tiistai 25. heinäkuuta 2017

Esineitä, viimeistelyitä sekä rauhoittumistaEn tiedä pääsenkö Kooan kanssa tänä vuonna maastoihin PKSM tottiskarsinnasta. Mutta kaikista helpoin maasto-osuus on esineruutu joten sitä on tehty vähän erilaisilla komboilla :D

Eräs esineruutu oli sateessa, yksi taka esine, yksi esine puupinojen alla ja yksi superlähiesine ja tämä vieläpä metallinen hiihtojojo. Ei huolta, Kooa hoiti kaksi kauimmaista esinettä nopeasti maaliin ja ottipa puupinon alla olevasta esineestä hyvin kaukaa hajunkin. Lähiesinettä ei löytänyt millään. Tälle tein uusinnan piilottamalla sen ihan vähän kauemmaksi ja eri paikkaan. Nyt löytyi vähän nopeammin mutta ei silti ensimmäisellä lähetyksellä kuitenkaan. Rin teki samaan ruutuun myös esine-etsintää ja tämä oli kyllä huono suoritus. Bongasi myös pinojen alta esineen nopeasti mutta hämääntyi ilmeisesti hieman kun ei saanut palkkaa, näin olin siis suunnitellut. Takaesinettä ei millään löytänyt. Juoksi taas samoja jälkiään eikä mennyt tarpeeksi taakse. Meni myös epävarmaksi. Lopulta otin Rinin tauolle kun Kooa teki ruudun. Tauon jälkeen oli paremmin jalat sekä nenä matkassa ja Rin löysi tiensä taakse asti ja sai tuotua esineenkin sieltä.

Seuraava esineruutu oli suopursujen joukkoon jossa toisessa takakulmassa pieni mäki. Tänne Kooalle neljä esinettä, yksi mäen alle rinteeseen, yksi toiseen takakulmaan sammaloituneiden kivien väliin, kaksi lähiesinettä kivien taakse (näistä tarkoitus nostaa vain yksi) ja yksi esine tiheään pusikkoon. Lähetin pusikon vierestä ensin. Ensimmäisellä kerralla ei saanut hajua mutta olisikohan palatessaan ottanut tuoksut vai uusintalähetyksellä. Rinteessä olevaa esinettä joutui tarkentamaan pariin kertaan, ei jostain syystä saanut kunnon hajua siitä. Muuten esineet nousivat ihan ok ajassa.
Joku oli tuhma ja edisti seuruussa..

Kun Rin juoksi agilitykisoissa niin Kooa käytti kuulutukset ja yleisen hässäkän hyväkseen sekä treenasi viereisillä pelloilla. Tottista kisakenttien vieressä, vaikka Kooa on hirmu kiinnostunut agilitystä niin keskittyi hyvin. Tehtiin paikallaolosta siirtymä liikkeisiin, pientä seuruukaaviota ja suoraan eteentuloja kapulalla ja ilman. Pari noutoa. Sitten Kooa teki myös esineruudun pellolle ja tämä olikin vaikea! Esineitä taas neljä, joista yksi muovinen hajuton ja mauton kauhan palanen. Pellolla Kooa oli kylläkin ihan pallo hukassa alkuun. Ei oikein tuntunut tekevän töitä vaikka hyvällä vauhdilla juoksikin ristiin rastiin ja onnistui pysymään hyvin alueen sisälläkin. Sitten alkoi bongailemaan esineitä ja ensin nousivat esineet keskeltä oikealta ja läheltä. Sitten vasemmalta nurkasta nousi mutta lähellä tätä vasempaa nurkkaa oli myös se muovikapustan palanen. Ei löydy millään. Kooa juoksee takarajaa edes takaisin ja yrittää karata alueelta eikä enään suostu kuuntelemaan luoksetulokutsuja vaan tulee ehkä hetken matkaa ja sitten kääntää pois. Vauhti pysyi kokoajan hyvänä ja Kooa otti todella hyvin suuntaohjetta miulta. Arviolta koko suoritukseen tuhraantui aikaa noin 10 minuuttia kunnes se pirun muovinpalanen löytyi. Tämä oli lauantaina.

Eilen esineruutu vielä tiheämmällä suopursualueella mitä viimeksi oltiin. Noin 5 metriä sivusta oli ojan toisella puolella. Ruutu myös aavistuksen syvä, ehkä noin 60 metriä. Esineitä kolme, yksi 5 metrin sivukaistaleella noin puolessa välissä kumpareen päällä. Yksi takana suopursujen alla, tämä muovinen ällötys. Yksi reilun 5 metrin päässä keskilinjalta. Lähetin tällä pienelle kaistaleelle, Kooa ei mennyt tällä loppuun asti vaan hyppäsi ennen esinettä paremmalle pinnalle. Teki töitä takana muttei tarpeeksi takana. Kutsuin pois ja lähetin ojan sivua pitkin. Täältä bongasi hajut sivuesineestä ja kävi ojan yli sen hakemassa. Seuraavalla lähetyksellä ei edelleenkään etene taakse asti! Juoksee etuesineen vierestä saamatta hajua. Seuraavalla lähetyksellä saa hajun ja nyt Kooan tarkentaessa kutsun Kooaa ensin hiljaa tulemaan luokse ja kun ei tottele niin kutsun vielä selkeästi vaativammalla sävyllä. Näihin Kooa ei reagoi vaan jatkaa työtään. Kun nostaa esineen niin saa palkan lennosta. Sitten metsästetään sitä perhanan takamuovikippoa. Kun pistot ei kelpaa niin Kooa laajentaa taas aluetta oikealle ulkopuolelle ja etenee samoja jälkiään kääntyen aina samassa kohdassa oikealle. Kun tätä oli tarpeeksi jatkunut pidin pienen puhuttelun Kooalle. Tästä suivaantuneena Kooa upposi syvälle ja löysi kipon. Rin teki tähän ruutuun myös esineen haun. Rinille näytettiin esineen vienti ennen Kooan ruutua ja Rin meni autoon. Sitten Rin hommiin ja Rinin esine ehkä noin 40 metrissä. Rin lähti hyvällä fiiliksellä ruutuun ja nosti samantien esineen :) Tähän päättyi heti Rinin hommat!


Tänään aamusta Kooalla oli hakutreenit. Intoa oli taas liikaa, paikkana sellainen metsä jossa oli toisen takarajan lähellä polku keskilinjan suuntaisesti ja toisella puolella kunnon metsätie. Alue jatkui reilut 10 metriä molempien jälkeen. Ensimmäisellä lähetyksellä Kooa lähti vinoon ja tästä olisi pitänyt korjata heti. Lähti juoksemaan polkua ja kutsuin pois. Sai kuitenkin ilmeisesti hajun kun luoksetulon sijaan lähtikin juoksemaan polkua toiseen suuntaan ja teki löydön. Tästä ei palkkaa, suunnitellusti. Seuraava maalimies taas suoraan, nyt korjasin kun Kooa lähti vinoon. Seuraava suoraan ja nyt teki löydön. Sitten olikin pitkät pätkät tyhjää ja etenkin vasemmalle puolelle pistottaessa Kooa teki jatkuvia vinoja pistoja radan suuntaisesti. TAI jos meni suoraan niin juoksi tiellä. Hyvistä syvistä eteenpäin suuntautuvista pistoista vihelsin samantien luokse ja sai palkan. Alueella käveli joku perhe etsien jotain, aika kummallinen ilmestys. Oikealta Kooa ehkä sai hajun jostain heistä kun teki katoamistempun sille puolelle. Meni syvälle mutta ei tullut minkäänlaisesta kutsusta, karjunnasta tai maanitteluista pois. Ehkä meni heidän jälkiään pitkin, en tiedä. Ei kuitenkaan alkanut haukku kuulumaan.. Sitten seuraavat pistot olivat ehkä aavistuksen parempia. Viimeinen maalimies lähipiilossa ja lähetin tästä reilun 5 metriä sivusta. Ei saanut hajua mutta pistolta palatessaan nappasi hajun (juoksi kyllä lähes maalimiehen päältä..) ja tänne väsynyt ilmaisu. Jos tekisi hommia ajatuksella niin selviäisi hieman vähemmällä juoksemisella..


Suunnitelmissa on vielä ehkä parit hakutreenit Kooalle, jotta saisi metsään rutiinia eikä alku menisi ihan hapoilla juoksemiselle. Seuraava esineruututreeni huomenna tulee olemaan täynnä esineitä :D Välillä jotain superhelppoa ja onnistumista. Sitten kyllä treenaamme vielä niitä muovisia esineitä ja tämän jälkeen vielä helppo treeni. Tottista, se on kaiken a ja o. Hyppyä pitää ottaa niin paljon kun uskallan ja niin vähän ettei tule liikaa hypytettyä. Pitkästä aikaa kotipihassa otin täyskorkean hypyn sekä menolla että paluulla. Tai menoa ei tullut kuin ehkä viidennellä yrittämällä ja vasta kolmannella yrittämällä tuli paluukin. SE positiivinen tässä oli että hyppy parani joka kerralla. Kooa on pitkään tehnyt pelkkää menohyppyä tekniikka treeninä ja sen jälkeen pitkään pelkkää kapulan tuontia sekä tekniikkana että onnistumistreeninä ja nyt on korkea aika yhdistää liikkeet.

Kiitos kuvasta Mari K!


Näen painajaisia (ja ihan oikeasti tämä tuli uniini) siitä että Kooa saa kamalan hotspot ongelman uimisten takia. Nyt uimisilla ei ole enään suurta funktiota joten sitä vähennetään. Lenkit myös kevennetään ja Rin on pidettävä aisoissa ettei törmäile Kooaan. Huomenna Paula hieroo Kooan itse olen käsitellyt Kooan lihaskalvoja pari kertaa viikossa. Kohta kaikki on ohi :) Blogi päivittyy seuraavaksi PKSM kisojen jälkeen kun tietokone lähtee Ruåttiin korjattavaksi enkä todellakaan jaksa millään muulla aparaatilla tekstejä kirjoitella :D

Ainiin, Rin siis kisasi aksaa Mikkelissä. Täältä kuudesta radasta yksi nolla! Wuhuu! Lauantaina joku kummajainen häiritsi Rinin keppejä eikä yhdelläkään radalla osunnut ensimmäiseen keppiväliin. Aina toiseen eikä aina korjauksellakaan heti ensimmäiseen väliin. Ehkä syynä kirkas auringon paiste ja oranssi ensimmäinen keppi, sininen seuraava. Muuta ei keksitty Henrin kanssa. Sunnuntaina harkkaesteillä keppitreeniä ja sitten löytyi joka kepin väli ensimmäisellä yrittämällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti