sunnuntai 18. helmikuuta 2018

PK-treenit jatkuu, tervetuloa A-este!

Viikko sitten sunnuntaina jatkettiin pk-kauteen valmistautumista harjoitellen A-estettä! Rin teki ensin toistoja ihan vaan niin että muistuteltiin kuinka sieltä esteeltä alas tullaan. Rin tykkää nimittäin ponnistaa turhan korkealta. Seuraavaksi niin että heitin sivusta kapulan mutta Rinin piti ottaa Paulalta nami esteen alta ja tulla hallitusti alas. Rin sai myös noutaa ja tässä tuli esiin viime vuotinen ongelma eli Rin tulee herkästi esteen ohi, etenkään jos miettii yhtään kapulan nostossa niin vauhti ei meinaa riittää esteen ylitykseen. Ja jos tässä yritin saada kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli Paula antoi namin esteen alapuolelta ja siitä noutokäsky niin Rin meni viemään kapulan Paulalle. Voivoivoi. Rin teki myös 2kg noutoa ja vauhdissa kapulan kanssa ei ole ongelmaa mutta luovutus vaatii vielä lihasten kasvatusta. Nyt siis kapula jumppaa sisällä.

Tunnarissa Rin etsi omaa kapulaa maton alta ja vieraat edessä. Nämä menivät hyvin, alkuun Rin haisteli pitkäänkin vieraita mutta hienosti malttoi olla nostamatta niitä. Palautus tuli ravilla, josko varmuuden myötä vauhti lisääntyisi. Rin teki myös juoksu seis ja tässä nyt päätin että en vaatimalla vaadi pomppua. Pysähtyy kuin seinään ilmankin pomppua niin miksi kaivaa verta nenästä ja hankkimalla hankkia epäonnistumisia. Treenaan pomppua myös mukana, avun kanssa tekee hyvin. Mutta jos pysähtyy vauhdista hyvin ilman pomppua niin hyväksyn myös nämä. Ohjatussa oli tälläkertaa hieman ongelmia. Merkille menossa ennakoi stoppa ja pelkillä katseavuilla lähti nyt herkästi keskikapulalle. Tälläkertaa uudesta käskystä haki kuitenkin hyvin oikean kapulan. Pitää muistaa kääntää päätä selkeämmin niin se auttaa.

Paikallaolotreenissä Rinin kanssa tehtiin alkuun tavallisesti ja sitten liikuin itsekin taakse. Fokus leluun taas parempi ja sain otettua pidemmänkin tuijotuspätkän. Lähtee lelulle myös paljon varmemmin jessauksesta. Olin suunnitellut Rinille koetta maaliskuulle jotta saisin vihdoinkin tokotreenit loppumaan mutta se ei nyt tule onnistumaan.

Kooa ei tällä treenikerralla ollutkaan mukana, koirat olivat Maaria Kaiperlan käsittelyssä ja jumia oli taas. Nyt tämä aiheutti vielä enemmän pohdintaa Kooan osalta koska emme ole tokoilleet, Kooan liikunta on hyvin rauhallista, Rinin juoksukierto on siinä vaiheessa ettei Kooaa hirveästi kiusaa, nostan Kooan pääosin autoon ja sieltä pois eikä mitään tapaturmaa ole tapahtunut. Silti taas kokovartalo jumi ja lantio vinossa! Nyt pohdittavaksi se että jännittääkö Kooa Riniä  niin paljon että vetää itsensä kropallisesti jatkuvasti jumiin. Rinin kanssa lenkkeillessä Kooa on todella sulkeutunut. Kun mennään kahdestaan hihnalenkille niin Kooa on selkeästi iloinen, kääntyy katsomaan välillä taakse ja hypähtelee. Heiluttaa häntää ja on terhakampi. No tähän toivottavasti tulee muutos koska Rin steriloidaan ensi viikolla. Joka olisi toisaalta pitänyt tehdä jo aikoja sitten koska Rin ei todellakaan ole jalostuskelpoinen yksilö.

Rin oli Kaiperlan käsittelyssä ihan hyvässä kunnossa. Jumia löytyi vasemmalta puolelta ja niskasta mikä todennäköisesti johtuu seuruun täppäystreeneistä ja koska ollaan näitä seuruun aloituksia tehty nyt aika paljon. Steriloinnin takia Rinin treenit muuttuvat hetkeksi hieman rauhallisemman puoleiseksi. Onpahan hyvä aika rakentaa siirtymiä kuntoon :)

Tänään jälleen kerran A-este otettiin käsittelyyn. Taas kiireinen viikko takana joten itse en ole treenaamaan kerennyt :( Onneksi Paula lähti vielä illalla hallille mukaan niin saa Rin jäädäkin hyvillä mielin pidemmälle tauolle. Tai minä, Rin nyt tuskin taukoa ja ja vauhtiliikekieltoja miettii. Aloitin tekemällä lelulle alastuloja. Ensimmäisellä hyppäsi estettä päin räpiköiden mutta tämä ehkäpä johtui huonosta arvioinnista kun oli siis päivällä kisannut agilityä. Seuraava yritys oli jo paljon vauhdikkaampi. Kriteerinä se että saisin Rinin tulemaan mahdollisimman turvallisesti alas esteeltä. Rin tulikin hyvällä hallinnalla mutta hieman korkealta pudottautuu. Se että suhisin kun Rin oli esteen harjalla niin auttoi Riniä malttamaan ja laskeutumaan hieman alemmas. Silti pomppaa herkästi siinä vaiheessa kun etutassut ovat keskimmäisen puolan kohdalla. Tauon jälkeen jatkettiin kapulan hakua, ilman meno ylitystä. Kaksi suoraa hakua ja Rin tuli tälläkertaa todella hyvällä vauhdilla. Ajattelin kokeilla vinoa heittoa ja virhe! Olisi pitänyt auttaa Riniä tässä kun viime kerralla vinot olivat hankalat. Ajattelin että kaksi hyvää tuontia jo olisi avuksi mutta ei. Tuli ohi ja tästä voivottelin. Rin ahdistui ja seuraavat yritykset olivat entistä huonompia. Lähti kaartamaan ja väisti estettä. Tein yhden suoran ja kehuin kun otti kapulan, tuli reippaasti yli ja taas vinoa yritin kehulla mutta ei onnistu. Lopulta tein niin että jätin Rinin kapula suussa vinoon ja käskin tuomaan samalla juosten itse A-esteen ohi. Tämä toimi! Rin ylitti reippaasti esteen. Sitten vielä toinen toiselta puolelta ja tämäkin onnistui. Jatkossa pitää tehdä reiluilla avuilla alkuun vinoja ja lähteä siitä sitten apuja häivyttämään.

Rin teki myös matalan pk-esteen noutoja, vinoja näitäkin. Ensin suorissa tuli yllätyksenä se että Rin tuntui unohtaneen mitä liikkeessä tehdään! Ensimmäisellä yrityksellä jouduin antamaan toisen noutokäskyn ja toinen sekä kolmas yritys tulivat takaisinpäin laiskalla ravilla. No, tätä en kummemmin huomioinut ja tästä lähtikin varmuus ja vauhti paranemaan ja pääsin vinoheittoihin asti. Nämä kaikki onnistuivat hyvin :) Rin teki myös seuruuta käskytettynä niin että palkkasin heti taas ensimmäisellä askeleella. Sitten jääviä omilla liikehäiriöillä ja etenkin käsien heilautuksella Rin herkästi kuvitteli saaneen hyppy-seis avun ja teki pomppupysähdyksen. Lopulta turtui käsien heilutteluun ja miun hyppimiseen ja keskittyi pelkästään käskyihin. Vielä yksi vauhtiliike mahdutettiin treenikertaan, kiertohyppynouto. Ensin pelkkää kapulan hakua. Molemmat puolet käskytettynä ja nämä hirmu hyvät. Sitten jätin Rinin selkeästi enemmän vasemman esteen puolelle. Käskytin hakemaan oikean, lähti mutta pysähtyi. Uudella käskyllä tuli sitten loppuun asti. Vielä alkuosa liikkeestä, ensimmäisellä kierrolla hieman katseli kapuloita ja teki kaarroksia mutta seuraava jo paremmin. Mietin että mun on huono jessata Riniä kesken juoksun kun alkaa sitä odottaa. Olin hiljaa olettaen että Rin tulisi sivulle mutta tekikin hirmu hienon maahanmenon pari metriä ennen minua :D Toisella yrityksellä ja pienellä olkapääavulla tuli sivulle. Nyt sitten tauolle hetkeksi!

Kooa on tehnyt hieman rallytokoa sisällä ja nyt Kooa on päässyt kroppansa kanssa yhteisymmärrykseen mitä tarkoittaa oikealla askel vasemmalle :) Osaa käsiavulla oikaista itsensä ja tulee lopulta suoraan sivulle. Rinhän kävi myös tänään agilitykisassa! Kolme rataa joissa paljon hyvää mutta juoksupuomi ei kyllä todellakaan toimi. Yksi hypärinolla kuitenkin HenRin Teamille saaliiksi!


Ainiin. Ja se 2kg kapulajumppa ei sitten mennyt ihan nappiin. Hirmu nohevana otin asian iltaruokatreeniin ja pyysin Riniä nostamaan kapulan maasta. Juuri kun olin ottamassa kapulaa Riniltä niin perhanan elukka otti tiputti kapulan suoraan miun varpaille ja ai että teki kipeää! Kirosin ja Rin juoksi makuuhuoneen luolaansa piiloon ja viipyi siellä tovin koska itse otin luovan tauon tähän kohtaan. Sitten ei mennytkään ollenkaan hyvin ja Rin arpoo kapulasta ottokohtaa pyörimällä kapulaa ympäri ja sovittamalla suuta siihen eri kulmista. Ja ihan yhtä painava ja hirvittävä kapistus se on yritti Rin mistä kulmasta tahansa. Nosto onnistuu kyllä kun juoksee täysillä mutta ei näköjään paikoiltaan.. Hieman helpommin suostuu ottamaan kapulan suuhun istuessaan mutta meillä on näköjään pitkä ja kivinen tie edessä kapulajumpan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti