keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Rinin hakuohjaaja

Rinillä on käynyt vähän huono mäihä hänen hakuohjaajansa kanssa. Rinin ohjaaja lähettää vähän minne sattuu eikä seuraa maastoa. Kutsuu hätäisesti pois pistolta eikä anna Rinin tehdä töitä. Ei pidä kriteereistä kiinni vaan välillä katsoo turhankin paljon läpi sormien ja sitten taas käy nillittämään pikkuasioista. Kooalla on onneksi parempi tuuri, Kooan ohjaaja katsoo sopivan kokoiset pistovälit ja antaa Kooan tehdä omat hommansa metsässä eikä turhaan hutiloi Kooaa pistoille tai pistoilta pois. Harmi vaan että fyysisesti ohjaaja on molemmilla koirilla kuitenkin sama :D

Rin oli sunnuntaina Nina Mannerin maastokoulutuksessa ja koska olisi toiveissa päästä joskus Rininkin kanssa pk-kokeisiin niin teemana meillä oli kohti koesuoritusta. Nina laittoikin meidät tekemään rataa ilman että tiesin missä maalimiehet on! Näitä oli neljä. Pitäisi luottaa Riniin, mutta kun se on niin huithapeli. Ei siis mennyt ihan putkeen oma suoritus, Rin kyllä teki hienosti. Itse pistottelin siis aivan liian lyhyillä väleillä, tuli jotenkin kiire enkä katsonut yhtään mihin Rinin lähetin. Yhden maalimiehen Rin löysi taaksepäin työskentelemällä ja mennessään maalimiehelle kutsuin pariin otteeseen pois mutta onneksi Rin piti päänsä ja kävi nappaamassa rullan <3 Tätä olen miettinyt että onko Rin liian kiltti ja jos kutsu käy niin kiirehtii metsästä heti pois. Ei onneksi ole. Pistoissa ei hirveästi suoruutta näkynyt mutta eivät ne onneksi kuitenkaan katastrofaalisen kamalia olleet. Ja korjauksenkin Rin kesti hyvin, ihan viimeisellä pistolla tuli selkeästi väsy esiin ja ei meinannut lähteä. Vähän tsemppasin ja Rin lähti reippaasti ja teki palkaksi viimeisen löydön :)

Näytöt olivat Rinillä hyviä, rullaa palautteli taas vähän taaksepäin. Kerran tiputti rullan sivulla, muistutin vielä "Pidä" käskyllä kun oli lähestymässä. Viimeisellä näytöllä liina oli solmussa ja vähän nykäisi, tähän annoin (vähän turhan hätäisesti) uuden käskyn. Näitä sokkoratoja pitää muistaa tehdä jatkossakin! Rin myös selvästi hyytyi loppua kohden joten näitäkin "loppuun asti ja sitten löytyy" suorituksia pitäisi saada silloin tällöin tehtyä.

Koska Nea ja Tiina olivat kilttejä niin Kooakin sai tehdä vähän hommia koulutuksen lopuksi ;) Nea meni maalimieheksi noin 150 metriin, muutoin tyhjää. Kooa kulki upeasti! Oikealla puolella tuppasi vähän taaksepäin etenemään ja pari pistoa uusin kun olivat vinoja. Nämä Kooa heti korjasi lähtemällä paremmin. Viimeinen pisto oli tietä pitkin lähetys ja Kooa koukkasi nopeasti rataa eteenpäin niin luulin että oli hajulla. Vaan eipä ollut kun tulikin hetikohta pois :D Sitten Kooa saikin tehdä suoran löydön. Ilmaisu väsyneeltä Kooalta hyvä. 

Lauantaina Kooa pääsi Ninan tokokoulutukseen. Tarkoitus olisi Kooan kanssa aloittaa tokoilu kun pk-puoli on käsitelty loppuun. Ja Kooalla on edelleen hieman keskittymisongelmia.. Ja ääniongelmia.. Aloitimme kiertonoudon kanssa, tässä Kooa kyräilee helposti kapuloita ja kiroilee niille mennessään ohitse. Yllätys olikin suuri kun eihän Kooa muistanut mitä kiertomerkille piti tehdä vaan jäi sinne törröttämään :D Hyvin läheltä piti ottaa muutama uusintayritys ja SITTEN Kooan aivoissa naksahti ja merkin kierto alkoi sujumaan. Virittelyistä meinasi lähteä myös ennakoiden, intoa liikaa ja ajatusta liian vähän mukana. Tähän neuvoksi se että Kooa pääsee kiertämään vaan kun on hyvällä ilmeellä sivulla. Ensin pyydän kaukoja ja nämäKIN pitää tehdä hyvällä ilmeellä että ne hyväksyn. Kapuloille kiroiluun niin että kapuloita voisi olla useampi matkan varrella ja joutuu näistä kaikista luopumaan. Kapuloita voisi myös appari heittää paikalleen tai sitten itsekin heittää kapulat.

Seuraavalla kerralla otin aiheeksi, ylläriylläri, tyhjälle lähetyksen. Tätä voisi melkein kyllä joka koiralla näyttää kouluttajalle. Se ei ole koskaan varma ja valmis liike. Kooa siis kiinnittyy ruutuun helposti ja lähtee sinne suuntaan. Tehtiin niin että eteenmenopaikalle oli paljon häiriötä, merkkejä, kapuloita jne. Ensin lähetys pallolle. Nämä menivät hyvin. Virittely sana ei oikein toiminut niinkuin halusin mutta toisaalta, en ole hirveästi kuluttanut aikaa sen opettamiseen. Joten.. Jatkossa on taas treenattavaa! Myös eteenlähetys paikkaa olisi vaihdeltava ja tehtävä esimerkiksi viuhkan muodossa. Haastetta lisää saa että laittaa neljä palloa lähekkäin ja Kooan pitää mennä sinne minne rintamasuunta näyttää. Jos Kooa lähtee väärälle niin tästä pysäytys ja käyn näyttämässä oikeaa. Jos lähtee ihan vinoon heti lähetyksestä niin siitä pois kutsuminen. Yksi uusi treenimalli itselleni oli että koira lähetetään namikipolle kauas. Täältä namien syönti ja kun palaa takaisinpäin niin pysäytys ja ruutuun lähetys. Näin voi treenata ruutuun lähetystä ilman että tarvitsee nillittää eteenmenosta.

Treenasimme myös lauantain koulutuksen jälkeen. Kooa teki ensin paikallaolon ja tästä eteenmenohäiriöt. Ihan ok, vähän piti huomauttaa kun ei keskittynyt kunnolla. Ei kuitenkaan ollut pahin mahdollinen mielentila päällä. Parhaiten tässä treenissä meni hyppy, Kooa hyppäsi metrin hypyn kapulan kanssa ilman kosketusta <3 Tai ehkä pieni hipaisu mutta ei ponnistusta, en ottanut menohyppyä. Rin oli myös huippuhyvä! Tiesin että ammutaan toiselle koiralle mutta en missä välissä. Paukut tulivat kun leikin Rinin kanssa, kääntyi katsomaan mutta samantien palasi leikkiin. Toista paukkua ei huomioinut <3 Rin teki myös (taas uuden!) A-estenoudon onnistuen siitä kerralla <3 Sitten vielä noin 90cm korkean estenoudon onnistuen tässä myös ensimmäisellä kerralla <3 <3 Kyllä siitä vielä pk-hauva tulee!

Maanantain pk-treeneissä Rin teki vähän tokoa ja mie taas ahdistuin kun tokoilu Rinin kanssa on vaan _ärsyttävää_. Merkille mennään puolivauhdilla ja muutenkin Rinillä (ja ehkä mullakin..) on jonkinlainen asenneongelma tokossa. Seuruu oli ihan kamalan ärsyttävää eikä Rin tehnyt (muistanut?) nenäkosketusta kunnolla. MUTTA tein eteenlähetyksen niin että ensimmäisellä kerralla vietiin pallo yhdessä kentän päätyyn. Virittelin ja seuruutin, tässä seuruu oli aivan upealla läsnäololla ja asenteella kuorrutettu! Hieno eteenmeno pallolle. Sitten uudestaan tyhjälle, tämä taas upealla seuruulla ja hieno eteenmeno sekä hyvä maahan. Rin on niin enemmän pk-koira kuin tokokoira!

Kooalla oli vuorossa Kooan kiusaustreenit. Eli häiriökäskyjä. Ainoa käsky mihin Kooa reagoi oli kun heitin kapulan ja appari huusi "Eteen!". Kyllä lähti Kooakin :D Toisella kertaa ei mennyt halpaan. Muutoin hyvä treenit mutta juoksu seis oli huono. Etenkin aina ensimmäisellä kerralla etenee reilusti. Tähän pitää keksiä jotain. Kun on lelu takapalkkana niin stoppaa hyvin, näitä pitää ottaa nyt taas kuurina. Luoksetulojen eteentulot oli tälläkertaa hyvin suoria :)

Tälle viikolle on tiedossa  vielä kahdet treenit vierailla kentillä sekä Korrien koulutus tokosta. Puuhaa riittää. Kooa on tehnyt nyt myös pari esineruutua ja on ollut näissä Super Pätevä. Rin harjoittelee tarkkuusesineilmaisua makuulla. Parilla treenikerralla on jo ajatusta saatu Rinille ajettua sisään.

Kooa lammella uintiretkellä

Venla on innokas koiralenkille mukaan lähtijä. Tälläkertaa prinsessa-asua ei suostuttu vaihtamaan pois..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti