perjantai 1. syyskuuta 2017

Hyvä, parempi, paras Rin!Rin on ollut ihan huippuhyvä metsätreeneissä <3 Ei voi olla muutakun todella tyytyväinen ja Rin tosissaan yrittää täyttää Kooan saappaat niin jäljellä (no täällä Rin on kyllä parempi kuin Kooa..) kuin haussakin.

Olimme mökillä Saarijärvellä ja täällä Henri talloi ystävällisesti Rinille noin kilometrin mittaisen jäljen. Jälki vanheni tunnin verran. Jana oli ehkä noin 20 metriä. Oisko ehkä elämänsä ensimmäistä kertaa Rin otti kuitenkin takajäljen. Itse kävelin Rinin perässä kun Rin jäljesti itsensä takaisin tielle. Oli kyllä pikkumustan ilme hyvä kun tajusi ettei mennyt ihan nappiin tämä suoritus. Lähetin puhtaalta alueelta uudestaan jäljelle aavistuksen lähempää ja nyt Rin lähti varmasti oikeaan suuntaan. Eikä sen jälkeen ollut mitään asiaa mulla neuvoa, Rin teki koko ajan jäljen päällä hommia. Ohitti kaikki hirvenjäljet ja taisi yksi makuupaikkakin olla. Kaikki kepit (5kpl) nousivat varmasti. Tien ylitys meni loistavasti, tästäkin olimme ajaneet kahdesti autolla jäljen yli. Ainoa häiritsevä tekijä näissä Rinin jäljissä edelleen on että nämä näyttävät liian helpoilta Rinille ja Rin näyttää olevan vaan metsäkävelyllä. Katselee maisemia ja hölkkäilee eteenpäin. Reipasta tahtia mennään mutta Rinin "jäljestys" ei näytä kovin luottamusta herättävältä :D

Rinin jälki, punainen Rinin osuus


Rin seesteisenäMökillä ammuttiin myös Rinille. Ensin lähempää ja sitten Henri liikkui kauemmaksi. Ensimmäisenä päivänä Rin pysyi hyvin kaikki kolme laukausta josta viimeiselle ammuttiin kaksi kertaa. Toisena päivänä Rin ensimmäisellä paukulla hyppäsi ylös ja siirtyi makuulle puolen metrin päähän samantien. Tästä en viitsinyt nipottaa. Mutta sitten aseesta kuului napsaus kun iskuri lyö tyhjää tai ohi tms ei siis osu kunnolla panokseen. Tästä Rin ottikin hirmu paineet ja ilme meni heti OMG ja kun laukaus tuli niin lähti vähän isommin paikaltaan. Eli jatkossa jos tulee aseesta tarpeettomia napsauksia niin ei pidä ampua heti perään. Ehkä Rin käsittelee napsauksen jälkeen tulevan laukauksen jotenkin isommaksi asiaksi kuin pelkän laukauksen. Välillä pyssy ei toimi kunnolla ja silloin on tullut montakin napsausta putkeen ja sitten mahdollisesti laukaus niin napsut ovat ikävä muistutus tulevasta laukauksesta ja siitä että Rin on napsujen aikana lähtenyt litomaan ja tästä olen joutunut huomauttamaan.

Rin ei seesteisenä mökillä

 Rin on edelleen harjoitellut hyvin paljon rullan eteenpäin tuomista maalimieheltä ja hallintaa piilolla. Näitä tehtiin Nean kanssa sateisessa metsässä ja täällä oli umpipiilona kevythäkki. Tässä ei mitään ongelmaa Rinille mutta kun Nea siirtyi eteenpäin niin tämä pisto olikin hieman hankala. Ensin Rin juoksi ohi Neasta ja päätyi umpipiilolle. Itse olin sydän kurkussa että nyt se pelätty valeilmaisu tulee kun Rin tarkkaan haisteli häkkiä. Mutta vielä mitä! Rin lähti ilman rullaa piilolta ja löysi Nean. Lähetin näytölle mutta nyt Rin viekin omia jälkiään Nean kiertäen miut häkkipiilolle. Täällä oli aika hölmistyneen näköinen ja kehotin käskyllä jatkamaan mutta ei tehnyt mitään. Palattiin keskilinjalle ja Rin haki rullan uudestaan. Nyt vei taas häkkipiilolle. Tälläkertaa oli ajatusta enemmän mukana ja Rin itsenäisesti lähti etsimään Nean uudestaan ja päästiin perille :) Seuraavat menivätkin paremmin, Rin vähän ennakoi hallintaa nousemalla istumaan kun olin lähestymässä. Jos näin teki niin mie pysähdyin ja etenin kun Rin tarjosi maahanmenoa. Tämän treenin jälkeen Rin teki vielä esineruudun, kolme esinettä josta kaksi nostatin. Ensimmäinen nousi hyvin mutta toisessa reunassa noin 30 metrissä olevaa esinettä Rin ei millään nostanut. Oli ehkä hölmöä lähettää useasti samaan paikkaan mutta Rin lähti onneksi hyvillä mielin sinne ja lopulta nosti esineen.

Tiistaina kävimme Paulan kanssa treenaamassa ja Rin jatkoi rullatreenejä. Mie menen aika paljon Riniä vastaan viistosti ja kerran lähetin Rinin uudestaan hakemaan rullan kun juoksi aivan täysin omia jälkiään lähetyspaikkaan. Hiljalleen alkaa Rinin palautus kääntyä ja silmät toimia. Jos ei näe miuta niin vähän katselee sivuilleen ja kääntää puolesta välistä reittiään eteenpäin. Fiksu otus, eihän tässä olekaan yritetty kun "muutamaan" kertaan homman nimeä kertoa.. Maalimiehellä käytös oli taas loistavaa :) Tällöinkin Rin teki esineruudun ja nyt olin ahne ja otin kolme esinettä koemaisesti, kaksi ensimmäistä ilman palkkaa. Ja mitä tekee Rin? Reilussa kahdessa minuutissa tuo kaikki kolme <3 Ei välitä palkkaamattomuudesta vaan jatkaa työskentelyä samalla voimalla läpi suorituksen <3Keskiviikkona molemmat koirat pääsivät raunioille! Ensin Kooa, jolle tuli _aivan_ liian helppo. Näki maalimiehen menon alueen toiseen laitaan ja täältä voimakas tuuli. Kävelin toiselle puolelle ja kun lähetin niin Kooa juoksi suorinta reittiä piilolle ja täältä hyvä haukku. Se oli Kooan osuus puolessa minuutissa ohi :D Sitten Rin. Hänelle umpipiilotreeniä. Ja hän oli huippu! Ensin löytö betoniputkesta jossa kansi osittain päällä. Tämä hyvä. Seuraavaksi alapiiloon jossa ovi. Tämäkin taas hyvä, tässä Rin tarkenteli hajunlähteitä. Kolmas taas rengastorniin ja tälläkertaa kansi kokonaan kiinni. Tätä Rin tarkensi taas pitkään ja rohkeana käppäili vaan kannen päällä. Aika alustavarma otus. Sitten toi rullan <3 Neljäs taas umpipiiloon joka oli osittain avonainen tuuletusaukkojen takia. Rin haki rullan väärästä päästä, sinne tuli varmasti haju parhaiten. Tuodessa rullaa tuli joku ajatuskatkos ja Rin tiputti rullan ja tarkasti autonrenkaan päältä jotain (ei vanha piilo). Sitten otti rullan suuhun ja vei oikealle piilolle mutta väärään päähän :D Ihan loistava suoritus Riniltä ja umpipiilot eivät onneksi tuota suurta päänvaivaa!Sanoin koirille että "Maahan". Rin oli hankaluuksissa kun maahan mennään liikuttamalla etu
tassuja eteen eikä peppua taakse


Tänään taas Paulan kanssa rullasetti. Nyt tein niin että lähetin tyhjälle ensin, alue oli täysin tallaamaton. Ja Rinhän lähti! Teki hienon syvän piston ja kääntyi vieläpä oikeaan suuntaan. Tästä yliheittona suora löytö ja nyt Paula oli 50 metrissä. Vähän Rin lähti vinoon niin teki löydön taaksepäin. Mutta hienosti oli fokus mukana yliheitossa ja Rin selkeästi nautti kun sai vaan kiihdyttää keskilinjalla. Sitten näytölle ja tämä nosto olikin palkaton. Rin ei jäänyt Paulaan kiinni ja hienosti tuli mukaan ja lähetin tyhjälle. Nyt Rin kääntyi reilussa 20 metrissä ja tuli itsenäisesti pois. Tästä lähetin uudestaan ja tälläkertaa Rin teki hyvän syvän piston ja tuli vasta pois kehusta. Taas yliheitto ja nyt oli Paula lähempänä ja hieno setti loppuun. hallintaan otosta palkka. Taas tyhjälle ja tämä hyvä. Yliheitosta taas kovaa vauhtia syvälle, Paula noin 50 metrissä ja nyt Rin ei kääntynyt rullan kanssa eteenpäin eikä nähnyt miun etenemistä. Pysähtyi alueelle ja lopulta tuli miun luokse ilman rullaa. Tästä uusi rullan haku ja nyt eteni eteenpäin rullan kanssa. Tällä näytöllä ei hallintaa vaan palkka makaamisesta. Nyt en ottanut tyhjää alle ja lähetin Rinin niin otti ehkä jonkun jäljen tai muuten vaan kääntyi heti kymmenessä metrissä. Kutsuin pois ja nyt meni perille asti. Tällä kertaa pysyin tiellä enkä mennyt viistosti vastaan metsän puolelle. Rin tuli hienosti puoleen väliin omia jälkiään ja siitä korjasi eteenpäin <3 Näyttö taas hieno ja palkka odotuksesta ilman hallintaa.

Rin teki vielä pitkän paikallaolon ja vähän loppua kohti vinkui kun Nano teki noutoja. Tein telineet ja hyppy meni hyvin, uusin kun tuli vinoon palautuksessa. A-esteellä palautti ensin esteen vierestä. Oma heitto oli kyllä hieman vino. Uusinnalla annoin kaksoiskäskyn takaisintuloon. Kooa puuhasteli rallytokoa ja tokoa. Tyhjälle lähetyksiä eri paikkoihin ja nämä olivat ihan kivoja, pienesti Kooa meinaa välillä mennä vinoon ja suuresti pysähtyy ilman lupaa. Kooan ohjattavuus on kyllä todella hyvä, tottelee käsimerkkejä jos pitää korjata. Loppuun Kooa vielä teki paikallaolojen istumisesta maahanmenoa ja nyt oli jotain ajatusta tapahtunut Kooan päässä! Kooa on jähminyt tässä liikkeessä mutta tälläkertaa oli ajatuksen kanssa mukana heti alkuun. Niinkin mukana että meni maahan kun piiloon pääsin. Mutta nyt oli kuulolla ja totteli heti käskyä :)

Kooalla on ehkä tokokoe tulossa, meidän seuran seuranmestaruuskisa. Rin kisailee agilityssä viikonloppuna sekä Kouvolassa että Imatralla. Toivotaan toiselle nollia ja toiselle ei ;) Kooan koe on kyllä tulossa vasta loppukuusta.

Kooa, Tosca, Liina ja Rin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti