torstai 10. elokuuta 2017

Voihan vale ja töppö ohjaaja


Kuvasta kiitos Hannele Rontu!
Vihdoinkin PKSM 2017 on ohi! Tämä kisa vaati taas paljon valmistautumista ja helpottaa ettei hetkeen tarvitse mihinkinkään isompaan kisaan lähteä. Kooalla meni kaikki valmistavat treenit todella hyvin joten oli helppo lähteä Turkuun taitojaan näyttämään :) Kenttään tutustuminen oli perjantaina ja tässä tein Kooalle ensin lyhyen paikalla olon ja kaveri teki taas eteenmenohäiriöt. Kooa oli hyvin mukana seuruussa. Seuraavaksi ketjutin seisomisesta luoksetulon ja kapulan haun. Tässä jouduin Kooaa torumaan kun jäi jumittamaan kapuloille. Seuraava haku onnistui hyvin. Otin 2 kg kapulan heiton pelkästään ja palkkasin odotuksesta. Sitten otin hyppyesteen, menon Kooa hyppäsi mutta paluussa kiersi. Otin uudestaan ja nyt ylitti sekä mennessä että tullessa. Tähän päätin tutustumisen :)

Lauantaina Kooa tuli pyörähtämään alueella ja reagoi varsin kovasti kiihtymällä laukauksiin. Nämä losahtelivatkin aika kuuluvasti etenkin meidän kentän puolelta. Vein Kooan autoon ja hain uudestaan ajoissa ennen omaa suoritusta. Kyttäsin laukauksia ja kun ammuttiin niin seuruutin Kooaa ja ampumisista palkkasin lihapullilla. Tämä rauhoitti Kooan. Virittelyt menivät hyvin ja pääsimme hyvässä yhteistyössä kentälle :) Paikallaanolo meni mallikkaasti ja samoin siirtymät. Hyvä tuuri kävi myös siinä että viereisen kentän ampumiset tulivat juuri kun Kooa oli piilolla odottelemassa parin eteenmenoa. Kooa kiihtyi mutta sain Kooan hyvin rauhoitettua ennen liikkeelle lähtöä. Siirtymä seuruupaikalle myös sujui todella hyvin.

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Sitten se treenatuin, paikallaanolon jälkeen seuruu. Ennakoiko Kooa eteenmenoa vai ei? Kooa teki juuri niinkuin on vuoden verran treenattu ja lähti erittäin hyvällä fokuksella seuruuseen <3 Paukkuihin reagoi kyllä vinkumalla muttei kiehunut yli. Istumisessa tuli kuulemma apu mutta tätä en itse ainakaan tietoisesti antanut. Maahanmeno hyvä, luoksetulo oli reipas mutta osaa Kooa tulla nopeamminkin. Kooa myös hidasti turhan aikaisin. Seisominen hyvä, näitä ollaankin paljon treenattu! Tässä luoksetulo oli paljon nopeampi. Siirtymä kapuloille oli hyvä, kerran tosin kyllä pysähdyin kun Kooa meinasi mennä kapulajumiin <3 2kg nouto oli todella hyvä, Kooa haukahti kapulalle mutta palautti reippaasti ja kerrankin tuomari ei napissut hitaasta palautuksesta :) Taas siirtymät hyviä. Estenouto mennen oli hyvä mutta heitin liian lyhyen heiton ja Kooa ponnisti huonosti kaataen koko esteen. Karvat vaan pöllysivät.. palautus tästä johtuen vino ja itse vielä sössin ja pudotin kapulan maahan. Jouduin siis uusimaan heiton kun kapula pomppi niin vinoon ja uusin myös A-esteen heiton. Jos kädet tärisivät ensimmäisillä heitoilla niin tärisivät kahta kauheammin toisilla heitoilla :D Ihan hirveän pomppuisa alusta. En ole juurikaan treenannut uusia heittoja niin onneksi Kooa pysyi, A-esteen kanssa otti pienen painonsiirron eteen niin oli hieman kylmät paikat kun kävelin kapulaa hakemaan.. A-este meni moitteetta vaikka uusintaheittokin oli todella vino, haukku tuli alastulossa. Ja sitten eteenlähetys, se Kooan bravuuri. Ja olihan se sitä nytkin, tottakai Kooa edisti mutta teki jälleen kerran aivan superupean eteenmenon <3 Tästä sai tuomarilta erityismaininnan että oli aivan täydellinen suoritus.

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Sporttirakki

Kuvasta kiitos Tuija Leisti


Kuvasta kiitos Hannele Rontu


Arvosanat olivat seuraavat:
Seuruu: Hyvä
Istuminen: Vielä Erittäin Hyvä
Maahanmeno: Vielä Erittäin Hyvä
Seisominen: Ylä Hyvä
Tasamaanouto: Ylä Erittäin Hyvä
Hyppynouto: Puutteellinen
Estenouto: Vielä Erinomainen
Eteenlähetys: Erinomainen
Paikallaolo: Erinomainen

Pisteitä kertyi yhteensä 85,5 ja tämä oikeutti maastopaikkaan! Voi miten iloinen olinkaan, ollaan treenattu niin kovasti etenkin tuon eteenmenon kanssa ja tietenkin myös hypyn kanssa. Kooan ongelmana on olleet myös kautta linjan hieman vinot eteentulot ja sivulletulot jotka kaikki olin saanut tähän kokeeseen toimiviksi ja suoriksi. Kaikki meni nappiin ja viimeisessä kisassaan Kooa sai vielä jatkaa maastoon. Pisteitä kertyi myös hieman enemmän kuin viime vuonna.

Kaikkensa antanut Kooa! Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Esineruudussa katsoin tuloksista että kaikilla oli mennyt hyvin. Ajoimme myös ruudun ohi ja sehän oli ihan naurettavan helppo. Hieman nouseva rinne hakkuuaukean reunaan mutta muutoin tasaista sammalta. Ei tullut kysymykseenkään että Kooa nostaisi sieltä mitään muuta kuin kolme esinettä, olimmehan harjoitelleet kovasti ja paljon, paljon vaikeammilla alueilla. Mutta. Aina ei mene ihan niinkuin suunnittelee :D

Lähetin oikeasta etukulmasta ja Kooa väisti hieman sivuun ja eteni sieltä juoksemaan takarajaa. Annoin mennä ja suuntasi vasempaan takanurkkaan ja täältä sai selkeästi hajun ja toi hanskan. Lähetin Kooaa aika nafteilla väleillä kun normi kokeissa lähettäisin noin 4 kertaa ruutuun sivulta. Mutta ei löydy, Kooa poukkoilee pääosin takana ja tarkistaa pariin otteeseen vasemman takanurkan sekä poistuu täältä myös alueelta. Niin ollen saaliiksi jäi ainoastaan tuo yksi esine ja 10 pojoa. Voihan Kooa! En tiedä mikä oli. Oliko ruutu liian hajustettu kun siellä oli jo reilut 20 koiraa juossut? Kooa kuulemma reagoi oikean keskimatkan esineeseen mutta tämän viereen oli yksi aiemmista koirista kakannut, haittasiko se? Keskellä olleen lähiesineen yli kuulemma juoksi kahdesti.

Maastoon lähdin vähän ankeissa tunnelmissa, tulos oli vaan tavoitteena mutta olisi se ykköstulos ollut hieno. Vettä tuli kuin esterin ahterista koko päivän ja niin myös Kooan vuorolla. Odotus aika radalle oli pitkä kun järjestäjät halusivat meidät aikasessa vaiheessa radan reunustalle odottamaan. Tässä kökimme ehkä vartin verran. Itseäni ei jännittänyt, maasto näytti sellaiselta että kyllä sieltä hengissä ulos selviää. Kooa lähti hyvin matkaan ja alun pistotin tiheämmin. Vasemmalla puolella Kooa tuntui etenevän enemmän taaksepäin, oikea puoli oli vähän nousevaa ja sisälsi kallioita sekä etenkin loppua kohden _isoja_ kiviä. Ei ne ihan kallioita olleet kun niiden taakse jatkui alue jonne koira pitäisi saada..

Ensimmäinen maalimies löytyi perinteisesti noin 80 metristä vasemmalta. Umpipiilo ja Kooan haukku pätki todella paljon. Näkyvyys oli hyvä ja Kooa kurkisteli kallioiden vierestä, piilo oli kallion laskevalla osalla lohkareiden alla. Pääsin kuitenkin lopulta piilolle asti. Sitten jatkettiin ja Kooa alkoi olla tuhmempi. Meinasi oikoa keskilinjan läpi oikealta vasemmalle ja kerran ylitti takaata keskilinjan että kun vihelsin jo toista kertaa Kooaa vasemmalta pois niin Kooa ilmeistyi oikealle järkyttävän kallio/kivenlohkareen päälle. Terve vaan. Kirosin hieman mielessäni että perkele sieltä et kyllä hyppää ja onneksi Kooa tajusi vähän kiertää ja tulla alas. Koska olin ajatellut Kooan siitä kohdilta laittaa kiven yli niin pistin Kooan takaisin sinne mistä oli tullutkin. Hah, siitäs sait ja jouduit kahdesti kiven yli kiipeämään. Kooa meni kiltisti siitä mistä laitettiin ja kiipesi hyvin kiven yli ja täältä löytyikin seuraava maalimies vähän eteenpäin radalta lohkareiden välistä taasen. Tämä oli avopiilo ja taas hyvä näkyvyys ja Kooa selkeästi lähti maalimieheltä katsomaan miun tuloa ja palasi sitten takaisin ilmaisuun. Tämä oli noin 200 metrissä. Sitten vaan eteenpäin. Heti 200 metrin jälkeen olikin kivien kivi. Se alkoi noin 10 metrin päästä keskilinjasta ja jatkui aikalailla loppuun asti. Mietin että sen takana olisi aika hyvä piilo maalimiehelle, tosin tämä edellinen oli löytynyt vähän ennenkuin jättikivi alkoi. Kooa myös merkkasi takaisin tullessaan kiven vierustaa joten ehkä lähimaalimies?

Pistin vasemmalle jossa jatkui kovin saniaismainen kasvusto, maa vietti täällä vähän alaspäin. Sitten kallion keskeltä ja Kooa kiersi edustan joten ei lähimaalimiestä. Koukkasi taakse ja kutsuin pois. Vielä vasemmalle ja täällä kierähti hyvin joten lähetin vielä päin kiveä odottaen että Kooa sen yli jotenkin ahkeroisi. Ja niinhän tapahtuikin! Kooa reipas ja rohkea teki ison työn ja kiipesi kiven päälle ja katosi sen taakse. Sitten eteni radalla eteenpäin ja aloitti ilmaisun oikealta takanurkasta. Huh! Kaikki löydetty! Mikä helpotus ja ilo kun lähdin tallustamaan piiloa päin. Ilo loppui lyhyeen kun haukku taas pätkäisi ja Kooa kurkisti piilolta. Nytpä vaan Kooa ei jatkanut ilmaisua VAAN LÄHTI LITOMAAN! Voihan perhana! Ikinä ole tällaista käynyt! Siihen se Kooa tuli miun lähelle tuijottamaan. Voi myrkky. Kysyin tuomarilta että mitä hittoa mie teen. Sanoi että Kooa saa mennä itse takaisin tai sitten voin lähettää keskilinjalta uudestaan koska piiloa en ole nähnyt. Tällöin Kooalle vaan napsahtaisi valeilmaisu tilille. Ei muutakun takaisin keskilinjalle ja virittelyt Kooalle ja lähetys. Juoksi onneksi takaisin piilolle ja ilmaisi, taas vähän pätkien. Voihan perkeleen perkele. Pari minuuttia taisi aikaa jäädä jäljelle.

Sinällään ihan sama mikä tämän käytöksen aiheutti kun Kooa ei enään hakua tee. Mutta meillä ei ole umpipiiloja treeneissä käytössä koska niitä ei vaan ole. Miun on pitänyt rakentaa itse sellainen mutta en ole saanut aikaiseksi. Kokeissa ei ole mitään tämän luokan ongelmaa koskaan ollut. Ehkä sade, ne umpparit (harjoiteltiin kyllä raunioilla viikolla..) ja ehkä myös se että mie kävelin (käskettiin aina kävellä) piiloille. Tuomari kehui kovasti ohjausta ja Kooa oli hänen tuomaroima päivän ensimmäinen koira joka tarkasti koko alueen. Hyvä Kooa ja kiven ylitykset! Mutta. Viimeinen piilo tuotti valeilmaisun ja Kooan keskilinjan ylitykset tiputtivat työskentelyn puutteelliseksi. Kaikki maalimiehet arvosteltiin myös puutteellisiksi sekä siksi että ilmaisu oli kökköä mutta myös siksi että ohjeistuksena oli odottaa tuomarin lupaa poistua piilolta ja itse sen vaan unohdin :( Olin vielä varmistanut ohjeistuksen ennen radan aloitusta mutta ehkä olin liian rennolla ololla maastossa ja olin vähänkuin treeneissä niin tein sen mukaan. Otin Kooan hallintaan ja lähdin keskilinjalle. Jos olisin oman osuuteni hoitanut kunnialla niin olisimme ehkä saaneet ne 3 puuttuvaa maastopistettä ja Kooa olisi saanut tuloksen kisoista. Ehkä vituttaa hieman. Mutta silti. Kooa löysi kaikki <3 Maastosta vaan 137 pistettä.

Kooa pakotettu kuvaan kun sade edelleen piiskasi meitä radan jälkeen. Viimeinen rata ja Kooa <3 <3

Yhteensä pisteitä tuli kisasta 232,5 ja epävirallisesti 12. sija. Aika hienosti kuitenkin papparaisin viimeisista kisoista. Ihan ei tullut tippa linssiin itselläni mutta aika haikea olo on :´)

Kuvasta kiitos Tuija Leisti

Kuvasta kiitos Hannele Rontu

Kuvasta kiitos Hannele Rontu

Kuvasta kiitos Sporttirakki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti