lauantai 24. maaliskuuta 2018

Yksin treenaamisen vaikeus

No niin. Nyt on Rinin kanssa löydetty taas uusi ongelma. Rin ahdistuu yksin treenaamisesta. Kiva. On hyvin palkitsevaa mennä hallille harjoittelemaan ja todeta että koira juoksee pitkin hallia korvat luimussa kykenemättä keskittymään kunnolla. Meillä riehuu täällä kennelyskä epidemia ja treenikaverin koirat ovat sairastuneet joten siksi olemme "joutuneet" yksin hallilla käymään. Ei sillä etten koskaan yksin treenaisi, nyt on vaan paljon tehty treeniä niin että on joku muukin ollut läsnä. Onko nyt niin että Rin on ottanut tämän rutiiniksi ja ei kestä sitä että muita ei ole. Ensimmäisen kerran kun tämä tuli ilmi olin kävellyt Rinin kanssa hallin ympäri pienen lenkin ja siellä Rin tapansa mukaan haukkunut tyhjälle noin joka toisella askeleella. Tästä huomautin Rinille että "Riittää" ja ajattelin että tämä aiheutti ensimmäisen kerran treenilukon ja seuraavilla kerroilla Rin sai tulla suoraan halliin. Mutta silti oli kipsissä. Seuruussa olen yrittänyt tehdä sitä että lelu on kainalossa (voisi kuvitella että helppo ja kiva treeni!) mutta lelu saa tippua vaikka Riniä päähän, ei leiki, ei innostu. Alkaa rauhoitella miuta hyppimällä voimakkasti vasten ja pyrkimällä naamalle. Tässä Rin tulee hampaat ja kynnet edellä mikä on aika kivuliasta ja tästä olen joutunut Rinille ärähtämään mikä ei tilannetta ole kyllä parantanut. Jos yritän leikkiä Rinin kanssa heti halliin tultua niin sekin vetää Rinin kipsiin. Huoh.

 Yritä siinä sitten hihkua ja olla positiivinen kun toinen ei ota yhtään siitä onkeen. Ensimmäisellä kerralla pidin aika pitkiä taukoja treeneissä ja lopulta sain jotain Rinistä irti ja lähti rentoutumaan. Tämä tuli pääosin helpotuksen kautta kun onnistui ja sitten alkoi yrittämään vielä enemmän, onnistui taas ja lukko aukesi. Toisella kerralla tein kaksi kierrosta ja ensimmäinen loppui lyhyeen kun Rin vaan ei kykene. Toinen taas parempi. Kolmas treenikerta menikin niin että Rin pöhähteli jatkuvasti, kun sanoin "Seuraa", kun jessasin, ihan muuten vaan. Lopulta pöhähdykset vaan lisääntyivät ja kovenivat niin sitten toruin, muuten annoin pöhähdellä. Tästä tulikin sitten kriisi ja treeni päättyi. Uudella kerralla saatiin taas jotenkin treeniä tehtyä mutta silti haukkui joko nostaessaan kapulaa tai lähdössä. Tämän sallin taas koska muuten olisi menty taas kuopan pohjalle.

 Maanantaina kävimme Katin tokoissa irtotunnilla. Täällä Rin olikin sitten yllättävän hyvä. Ehkä oli helpottunut että muita ihmisiä on olemassa :D Teki ensimmäistä kertaa hirmu rennon paikallaolon sekä muiden koirien rinnalla että mielikuvituskoirien kanssa. Tälläkertaa eivät edes korvat luimuilleet taaksepäin kun Kati liikkuroi takana. Teimme myös kisamaisen setin, pieni seuruu, zeta (seiso istumisen) ja tunnari. Rin meni hirmu hyvällä fiiliksellä! Tunnarikin onnistui vaikka juuri ennen meidän vuoroa en millään saanut sitä onnistumaan. Reagoi omaan vähän jälkijunassa ja lähti sitä tarkentamaan. Muuten hyvä. Ehdin vielä tehdä zetan uusiksi ja nyt istu viimeisenä ja palkkasin heti tästä. Sitten pari eteenlähetystä eri kohdista. Eka oli hieman vino ja tästä pyysin korjaamaan poispäin ruudusta eli oikealle (vaikeampi). Ja Rin korjaantui! Toinen kerta eri paikkaan ja taas hienosti haki eteen ja ei huomioinut matkan varrella olevia zetan merkkejä eikä muistellut vanhaa paikkaa <3 Lämmitti vielä erityisesti mieltä kun eräs treeniryhmäläinen kysyi että miten olen saanut Rinistä niin iloisen ja reippaan mukana kulkijan. Tällä kertaa oli näin :)

 Mutta kriiseistä huolimatta olen siis jotain saanut Rinin kanssa tehtyä. Kaksikin havaintoa. Tämä on itseasiassa jo vanhakin havainto mutta taas pitäisi muistaa että en voi katsoa kauas horisonttiin kun seuruutan Riniä. Kooan kanssa tämä sopii mutta Rin vaan oikeasti seuraa paremmin jos katson alaviistoon maahan. Nyt palkkasin sosiaalisesti kun otti kontaktia. Toinen havainto liittyi noutoon. Rin tulee herkästi luovutukseen takapuoli hieman vinossa oikealle. Tätä korjattiin Riitta Korrin neuvoin asettamalla lelua vinolle puolelle ja se toimi. Mutta nyt huomasin että Rin juoksee palautuksessa myös vinossa, etenkin kun heitin kapulan hieman viistoon oikealle. Kokeilin heittää viistoon vasemmalle ja kappas, Rin tulee suoraan luovutukseen. Tein myös lyhyitä heittoja ja kun Rin oli palauttamassa niin käännyin voimakkaasti jompaankumpaan suuntaan ja Rinin piti hakea luovutusasento tarkasti. Jos oli vino niin heitin vaan kapulan uudestaan. Tämä olikin meistä molemmista hauska leikki!

Sitten olemme tehneet kapulanhaku siirtymiä. Nämä ovat olleet todella kivoja. Pääosin Rin ei ole saanut hakea kapulaa. Olemme siirtyneet myös hypylle ja Rin on ollut hyvin virittynyt hypyn suuntaan. Nyt sterkkauksesta on reilu kuukausi ja kerran otimme vähän matalalla pk-hypyllä ponnistuspaikan hakua. Tarvii pumpperin, muuten loikkaa liian kaukaa. Mukavana lopetuksena olen tehnyt muutamaan kertaan eteenmenon, tokotyyliin mutta ilman ruutua. Nämä ovat menneet hurjan hyvin ottaen huomioon Rinin mielentilan ja liikkeen haastavuuden. Nämä ovat menneet jopa niin hyvin että olen uskaltautunut ottaa mukaan myös vinottaista eteenlähetystä. Näissäkin Rin hyvin fokusoi suoraan, toki pari epäonnistumistakin on mahtunut.

Kooamurunen sitten porskuttaa rallytokoa. Eipä Kooan treeneistä oikein paljon ole kerrottavaa kun kaikki alkaa sujua. Nyt kahdesti olen tehnyt sarjahyppyä ja pää pysyy hyvin kasassa. Kooalla ei ole enään niin kova veto esteille vaan malttaa keskittyä. Hypyt sujuvat hyvin eikä kummempaa kiehumista ilmene. Olen uskaltanut hypyttää Kooaa jopa kolme kertaa saman treenin aikana! Ja silti ei ennakoi kun mennään esteitä kohti <3

Perjantaina Rin kävi ilmaisutreeneissä. Tälläkertaa otin Rinille pelkästään näyttöjä koska edellisellä kerralla Rin tuhmaili ja meni näytöllä koskemaan maalimieheen. Ensimmäinen näyttö oli hieman haastava kun maalimies oli lumihangessa ja Rin ei halunnut upottavaan hankeen mennä maahan. Toinen meni jo paremmin, Rin ei koskenut ja otin Rinin hallintaan sekä palkkasin itse. Kolmas maalimies oli pressun alla ja nyt Rin juoksi suoraan naamalle lipaisemaan. Tästä itse kielsin ja toruin. Käskin uudestaan näytölle ja nyt Rin meni korrektisti. Tästä myös itse palkkasin perusasennosta. Seuraavat neljä menivätkin hyvin! Rin meni korrektisti koskematta ja maalimiehet palkkasivat Rinin maassaolosta. Pitää tehdä jatkossakin niin että osa palkoista tulee välillä miulta niin Rinin kiire maalimiehelle hallinnan jälkeen ehkä helpottuisi. Hirmu hyvä ja tuottelias treeni! Tämän jälkeen vielä ammuttiin Rinille seuruussa. Rin oli aika täpinöissään ja ekasta paukusta istahti mutta koska jatkoin matkaa niin Rin kiirehti takaisin seuruuseen. Toisesta ei juurikaan reagoinut. Hyvä Rin!

Kotona olenkin naksutellut pyssyä Rinille. Pääosin niin että Rinin pitää olla jalkojen välissä jonkunlaisessa kontaktissa tai sitten ruokakuppitreeninä niin että Rinin pitää sivullaollessaan pitää käsikosketus naksauksen jälkeenkin. Tämä on ollut haastavaa kun Rin herkästi reagoi naksuun mutta jo parin treenikerran jälkeen reagointi on pienentynyt ja Rin selkeästi tietää mitä vaaditaan kun kosketuksen irtoamisen jälkeen Rin ottaa itsenäisesti hyvin voimakkaan nenätargetin käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti