keskiviikko 23. elokuuta 2017

Rin peekoilee

Kun on Kooa laitettu hommista ulos niin nyt on Rin päässyt tekemään isojen koirien hommia. Ja hän on ollut siinä varsin pätevä! Hiljalleen alkaa nousta esiin myös se että ollaan treenattu ja Rin tietää mitä tehdä. Itse yritän myös muistaa ohjata Riniä samoin kuin Kooaakin, niin että luotan siihen että Rin kyllä hoitaa oman tonttinsa. Rin alkaa myös tarjoamaan kivasti asioita kuten kontaktia alueelle mentäessä ja hallintaan otettaessa.

Ja piilolla hallintaan otto on nyt esitelty Rinille. Piilolle meno on parantunut ja sinne mennään hyvää vauhtia. Olen ottanut Riniä sivulle ja seuruuttanut vähän matkaa ja siitä vapauttanut maalimiehelle. Näitä vähän eri variaatiolla vaihdellen, yksittäisenä treeninä ilman etsintää. Tajusin myös että meidän Essihän alkaa olla jo sen ikäinen että hän voi auttaa treeneissä. Ja Essihän siitä tykkäsikin kovasti! Tiukka vastalause tuli kyllä heti treenin alussa että hän ei saa kutsua maaliMIEHEKSI vaan hän on maaliNAINEN :D Selvä homma! Yllättävä ongelma tuli kuitenkin esiin siinä että Rin ei suostunut Essiä ilmaisemaan. Ensimmäisellä kerralla Rin juoksi Essin viereen ja jäi sinne seisomaan. Annoin pitokäskyn ja Rin toi rullan. Näyttö hyvin. Toisella kerralla meni itsenäisesti mutta kolmannella kerralla ei vaan suostunut "löytämään" Essiä. Matka oli ehkä noin 20 metriä mutta Rin vaan päättäväisesti meni ohi vaikka Essi kutsui. Sitten teki sitä että juoksi viiden metrin verran ja nappasi rullan suuhun. Mentiin sitten ihan Essin viereen ja kun otti tästä rullan niin palkkasin itse. Neljäs kerta meni vähän paremmin mutta jouduin taas pari kertaa laittamaan että otti rullan. Tästä taas palkkasin itse. Toisenä päivänä tämä harjoittelu meni jo paremmin, Essi löytyi mutta kahdesti Rin yritti taas valetta reilusti ennen Essiä. Kaikissa näissä harjoituksissa oli teemana niin hallintaan otto piilolla kuin se että Rin ei juoksisi samoja tassunjälkiä takaisin miun luokse.

Maanantaina teimme niin että molemmilla puolilla oli maalimies noin 30 metrissä piilossa. Itse etenin reilusti alueen sisälle kun Rin oli lähtenyt jotta Rin kääntyisi eteenpäin radalla. Nämä menivät hyvin paitsi jos oli puustoa edessä ja en mennyt alueelle.. Sitten tuli omia jälkiään pitkin ainakin osan matkaa. Hallintaan otto oli hyvä. Vähän Rin ennakoi sitä että irroitan liinan ja jos kehun niin meinaa mennä maalimiehelle. Tämä varmasti jää pois ajastaan, hyvin Rin lähtee piilolta mukaan ja ei tunnu jäävän liian kiinni maalimieheen. Kerran Rin teki niin että otti rullan parin metrin päästä maalimiehestä ja tämän piston uusin. Seuraavan teki hyvin tarkasti maalimiehen kiertäen :)

Haun jälkeen oli vielä esineruututreeni ja ensimmäistä kertaa koemainen Rinille niin etten tiennyt missä esineet ovat ja täysmittainen alue. Tuulesta ei ollut yhtään apua ja alueelle ei kunnolla nähnyt. Rin upposi hyvin ja eteni takana. Kutsuin poispäin mutta tulikin esine suussa takaisin :) Tästä sai palkan ja haetutin vielä yhden, tämä tuli taas nopeasti ja takaata. Aikaa kului ehkä noin minuutin verran :) Maltoin mieleni enkä lähtenyt enään haetuttamaan etuesinettä ;) Aivan mahtava treeni Riniltä! Haussa Rin on myös tiputtanut rullan turhan aikaisessa vaiheessa, tulee sivulle ja siitä tiputtaa ennenkuin olen antanut käskyn irroittaa. Tästä tein Essin kanssa treeneissä pari uusintaa ja tämä ongelma loisti poissaolollaan maanantaisissa treeneissä! Jotkin herneet olivat kohdanneet korvien välissä :)

Rin on tehnyt myös janatreeniä. Viimeksi kun treenasin niin Rinillä ei tuntunut olevan mitään käsitystä mikä funktio janoilla on. Nyt oli taukoa ja tein niin että laitoin kahdenlaisia janoja. Toisilla oli namikasa heti janan päässä ja toisilla noin 5 metriä janalta jäljellä. Jälkimmäiset toimivat selkeästi paremmin, janan päässä oleva namikasa aiheutti hämmennystä ja näiltä jäi kepit nostamatta. Toisena kertana tein taas jälkimmäisen mukaan. Ensimmäisellä lähetyksellä huomasin että noin 10 metrin päässä janalta oli ihmisiä marjastamaan tulossa. Lähetin Rinin silti janalle ja haukahti ihmisille mutta teki hyvin janan ja nosti jäljen. Keppi jäi nostamatta kylläkin mutta annetaan se anteeksi kun jana meni häiriöstä huolimatta niin hyvin. Seuraavat kolme janaa menivät ilman virheitä :)


Sitten Rin on tottistellut, teimmepä tässäkin yhden koemaisen suorituksen ilman esteitä ja tämä oli tälläkertaa todella hyvä! Rinin eteentulot ovat suoristuneet ja tulee useimmiten myös riittävän lähelle. Kapulat muistaa liiankin tunnollisesti palauttaa eteen, kohta pitää alkaa muistuttelemaan että tokokäskyillä ne pitää palauttaa suoraan sivulle koska tunnaritkin Rin tuo eteen ensin.. Ammuttiin kerran niin että laukaukset tulivat alueen ulkopuolelta ja maata vasten ammuttuna. Ja Rin pysyi! Tehtiin kaksi ja kävin kehumassa välissä. Olin näkyvissä mutta sivuttain Riniin. Rin on tehnyt nyt myös paljon hyvin pitkiä, yli 30 minuutin paikallaoloja.


Kooa papparainen on tehnyt tokoa ja on siitä kovin mielissään :) Silmät oikein loistavat kun pääsee tekemään kiertonoutoa, tämä on selkeästi Kooan suosikki liike. Nyt alkaa muistumaan kartion kiertokin, meno saisi olla nopeampi mutta kiihdyttää kierron jälkeen. Yllättäen stopit tästä kovasta vauhdista ovat _todella_ hyvät. Tein myös kapuloiden hakua ja jos haukahti niin en hyväksynyt. Tämä osanen vaatii paljon mielentilatreeniä. Nyt olen ollut myös todella tarkka missä mielentilassa Kooa lähtee liikkeeseen ja teetättänyt Kooalla paljon aivojumppaa ennen lähtölupaa ja tämähän Kooaa harmittaa. Josko se vanha koira oppisi hiljalleen uusia temppuja.. Rallytokon kiihdyttävät erilaiset täyskäännökset ovat myös aiheuttaneet turhaumaa Kooalle mutta nyt niitä on ilmesti tehty jo niin paljon että enään Kooa ei kiroile näissä :D


Rin teki myös kiertonoutoa ja voi vitsit millä vauhdilla ja intensiteetillä! Kyllä on tauko tehnyt hyvää. Ensin kyllä pysähtyi merkille mutta tätä en huomioinut ja palkkasin kun seuraavalla kerralla lähti vähän tassuttamaan takaisinpäin. Sitten vauhti reipastui. Rin tekee niin tiukan käännöksen merkin takana että väkisinkin vauhti stoppaa. Ohjuritreeneistä on ollut apua :) Kapuloiden haut olivat myös todella hyvät. Nyt tehdään vielä syksy peekoota ja sitten talvella metsästetään se viimeinen tokon ykkönen ja katsotaan säilyykö toko enään sen jälkeen Rinin lajivalikoimassa. Tokosta luovun kuitenkin paljon mieluummin kuin peekoosta.

Ainiin, Rin kävi myös aksaamassa Kuopiossa. Täältä kolme hyvää rataa joista yksi nolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti