tiistai 10. lokakuuta 2017

Häpi, häpi, HK1 Rin


Hirmu vähän kuvia, ei ole ollut aikaa tai kivaa ilmaa kannella kameraa mukana :(
 Koe on ohi ja se meni sekä hyvin että vähän huonommin :) Onneksi korjaustoimenpiteet ovat todennäköisesti kokemuksen kautta tulevia. Tärkein kaikista, Rin kesti paukut <3 Kesti vielä todella hyvin. Koe oli sellaisella kentällä missä paukut losahtivat sitten oikein kunnolla. Rin oli vielä päivän ensimmäisessä parissa niin en ollut kuullut miltä laukaukset kuulostivat ennen kun ne ammuttiin. Ehkä hyvä etten kuullut.. Treeneissähän Rinille on ammuttu niin että ampuja on selkeästi kaukana ja ne on ammuttu maata vasten liikkuen joka kerta kauemmaksi. Tämä on toiminut!

Kentälle meno ei ollut ihan parasta Riniä. Voi olla että tässä hämäsi hihna, enhän oikeastaan koskaan treenaa niin että Rin on hihnassa. Rin aloitti paikallaolosta. Ihan hyvä koska näin ollaan paljon treenattukin. Rin pisti kyllä stopit päälle vähän ennen paikallaolo laattoja. Tiesi että kohta pamahtaa.. Tuli yhdellä kehotuksella kyllä hyvin mukaan ja nopea maahan. Sitten sainkin jännittää :) Rin haukahti toisen koiran luoksetulossa ja jokaisessa noudossa. Uskoisin että tämä johtuu epävarmuudesta kun toinen koira tulee kohti. Tämä treeniin.. Nopea ylös vaikka treeneissä ei ole noussut ekoilla. Oli kyllä ihan lentoon lähdössä olevan näköinen, korvat höröllään vähän enemmän kuin normaalisti.

Siirtymä tästä seuruuseen hyvä. Seuruu oli taas Rinmäisen kamalaa, kontakti tippuili ja tätä korjasi välillä yliyrittämällä kontaktia niin että poikitti ja oli tiellä. Josta johtui se että tökin Riniä ja taas Rin pudottaa kontaktin.. En huomannut että paukut olisivat vaikuttaneet <3 Henkilöryhmä hyvä. Tästä arvosana Hyvä. Liikkeestä istumisessa meni kyllä pirun nopeasti maahan. Puutteellinen. Liikkeestä maahan meni myös hyvinkin nopeasti maahan, luoksetulossa alkoi kaartamaan suoraan sivulle mutta korjasi sitten eteen ollen kuitenkin vino ja vähän vino perusasento. Vauhti oli bueno. Erittäin Hyvä. Tästä taas siirtymä hyvä :)

Tasamaanouto oli vauhdikas ja jäi vähän kauas luovutuksessa, ei ollut yllätys. Perusasentoon siirtymä parempi ja suora. Erittäin Hyvä. Hyppynoudossa meno hyvä, kapulalle voimakas meno mutta arpoi takaisintullessa hypätäkö vai ei. Ponnisti läheltä ja osui voimakkaasti pressuun joka huojui muttei kaatunut. Luovutus kuitenkin suora ja samoin perusasento. Hyvä. Sitten heitin aavistuksen vinoon A-esteellä, Rin tuijotti kapulaa ja meni suoraan tälle eikä vaivautunut estettä ylittämään edes takaisin tullessaan. Tämä on aika harmillinen virhe siksi että moniin asioihin saa paljon toistoja mutta erilaisia A-esteitä on aika rajattu mahdollisuus saada. Plus en viitsi montaa kertaa estettä yhdessä treenissä ottaa. Puutteellinen. Tästä virittelyt eteenlähetykseen ja Rin tiesi tasan mitä oltiin menossa tekemään ;) Rin lähti kuin luoti, korvat aerodynaamisessa asennossa. Kyseessä oli hiekkakenttä ja kun huusin maahan niin efekti oli aika hieno kun Rin jarrutti samantien hiekka pöllyten ja asemoi itsensä maahana. Taas hyvin napakka perusasentoon tulo. Tämä Erinomainen.

Tuomari kehui kovasti Rinin ja miun yhteistyötä :) Toki kun on Kooaa ohjannut niin osasin jo valmiiksi monet vaadittavat manööverit ja ne olen Rinillekin opettanut. Rin sai myös kehuja ajatustakin nopeammasta maahanmenosta ja siitä että eteenlähetys oli niin hieno että sellaisia harvoin näkee. Oli lopulta aika yllättävää kun tuomari antoi pisteiksi 63 ja arvosanaksi puutteellinen. Olin itse ihan hämmästynyt tästä. Kun vähän myöhemmin toivuin alkujärkytyksestä otin sääntökirjan esiin ja tavasin pisteytystä. Ajatteli että tässä on pakko olla joku virhe ja halusin tietää missä Rin on menettänyt noin paljon pisteitä. -20 pistettä oli tietenkin mennyt kahdessa epäonnistuneessa liikkeessä. Sattuipa niin että pisteet olikin vahingossa laskettu väärin ja loppusaldo oli 71 pistettä. Huh!

Esineruudussa ajattelin että lähetän Rinin ihan kuin Kooankin, sen mukaan miten tuulee. Tarpoessani vasempaan etukulmaan huomasin että sinne päästäkseen pitkin ylittää leveä joki :D Sen sai onneksi kiertää eikä ollut pakko yli hyppiä. Aluetta oli joen toisella puolella hyvin pienesti ja Rin näppäränä tyttönä pomppasi joen yli ja katosi alueelle. Kirjaimellisesti katosi koska kun itse olin kiertänyt joen ja päässyt seuraavalle lähetyspaikalle Riniä ei näkynyt. Yritin esittää että "Tiedän kyllä missä koirani on" ja kohta onneksi Rin tulikin näkyviin. Kutsuin pois ja tuli luokse. Tästä uudelleen lähetys ja Rin meni taakse josta lähti palaamaan takaisinpäin, puolessa välissä aluetta Rin veti jarrut lukkoon ja selkeästi sai hajun. Nosti esineen ja kun toi sen minulle niin tiputti ja nappasin sen sitten maasta. Tuomarilta huomautus siitä että sen joen penkalla oli lähiesine, johon Rin oli ilmeisesti reagoinut pienesti mutta vauhtia oli liikaa. Itse en tätä bongannut. Mutta tuomari ei tainnut bongata sitä että Rin tiputti esineen, Rin on ilmeisesti niin pieni että on ihan sama poiminko esineen Rinin suusta vai maasta :D Pisteitä 28 ja vähennykset siitä ettei reagoinut esineen hajuun.

Rin valmiina maastoon!
 Sitten maaston suuntaan. Alue oli kivannäköistä, aika pusikkoista. Laitoin Rinin ensin vasemmalle ja tänne teki hyvän piston, vähän kylläkin vinoon alueen suuntaan. Tästä lähetys yliheitolla oikealle ja Rin lähti vinoon alueen ulkopuolelle. Sain heti käskyn tuomarilta kutsua Rin alueelle ja pyysin Rinin pois. Tästä lähetin taas vasemmalle ja Rin eteni taaksepäin. Oikealle ja oli senverran pusikkoa että en nähnyt minne Rin etenee. Kun kutsuin niin Rin tuli keskilinjaa pitkin luokse. Oli kuulemma ampunut etukulmasta ulos ja ilmeisesti tehnyt hyvinkin laajan piston alueen ulkopuolella. Sitten taas vasemmalle ja nyt alkoi kyllä kuumottaa. Näin jo mielessäni kuinka etukulmat on tarkastamatta ja siellä makaa maalimiehet. 100 metriä on varmasti ihan kohta menty ja tämä oli sitten siinä. Miksi se ei niitä nosta? Onko käynyt luona ja jättänyt ottamatta rullan?

Laitoin oikealle ja Rin lähtikin etenemään aluetta noin 30 metrin kohdalta. Juoksi eteenpäin ja huikkasin pois. Ei tullut ja näin että nyt on 100 metrin paalun kohdalla (joka oli muuten vielä aika kaukana..) ja Rin on selkeästi hajulla. En olisi halunnut että Rin nostaa näin maalimiehen ja yritin aika tehottomasti kutsua pois mutta aivan turhaan. Rin painoi tästä alueella ja kohta tuli rullan kanssa <3 Rin malttoi hyvin pitää rullaa niin kauan että annoin irti käskyn ja sitten juostiin keskilinjaa pitkin piilolle. Tämä olikin sellaisen pienen kalliopainanteen alla jonne Rin kyllä näppärästi hypähti ja meni maahan (<3) mutta itse jouduin sinne kiertämään turvallisemman reitin kautta. Tuomarilta oli tullut määräys että koira ei saa mennä maalimiestä tervehtimään (!) joten otin Rinin tiukkaan hallintaan heti. Vaati kyllä kaksi käskyä.. Hyvällä yhteistyöllä päästiin keskilinjalle takaisin. Lähetys vasemmalle ja täältä löytyikin melkein suoralla pistolla seuraava ukko. Taas hieno rullan tuonti ja reipas näytölle meno. Nyt olikin umppari kyseessä ja täällä Rin jäi seisomaan. Hallintaan taas kaksi käskyä.
OHI ON!
 Ihan mahtava suoritus Riniltä! Ei ohjaajalta ;) En luottanut yhtään Riniin vaan taas itse päättelin missä maalimiehet olisivat. Eivät muuten olleet etunurkissa vaan yksi oli vielä 100 metrissä. Tästä sainkin noottia että ei sitä koiraa tarvitse viiden metrin välein pistottaa. Ja tasan niin teinkin. Aivan liikaa pistotusta ja tuomarikin sanoi että turhaan murehdin niistä etukulmista kun koira etenee niin paljon taaksepäin että jos sinne olisi joku jäänyt niin olisi kyllä noussutkin.. Ensikerralla lupaan taas olla parempi :) Molemmat ilmaisut Erinomaisia, pistevähennykset tottelemattomuudesta ja yhteensä 165 pistettä täältä.

Tämä tiesi Rinille uuden koularin eli HK1, pistein 264 ja 1. sijalla. Olen kyllä niin ylpeä Rinistä. Siitä miten kesti paukut ja miten hienosti suoritti maaston. Ajellessani kisapaikalle miuta jännitti. Sitten tajusin että tämä on itseasiassa juuri sitä mitä olen Riniltä halunnut ja mihin tarkoitukseen olen Rinin ottanut. JA nyt _vihdoin_ pääsen Rinin kanssa tekemään sitä mikä on meidän juttu ja mihin ollaan panostettu jo niin pitkään. Eihän siitä voi olla muutakuin onnellinen :´) Ja tämän ajatuksen turvin jännitys kaikkosi.


Treenasin vielä lopuksi ja kylläpä Rin oli eteen lähdössä! Ei kyennyt edes perusasentoon rennosti saatika ottamaan kontaktia käskystä. Tästä Rin joutui pari kertaa jäähylle kunnes rentoutui ja luovutti eteenmenoasioista. Tein vähän seuraamista ja liikkeestä istumisen joka meni tälläkertaa hyvin. Sitten sitä A-estettä.. Ei se Rin sitä suostunut ylittämään ainakaan molempiin suuntiin millään. Rin varoi astin pulikoita kun ne olivat huomattavan paksut. Tein kuitenkin Rinille selväksi että ei auta, on mentävä edestakaisin ennenkuin kentältä pääsee pois. Ja niinhän se lopulta sitten kävikin että A-este ylitettiin kiltisti molempiin suuntiin :) Kaiken kokeessa tapahtuneen bonukseksi huomasin kotona että Rinin maastopisteetKIN oli laskettu väärin. Voi luoja, onneksi tämä korjaantui puhelinsoitolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti