sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Loppuvuoden kiusaukset

 Edellisissä treeneissä olemme jatkaneet häiriöteemalla, kaikille koirille. Ja tuntuu että koirat pitävät näistä pienistä haasteista :) Rin joutui Paulan häiriköinnin kohteeksi perusasennossa. Näitä ei olekaan pitkään aikaan tehty niin alkuun Rin meni väärään mutta sitten oikein kohensi kontaktia ja käänsi päätä tiukemmin miun puoleen eikä enään mennyt huijauksiin. Sitten Riniä kiusattiin hihnan kanssa seuruussa. Tehtiin niin että Rin oli hihnassa ja Paula vähän jarrutti Riniä. Alkuun Rin ei taistellut ollenkaan vastaan vaan hämmentyneenä jäi jälkeen ja kannustin tulemaan mukaan niin sitten veti painetta vastaan. Heti kun taisteli vastaan ja yritti pysyä mukana niin sai palkan. Neljännellä kerralla lähti jo heti alussa taistelemaan hihnaa vastaan niin tähän lopetimme. Kooan kanssa tehtiin sama ja Kooaa ei hihnat haitanneet vaan jyrän lailla tuli tuli mukana :D Perusasennossa häiriköintiin Kooa suhtautuu taas vakavammin ja sen sijaan että skarppaa kuten Rin niin Kooa ottaa painetta ja hieman ahdistuu.

Rin keskittyy

Ja yrittää keskittyä vielä paremmin

Nyt taitaa olla hankala häiriö!
Tunnareita Rin on tehnyt nyt useampia. Ensin niin että oma kapula oli piilotettu hallissa olevien putken painojen sekaan. Meni hetken aikaa että Rin löysi ja sai kaivettua kapulan esiin. Sitten niin että kapula oli pariin otteeseen ruutunauhan alla. Tämä myös hyvin, oikein tuhina kuului kun nenä toimi! Tehtiin myös niin että oli kasa vääriä ja oma erillään mutta tässä Rin oli huonompi ja jäi turhan paljon tutkimaan väärien kasaa. Seuraavalla kerralla Rin teki ensin niin että kasa vääriä oli piilotettu ruutunauhan alle ja oikea erillään. Nyt työskenteli taas hyvin. Treenin lopuksi taas ilman ruutunauhaa kasa vääriä ja oma vähän erillään. Otti oman mutta oli hieman epävarma palauttaessaan. Pohdittiin myös voiko sillä olla merkitystä että pääosin on käytetty miun omia tunnarikapuloita jotka olleet autossa mutta joihin en ole kuukausiin koskenut. Onko Rinistä tullut niin tarkka hajun kanssa että menee epävarmaksi jos kapuloissa on vähäänkään tuttua tuoksua? Tai onko Rin tarkka siitä että vieraat kapulat on miun treenikamoista ja oman kapulan olen ottanut hallin valikoimasta? Viimeisimmällä kerralla käytettiin Paulan omia tunnareita. Pitää käyttää nyt jatkossa "saman erän" kapuloita ja katsoa miten palautusvarmuuden kanssa käy.

Rin harjoitteli stoppeja kiertämällä taas tolppaa ja putkea. AINA kun tuli putkesta niin meni maahan seisomisen sijaan! Päädyin siihen tulokseen että ehkä otan seisomisen vaan tolpan kierrosta. Jokunen onnistunut tuli mutta aika laiskoja jarrutuksia Rin tarjosi. 

Häiriöitä teimme myös ohjattuun. Ensin kaksi kertaa ihan vaan merkille menoa ilman häiriötä, nämä olivat todella hyviä ja vauhdikkaita! Sitten teimme niin että yksi kapuloista oli putken suulla ja matkalla oli myös ylimääräinen merkki. Ensin helpomman puoleen niin että Paula huusi "Putkeen!" käskyn, tällä ei vaikutusta. Sitten otimme putken suulla olevan kapulan ja taas "Putkeen!" huudolla. Nyt Rin hieman epäröi mutta valitsi silti kapulan. Vielä kerran niin että huuto juuri siinä vaiheessa kun Rin on lähestymässä kapulaa, tässä taisi hieman epäröidä mutta toi kapulan. Seuraavaksi vein kapulan molemmille puolille lelut ja nyt meni hankalaksi! Ensin Rin oli ottamassa kapulaa mutta kun kehuin niin päättikin hylätä kapulan ja vaihtaa leluun. Seuraavat yritykset menivätkin suoraan lelulle vaikka Rin kyllä kapulaa harkitsi. Alkoi myös väistämään kapulaa ja jos kielsin ja kehotin uudestaan noutamaan niin tarjosi putkeen menoa. Lopulta Rin kuitenkin valitsi kapulan ja tähän lopetettiin. Kaikki kapulan haut tehtiin ilman käsimerkkejä :)

Paikallaolotreeneissä mentiin taas saman kaavan mukaan. Ensin kehääntulotarkastus ja pieni istuminen. Sitten liikkurointi ja nyt näkyi kivasti edistystä :) Rin ihan vähän kurkkasi Paulaa mutta samantien palautti rennon fokuksen miun suuntaan. Tämän jälkeen ei juuri Paulaa katsellut, korviaan hieman käänteli mutta oli silti rento. 

Kooan kiusaksi oli laitettu putki. Mutta tämä menikin tälläkertaa hyvin! Kerran lähetin Kooan putkeen ja ajattelin että pistäisin toisenkin kerran mutta tämä oli pakko jättää väliin koska hinku putkeen oli turhan kova. Treenattiin sitten vaan keskittymistä putken suulla. Tämä treenikerta oli myös erilainen sen suhteen että keskusteltiin Paulan kanssa alussa ja annoin Kooalle lussupallon purtavaksi. Tämä aiheutti sen että Kooa ei juurikaan vinkunut ja ollut kiihtynyt treenien alussa. Purki itsensä senverran hyvin palloon..

Kooa <3 Putki
Eilen taas koirat joutuivat hieman pohtimislinjalle. Rin aloitti ensin häiriöllä perusasennossa ja tässä Rin oli todella hyvä. Sitten Paula yritti varastaa Rinin seuruusta tuomalla lihapullat nenän eteen. Rin tsemppasi hyvin mutta välillä lihapullat ihan vahingossa kuljettivat Riniä vähän pois seuruupaikalta :D Häiriöitä oli myös ruutuun menossa. Ensimmäisellä kerralla Rin oli niin odottamassa ruutuun käskyä että Rin joutuikin tekemään kaukot. Hyvin korjasi ruutuun pyrähdys yrityksen ja teki aika kivat kaukot! Sitten tein niin että sanoin jotain ihan muuta kuin ruutu, taas Rin pyrähti ensimmäisellä metrin verran mutta älliä oli senverran mukana että stoppasi. Kun Rin oli juoksemassa ruutuun niin Paula myös heitti lelun matkalle, tätä Rin kurkkasi mutta jatkoi hyvin ruutuun asti. Sitten käskinkin enemmän ruudun kuuluisilla sanoilla kuten rusetti. Nämäkin Rin hyvin bongasi vääriksi. Paula huusi myös ruutu-käskyä ja nämä Rin hienosti suodatti pois. Nyt heitetty lelu olikin isompi häiriö eikä Rin meinnannut päästä siitä irti. Kolmannella yrityksellä Paula näytti ruudun paikan ja lähetin Rinin pannasta pitämällä ja nyt heitetty lelu sai olla rauhassa.

Tunnari ei toiminut eilen hyvin. Taas oli epävarmuutta kapuloilla. Toisella setillä Rin työskenteli jo paremmin, tässä kapulat olivat toisiinsa nähden hyvin isoilla väleillä. Paikallaolotreeneissä Rin harjoitteli tälläkertaa ensin pitkän istumisen ja siitä palkka (pitkästä aikaa..). Sitten Paula käveli takana ja käskytti koiria maahan. Nyt miulla oli katsekontakti Riniin ja kahdesti Rin menikin halpaan! Muuten maahanmenot olivat todella nopeita ja hyviä. Sitten tehtiin niin että Paula kutsui "koiria" ennen Riniä luokse. Sitten Rin ja odotusta sivulla. Näissä Rin käyttäytyi niinkuin normaalien koirien kuuluukin. Kokeessahan Rinin käytös on ollut jotain ihan muuta.. Josko nämä treenit siihen auttaisivat.

Kooa teki myös seuruun lihapullahäiriötä ja oli tässä aika hyvä. Kerran meinasi nenä viedä! Sitten oli taas putken ja hyppyjen kanssa puljausta. Hypyt menivät todella hyvin! Putkeen Kooa ei päässytkään. Ennen poispäin käännöksiä annettu "Sit tulee pois" -virittely toimii! Kooa nyt irtaantuu hieman miusta ja käskyllä ja käsimerkillä tekee hallitut ja rauhalliset käännökset :) Kooan kroppa kiittää.. Molemmat kääntyy poispäin sujuu oikealla seuraten paremmin, vasemmalla seuraamisesta teemme hieman erikokoiset pyörähdykset. Oikeanpuolen jumppa auttaa varmasti tähänkin.

Kooalle nämä häiriöt ovat selkeästi Riniä hankalammat vaikka kontakti pysyykin Kooalla hyvin

Suruakin on mahtunut näin loppuvuoteen kun Kooan ja Rinin lenkkikaveri Liina on poistunut tästä maailmasta :,( Liinalle ei montaa elinvuotta suotu, lymfooma lopulta vei Liinan mennessään. Tässä vielä miun lempikuvia meidän rakkaasta lenkkikaverista <3

Kooa ja pikkuLiina

PikkuLiina ja pikkuRin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti