tiistai 13. maaliskuuta 2018

Toipumista ja treenejäkin

Kooa iltalenkillä Toscan kanssa

Rin on nyt jo päässyt treenailemaan :) Ollaan otettu kylläkin hyvin rauhallisesti ja olen nappaillut irtovuoroja Katin hallilta jotta saisin Rinille häiriöpaikallaoloa. Kahdesti olemme nyt käyneet ja molemmilla kerroilla Rin on saanut mielikuvituskoiria vierelleen sekä myös oikeitakin. Mielikuvituskoirat ohjaajineen ovat selkeästi jo ahdistavia Rinille koska sunnuntaina treenissä yksin Rin oli selkeästi levollisempi ja keskittyneempi vaikkakin liikkurina toimi Rinille vieras ihminen. Meni maahankin nyt napakasti kun (oikeiden) koirien rinnalla maahanmeno on ollut tahmea tai sitä ei ole tapahtunut.

Rin teki myös palkattoman lyhyen seuruun ja sen päätteeksi tunnarin. Tässä ahdisti ilmeisesti sen verran että pääsi pieni haukku mennessä mutta tälläkertaa Rin toi oikean kapulan. Edelliset kerrat Rin on Katin hallilla tuonut jatkuvasti väärää.. Kotona ollaankin paljon tunnaria tehty. Sitten Rin on tehnyt hallilla ollessaan jääviä, pääosin pk-malliin.

Kooakin pääsi sunnuntaina pyörähtämään hallissa ollen hirmu pätevä :) Kooa osasi jättää putken huomiotta ja bongasi merkin joka kerta eikä yrittänytkään ruutuun joka oli merkin suunnalla ja toinen koira sai sinne mennä. "Sit tulee pois" -virittely ennen Kooan poispäinkääntymistä käännöksissä toimii kokoajan paremmin ja virheitä ei enään paljoa tule. Ja samoin Kooan ääntely näissä on vähentynyt. Edessä puolenvaihto voi mennä myös "valmisliike" koriin koska se on alkanut onnistua myös hyvällä prosentilla. Nyt on enään kokonaisuudet ja kiusausliikkeet radoilla mitkä ovat haastavia, jos ovat. Huhtikuussa olisi seuralla koe, toivottavasti Kooan kanssa siihen mahdutaan niin saa päivittää taas treenilistaa!

Kooa ei suostunut tulemaan eteenpäin kun Kooa miun eleistä tiesi että Laura ja Tosca ovat jossain vaiheessa liittymässä lenkille mukaan :D Kooa kylläkin odotti ehkä enemmän Lauraa ja Lauran mukana olevia herkkuja.
Rin pääsi aloittamaan myös hakukauden. Voi että oli kivaa meistä molemmista! Rin oli ihan intona kun sai kamppeet päälleen eikä Rin kerennyt edes panikoida vieraita ihmisiä kentällä. Tehtiin siis ilmaisua ja hyvin lyhyellä matkalla, alle 10 metrin verran. Yhteensä oli kuusi ja ensimmäiset kaksi palkattuna heti kun Rin meni maahan. Välillä Rin on jäänyt seisomaan maalimiehen luo mutta nyt Rin suoritti kyllä hienot ja hirmu nopeat maahanmenot vaikka oli luntakin. Rinillä oli kaljumahan suojana silti tuubit :) Toinen maalimies oli pressun alla ja tämän Rin ohitti suoriltaan ja paineli kenttää ympäröivän vallin yli. Kutsuin pois ja uusinnalla meni myös ohi, pressu keskellä valkoista kenttää ei siis ollut tarpeeksi näkyvä.. Sitten pysähtyi pari metriä vinoon, ilmeisesti nenä kävi ja oli ottamassa rullaa. Heti kuitenkin aivot raksuttivat ja Rin hylkäsi rullan ja kipitti pressun luo ottamaan kunnon hajut ja sitten nappasi rullan kantoon. SuperRin <3 Muut menivätkin hirmu hyvin, innostusta ja malttamattomuutta ilmassa ja välillä Rin tiputti rullan suusta ilman lupaa mutta otti heti pyynnöstä rullan takaisin suuhun ja malttoi sitten pitää paremmin. Hallinta rakoili pariin otteeseen kun Rin reagoi joko maalimiehen liikkeeseen tai tuomarin ääneen. Mutta kokonaisuus oli Super ja hirmu innokas!

Toscaa otti päähän kun Rin ei saanut juosta

Kaikkia koiria ottaa päähän kun pitää olla paikallaan

Rinin haava siis paranee todella hyvin. Laitan Ceridal öljyä kerran/kaksi päivässä. Lenkeillä Rin on edelleen osan matkaa hihnassa ja riehumiset ja kiihdyttelyt pannassa. Tikit kävin poistattamassa kun oli 10 vuorokautta kulunut, ja oli jo aikakin. Ne oli vedetty aika tiukkaan ja selkeästi Riniä haittasivat. Pieni ruttu jäi ihoon tikeistä. Poiston jälkeen pidin tuubia vielä muutaman päivän ja sitten Rin on ollut ilman sitä. Ulos mennessä se on ollut päällä suojaamassa kylmältä. On muuten myös kätevä vekotin kun on karvanlähtö! Kaikki karvat jäävät jumiin tuubiin ja sitten vaan otat asun pois, harjaat irtokarvat koirasta ja tuubista veks ja sitten asu takaisin päälle :D

Tikkien poistosta neljä päivää

Sterkasta kolme viikkoa. Kuvassa oikealla oleva pallo haavan päässä ei ole sterkkaan kuuluva vaan joku kummallinen vesipatti mikä Rinille tulee 1-2 kertaa vuodesta. Täyttyy (kudos?)nesteellä ja neulalla sen sitten puhkaisen.

Eturuumis treenaa, takaruumis huilaa :D

 Ollaan siis kuvasta näkyen tehty myös 2kg kapulan pitoa. Ensin Rin on pitänyt 2 sekuntia, sitten 3 sekuntia, 4 sekuntia ja taas 2 sekuntia. Hiljalleen olen pidentänyt pitoaikaa ja nyt Rin pitää noin 7 sekuntia pisimmillään. Ja selkeästi lihakset ja motivaatio kasvavat, kapula pysyy paremmin ylhäällä ja alun vastahakoisuuden jälkeen Rin ampuu kiinni kapulaan innolla. Joitakin maastanostojakin olen tehnyt luovutuksella (tai ilman) ja alkuun Rin vaan pyöri kapulan ympärillä mutta pari kertaa kun sai ruokakupin palkaksi eikä kuolema korjannutkaan Riniä niin nämäkin ovat alkaneet sujua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti