keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Rin korjattu

Ihanaa! Paula on palannut treeniseuraksi ja Rin korjaantui samalla :D Ei näy enään mitään viitteitä halli pöhköilyistä ja treenit sujuvat normaaliin malliin. Hyvään malliin.

Pääsiäisenä kävimme kolmesti treenaamassa. Rin aloitti tälläkertaa myös A-treenit. Teimme pelkkää ylitystä niin että Paula otti Rinin vastaan alhaalta jotta alastulo olisi hallittu eikä Rin hyppäisi turhan korkealta. Nämä ovat olleet hyviä, pari kertaa Rin tuli vauhdikkaammin mutta palkkaamattomuus ja suhina toi Rinille seuraavalla yrityksellä malttia. Menot ovat olleet innokkaita ja voimakkaita.

Ja nytkun on ollut valvoja niin olemme harjoitelleet jääviä. Useampana kertana olen ottanut ketjutukseen pienen seuruun, henkilöryhmän (tai vaan sivussa pyörähtämisen), pieni huili ja sitten liikkeestä istu. Tämä on toiminut hyvin, alkuun Rin jäi seisomaan/meni maahan mutta nyt on istuminenkin löytynyt. Kovin on tarkkaa jäävissä miun askeleet. Istumisessa pitää käsky antaa kun vasen jalka on edessä, silloin istu on varmin ja nopein. Juoksu maahan askellus pitää olla kevyttä mutta pitkää ja juoksu seis kevyttä ja vähän lyhyempää! Kyllä on muistamista. Jos tömistelen niin silloin Rin ei tee hyviä jääviä.

Luoksetuloissa Rin edelleen tulee kovasta vauhdista hieman vinoon. Näitä pitää myös tehdä paljon enemmän kun kaaviossa Rinin luoksetulo saattaa olla myös hieman hidas. Seuruu on nyt tuntunut aika kivalta, Rinin asenne on hyvä. Nytkun lelut ovat kelvanneet teimme myös ihan pelkkää seuruun aloitusta ja tästä samantien lelupalkka.

Kooan harmiksi on osoittautunut kiihdyttävän liikkeen jälkeinen tarkka liike. Esimerkiksi putkesta tullessaan tai merkiltä seuruuseen tulosta ei onnistu helposti esimerkiksi poispäin täyskäännökset. Tästä tekee myös hieman hankalaa se että jos otan usean putkeen menon niin sitten alkaa kärsiä putken lähestyminen. Ja nyt löytyi Kooan rallypaketista yksi liike mikä ollaan unohdettu täysin ja mikä on hirmu haastava. Oikealla puolella peruuttaminen, kääks! Kooa ei vaan _ymmärrä_. Kääntää hirmu herkästi pepun ulospäin ja se oli sitten siinä. Merkin ja putken erottelu oli taas super!

Pääsiäisen treenit päättyivät maanantaina jolloin oli taas Rinillä hyvä treenikerta. A-esteellä otin tälläkertaa vinoja palautuksia ja ongelmaksi tuli taas kerran se että jos Rin näkee minut kapulan kanssa niin ei tule esteen yli. Menee vähän pasmat sekaisin että mitä piti tehdä. Onnistui kun vaihdoin kapulan hakupuolen ja olin esteen takana "piilossa" ja seuraavaksi haetutin taas siltä puolelta mille tuli alkuun epäonnistumisia.

Rin teki sisääntuloja pitkästä aikaa koirakaverin kanssa! Paulan ja Nanon kanssa otettiin sisääntuloja ja niissä Rin tuli hyvällä mielentilalla. Itseasiassa seuruukin tuntuu parantuneen, liekö syynä uusi lelu minkä ostin näyttelyistä. Kun Rin oli pentu niin mulla oli kyseinen lelu käytössä ja silloin Rin seurasi hyvin, vanha on rikki mutta josko uusi lelu korjaisi Rinin seuruun ;) Hyvä alku ainakin. Ja Rin on ihan riemuisan raivoikas lelusta! Tein henkilöryhmäkiepsutuksia ja tästä ketjutusta istumiseen, nämä menivät kaikki hyvin. Rin pyörähti myös tekemässä pari kertaa paikallaolon jättöä. Virittelin "Makoillaan" ja joka kerta Rin pisti jarrut lukkoon. Tuli kylläkin heti mukaan kun kutsuin ja tälläkertaa ilme oli normaali eikä ahdistunut paikallaolossa. Pitää jatkaa kokeilua kuinka kauan kestää että Rin ei pysähdy sanan kuullessaan :D

Rin on aikasta täpinöissään uudesta vanhasta lempilelusta

Sitten Rin harjoitteli luoksetuloja niin että hetsasin hieman jättöön. Silti hieman hidastaa ennen perusasentoa ja selkeästi pohtii tullako eteen vai sivulle. Riniä on vaan hieman haastava palkata kesken juoksun kun lähtee sitä ennakoimaan. Paula oli onneksi muistanut ottaa 2kg kapulan mukaan, omani oli taas kerran kotona, joten sitä Rin sai noutaa pari kertaa. Nämä hienoja ja reippaita!

Kooa teki samaa treeniä kun edellisellä kerralla eli putkesta tarkkaavaisuutta vaativa liike jne. treeniä. Alkuun meinasi Kooalla jäädä aivot putkeen mutta kyllä sieltä keskittyminen onneksi lopulta löytyi. Oikealla peruuttamiseen emme tässäkään treenissä löytäneet oikeaa käsky/käsimerkkiyhdistelmää jolla Kooa ymmärtäisi mitä tarkoitan. Kooalla onkin KAKSI MES-kisaa lauantaina! Saas nähdä mitä saadan treenipakkiin lauantain jälkeen.

Rinin pyssyn naksuttelut sisällä etenevät hyvällä mallilla. Seuruutan nenäkosketuksella ja nyt Rinin pitää kestää kaksi naksua peräkkäin. Ensimmäisellä yrityksellä kontakti tippuu mutta sitten kun otan uudestaan niin malttaa pitää kontaktin molempien naksujen verran. Nyt Rinillä onkin taukoa tottelevaisuudesta kun sunnuntaina Rin matkaa agilitykisoihin ja harjoittelee agilitypuuhia :)

Ja vielä, kameran putki ei olekaan rikki! Kyllä nyt muuten hävettää. Olin jo lähettämässä kameraa huoltoon kun ajattelin kurkata netistä vielä viimehetken vinkit korjaukseen. Purin putken paketista ja en edes ehtinyt laittaa putkea kameraan kiinni kun huomasin että siihen olikin napsahtanut MF päälle. Voi luoja. Siinä on ollut pääosin vastavalosuoja napin ympärillä joten en kyllä ymmärrä miten nappi on mennyt väärään asentoon mutta olen kyllä hyvin onnellinen että säästän tässä ison summan rahaa :D 

Ja ei, tämä ei ole tältä vuodelta vaan otettu 16.4.2017. Ei taida olla samat kelit tänä vuonna :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti