torstai 1. maaliskuuta 2018

SterilisaatioRin selviytyi hienosti hengissä sterilisaatiosta :) Leikkaus meni hyvin ja koska kohtu oli siisti niin se sai jäädä paikoilleen, poistoon menivät vain munasarjat. Leikkaushaava on todella pieni, vain kolme tikkiä ja hirmu siisti. Tai en ole kyllä koskaan muita leikkaushaavoja nähnyt mutta hyvältä se näyttää. Rin palautettiin nukkuvana ja heräili noin viisi tuntia nukutuksesta. Kooa vähän ihmetteli nukkuvaa Riniä mutta ei uskaltanut tarkemmin katsoa koska Rinillä oli kuiva suu ja tämä aiheutti sen että hampaat näkyivät. Kooa meinasi että on parempi pysyä tämännäköisestä Rinistä hieman kauempana. Leikkauspäivä oli ymmärrettävästi hieman tokkurainen Rinin kannalta mutta seuraavana päivänä Rin oli jo normaali itsensä. Viisi päivää leikkauksesta Rin sai lenkkeillä vapaana, kunhan oli ensin rauhoittunut hieman tekemällä alkupätkät hihnassa. Riehumis kielto oli silti tiukasti päällä. En tiedä johtuuko leikkauksesta vai muusta mutta Rin on ollut todella jäykkä takapäästä. Parin hieronnan jälkeen lihakset alkavat tuntua jo paljon paremmilta :)

Rin testaa pukua ennen leikkausta
Rin kanttuvei


Tikit

 Kaverilta sain hienon vinkin suojata leikkaushaava! Hän on käyttänyt tuubihuuveja mäyräkoirallaan ja Rinhän on melkein kuin mäyräkoira lisätyllä korkeudella joten kokeilin Rinille samaa. Rin vaan tarvitsi kaksi huivia yhden sijaan mutta tämä toimii! Rin antaa leikkuuhaavan olla täysin rauhassa kun huivit ovat paikoillaan. Jos takapään huivi on hetken pois niin sitten Rin saattaa nuolla haavaa. Kertaakaan en ole Rinille kauluria laittanut :) Suihkuttelen haavaa vedellä kerran päivässä ja pari kertaa suihkutan mineraalipitoista lähdevettä. Huivit suojaavat myös hyvin kylmältä kun päällä on vielä toppatakki.

Maanantaina Rin sai tehdä hieman tunnistusnoutoa ja istualtaan pitää muutaman sekunnin ajan 2 kg kapulaa suussa. Palaillaan hiljalleen treeneihin, onneksi tokosta löytyy paljon harjoiteltavaa toipilaallekin. Rin teki myös kapulan tuontia eteen, lähtö istualtaan. Tässä Rin jäi aavistuksen pyllystä vinoon vasemmalle. Laitoin 2kg kapulan maahan suoristamaan Riniä ja tämä toimi kahden toiston ajan kunnes Rin oli vino oikealle..

Nyt torstaina haava ei näytä enään ihan niin hyvälle. Rin on saanut meidän poissaollessamme haavaa nuoltua ja vaikuttaa että on aavistuksen tulehtunut. Onneksi huomenna on kymmenes päivä leikkauksesta joten tikit voisi jo poistaa. Lenkkeilty on nyt pääosin ainoastaan takapihalla kun on niin kovat pakkaset ja en halua että Rinin karvaton massu paleltuu.

Puku VOL 2 nuolemisen estoon

Kooa kävi hallilla treenaamassa viikko sitten keskiviikkona ja teki merkin bongausta. Nyt häiriömerkit eivät juuri haitanneet ja Kooa löysi hienosti oikean merkin väärien joukosta! Kotona jumpattiin myötäpäivään pyörimistä niin että Kooa pyörii itse ympäri. Tämä on auttanut hirmu paljon oikealla seuraamisen takapään käyttöön. Kooalla on tässä oma käskykin, "Kääntyy". Jos Rin on ohittanut oman tunnistusnoutokapulansa niin Kooa on myös päässyt tekemään tunnaria ja näyttänyt Rinille että kannattaa olla tarkkana ;) Rin herkästi merkkaa kyllä oman mutta jatkaa haistelua.

Ulkokuviakin on tullut muutamat, nämä ovat ennen sterilisaatiota :) Kiva kun jo aamulla kello kahdeksalta pystyy kameraa käyttämään! Kesää odotellen.2 kommenttia:

  1. Ihania maisemia ja söpö toi asu! Täytyy pitääkin mielessä jos joskus tarvetta. :D Ja pinkki Pomppa on kiva väri piriste, meilläkin se Gavalla käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Rinkin tykkää pitää tuubiasua päällään, vähän vaan käy kutittamaan kun tiputtaa nyt kaikki karvansa :D Itse olisin valinnut Rinille jonkun muun värin kun pinkin, mutta tämä tuli kaverilta käytettynä. Pinkkiä riittää jo ihan tarpeeksi kotona muutenkin ;)

      Poista