keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Huh, helpotus

Rin ja hänen Äitinsä niin lähekkäin kun malttoivat olla
Kooan kontrollikäynti on tehty ja helpotus on suuri. Olan vamma on  parantunut, Kooa ei antanut mitään reaktiota kun Kesti etujalkoja väänteli <3 Lumbosakraalialueen painelusta Kooa väläytti Kestille leveän hymyn, joten se ei tuntunut kivalta. Neuvona oli välttää turhia korkeita hyppyjä. Keskustelimme PKSM osallistumisesta ja hän ei nähnyt syytä miksi ei sinne lähteä, joten se tulee olemaan viimeinen pk-kisa Kooalle. Nyt on vaan huolehdittava Kooan lihaskunnosta hyvin ja harjoiteltava mahdollisimman vähän hyppyä. Kooa on kuitenkin edelleen se sama koira joka oli mennessään Kestin vastaanotolle eikä arjessa tai treeneissä oireile selkäänsä. Paitsi ehkä siten että hyppy on aina ollut huono. Onneksi myös se kilo mitä Kooa oli kerryttänyt parin viikon liikuntakiellon aikana oli sulanut pois :D


Viime viikolla kävin Anjalankoskella treenaamassa Tarjan kanssa. Kentällä olin kerran Kooan kanssa käynyt kokeessa mutta Kooalle meni uutena kenttänä ja oli jälleen hyvin mukana. Paitsi kun Tarja teki eteenmenohäiriöt ja huuteli häiriötä vielä seuruuseen niin johan oli Kooan kuppi nurin :D Sai muutamaan kertaan palata aloituspaikkaan ja viritellä Kooa seuraamaan kunnes lopulta Kooa luopui eteenmenoajatuksesta. Sitten teimme kapulasta luopumista esteiden kera kun ne kerta kentällä olivat.

Nämä kuvat aiemmalta treeniltä, kiitoksia niiden ottamisesta kuuluu Nealle!
Hyvin sujuu 2kg nouto

Rinin huh, helpotus oli tälle treenikerralle. Tarjan kanssa juttelin Rinin paikallaolokarkailusta ampumisen yhteydessä. Tehtiin ensin niin että Tarja vaan naksautti pyssyä ja kävin palkkaamassa. Nyt Rin oli todella hyvällä ilmeellä makuussa! Ei käännellyt päätään niin voimakkaasti mitä ennen kananroipetreenejä. Näitä muutama ja niin että odotin pidempään paikallani ennen kuin kävin palkkaamassa Rinin. Sitten Rin teki seuruun aloitusta ja palkkasin hyvästä asenteesta ja siitä ettei tiputtele päätään. A-esteen Rin teki ensimmäistä kertaa täyskorkeana ja vieraalla kentällä. Ensin pelkästään alastulo pallolle ja sitten nouto. Tässä kävi niin että paluupuoli esteestä oli todella liukas eikä Rinin vauhti riittänyt tulla esteen yli. Kokeltiin toiseen suuntaan paluu ja nyt tassut saivat pitoa ja kapulan palautus onnistui hyvin :) Sitten Rin teki juoksujääviä ja tässä olen kokonaan unohtanut sen vaiheen että jatkan juoksua! Rin kyllä stoppaa hyvin mutta jos ei heti saa palkkaa niin askeltaa perään. Pitää muistaa viedä tätä liikettä taas hieman eteenpäin.


Tauon jälkeen Rin tuli taas paikallaoloon ja nyt ammuttiin. Tehtiin myös niin että en heti mennyt Rinin luo. Kun oli ammuttu, odottelin hetken ja menin palkkaamaan. Rin oli vähän laskenut päätään mutta ei kääntänyt sitä sivulle ja korvatkin oli reippaus asennossa. Ja Rin pysyi paikoillaan!!! Tästä innostuin ehkä vähän liikaa ja liian ylenpalttisesti kehuin Riniä, jatkossa vähän maltillisemmin koska ampumisesta pitäisi tosissaan tehdä ei niin suuri juttu. Loppuun vielä Rin pääsi Nomin viereen tekemään EVL paikallaolon, no problemos, kuten aina treeneissä.


Lappeenrannassa oli agilityn SM-kisat ja olimme järjestäjiltä kysyneet treenilupaa kisojen jälkeen. Täällä saatiin hyvät kuulutukset, ihmiset ja koirat häiriöksi. Kooa teki sisääntulon, tähän virittelyt ja lyhyestä seuruusta palkka. Ennen kehään menoa teimme nyt myös kapulasta luopumistreeniä ja Kooa olikin kivasti kuulolla sisääntulon jälkeen. Tehtiin pieniä osasia kaaviosta, edelleen ilman luoksetuloja ja kapulan noutoja. Sitten paikallaolo niin että olin piilossa hetken, hain Kooan ja tästä eteenlähetyshäiriöt. Nea vielä huuteli eteen-käskyjä kun seuruutin Kooaa. Nyt Kooa skarppasi hyvin! Kooa vielä uudestaan paikallamakuuseen kun Maarit teki Pojulle eteenlähetyksen. Tämä meni hyvin. Rin ei tehnyt tottelevaisuutta koska Rin kisasi perjantaina molemmilla radoilla. Agilityradalla Rin pujahti toiseen keppiväliin ja toiseksi viimeisen esteen, pituuden, jälkeen ei saannut koottua itseään viimeiselle hypylle joten tästä rima tuli alas. Hyppyrata oli hieno! Henri vaan unohti Rinin selän taakseen ja Rin ehti suorittaa yhden ylimääräisen hypyn sekä tulla pituudesta ohi ;)


Treenaamaan pitäisi alkaa hiljalleen tosissaan. Juhannus vietetään mökillä ja siellä koirat pääsevätkin uimaan useasti. Tai Kooa, Rin ei kykene sellaista harrastamaan kun pää ei kestä. Rannalla pitää vaan juosta ja muita kytätä. Toivottavasti saan parit esineruututreenit myös mökillä tehtyä ettei mene ihan lomailuksi :)

Kooa oli tälläkertaa nopein kepillä, koska kyttäsi viisaana koirana kauempana vedessä kun tytöt oli rannalla ;)

Yhteiskuljetusta

Rin herpaantuu, Kooa vie voiton!OMG! Mutsi!

Rin ja äitinsä RaiRai


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti