sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Arjen iloa osa 2: pakkomielteet ja muut kummallisuudet

Olen aiemminkin tehnyt Kooalle IN/OUT -listat. Nyt käyn (taas) läpi molempien outoja pakkomielteitä ja kiinnostuksen kohteita. Ja näitä on ihan hirveästi! Kooa tuntuu olevan pakkomielteisempi kuin Rin. Ja jos Rinin käytös haittaa meidän ihmisten elämää ulkona niin Kooan pakkomielteet haittaa sitä sisällä. Eli missä tahansa ollaan niin hermot menee ;)

Pihahommat. Kooa on opettanut Rinin pahoille tavoille pihahommissa. Pitkään Riniä ei haravointi tai rikkaruohojen kitkeminen kiinnostanut mutta lopulta Rin päätti että asiassa on pakko olla jotain mielenkiintoista kun kerta Kooakin joka kerta on niin innoissaan asiasta. Nyt jos kävelen meidän pihavajaa kohti niin molemmat koirat on viivana ovella odottamassa että tuleeko sieltä harava? Entäs puutarhahanskat? Otatko säkin rikkaruohoille? Sitten molemmat elukat pyörivät ympärillä. Tai tekevät tappohyökkäyksiä haravaa kohden. Miksi, oi miksi?!?

Trampoliinin pomppijat. Muutoin tramppa ei kiinnosta koiria mutta kun sinne mennään pomppimaan niin alakautta pitäisi päästä seuraamaan pomppuja ja oi sitä iloa kun Rin keksi että trampalla olevia palloja voi paukauttaa alakautta! Tämä on luonnollisesti kielletty koirilta ettei vaan sattuis mitään.. Sitten voi juosta tramppaa ympäri kunnes ihminen on ilkeä ja käskee maahan.

Tehosekoitin. Tätä en vaan tajua sitten millään. Laite pitää niin hirveää mekkalaa että lapset juoksevat kauemmas mutta koirat juoksevat tassut parkettia raapien tehosekoitinta kyttäämään. Tämä on ehkä kaikista maanisin hullutus koska Rin hyppii kurreasennossa etutassuja pamautellen ja Kooa vinkuu ja kiihtyy kunnes pääsee haukku. Ja koirat tunnistavat myös sen äänen mitä tehosekoitin päästää kun siihen ihminen koskee ja silloin tullaan aivottomalla vauhdilla. Pienemmän reaktion aiheuttaa myös tietyn vetolaatikon avaus koska siellä on vatkain. Tämä on enemmän Kooan juttu ja Kooa seuraa silmä tarkkana myös vatkauspuuhia.

Katsokaa nyt Rinin valmistautumista tassuniskuihin :D

Vatkutin ja Kooa

Äänekkäät työkoneet. Kooa myös rakastaa esimerkiksi paineilmakompressoria. Ja naulapyssyä. Kooa voisi näiden äärellä viettää tovin jos toisenkin. Ja sitten kun mitään hommia ei tehdä niin laitteiden vieressä voi vaan maata ja odottaa milloin ne käynnistyvät. Sitten taas imuria Kooa inhoaa ja vaihtaa huonetta aina imurittomaan huoneeseen. Rin taas rakastaa :D Rin pitää laittaa imuroinnin ajaksi portin taakse koska muuten heiluu imurin edessä. Kerran mökillä oli otettu imuri valmiiksi lattialle niin Rin seisoi ja tuijotti imuria noin tunnin. Lattiamoppi menee samaan imurikategoriaan eli tätä paimennetaan ja sähelletään sen verran että häkki heilahtaa.
Taskulamppu. Tämä on siis Kooan juttu, Rin ei näistä välitä tai vaan tajua. Kooa kuulee taas sen kun nahka koskee taskulampun vartta ja viimeistään jos painetaan sitä nappia. Kooa tietää myös taskulamppujen säilytyspaikat. Niin kotona kuin mummolassakin. Taskulampuiksi lukeutuvat kaikki valolaitteet paitsi onneksi otsalamppu. Tämä ei aiheuta tuijotuslamaannusta.Äänekkäät pilpattimet. Nämä ovat jälleen kerran Kooan juttuja. Lasten kaikki ääntä päästävät taikasauvat, lelut ja pelit ovat Kooalle maailman parhaita. Niitä pitää kuunnella ja tökkiä. Ja juosta perässä ja olla ärsyttävästi tiellä kokoajan. Kooa tietää miltä taas kuulostaa kun Prinsessa Sofia -lautapelin ottaa kaapista käteen. Täällä on siis sellainen teekannu josta puhalletaan ilmaa. Kooasta ihan maailman paras laite ja tätä pitää vahdata.

Ilmapatja ja sen pumppu. Tämän hulluuden Kooa on tartuttanut Riniinkin. Molemmat tuijottavat ja vahtivat välillä äänekkäästikin pumpun toimintaa. Taas paikka on tiedossa ja kaapin oven avaus saa Kooan paikalle. Joskus Kooa käy ihan vaan muina koirina kurkkaamassa avoimen kaapin ja lipaisee pumppua että jos se edes ihan vähän pumppaisi.

Varjot. Sitten taas iltaisin Kooa tykkää kytätä heijastumia. Edellisessä kodissa ostettiin erilainen kattovalaisin koska halogeenit tekevät näitä heijastumia. Tämä helpotti tilannetta. Nyt meillä on taas kattoledit käytössä ja näköjään kahdessa vuodessa ongelma alkaa taas pahenemaan. Pitäisi siis lähteä lamppuostoksille! Usein Kooa rauhoittuu kun kieltää ja käskee poistumaan mutta välillä onnistuu piilossa tätä kyttäilyä harjoittamaan. Rin taas paineistuu kun Kooaa kieltää ja tulee kiehnäämään viereen tai vaihtoehtoisesti painuu sinne makuuhuoneeseen omaan soppiinsa. Kooa kiihtyy myös kun tabletti otetaan esiin, tämähän heijastaa kattoon kivan kuvion.. Samoin Kooa on tarkkana puhelimien ja kellojen kanssa, heijastus mahdollisuus tiedossa!

Ilmapallot. Tämä on ehkä hitusen enemmän Rinin juttu kuin Kooan. Kooa seurailee ilmapalloja mutta Rin osallistuu! Odotan vaan sitä hetkeä kun Rin saa puhkaistua pallon.. Rin osaa kyllä vielä nätisti tökkiä niitä joka ei kylläkään ole täysin sallittua mutta koska Rin on pieni ja söötti saa jotain asioita aina anteeksi. Heliumpallot eivät aiheuta samaa reaktiota.

Kakan keräys. Tää on ihan Rinin oma juttu. Rin menee ihan sekaisin kun kakkalapio otetaan käteen ja pihalta kerätään pökäleet parempaan talteen. Entisessä kodissa ne heitettiin aidan yli ja tämä oli Rinistä mielettömän kivaa seurattavaa. Nyt vaan pyörii tiellä. Jos lenkillä kakka tipahtaa polulle niin sen siitä poistaminen on hankalaa kun Rin haluaa seurata lentävää pökelettä.

Purukumi. Kooa ei voi sietää että joku syö purukumia tai on niin inhottava että puhaltaa siitä palloja! Kooan voi tällöin löytää jostain muualta kuin purkan syöjän läheltä.

Amme. Kooa onnistuu bongaamaan ne hetket kun lapset menevät ammeeseen kylpemään. Nykyään paljon harvemmin kun amme pienenee samaa tahtia kun muksut kasvavat. Mutta Kooa olisi mielellään katsomassa vesiroiskeita ja koska ei pääse niin juoksee kahden kylppärin oven väliä että jos aina toisesta sittenkin kuulisi paremmin..

Pukimet. Kooa tietää milloin ulkona on koiranilma. Silloin on riski että joutuu pukupuuhiin ja tämänhän ei Kooalle sovi. Kooa jättäisi myös vaikka treenit väliin jos on riskinä että BOT pitää laittaa päälle. Riniä ei takit haittaa! Heijastinliivistä Kooa ei ole päättänyt onko se pop vai not.

Outoja asioita tapahtuu myös kun koirat saavat luita tai lelun. Luut pitää olla _täysin_ samanlaiset. Muuten ei kelpaa kummallekaan luu koska toisella on _aina_ se parempi! Kumma juttu että vaihtamalla ei parane :D Rin ei aina syö luuta heti kokonaan ja sitten Kooa kyttää tätä luuta mahdollisesti päiviä. Kooa tietää että se on Rinin ja välttää kontaktia luun kanssa. Joskus Kooa rohkaistuu ja ottaa luun suuhun mutta sitten muistuu mieleen Rinin äkäinen naama ja luun syönti lopetetaan. Sitten kun minä kyllästyn tähän luuleikkiin niin sanon Kooalle että saa syödä ja silloin Kooa uskaltaa pistää luun poskeensa. Ja sitten ne lelut. Justiinsa annoin Kooalle vinkulelun. Riniäkin kiinnosti ja välillä annoin lelun Rinille. Jolla olikin siis ajatus vaan että Kooalla ei saa olla hauskempaa kuin Rinillä, ei Riniä lelu kiinnostanut. Otti lelun ja vahti sitä. Annoin lelun takaisin Kooalle joka antamuksella pisti possun vinkumaan. Kas kun kävi niin että leikissä possu lennähti Rinin suuntaan. Kooa ei uskalla mennä perään ja Rin käy hakemassa lelun ja jatkaa murinaa ja vartiointia sekä näyttää ilkeältä. Ymmärrä nyt sitten näitä. Muutenkin Rin tykkää kytätä muiden leluja ja joko varastaa niitä tai ihan vaan mielipuolena juosta kaverin (ja sen lelun) ympärillä.Rin sanoo Kooalle että lälläslää, sulla ei oo enään hauskaa

Kooa ei ymmärrä tällaista ilkeyttä

Sitten vähän näitä normaaleja asioita loppuun! Kooa teki oikeiden koirien hommia mitä nyt kotipuuhiltaan kerkesi. Kooa kävi rallytokokisassa saaden sen viimeisen hyväksytyn voittajaluokasta! Nyt päästään pohtimaan MES-juttuja oikein todenteolla, kivaa :) Kooalle 97p. 1. sija ja RTK3. Rata meni todella kivasti omasta mielestä ja oli vähän että joko se loppui?!? Kooalla oli nyt myös käytössä molemmat täyskääntyy liikettä ajatellen virittely "Sit tulee pois" ja lisäkäskynä käännöksessä myös "Pois". Toimii! MES-liikkeistä yksi haastavimmista tuntuu olevan oikealla paikallaan käännös oikeaan. Kooa ei vaan ymmärrä että peppua pitää nostaa ja jos ymmärtää sen niin herneet ei riitä siihen että voisi sen pepun laittaa takaisin maahan. Voivoi.. Rin treenasi myös tänään pitkästä aikaa tokoa. Oli ihan kiva. Tehtiin ohjatun suuntia, seuruun aloitusta niin että Rin ei nyökyttelisi päätä alussa ja pienesti kaukoja. Samalla tsekattiin myös Lappeenrannan uusi lämmin halli, ihan passeli. Kiva kun ei ollut agilityesteitä tokon tiellä ;)

Tässä Kooan rallytokoradat lokakuulta ja marraskuulta :)


Kooan mitali ja palkinnot!


Rin täytti myös 4 vuotta ja tässä Rinin synttärikakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti