sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Jälkeä, tottista, janoja, JK1, hakua..


Rin nauttii sosiaalisesta palkasta. Kaikista treenikuvista kiitos Paulalle!

Ja tehtiin vielä esineruutuakin! Olin talkoilemassa viikko sitten seuran jälkikokeessa esineruutuvastaavana. Kymmenen koiran käytyä ruudussa otin tietty vielä Rinin siellä pyörähtämään. Oli kuuma ja neljä esinettä suunnittelin Rinillä nostavan. Tiesin jo edellisistä koirista että oikea takanurkka joka oli hieman hakkuuaukealla oli hankala. Muuten maasto oli varjossa ja koirat eivät tykänneet mennä paahtavalle hakkuuaukealle. Ei mennyt Rinkään, kaksi ekaa lähetystä nurkan tuntumaan ei tuottanut tulosta. Jatkoin etenemistä ja Rin toi kaksi esinettä nopeasti. Kolmatta lähiesinettä ei heti havainnut mutta toi silti. Kellotin tietenkin Rinin tekemisiä ja palasin oikeaan takanurkkaan kun se oli ainoa tutkimaton alue. Nyt Rin suostui sinne menemään ja toi esineen! Aikaa meni 4:50 ;) Tein myös tottista ja pitkän paikallaolon. Molemmat hyvät, vieraat esteet Rin suoritti kerrasta.

Sitten jälkeä keskiviikkona. Sain Tiinan tallaamaan Rinille jäljen, Rin ei ole Tiinan jälkiä aiemmin ajanut. Olin myös tallannut Kooalle jäljen, kun Tiina tuli poispäin Rinin jäljeltä niin voi ei, tiesin suunnasta että Rinin jälki aika varmasti risteää sen jäljen kanssa minkä tallasin Kooalle. Plus Rin oli itse juoksemassa samalla kun tein Kooalle jäljen. Hups! No ei se mitään, ajattelin että hyvää treeniä Rinille vaan. Onneksi tämä oli loppuvaiheessa joten Rinin pitäisi olla kiinnittynyt jo hyvin Tiinan jälkeen. Janalla Rin lähti vähän vinoon mutta korjautui hyvin kun käskin vaan etenemään suoraan. Jana olikin aika pitkä, ehkä lähemmäs 50 metriä. Oikea suunta ja meninkin Rinin kanssa pääsosin yksin! Tiina seurasi vaan hetken perässä. Tien ylityksen jälkeen Rin oli vähän epävarma ja tarkisti jäljen sivulle mutta löysi tiensä taas jäljelle. Keppejä nousi tasaiseen tahtiin. Sitten tuli seuraava tien ylitys ja nyt Rin lähtikin jäljestämään tietä pitkin. Olin aiemmin kuullut metsästä niin ihmisten kuin koirienkin ääntä joten ajattelin että ovat menneet tätä tietä pitkin. Rin meinasi lähteä etsimään jälkeä ihan toiselle puolelle metsää joten ohjasin Rinin sinne mistä jäljen hävitti. Rin ottikin uudestaan jäljen ja nyt pääsi tien yli ongelmitta. Heti perään seuraava tie ja tätä pitkin olin itse kävellyt Rinin kanssa. Ei mitään vaikutusta, yli vaan. Sitten tien ylitys sinne missä Kooan jälki alkoi. Ja huomasin että Tiina on mennyt samasta kohtaa metsään sisälle kun mie Kooan janaa tekemään. Rin jäljesti ja vei miut Kooan janamerkille. Tässä vaiheessa oli jo epäillys hiipinyt Rinin mieleen, Rin hylkäsi jäljen ja lähti itsenäisesti takaisinpäin etsimään omaa jälkeä. Löysi sen ja hetki jälkeä kunnes Rin löysi kutoskepin <3 Vau miten mahtava suoritus Riniltä!!

Tämä keli oli märkä mutta tuottoisa!

Sitten tehtiin torstaina ja perjantaina tottista ja janoja. Tottiksessa torstaina uusi kenttä. Muutoin meni hyvin mutta hyppynoudossa ei tullut ekalla palautuksella yli. A-este taas sujui hyvin. Paukut meni hyvin. Perjantaina hyppy sujui taas hyvin. Nyt otin käyttöön seuruuseen virittelyä, Rin seuraa niin hyvin eteenlähetyksessä että kokeilen josko etupalkka auttaisi normiseuruuseenkin. Rin sai siis palkaksi juosta hakemaan palkan edestä. Rin olikin ihan täpinöissään ja ei meinannut seuruu pysyä kun ennakoi lähtöä mutta intoa oli :D Yksi istuminen meni seisomiseksi mutta jälkikäteen tajusin että virittelin Rinin väärin. Janat meni hyvin, kolme janaa ja eri mittaisina. Ensimmäisestä kepistä Rin käveli yli ja sen näytin Rinille. Tarkoitus oli etten näyttäisi mutta alkoi tarkentamaan keppiin ja sen hylkäsi niin huomautin että ei näin sovi. Muut nousi hyvin. Janatreenit myös uudella tavalla, lähetykset uudelle janalle melkeinpä samalta paikalta mistä keppi oli nostettu.

Rinin viritelty seuruu
Sitten lauantaina jälkikoe! Huomasin että Pieksämäellä oli tilaa kokeessa ja Henri ei ollut kisaamassa agilityä. Tilaa oli siis Rinin jälkikokeelle etenkin kun jälkeä ollaan nyt paljon tehty ja se sujuu. Arvoin meille numeron yksi ja sehän passaa, kiva päästä heti hommiin. Jana oli hirmu hyvä, Rin lähti sopivalla vauhdilla mutta liina kiersi yhden kepin ympäri ja antoi vähän vastusta juuri kun Rin otti ilmavainua jäljestä ja lähti oikeaan suuntaan. Vähän kyllä oikoen. Rin sitten päätti että jos ei saa mennä niin ei sitten mennä. Korjasi eteenpäin, kiersi jananpäätöspuun ja lähti takajäljelle. Joten ei muutakun Rinille huikkaus että toiseen suuntaan ja niin sitä mentiin. Nopeasti löytyi ykköskeppi, ihan superia kun ne ekat on olleet hankalimpia. Rin on nyt innostunut myös taistelemaan kepeistä niin hyvä olikin palkata riehakkaalla keppileikillä. Perjantain janatreenillä ei ekalla kepillä edes suostunut vaihtamaan keppileikkiä leluun..

Sitten eteenpäin. Nyt tulikin haastetta kun kakkosjäljen odottajan auto ja ihminen olivat ihan lähellä. Rin huomioi tämän mutta jatkoi menoaan. Enpä ole koskaan tehnyt niin että jäljellä olisi ihmishäiriötä. Tuli onneksi kulmakin vastaan ja päästiin syvemmälle metsään. Kohta nousi kakkoskeppi. Sitten käännettiin suopursujen läpi ja täältä noustiin rutikuivaa rinnettä ylös ja kuljettiin rinteensuuntaisesti. Mietin että kohta pitäisi löytyä keppinen ja katsoin maahan niin kappaskappas! Joku oli jättänyt kepin ilmaisematta. Eikun mukaan vaan. Sitten löytyikin risukasan vierestä keppi, tämä sentäs ilmaistiin. Tuli kulma ja Rin selkeästi meni nenä ylhäällä. Ajattelin että meni ehkä jäljestä yli ja käänsi ilmavainulla vasemmalle missä ajattelinkin jäljen kulkevan. Taas eteenpäin nyt jäljen päällä ja Rin pysähtyi. Ehdin jo kehua kun näin että Rin sylkee suustaan pois kaarnanpalasen. Kehotin jo etsimään keppiä mutta Rin viis veisasi ja jatkoi eteenpäin. Kurkin että keppiä ei kyllä tässä ole. Sitten kohta nousikin keppi. Taas eteenpäin ja tuli tie vastaan. Mulla oli viisi keppiä joten Rin painoi tien yli mutta selkeästi näin että ei siellä jälkeä ole kun Rin lopetti hommat. Keppien tarkastelu osoitti sen että kutonenhan se sieltä nousi joten yksi keppi uupuu.

Metsä kutsuu Riniä takaisin, jotain jäi..

Aikaa meillä meni vähän vajaa kymmenen minuuttia ja nyt menin aikamoisella ravilla Rinin perässä kun halusin pitää liinan löysällä :D Tuli muuten aika hiki! En tätä vauhtia jaksa kyllä yhtään pidempää jälkeä. Rin oli ihan sitä mieltä että hommat jäi kesken ja haaveili metsän suuntaan eikä suostunut tulemaan autoon. No olihan se aika lyhyt jälki. Kyselin jäljen tekijältä ja veikkaisin että meillä jäi kolmoskeppi. Voipi olla että Rin meni kulmasta yli ja jälki ei oikeasti mennyt suopursuihin.

Esineruutu oli helponnäköinen paitsi täälläkin suopursuja. Ja mäkäräisiä ihan mielettömästi! Kova sivutuuli. Aloitin vasemmalta puolelta ja olin kyllä todella yllättynyt kun Rin tekee vaan tyhjää pistoa. En muista milloin viimeksi Rin ei olisi esinettä toisella pistolla löytänyt. Vauhti kuitenkin hyvä. Sitten nousi keskeltä esine, Rin pudotti tämän tuodessaan. Taas tyhjää ja oikeasta takanurkasta seuraava. Vasempaan takanurkkaan jäi yksi ja keskelle. Kyllä Rinin olisi näistä pitänyt haju saada, sen verran hyvällä asenteella kuitenkin ruutua työsti. Pisteitä 28 ja aikaa taisi mennä noin vajaa neljä minuuttia.

Viimeisenä tottis huikeassa helteessä ja kivituhkakentällä. Hyppyeste oli valkoinen kiintoeste ja A myös hyvin vaalea. Rin ekana vuorossa ja oli kyllä helle ja toki maastot vaatineet veronsa. Seuruu virittely toimi yllättävän hyvin! Rin lähti innoissaan ja ei sen kummemmin välittänyt paukuista. Käännöksen jälkeen Rin lössähti ja kurkkaili vähän sivussa olevia ihmisä kun tulimme hallin sivulta pois. Henkilöryhmässä jätätti paljon kun kiersin myötäpäivään, tämä on ollut ongelmana aiemminkin. Istuminen meni hyvin, väisti katseella kun palasin. Tähänkin pitää kiinnittää huomiota ja palkata tuijotuksesta. Maahanmeno oli nopea, hyvä Rin! Välillä on ollut vähän laiska tässä. Luoksetulossa tuli eteen! Jes! Vähän vinoon kylläkin, sivulle hyvä. Sitten ykkösluokan piiiiiiitkä siirtymä kapuloille. Tasamaanouto ok, kuumuus verotti selvästi. Hyppynoudossa olikin isommat virheet niin Rinillä kuin minullakin. Rin meni esteen yli oikein hyvin mutta lähti palauttamaan kapulaa A-esteelle. Huusin "Seis" kun ajattelin että saisin Rinin vaihtamaan estettä. No en todellakaan olisi saanut koska Rin oli jo A-esteen lähellä ja meillä on se palautusongelma taustalla. Yritin mutta Rin ei ymmärrä ja ei todellakaan tuonut mulle kapulaa vaan jouduin sen itse hakemaan. Hölmö minä. Tuumin jo että miten käy nyt tämän jälkeen A-esteen. Turha huoli, Rin suoritti homman varmasti kotiin :D Eteenlähetys taattua Rin laatua, superhieno. Paikallaolon jälkeen Rin näytti taas kerran hyvin tylsistyneeltä joten treenit toimivat.

Seuruu oli Hyvä ja hyppynouto ansaitusti Puutteellinen. Muutoin arvosanat olivat Erittäin Hyvä/Erinomainen. Pisteitä tuli 78. Vitsi kun harmittaa tuo oma huutelu. En yhtään osannut varautua siihen että Rin vaihtaisi estettä! Kokeen jälkeen tein (taas kerran..) esteet uudelleen. Heitin ihan suoran heiton esteen yli mutta Rin ottaa kapulaa senverran hitaasti ja kaartaen että oli taas lähdössä A-esteelle. No nyt en antanut Rinin tulla estettä. Otin pelkän palautuksen seuraavaksi ja tämä hyvä. Sitten heitin kapulan hieman vinoon oikealle ja nyt Rin kaarroksineen tuli palautuksenkin esteen yli. Veikkaan että esteiden vaaleus häiritsi Riniä ja mun pitää jatkossa yrittää heittää pidemmälle kapula ja mieluummin ainakin oikealle vinoon. Kaikein kaikkiaan olen hirmu tyytyväinen Rinin suoritukseen :) Pisteitä kertyi yhteensä 250p. ja 1.sija.Sitten jottei ihan laiskistuttaisi niin tänään hakua, pitkästä aikaa! Vähän mietin miten Rin kääntää jälkimoodin pois päältä mutta vielä mitä. Rin _huusi_ innosta kun käveltiin metsään! Ei koskaan aiemmin ole tällaista mölyä pitänyt. Vieras ihminen otti ilmoittautumisen vastaan ja kun käveltiin lähetyspaikalle Rin bongasi tuttuja ja voi sitä riemua taas. Nyt otin kaksi tyhjää alkuun. Molemmat täydellisiä ja vauhdikkaita. Pillikutsu takaisin toimi aivan loistavasti. Kolmas oli löytö ylös rinteeseen, kaikki löydöt suorapalkkoja. Tämä aivan huippu ja Rin eteni hankalasta maastosta huolimatta suoraan. Neljäs, viides ja kuudes samaan malliin, aivan upeita :) Välillä huusin "Hyvä" kun Rin kääntyi eteenpäin eikä tämä aiheuttanut Rinillä alueelta poistuloa. Maalimiehiltä kutsuin Rinin pillillä pois. Kun vein Rinin autoon niin hän oli taas sitä mieltä että joko se loppui ja pisti liinat kiinni ennen autoa :D

"Opitaanko tänään Kooa jotain uutta!"

Tässä rallyperuutusta keskittynein ilmein


Aina ei jaksa luopua palkoista :D

Vähän Kooankin kuulumisia :) Kooan jälki olikin sitten aika haastava kun siellä meni miun tuorejälki. Tietenkin Kooa kiinnostui tästä ja jouduin ohjaamaan Kooan oikeaan suuntaan. Terävässä kulmassa Kooa kadotti jäljen ja harhaili taas sinne missä miun tuoreempi jälki meni. Täältä ohjailin taas toiseen suuntaan ja nyt hommat hoitui kunnialla loppuun asti. Kooa aloitti myös koiratanssin seuruupositioiden harjoittelun! Ihan vaan siksi että rallytoko on nyt aikalailla päähän taottu, jotain uutta pitää olla elämässä. Ja voikun Kooa nautti tästä harjoittelusta! Tehtiin toki myös hieman rallyn peruutuksiakin.

Rinille on nyt kaksi koeilmoa lähtenyt. Ja kolmatta mietin. Puuhakas kesä tulossa :) Olen niin iloinen että Rinin paukkukestävyys on tällä mallilla. En olisi uskonut viime vuoden perusteella että Rin voi olla melkeinpä täysin välinpitämätön kun kokeessa ammutaan. Nyt viime kokeessakin virittelin Rinin paikallaoloon mennessä eikä Rin yhtään jäätynyt.

On myös lenkkeilty hyvässä seurassa :)

Ja voi taas kahdesti arvata tuliko yksi idiotti tuolta hyppäämällä alas kun oli vähän kiire?

Rin juoksi innoissaan Nanon ja Nokin perässä lammelle. Sanoinkin Paulalle että ei huolta kun ei se Rin kykene uimaan kun pitää kytätä niin paljon. Ja vielä mitä, tää korvaeläin oli ENSIMMÄISENÄ uimassa haisevassa lammessa :D

Kooa lillii paremmassa lammessa.

Nyt Rin harrasti juoksenteluaan mutta huomasi myös että on huisin kiva hyppiä veteen. Ehkä Rinistäkin uimari kuoriutuu.

Nano ja Noki eivät arvosta Rinin löytämää kepin palasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti