torstai 10. toukokuuta 2018

Ihana kevät!!!

Kyllä ihminen on hyvällä tuulella kun on lämmin ihana kevät ja kesäkin tulossa. Vielä ei ole öttiäisiä kiusana ja lämpöäkin on varsin sopivasti. Valoisaa ja piha täynnä hommia. Jälkimmäinen kyllä rokottaa hieman treeniaikaa mutta koirat tykkäävät myös puuhailla pihalla. Välillä vähän liiankin kanssa..

Viime viikolla oli hakutreenit. Nyt Rinille pelkästään suoraa pistoa ja suorapalkkaa. Rin työskenteli todella kivasti ja nenä oli tarkkana. Palkan syötyään Rin jäi maalimiehelle ja täältä kutsuin Rinin keskilinjalle, tästä Rin joko haltuun tai jos tuli hyvällä linjalla niin pistin yliheittona eteenpäin. Nämä toimivat hyvin eikä Rin lähtenyt metsään apuja odotellen vaan hyvällä vauhdilla ja asenteella. Yhden kerran jouduin uusimaan piston kun Rin meni maalimiehen ohi, tästä ei onneksi Rin ottanut painetta ja suoritti uusinta piston hyvin maalimiehen paikantaen. Rin löysi kuusi maalimiestä.

Tänään myös hakua! Samalla kaavalla ja samalla alueella. Kaksi ensimmäistä pistoa suorana, tai ainakin yritys oli, toisella pistolla Rin hieman harhautui ja teki ällän. Kolmas pisto oli tarkoituksena ällä, kun huusin "Hyvä!" niin maalimies kutsui Riniä. Tämä meni todella hyvin. Myös viidennen piston piti olla samanlainen mutta Rin oli tiukasti lähdössä keskilinjalta vinoon eikä suostunut vaihtamaan ajatustaan. Tätä hetki väännettiin mutta koska Rinin ajatus pysyi niin annoin mennä, maalimies oli kuitenkin Rinin nenän suunnassa ja ajattelin että Rin on ehkä saanut hajun. Rin katosi ja odottelin hetken kunnes kutsuin, meillä ei ollut radiopuhelimia käytössä. Riniä ei kuulunut niin kutsuin uudestaan ja sitten kuulin maalimiehen kehut. Rin oli siis painanut ohi maalimiehestä ja jäänyt tarkentamaan hajua. Ei totellut kutsua ja hyvä näin koska oli hajulla :) Viimoinen pisto myös hyvä, Rin kääntyi taaksepäin ja "Täältäpäin!" käskyllä kääntyi etenemään oikeaan suuntaan ja teki löydön. Hyvä Rin! Nyt mukana oli myös pilli, katsotaan sopisiko se Rinille myös luoksetulo kutsuksi.

Treenin jälkeen menin vielä tottiskentälle ottamaan pääosin A-estettä. Alkuun hieman seuruuta ja olipas kentällä kuuma! Rin oli ihan vetopois joten tehtiin pientä pätkää. Tehtiin myös muutama juoksuseis, nämä hyviä. Sitten esteelle koska en halunnut Rinin enään itseään väsyttävän. Ensimmäiset kaksi otin vain kapulan tuonnin esteen yli. Nämä Rin teki heti oikein ja hyvällä voimalla. Kolmas olikin kokonainen ja tämä myös voimalla yli molempiin suuntiin. Ensimmäisistä tuonneista Rin sai reilut sosiaaliset palkat pelkästään ja kolmannen jälkeen leikittiin lelulla pitkään kentällä :)

Viime viikolla ehdittiin myös tottistella ja tehdä jälkeä. Tottiksissa Rin teki kehäänmenoja Nanon kanssa ja nämä olivatkin todella hyviä. Sitten teimme ampumisen kanssa paikallaolosta seuruuseen siirtymistä. Eipä tässä mitään, Rin suoritutui kaikista osa-alueista hirmu hyvin <3 Ampumiseen ei juurikaan reagoinut eikä toistolla vältellyt seuruuseen siirtymistä. Loppuun Rin teki 2kg kapulan noutoa ja nyt kantaa hedelmää talven punttitreenit kapulan kanssa :D Hyvin Rin jaksaa pitää kapulaa luovutusasennossa. Kotipihalla Rin on tehnyt myös 2 kg noutoa ja hypyssä kapulan palautusta.

Kiitos kuvauksesta Paula I.!


Sitten jälki. Mittaa sillä oli noin kilometri, 2 tuntia ikää ja tälläkertaa kepit merkattu. Taas kerran Rin meni ensimmäisen kepin yli niin että soi. Koska oli merkit niin pysäytin Rinin, otin valjaista kiinni ja annoin Rinin ottaa hajun kepistä minkä jätti. Sitten jatkettiin. Toisella kepillä tarkensi, hylkäsi hajun ja yritti jatkaa matkaa. Kehotin etsimään keppiä mutta tulos oli se että kukaan meistä ei löytänyt keppiä! Voi olla että Rin jossain vaiheessa on ottanut sen suuhun ja siirtänyt sitä. Ei muutakun eteenpäin. Kohta maasto muuttui hankalammaksi, kuivaksi metsäksi ja lopulta metsittyneeksi hiekkamontuksi. Rinillä oli selkeästi vaikeuksia pysyä jäljellä mutta hienosti Rin tämänkin selvitti. Tämän hankaluuden jälkeen Rin nosti ensimmäisen, eli kolmannen kepin. Sitten maasto muuttui helpommaksi ja samoin Rinin jäljestys myös varmemmaksi. Viimeiset kaksi keppiä Rin nostikin hyvin.

Jana Rinillä meni tälläkertaa hyvin ja lähti oikeaan suuntaan ajamaan jälkeä. Maastossa olin kyllä moneen kertaan sitä mieltä että onkohan Rin edes jäljellä kun sen jäljestys on edelleen varsin huolettoman näköistä..

Tämä on ehkä peruutusta :D

Kooakin pääsi jäljestämään :) Kooalle oli oma parinsadan metrin jälki ja olipa Kooa täpinöissään! Jana oli hieno ja jäljelle lähti oikeaan suuntaan. Kooa oli niin ihana! Sen jälkityöskentely on niin ihanaa seurattavaa kun menee voimalla ja selkeästi jäljellä. Ensimmäinen keppi löytyi ja Kooa tapansa mukaan alkoi sitä pureskella. Kooahan kepin löydettyään pistää samantien maate ja pureskelee löydöstään. No, oli siellä pätkä jälkeä missä Kooa oli vähän epävarmempi mutta lopulta hommat selvisivät ja toinen ja viimeinen keppi löytyi. Pappa oli tyytyväinen itseensä. Kentällä Kooa puuhasi rallytokoa, mitäs muutakaan.

Eilen Kooalla oli hampaiden poisto joten nyt tulee pieni treenitauko. Kooalta poistettiin ennaltasovitut kaksi ylähammasta ja yllärinä myös kolmas ylähammas kun se heilui parondoiitin takia. Voi pientä Kooaa! Nyt on posket aika turvoksissa ja mieli hieman maassa. Mutta haavat ovat hirmu siistit ja Kooa oli tänäänkin sitä mieltä että hän voisi kyllä lähteä ukkoja etsimään.

Rin on hihnalenkkeillyt. Olin rohkea ja koska viime lenkki oli senverran positiivinen kokemus niin lähdin Kooan ja lasten kanssa lenkille. Tämä oli virhe. Koska lenkin alussa oli enemmän tapahtumaa niin Rin oli jo aivan kierroksilla. Aina kun Rin haukahti niin pyysin laskemaan pään maahan. Nyt Rin vaan oli niin kierroksilla että vinkui jatkuvasti maassa ollessaan ja jouduin odottamaan hyvinkin pitkiä aikoja että Rin oli hiljaa ja sain päästää Rinin etenemään. Palkata en voinut maahan kun ääntä tuli jatkuvasti. Meillä kesti aikalailla puoli tuntia päästä 10 metrin päähän pihasta.. En taida enään ottaa Riniä mukaan jos on lapsetkin. Tämä oli huono lenkki ja lopulta jouduin vaihtamaan taktiikkaa ja käskemään Rinin taakse kävelemään kun huuto vaan jatkui ja jatkui. Hetki huilia leikkipaikalla ja tästä eteenpäin meno oli rauhallisempaa. Eilen jouduin viemään meidän toisen auton huoltoon, Kooa oli tällöin hammasoperaatiossa. Rin oli niin mukaan lähdössä joten otin pyörän lisäksi myös Rinin mukaan. Ensimmäinen kilometri pyörän ja Rinin kanssa oli melkoinen, huutoa oli taas jatkuvalla syötöllä ja Rin ei rauhoittunut millään pyörän viereen vaan pyöri sivussa. Sitten Rin taisi hiffata että tämähän onkin juoksuhommia ja keskittyi siihen ja hiljeni juoksun huumasta. Rin myös selkeästi nautti kun sai vaan juosta! Rin piti kokoajan tuntumaa hihnaan, jos poljin kovempaa niin Rin juoksi kovempaa mutta heti kun veto oli liian kova niin hiljensi. Loppu ravaten, Rin alkaa hiljalleen ymmärtämään milloin haluan että Rin ravaa laukan sijasta. Tätä ollaankin harjoiteltu kun Rin on vapaana pyöräillessäni metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti