torstai 28. syyskuuta 2017

Pohjakosketus ja muita onnistumisia

Viime sunnuntaina miun piti viedä Kooa tokokokeeseen. Kooa oli siihen aloittanut harjoittelun heti PKSM-kisojen jälkeen. Tehtiin treeniä paljon muttei kuitenkaan liikaa ja olin varovainen vauhtiliikkeiden kanssa. Koetta edeltävänä päivänä menin kentälle treenaamaan ja Kooa oli todella omituinen. Jotenkin poissaoleva ja keskittymiskyvytön. Normaalisti Kooa on hyvinkin vauhdikas ja jopa äänekäs mutta nyt oli kummallisen hiljaa ja passiivinen. Seuruussa ei ollut mukana ja kun aloitin kaukot niin ei mennyt ensimmäisellä käskyllä useampaan kertaan maahan. Ei myöskään suostunut ensimmäisellä käskyllä tekemään seiso-maahan vaihtoa. Kooa kävi pariin otteeseen autossa kun kentällä ei mikään toiminut ja viimeinen niitti oli se kun siirryin kokeilemaan kiertonoutoa ja Kooa ampaisi raivolla suoraan kapulalle ja toi sen esteen yli hypäten. Sama uudestaan ja siihen loppui Kooan treenit ja tein päätöksen jättää Kooan pois seuraavan päivän kokeesta.

Koska Kooaa varten olin rakentanut tokohommia kentälle niin Rin pääsi niitä juoksemaan, ihan vaan vaihteluksi. Ja Rinhän oli aivan superpätevä kaikessa! Kokeilin EVL-liikkeet läpi ja kaikki sujuivat todella hyvin. Päätin siis viedäkin Rinin Kooan sijaan kokeeseen vaikka tokosta Rinillä on ollut puolen vuoden tauko. Liikkeitä olemme tehneet silloin ja tällöin ja ne ovat olleet Rinillä hyvässä muistissa joka kerta. Paitsi eteenlähetys, se nyt tuskin on kenelläkään koiralla hyvässä muistissa.. Koe oli myös tutulla kentällä ja tiesin että olemme ainoa osallistuja.

Jos Rin ei agilityssä ole nollia keräillyt niin nyt Rin korjasi tilanteen nappaamalla NELJÄ nollaa! Tämä on minulle myös huonoin tokotulos ikinä, eli ei siis tulosta. Aina on onnistuttu räpiköidä edes kolmostulos mutta tälläkertaa ei. Hyvä puoli oli siinä että ne liikkeet mitkä toimivat niin toimivat hyvin.

Paikkaistu 10: Tämä meni hirmu hyvin. Rinillä kaksi vierasta koiraa ja ei ennaltaan tuttuja rotuja vieressä. Molemmat koirat menivät myös maahan ja Rin istui hirmu hyvin, hieman vilkuili sivuilleen. Mutta ääntä ei tullut.

Sitten kävi niin että liikkuri oli väärällä puolella kun koiria pitäisi nostaa ylös. Rin on aina ollut todella herkkä liikkurin liikkeille ja nytkin luimisteli ja kurkki taakse kun tuomari ensin ohjeisti liikkuria vaihtamaan paikkaa. Sitten alkoi koirien nostatus. Ensimmäinen koira vaati kolme käskyä ja Rin jatkaa luimistelua. Toinen koira nousi ensimmäisellä käskyllä. Sitten maahanpäin käskytys. Kun liikkuri oli ensimmäisen koiran kohdalla niin Rin nousi seisomaan. Ohjaaja ei käskenyt koiraansa luokse ja koko tilanne oli pysähtynyt. Tässä sitten hetki hengitettiin ja Rin ei tiedä oikein mitä tehdä ja hiipi hetken päästä vähän eteenpäin ja hetken päästä vähän lisää. Tässä vaiheessa sitten keskeytin itse liikkeen koska olin ainoa kisaaja.

Harmittaa hirmuisesti moni asia. Se ensinnäkin että en keskustellut tuomarin kanssa miten nollakoirien tulisi toimia. Itse olen ollut siinä uskossa että nollakoirille ei turhia käskyjä käydä antamaan etenkään kun eivät olleet EVL tasoisia. Tästä taas kerran turhaa painetta Rinin jo ennestään harmikkaaseen paikallaoloon. Toiseksi harmittaa se että en itse ollut näppärä ja käskenyt Riniä maahan. Itse vähän odotin että viereinen ohjaaja olisi käskenyt koiransa maahan ja omalla vuorollani olisin saanut pistettyä Rinin maahan. Tästä Rin siis sai taas palkan kun pääsi pois pälkähästä. Mutta kiitoksia kuitenkin nollakoirille, ilman heitä ja heidän ohjaajiaan ei olisi osallistuminen onnistunut :) Plus koirat olivat ihanan rauhallisia eivätkä häirinneet Riniä mitenkään.

Seuruu 9: Tämä oli todella kiva. Täyskäännökset oliva löysiä, nyt ollaan harjoiteltu ehkä enemmän pk:n takia täyskäännöstä toiseen suuntaan mutta valikoin kokeeseen nyt vähän vääränlaisen pyörähdyksen.

Zeta 7: Eka oli maahan ja Rin ei mennyt maahan. Tämä on ehkä ongelma, Rin on ollut hieman epäkuuntelevainen jäävien kanssa kun on liikkeitä alla.. Muuten taisi mennä hyvin.

Luoksetulo 9: Hirmu kiva! Seiso olisi voinut olla nopeampikin mutta vauhti oli todella kiva Riniksi :)

Ruutu 0: Tämä oli vähän arvattavissa mutta edellisen päivän harjoitteluilla Rin kyllä meni paremmin ja noudatti korjauskäskyjä. Nyt korjauskäskyt menivät kuuroille korville. Meni ehkä noin 0,5 metriä vinoon ruudun suuntaan. Tai sitten olisi pitänyt stopata aiemmin kun näin että menee vinoon. Nyt annoin vinoutua kun kuvittelin että on helpompi näin korjata.

Kiertonouto 0: Tämä on ollut joka kerta treeneissä aivan supermahtava! Stopit napakat ja Rin on _aina_ löytänyt tötterön. Nyt Rin lähti suoraan hypylle. En ehtinyt sanoa kun hyvin, hyvin hiljaisen S-äänteen ja tämä jo pysäytti Rinin kuin seinään. Uudesta käskystä lähti kiertämään mutta ruudun narut oli muutaman metrin päässä kiertomerkistä ja Rin meni ruutuun. NÄIN läheisiä juttuja en kyllä ole Rinin kanssa harjoitellut ja yleensä Rin on ollut todella hyvä erottelemaan asioita mutta nyt on toki treenitaukoa alla. Ehkä kolmannella käskyllä kiersi merkin ja teki todella napakan maahanmenon. Mutta. Sitten ei tullut esteen yli takaisin. Tämä viimeinen oli kyllä Tuhma Rin!

Kaukot 9,5: Hirmu hyvät verrattuna taas treeninmäärään. Maa-seiso on edelleen ongelmallisin.

Tunnari 0: No jösses. Tässä taas varmasti esissä harvemmat treenit vaikka niissä Rin on ollut ongelmaton. Otti heti oikean, tiputti, haisteli muut läpi ja valitsi oikean. Toi sivulle ja tiputti.

Ei ollut hyvä päätös mennä Rinin kanssa vaikka tuo paikallaolon onnistuminen alun osalta kuitenkin lämmitti mieltä. Rin oli kehässä normaali itsensä eli aika ponneton mutta otti kuitenkin sosiaalista palkkaakin vastaan ihan siedettävästi. Sain yllättävän kivuttomasti alle vuorokaudessa vaihdettua noutojen eteentuomisen suoraan sivulle. Alkuun näytti törkeältä ja hirmu vinolta joka tuonti mutta kokeessa ja koeaamuna kaikki olivat lopulta suoria :) Nyt sitten taas toiseen suuntaan :D Tokomasennus ja tauko siis jatkukoot!

Mutta Kooan kanssa en tiedä mitä teen. Kooahan on siis oireillut nyt niin että parin laukka-askeleen jälkeen saattaa tipahtaa osittain maahan ja potkia takajaloilla taakse. Kaiperla korjasi Kooaa ja sai lukot avattua. Silti oireilu jatkui ja jatkuu. Johtuuko tämä oireilu tiukasta PK-treenistä vai enemmän niitä seuranneista tokotreeneistä? Uskallanko Kooan kanssa tehdä tokoa? Nyt ainakin jää toko tauolle ja rallytokokisat olisi kuukauden päästä. Siinä ei onneksi ole niin raskaita liikkeitä kuin tokossa. Harmi juttu jos Kooalle ei jää kuin yksi laji :(

Mutta sitten niihin onnistumisiin! Rin on ollut peekoossa ihan supermahtavaisenpätevä! Etenkin tottiksessa. Nyt olen ottanut kiintoestettä mukaan, yhden kerran Rin jäi nivusistaan vähän kiinni menohypyssä ja itse päästin tietenkin parkaisun. Rin kääntyi katsomaan ja annoin kapulan tuonti käskyn. Eihän se tietenkään tuo sitä yli, mietin. Mutta ja mitä! Sieltähän se Rin liisi, vähän paremmalla ilmavaralla ;) Uusinta ja nyt Rin keskittyi esteeseen ja hyppäsi kunnon ilmavaralla. Toisella kertaa taas uusi kiintoeste. Ja musta sellainen. Nyt otin ensin pelkän menohypyn läheltä ja palkalle. Sitten tasamaanoutoa vähän väliin josta siirtymä estenoutoon. Tämä menikin loistavasti molempiin suuntiin :) Sitten siirryttiin A-esteelle joka myös pitkästä aikaa onnistui loistavasti <3

Eteenlähetykset ovat olleet huisin hyviä ja muutenkin tottis on todella kivalla mallilla. Eilen myös ammuttiin ensin seuruussa niin että en palkannut ja jatkoin kaaviota. Rin kääntyi katsomaan taaksepäin ja aavistuksen jätätti. Itse maltoin mieleni ja kävelin vaan eteenpäin niin kohta se Rin tulikin paremmin mukana. Käännöksen jälkeen mieli oli kyllä ampujassa ja tästä vähän ärähdin ja Rin paransi. Istumisessa ja maahanmenossa oli vähän korvat luimullaan taaksepäin mutta tämän jätin huomiotta, jäävät menivät hyvin. Paikallaolossa myös ammuttiin ja Rin pysyi <3 Tästä en nyt mitenkään kehunut ja Rin makoili reilut viisi minuuttia vielä ampumisen jälkeen. Hyvä Rin!

Viikko sitten hakutreeneissä Rin teki taas valeilmaisun.. Olin huutanut "Täälläpäin!" kehoitusta kun Rin eteni taaksepäin. Tässä vaiheessa oli kaksi tyhjää alla, piti olla yhteensä vain kaksi tyhjää mutta huonon radanlukemisen takia (huono ohjaaja!) piti ottaa kaksi lisätyhjää. Olin valmistautunut yliheittoon kun näin että Rin tulee keskilinjalle. Sitten huomasinkin että Rin tulee rulla suussa.. Voivoi. Koska olin kääntynyt jo lähetysasentoon enkä ollut rullanvastaanottoasennossa niin Rin tiputti rullan suusta ja tuli keskilinjalle "Jatketaan" -asenteella. Laitoin Rinin vaan siitä sitten toiselle puolelle tyhjälle ja täältä tuli (ONNEKSI!) ilman rullaa kun kutsuin. Tästä olikin maalimiehelle yliheitto.. Muutoin treenit menivät oikein hyvin. Mietintämyssy taas päähän ensikertaa varten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti