tiistai 6. helmikuuta 2018

Timanttikoiria

Lauantaina kävimme Paulan kanssa treenaamassa ja Rin jatkoi pk-teemalla. Teimme joitakin sisääntuloja ja siirtymiä. Näissä Rin oli hyvä. Seuruuseen lähdön palkkausta niin että Paula käskytti liikkeelle ja jessasin heti ensimmäisellä askeleella. Nyt palkka on sijainnut vasemman olkapään kohdalla treeniliivin alla ja Rin saa itse sen sieltä riipiä alas. Aiemmin heitin pallon eteenpäin ja tuli vaan mieleen että tämä ei kyllä auta yhtään Riniä nostamaan päätä ylös. Nyt Rin kivasti jessauksessa hyppääkin miuta vasten.

Sitten vielä 2kg noutoa. Ensin muistutus kapulan painosta ja sitten vauhtinoutoa. Nämä hirmu hyvät ja todella kivalla vauhdilla :) Luovutus jää vaan aika taakse, tätä pitää erikseen harjoitella että Rin uskaltaa tulla enemmän liki. Toisaalta kapula painaa niin paljon että Rin luovuttaa sen vähän roikuttaen alaspäin.

Koska viime kerralla ruutu aiheutti harmaita hiuksia niin toisella kierroksella oli ensin ruutupuuhia. Ensin jokunen eteenmeno niin että Paula näytti paikan ja käskytti. Näitä kaksi eri kohtiin ja molemmat todella hyvät. Sitten toiseen suuntaan ja nyt Rin jarrutti itsenäisesti näytetylle paikalle ennenkuin pysäytin. Tämän uusin ja nyt meni paremmalla vauhdilla ennakoimatta. Neljäs ilman näyttöä ja tämä oli todella hyvä. Rin merkkasi oikean suunnan ja kun lähetin niin Rin selkeästi pohti edellistä pysäytyspaikkaa. KUITENKIN Rin päätti jatkaa siihen suuntaan mihin olin Rinin merkannut. Hyvä Rin!

Ruutua tein ilman eteenlähetystä. Paula palkkasi ruudun sivusta. Jessasin oikealle paikalle, Rin meni muuten _kovaa_. Seuraavalla kerralla Rin oli ihan menossa eikä edes viitsinyt katsoa miuta joten tästä käskinkin Rinin istumaan. Pieni nytkähdys mutta istui :D Ja sitten kun oli enemmän auki miuta kohtaan niin sai luvan juosta. Nyt Rin vaan pysähtyi ruutuun sivuttain tuijottamaan Paulaa jolla oli taas lelu. Kolmas kerta niin että lelu oli mulla. Ei ollut ongelmia paikan eikä vauhdin kanssa. Viime kerta toivottavasti oli jostain ahdistuskohtauksesta johtuvaa. Tein vielä ruudusta sivulletuloa muutaman kerran. Ensimmäisellä kerralla tein käännöksen kun Rin oli melkein sivulla. Nyt osasi tulla hyvin korrektisti sivulle kun joskus muinoin oli ongelmana että Rin ampuu ohitse.

Loppuun tietenkin paikallaolot ja nyt kokeilin niin että itse siirryn taakse. Rinin ilme oli kyllä hyvin kysyvä kun lähdin liikkeelle ja jäi minuun kovasti kiinni. Käskin "Missä lelu" kehoituksella katsomaan lelua ja kun sitä vilkaisi niin jessasin. Rin lähti hieman epäröiden koska varmaan otti treenin häiriötreeninä. Mutta asenne oli kiva! Rin oli hyvin rento ja selkeästi keskittyi hyvin harjoitukseen :)

Kooalla on nyt ollut kipulääkitys ja (osaltaan valitettavasti) rallytokossa Kooa on tuntunut paljon rennommalta. Kooa ei ottanut niin paljon painetta esimerkiksi siinä kun kehotin katsomaan merkkiä, teki askelsiirtymäharjoituksia paremmalla ilmeellä ja yllättäen luovutti myös pallot käteen paremmin eikä jäänyt niitä puremaan. Kooan treenit menivät siis hyvin. Hieroin Kooaa ja oikea puoli tuntui olevan todella jumissa etenkin kalvojen osalta. Onneksi perjantaina on aika Kaiperlalle.

Maanantaina nappasin irtopaikan Katin tokoihin. Viime kerta oli aika katastrofi, onneksi tämä kerta ei niin paha. Paikallaolot menivät hyvin. Rin oli rento vaikka taas oli vieraita koiria ympärillä ja yksi koira hieman vinkui ja oli levoton. Valitettavasti tämä koira sitten paikkisten jälkeen alkoi vielä enemmän vinkumaan, riehumaan ja haukkumaan ja omistaja oli vihainen koiralle joten Rin otti melkoiset paineet tästä. Kun koira oli pois hallista niin Rin aloitti. Tein ruutua. Eteenlähetys hyvä, ehkä hieman vino ja korjasin poispäin ruudusta ja tämä hyvä. Sitten kun lähetin ruutuun niin Rin stoppasi noin pari metriä ennen ruutua, siihen kohtaan missä tämä äskeinen koira oli pääosin ollut.. Oliko sitten muistikuvat vai hajut mitkä pysäyttivät. Rin meni lopulta ruudun etukulmaan ja siitä käskytin uudestaan ruutuun ja nyt meni oikealle paikalle. Tästä vaan kehut ja kutsuin pois ja tein uuden lähetyksen eteenmenopaikalta. Nyt Rinillä hirmu hyvä vauhti ja parempi asenne, jessasin heti lelulle kun oli oikeassa kohdassa. Sitten kokeilin tunnaria, ei toimi kisamaisena etenkään näin paineen jälkeen. Rin ensimmäistä kertaa varmaan ikinä jätti kapulat ja lähti litomaan ihan muualle! Toisella lähetyksellä nappasi vaan jonkun. Kolmannella keskittyi ja toi oman. Neljäs kerta käskytettynä ja nyt taas paransi.

Loppuun vielä paikallaolot niin että oli Rinin molemmilla puolilla mielikuvituskoirat käskytettävinä ;) Tämä hyvä ja Rin hyvin kesti tälläkertaa Katin liikkuroinnin takana. Muiden vuorojen aikana tein Rinin kanssa kaukoja ja jääviä. Kaukoissa maa-seiso pomppuvaihto toimii todella hyvin :) Jäävät olivat myös hirmu hyvät. Tein myös juoksumaahan joka oli loistava. Sitten juoksuseis ensin avuilla pari kertaa ja sitten ilman. Ja Rin pysähtyi ilman apuja hienosti pompulla! Ihan pikkasen tasasi painoaan siirtämällä etutassuja.

Otsikko liittyy Essin ja minun "pieneen" projektiin. Essi on kertonut Timanttikoirat -tarinaa keväällä ollessamme koiralenkillä tietyssä metsässä. Koska tarina oli niin hieno niin ehdotin Essille josko tekisimme siitä kirjan mummoille ja kummeille joululahjaksi. Essi sai päättää ketkä koirat hän kirjaan haluaa ja neuvottelimme minkälaisessa maisemassa kirjan tapahtumat voisivat olla. Kaikkea en pystynyt toteuttamaan mutta suurimman osan kyllä ;) Toscan sain puuhun mutta en "puhumaan timanttiseen rannekoruun ja ohjeistamaan muita koiria" :D Ja alkuun ajattelin että teen taustat valokuvaamalla mutta se osoittautui yllättävän vaikeaksi joten ainoastaan yksi tausta on valokuvapohjainen ja muita varten opettelin digitaalista piirtämistä. Tähän vierähti syys-marraskuu joten treenit jäivät tämän vuoksi myös aika vähälle :D Alla muutama kuva kirjasta. Timanttikoirina toimimat tietenkin Kooa ja Rin, Tosca&Liina ja Nano.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti