsi ylittämään ja se meni ilman haukkuja :) Loppuu vielä eteenmeno ja voi luoja. Tehtiin kentän vasemmalla puolella ja Kooa ehkä muisti viime vuodesta että eteenmeno on yleensä ollut oikealla puolella kun otti sinne niin voimakasta kaarrosta. Kahdesti kokeilin ja molemmilla kerroilla jouduin kutsumaan pois. Sitten kävin näyttämässä eteenlähetyspalkkaa ja silti Kooa kaarsi jonkin verran oikeaan ja siitä sitten kun kenttä loppui niin paikansi lelunsa..

Rinille otettiin heti ampumista. Seuruussa niin että lelu oli kainalossa ja ase ei oikein kunnolla toiminut niin ajattelin palkata Rinin ettei tule liian pitkä seuruu. Juuri kun lelu oli tippumassa niin paukku tuli, aika hyvään kohtaan :D Tämän Rin kuuli mutta leikki hyvin. Sitten seuruu ilman paukkua eikä Rin reagoinut ennakoivasti. Sitten taas sama niin että paukku tuli ja jatkoin kävelyä, ihan pieni reaktio Riniltä mutta ei vaikutusta kontaktiin <3 Myöhemmin Rin kuunteli paukkuja paikallaan olossa ja tämä ei ollutkaan niin helppo nakki mitä luulin. Olin noin 5 metrin päässä ja kun paukku tuli niin Rin otti jalat alleen. Otettiin uusiksi ja joka kerralla Rin lähti, en kuitenkaan sanoisi että oli peloissaan vaan enemmänkin taas jalat toimi ennenkuin pää ehti miettiä. Ja Rin tietenkin otti painetta siitä että teki virheen kun lähti paikallaan olosta. Lopulta jo se aiheutti ahdistusta kun pyssy nostettiin ilmaan tai siitä kuului napsetta laukaisimen painamisesta. Lopulta saatiin yksi toisto niin että Rin pysyi kun olin ihan vieressä ja tästä palkka. Rin taas leikki hyvin lelulla tämän jälkeen. 

Muita mukavampia asioita tehtiin A-esteen muodossa :) Onhan este Rinille agilityn puolelta tuttu mutta nyt aloitin pk-esteen turvallisen ylityksen treenaamisen. Näppärästi meni madallettu A. Rin teki myös eteenmenoa loppuun, hyvin oli mielessä kovaa ja pitkälle! Kävimme yhdessä viemässä pallon.

Kotona sitten puuhattiinkin ilta- ja aamuruokailun yhteydessä pyssyn naksuttelua. Ja tätä jatkettiin toisella treenikerralla samalla kentällä. Ensin Rin teki pidemmän paikallaolon kun muut treenasivat kentällä ja sitten pyssyn napsuttelua ja palkkaa. Sitten vauhtinoutoa ja se oli jopa niin vauhdikasta että Rin meni mukkelismakkelis kapulaa nostaessaan :D Tuo myös hienosti kapulan eteen näin tasamaanoudosta. A-estettä jälleen kerran ja nyt jyrkensin hieman, edelleen menee hyvin. Noutoa kokeilin niin että en heittänyt kapulaa vaan vietiin se yhdessä. Ensimmäisellä kerralla tuli sivusta mutta pienellä muistutuksella esteen yli osasi palauttaa kapulan esteen yli. Juoksu seisot ovat jo sillä mallilla että Rin tarjoilee pomppuja itse välillä. Pysähtyminen ilman käsiapua toimii myös aika hyvin. Pidemmän tauon jälkeen Rin tuli vielä uudestaan kentälle puuhastelemaan. Taas pidempi paikallaolo häiriön kanssa, nyt olin jo selin Riniin kun makoili senverran rauhallisesti. Välillä kävin kehumassa. Kehässä oli myös ruutu jonka Rin heti bongasi. Teinkin pyssyn kanssa niin että laitoin Rinin ruutuun päin makaamaan ja kun naksautin ja Rin oli reippaalla asenteella ruutuun päin niin saikin juosta sinne. Näitä muutama kerta eikä naksautus enään aiheuttanut pään kallistelua. Eikä kyllä sitäkään onneksi että ilman käskyä karkaisi ruutuun, ilme muuttui Rinillä myös reippaammaksi. Eiköhän tämäkin tästä kun hiljakseen harjoitellaan :)

Kooa oli taas super omissa hommissaan. Välillä meinaisi kapulakyttäys tulla päälle mutta kun huomautin niin palautui rentoon tilaan. Jäävät olivat nopeita ja hyviä kuin myös luoksetulot. Esteitä en tehnyt, heitin pelkästään kapuloita esteen yli ja vaadin Kooalta avointa olotilaa. Tai eipä tarvinnut vaatia kun Kooa sitä itse tarjosi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti