sunnuntai 5. elokuuta 2018

Hakua ja paljon


Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kamera on ollut treeneissä mukana! Nyt kuvattuna kolmet treenit. Iso kiitos Leena K:lle Rinin kuvista <3

Onpas ollut ihanaa ja ihmeellistä kun on olleet neljät hakutreenit viikon sisällä. Kuuman kelin takia treenit ovat olleet lyhyet ja illalla mutta kun pääsee useammin treenaamaan niin ongelmia on helpompi käsitellä ja treenejä suunnitella eteenpäin.

Viikko sitten sunnuntaina Rinin treeni alkoi tyhjällä oikealle ja löytö vasemmalle suorapalkalla. Tästä lähdettiin työstämään tyhjiä ja seuraavaksi vuorossa oli kaksi tyhjää ja löytö. Nämä menivät oikein mallikkaasti! Löydön jälkeen taas kaksi tyhjää ja löytö, jälleen kerran ei moitittavaa. Koska treenit menivät niin hyvin alussa meinasin jo alkaa niitä kesken kaiken muuttamaan mutta onneksi treenikaverit muistavat sanoa että kannattaa pysyä onnistumisissa ;) Hyvä Rin!

Tiistaina treenit samaan paikkaan mutta keskilinja toisaalle. Nyt Rinille kaksi tyhjää alkuun ja maalimies valmiina kolmannelle pistolle kiven päällä. Ensimmäisellä lähetyksellä Rinin fokus vinoon ja korjasin pään mutta en ajatusta. Rin lähti vinoon ja pyysin takaisin. Seuraava suoraan ja hyvä pisto eikä saanut maalimiehen tuoksuja. Pitää jatkossa muistaa vaikka pyöräyttää Rin ympäri jotta ajatus myös menee uusiksi suunnan kanssa. Sitten lähetys oikealle ja taas vino pisto ja pyysin pois. Uusinta meni oikeaan suuntaan mutta sitten Rin pysähtyi takarajalle ja tiesin että ottaa rullan suuhunsa. Kun tuli rullan kanssa näkyviin niin pysäytin Rinin ja menin samalle kohdalle lähettämään uudestaan. Nyt lähti työstämään taaksepäin, annoin mennä mutta odotin suurinpiirtein samoilla paikoilla. Kun tuli takaisin niin lähetin kuitenkin uudestaan jolloin pisto oikeaan suuntaan ja tämän hyväksyin. Tuli ilman rullaa ja työskenteli hyvällä asenteella <3

Vasemmalta Rin sai maalimiehen hajun radan takaa. Täältä ilmaisu. Rin pyöri pitkään maalimiehen päällä ja ympärillä ennenkuin otti rullan. Loppuketju hyvin ja Rin hyppäsi ihan maalimiehen liki kivelle makaamaan :D Sitten kolme tyhjää ja nämä menivät hyvin ilman rullan tuontia. Neljännellä pistolla lähetin Rinin huolimattomasti ja Rin eteni sivuun radalla eikä saanut hajua maalimiehestä. Koska tämä oli oma moka niin jätettiin tämä maalimies nostamatta ja laitettiin maalimies oikealle. Tänne Rin sai jo jäljestä apua niin tuli helppo löytö ja suorapalkka.

Keskiviikkona heti treenit perään. Nyt molemmissa etukulmissa maalimies. Vasemmalta aloitus ja Rin arpoi taas rullan kanssa ja tunki pressun alle. Näyttö hyvä. Koska nyt rakoilee hieman ilmaisu niin päätin että muutkin maalimiehet ovat rullalla nostettavia. Oikealla meni pitkälle ohi maalimiehestä ja huutelin jo takaisin päin. Pois tullessaan nosti maalimiehen, nyt otti rullan samantien. Sitten kolme tyhjää ja nämä hyviä. Oikealla maalimies ja nyt Rin oli ilmeisesti jo hieman puhki treeneistä niin jäi makaamaan maalimiehen viereen. Tiesin että oli maalimiehellä, odotin hetken ja kutsuin pois niinkuin tekisin kokeessakin jos koira olisi pistolla. Rin otti tästä rullan mutta ilmeisesti pudotti samantien koska kun tuli omaan näköpiiriini niin tuli ilman rullaa. Nyt tein niin että siirrettiin maalimies eteenpäin radalla ja Rin vielä yhdelle tyhjälle vasemmalle ja siitä uusi haku oikealle. Nytkin arpoi hetken rullan ottoa ja maalimies sanoi "Pidä" kehoituksen jolla Rin sitten otti rullan.

Tänään jatkettiin hakumaisissa merkeissä. Nyt Rinillä rullatreeniä. Neljä suoraa pistoa ilmaisulla ja kaksi ällän muodossa suorapalkoilla. Ensimmäisellä oikealle lähetyksellä Rin lähti vinoon ja eikä meinannut tulla alueelta pois. Sitten sainkin tehdä työtä hetken että sain Rinin ajatukset oikeaan suuntaan lähtemään ja sitten menikin niin että kaartoi hieman oikealle ja löysi maalimiehen. Näytöllä jouduin päästämään liinasta irti kun oli märkää sammalta ja reipas pudotus alaspäin. Näin kun Rin meni ensin maahan mutta sitten pyrki nuolemaan maalimiehen naamaa. Tästä toruin ja kehotin näyttämään kun Rin irtaantui maalimiehestä. Loppu hyvin. Vasemmalle Rin lähti hieman vinoon mutta sai hajun. Näytöllä Rin yritti uusia hänen sairaslomaansa hyppäämällä kalliolta noin 2,5 metrin pudotuksen alaspäin. Joo, kiertämällä turvallisesti olisi ehkä mennyt 10 sekuntia pidempään.. Rullan haki kuitenkin turvallisella metodilla. Itse tässäkin kohtaa irrotin liinasta ja kiersin. En tiedä pitäisikö kokeessa sitten hypätä itsekin alas tuollaisesta paikasta :D Rullaa hakiessaan oli lipaissut maalimiestä mutta näytöllä käytös hyvä.

Oikealle lähti hyvin ja miun mielestä sai hajun mutta sitten koiraa ei kuulu. Kutsuin ja kutsuin aika monta kertaa mutta mitään ei tapahdu. Sitten tulee vihdoin ja viimein Rin rullan kanssa ja vierellä oikein kuulen kuinka sydän hakkaa. Näytöllä taas menossa naamalle ja kielsin. Oli kuulemma pyörinyt ja pyörinyt takana, noteerasi kutsut mutta ei totellut. Jaahas. Oikealta taas hyvä nosto. Loput pistot menivät myös hyvin.

Olen tehnyt Rinillä myös kapulan kanssa pk-hyppyä. Tekee todella hyvin ja olen nostanut noin 80cm metriin ja metrikin menee koskematta. Apurimat mukana. Vielä en ole tehnyt koko hyppyä heitolla. Kävimme myös yleisissä pk-tottiksissa ja täällä Rin selkeästi otti painetta uusista ihmisistä ja sisäänmeno oli hankalaa kun Rin ei keskittynyt. Tätä jouduttiin useampaan kertaan uusimaan jotta Rin otti kontaktia tai oli muutakuin matkalaukku mukana. Alun hankaluuksien jälkeen treenit menivätkin hyvin. Tein A-esteen pitkästä aikaa ja ekalla kapulan haulla (pelkkä loppu osa) Rin ei muistanut ottaa kunnon vauhtia esteelle ja näin ollen ei päässyt  esteen yli. Toinen kerta ilman kapulaa kannustaen ja sitten meni kapulankin kanssa. Henkilöryhmä oli taas hyvä vaikka siinä oli myös uusia ihmisiä. Nyt Rin nosti vauhtia myötäpäivään kierroksella eikä hidastellut, tätä onkin treenattu. Rin tuntuu hidastavan seuruussa ja mie hidastan ja Rin hidastaa vielä enemmän.. Nyt hieman luimuili sitten vastapäivään kierroksella ja seuraava parempi kun en tehnyt niin tiukkaa.

Kooa on jatkanut uimistaan ja puuhannut rallytokoa. Ilman ratatreeniä. Kohta olisikin rallytokon piirinmestaruuskisat. Toivottavasti nyt ei ole kiellettyjä killuttimia kisassa mukana :D Satunnaiset ukkoset ovat kiusanneet Kooaa. Stressi alkaa jo ennen kun me ihmiset huomaamme ukkosen. Kooa alkaa pyrkiä iholle ja liki mutta ei malta olla paikoillaan vaan pyörii ja tunkee heti uudestaan. Ärsyttävää. Onneksi Rin ei välitä ukonilmoista. Se on jännä kun Kooa ei paukuista stressaa eikä ilotulitteista liiemmin mutta ukkonen on Kooan heikkous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti