torstai 7. kesäkuuta 2018

Ja se olisi sitten sairasloma

Ei auta, Rin reväytti pohjelihaksen alaosan. Tällä erää ainakin kuukauden sairasloma edessä, laseria, fyssaria ja osteopaattikäyntikin sattuu sopivasti tähän kuukauteen. Tämä tapaturma todennäköisesti tapahtui eräässä esineruututreenissä kun Rin ei (jälleen kerran..) katsonut yhtään mihin menee ja rysäytti ruhonsa sammaleiseen kantoon. Tässä rytäkässä meni liivit rikki ja raahasi puoli metsää mukanaan miun luokse. Samalla nilkutti juuri oikeaa takajalkaa mutta kun otin liivit pois ja kopeloin Rinin niin ei ontunut tai näyttänyt että mitään olisi käynyt. Viikon päästä perjantaina Rin oli odotellut autossa ja kun lähdettiin janoja ajamaan niin käytti jalkaa vähän hassusti. Hetki tutkimista ja liikettä ja jalka alkoi toimimaan normaalisti. Ja sitten. Viikko sitten tiistaina tulikin selväksi että jotain ikävämpää on tapahtunut.

Tein tottista, ensin jääviä niin juoksusta kuin kävelystäkin. Sitten seuruuta niin että virittelin ja hyvästä asenteesta ja asennosta Rin sai juosta etupalkalle. Tämä toimi hyvin ja Rin oli hirmu skarppina! Sitten tasamaanoutoja ja näiden jälkeen oli tarkoitus ottaa vielä A-estenouto. Rin kaarsi kapulalle hieman hitaasti, meni ohi ensin ja teki hitaan noston. Tätä olikin tehnyt aiemmissa treeneissä ja nyt innostin Riniä nostamaan kapulan nopeasti. Kolmannella kerralla kapulan nostettuaan Rin olikin kolmijalkainen :( Ja kävelytyksessä ontui. Mulla oli koulutusvuoro niin Rin autoon ja tunnin päästä tsekkasin uudestaan, edelleen varoo jalkaa. Kotona sitten kylmäsin jalkaa ja iltaa myöden käytti entistä huonommin jalkaa. Koska nyt on putkahdellut ristisidevammoja niin pelkäsin tietenkin sitä. "Onneksi" aamulla Rin varasi jo paljon paremmin painoa jalalle. Bonuksena vielä se että olimme lähdössä perheen kanssa risteilylle ja Rin menossa hoitoon. Aamulla soittelin ortopediaikaa ja saatiinkin sellainen perjantaille kun palattiin reissusta takaisin. Hoitopaikassa Rin oli hihnalenkillä ja riehumiskiellossa eikä oireillut jalkaansa. Onneksi meillä oli myös kipulääkkeitä jäljellä ja sain Rinille heti karprofeenikuurin alkamaan.


Rinin jalka oli silti hieman kökkö, laukassa pomputti takapäätä ja portaissa ponnisti pääosin vasemmalla takajalalla. Rin röntgenkuvattiin ja onneksi mitään ei ollut murtunut. Diagnoosiksi siis tuo pohjelihaksen alaosan revähdys ja nyt Rin ottaa rauhallisesti pitkän aikaa. Voihan harmi meidän kaikkien kannalta :( Vapaana hurvittelu on tietysti pannassa. Rin on niin kaamea hihnassa ja eikä se riuhtominen kyllä hyvää jalallekaan tee joten Rin lenkkeilee pääosin takapihalla. Tai sitten yksin hihnassa. Henri oli juuri saanut Rinin hyvälle mallille sterkkaustauon jälkeen ja tietenkin pk-lajitkin sujuivat jo hirmu hyvin. Ja parit hakukokeet olin jo Rinille varannut, jää nyt väliin. 

Ei auta muutakuin parannella :) Mie pääsen sentäs Rinin kanssa hieman puuhastelemaan kunhan nyt akuuttiaika menee ohi. Mutta Team HenRin joutuu tauottamaan pidempään. Tänään Rin oli ensimmäistä kertaa reilun viikon täystyöttömyyden jälkeen hieman levoton. Piilottelin kahdeksan keppiä pienelle alueelle pihalle ja nehän löytyi kaikki hyvin!Kooan aktivointi on ollut myös vähissä. Eilen tein 10 minuutin treenin sisältäen rallytokoa ja seuruupositioiden opettamista. Kooa on vaan näissä ihan supermahtava! Sille vaan sanoo että nyt seuraat tässä edessä ja Kooa on että "Selvä!". Takana sivuttain seuruu ei onnistunut vielä mutta pitää alkaa miettiä lisää seuruupositioita kun tulee mieleen vaan sivuttain edessä oleminen molempiin suuntiin ja niin että Kooan kanssa ollaan nenät vastakkain ja Kooan lapa miun jalan kohdalla. Kooa pääsi myös tekemään alkuviikosta jäljen, noin 500m pitkä. Kooa on parempi mitä vähemmän treenataan. Jälki meni taas aivan mahtavalla asenteella ja nyt kun suu on parempi niin siltä löytyi myös kolme keppiä. Kooa löysi kaikki! Kun Kooa löytää kepin niin Kooa heittää maahan ja alkaa pureskella keppiä voimakkaasti. Nytkun hampaita oli huomattavasti vähemmän niin keppeihin ei juuri jälkiä tästä "pureskelusta" jäänyt :D Se oli yllätys että Kooa ei reagoinut jäljen päättävään herkkupurkkiin. Ehkä oli fiksoitunut etsimään keppejä. Kun keppejä ei ole niin silloin on purkit löytyneet.

Meillä oli loma ja vietettiin pari päivää mökillä. Rin raukka joutui viettämään aikansa häkissä mökin terassilla. Kooa nautti elämästään pääosin kytäten milloin saa luvan uida. Kertaakaan ei ilman lupaa veteen mennyt ja sitten kun lupa irtosi niin ui pitkät ajat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti